Esra ezmeci bariş muslu kitap okuma yüksek lisans

blackmoda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2021
34
8
37
Merhabalar . Sosyal fobim var benim öğretmenim . Daha doğrusu topluluk önünde konuşma sorunum. Bariş Muşlunun tekniklerinin bu konuda işe yaradiği söyleniyor siz ne düşünüyorsunuz işe yarıyor mu
*peki Esra ezmeci teknikleri enerji yükseltmek için işe yarıyor mu denediniz mi
*yüksek lisans yapmak istiyorum ancak bu enerji dğşüklüğü ve sosyal fobi ile sizce nasıl olur ne yapmalıyım
*yine son olarak kafa doluluğum ve enerji düşğklüğümle ev işlerini bitirip işin içinden çıkamadiğim için kitap da okuyamıyorum
Lütfen ama lütfen bana yardım edin yol gösterin

birebir olacak şekilde iletişim, sunum yapma eğitimleri aldınız mı? kitapları okuyunca bilgi, taktik , yöntem öğrenirsiniz ama önemli olan uygulamaya geçirmek

Ben biraz baktım yanlış yönlendirmek istemem ama Esra Ezmeci benim tarzim değil. Sürekli taktik filan öneriyor :/ ben sevmiyorum böyle icsellestirilmemis taktikle,çıkarla yürüyen ilişkileri.
Yüksek lisans kesinlikle faydalı olur su an bende yapıyorum. Sunum ödevlerimiz var, konuya hakimiyetim az olduğu için heyecanlandiyordum mesela ilk ödevlerde su an daha rahatım. Toplum önünde konuşmaya başlamaniz sizi çok zorlayacak belki ama o zorluk açılmaniza yardim edebilir.

Esra ezmeci yi tanımıyorum fakat barış muslu ile migren ve deprem korkusunu çözdüm. Farklı bir konuda rahatladım
Ztn mantığı bana çok yakındı.
Ama önce fikir edilmeli işin mantığını cozmelisiniz
Aaa ciddi misiniz? Barış muslu'yu ve abdulllah isimli birisi daha vardı ikisini de takipteym ama şu travma bulma mevzuundan hiç bir şey anlayabilmiş değilim.

Esra hanımın son kitabını aldım.Çok boş geldi bana.Diğer kitaplarınında farklı olduğunu düşünmüyorum

Merhabalar . Sosyal fobim var benim öğretmenim . Daha doğrusu topluluk önünde konuşma sorunum. Bariş Muşlunun tekniklerinin bu konuda işe yaradiği söyleniyor siz ne düşünüyorsunuz işe yarıyor mu
*peki Esra ezmeci teknikleri enerji yükseltmek için işe yarıyor mu denediniz mi
*yüksek lisans yapmak istiyorum ancak bu enerji dğşüklüğü ve sosyal fobi ile sizce nasıl olur ne yapmalıyım
*yine son olarak kafa doluluğum ve enerji düşğklüğümle ev işlerini bitirip işin içinden çıkamadiğim için kitap da okuyamıyorum
Lütfen ama lütfen bana yardım edin yol gösterin
Merhaba;
Barış Muslu'yu takip ediyorum ben de. Kitapları da var ara ara döner bakarım. sosyal fobi için cinsel utanma travması yazıyor. Bu illa bir taciz vs olması da gerekmiyor. Sizin o küçük zihninizle ne yaşadığınız önemli. Misal biri babasını saniyelik banyoda çıplak gördüğü için olmuş falan. Çok küçük şeyler de olabilir. Siz detaylı olarak düşünün, travmanızı bulup çözerseniz(bu kısmı kitapta da yazıyor nasıl yapacağınız) farkı fark edeceksiniz :)
Sevgiler.

Merhaba;
Barış Muslu'yu takip ediyorum ben de. Kitapları da var ara ara döner bakarım. sosyal fobi için cinsel utanma travması yazıyor. Bu illa bir taciz vs olması da gerekmiyor. Sizin o küçük zihninizle ne yaşadığınız önemli. Misal biri babasını saniyelik banyoda çıplak gördüğü için olmuş falan. Çok küçük şeyler de olabilir. Siz detaylı olarak düşünün, travmanızı bulup çözerseniz(bu kısmı kitapta da yazıyor nasıl yapacağınız) farkı fark edeceksiniz :)
Sevgiler.

