• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esnaflık yapan arkadaşlar buraya..

HANGİ DALDA ESNAFSINIZ ?

• KUAFÖR

OY: 0 0,0%
  • MANAV

• TUHAFİYECİ

• KUYUMCU

• LOKANTA / FASTFOOD YEMEK

• KIRTASİYE

• PAZARCI

• DİĞER

• Ankete Katılan
    2

destanhanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
215
91
118
Esnaflık yapan tüm arkadaşlar buda bizim topiğimiz olsun. Yaşadığımız sıkıntıları , neler yaptığımızı , işimizin iyi ve kötü taraflarını , şunu şunu yaptım da satışım arttı , bana faydası oldu dediğimiz herşeyi paylaşalım ,birbirimize faydalı olalım . De hayde buyrunuz.. :29:

ben esnaf değilim ama olmak istediğim için bu topiğe en çok ben sevindim:9: burada artıları, eksileri okurum :1:

İLK BEN BAŞLAYAYIM SÖZE.

BEN MAHALLE ARASINDA BAKKAL - MARKET İŞLETİYORUM. yANIMDA ÇALIŞAN KİMSE YOK . AKŞAM EŞİM İŞTEN GELDİKTEN SONRA GECEYE KADAR BEKLEYEREK YARDIMCI OLUYOR BANA. DEVR OLARAK ALDIK VE BİR YILDA BAYA Bİ YATIRIM YAPTIM DÜKKANA. TAM İŞLER İYİYE GİDECEK DERKEN KARŞIMA BENDEN DAHA STOKLU BİR BAKKAL AÇILDI . E HALİYLE PASTA 2YE BÖLÜNDÜ . ZATEN MAHALLE ARASINDA GENEL TOPLU ALIŞVERİŞİNİ AVMDEN YAPAR. BİZİM İŞİMİZ ACİL BİTEN İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK . İŞLER GÜN GEÇTİKÇE YAVAŞLADI , DÜKKAN KENDİNİ ÇEVİRİR DURUMA GELDİ ŞUAN . YANİ SATILANI TOPTANCIYA VERİYORUM GİBİ Bİ DURUMDAYIM . DEVR ETMEYİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM BENDE. FAZLADAN SERMAYEM OLMADIĞINDAN ÜRÜNLERE YÜKLENEMİYORUM. BU DURUMDA OLUPTA FARKLI ŞEYLER YAPABİLENLER , SATIŞ ARTTIRICI ÖNERİSİ OLAN VAR MI ?

ben esnaf değilim ama olmak istediğim için bu topiğe en çok ben sevindim:9: burada artıları, eksileri okurum :1:

Evet bence de