Ben biraz baktım yanlış yönlendirmek istemem ama Esra Ezmeci benim tarzim değil. Sürekli taktik filan öneriyor :/ ben sevmiyorum böyle icsellestirilmemis taktikle,çıkarla yürüyen ilişkileri.
Yüksek lisans kesinlikle faydalı olur su an bende yapıyorum. Sunum ödevlerimiz var, konuya hakimiyetim az olduğu için heyecanlandiyordum mesela ilk ödevlerde su an daha rahatım. Toplum önünde konuşmaya başlamaniz sizi çok zorlayacak belki ama o zorluk açılmaniza yardim edebilir.
Yüksek lisansta sunuyu kime yapıyorsunuz .üniversite öğrencilerine mi bir hoca mi yoksa bir kaç hoca olan topluluk mu

Bariş Muşlunun hangi kitabını alayım . Benzer bir durum bende yaşadım . Acaba teravmam onunla ilgili mi dir
Olabilir büyük ihtimalle o travmadır. Beynine format at ve gecikmeli teslimiyet kitapları nı öneririm.

Size kısaca nasıl çözeceğinizi anlatayım;
rahat rahat bağırıp , ağlayabileceğiniz bir odada oturun. Rahatsız edilmeyeceğiniz. Gözlerinizi de bağlayacağınız bir şal gibi birşey olsun( Bu, duyguya girerken görsel şeylerin sizi oyalayıp duygudan uzaklaştırmaması için önlem. Çünkü beyniniz o duygudan kaçınmak isteyecektir.)

o anı düşünün. Ellerinizi kenetleyin. Bacaklarınızı da aynı şekilde. (Bu kısım duyguya yoğunlaşırken lazım sonra çözüp vuruşları vs yapacaksınız.)

Yaşadığınız olayı düşünün canlandırın detaylıca. Koku ses renkler o kişi her kimse(Bakın bu zor olabilir sizi üzecek korkutacak ama son bir kez olacağını hatırlayıp,duyguyu mümkün olduğunca büyütüp canlandırın. Duyguya iyice girdiğinizi hissettiğinizde vuruşlara başlayın(Bunu detaylı resmini atacağım cevap olarak bir alta) Duyguyu büyütün vuruşları yapın. Geze geze kafadan başlıyoruz, kaş arası, göz kenarları. boynun yanı. Vurun devam edin.( Bu arada vuruşları dönerken bazı noktalarda ya da sadece bir noktada vuruş yaparken duygunuzun daha yoğun olduğunu hissederseniz sadece o noktaya vurmaya devam edin gezmeyin). Sesli anlatın olayı sanki o kişi karşınızda gibi. Yüzleşin.Bağırın küfredin gerekirse. Kendi cümlelerinizle. ağlayın. Yükseltebildiğiniz kadar yükselin. O arada her döngüde(vuruşlara başladığınız yer olan kafada) o duygunuza puan verin. Yoğunluğuna 10 üzerinden kaç diye. Azaldı mı aynıysa devam. 15 dk yarım saat 1 saat ne kadar gerekirse. Acele etmeyin. Duyguyu iyice boşaltın sizin için hiç önemi kalmayana kadar. 10 üzerinden sıfır diyene kadar. Sıfır duygu hissedene kadar.

Sonrasında yorgun bitkin hissedebilirsiniz çok normal.
Bu kitaplar da bunun nasıl yapacağınız, niye yapacağınız onlar falan çok güzel anlatılıyor.

Sevgiler.

Son düzenleme:
1.png

Yukarda daire içine aldığım rakamların karşılığndaki noktalar. Toplam 4 adet. Çok yumuşak ya da çok sert olmasın. Dört parmakla vuruş yapın ki eliniz ne kadar geniş alana vuruş yaparsa noktaya o kadar yaklaşmış olursunuz. 10 kere vurun her noktaya. ama saymayın da az mı oldu çok mu oldu doğru yere mi vuruyorum kaygısına girmeyin. Siz vuruşalara devam ederek duyguya girip devam edin.

Başarılar.

X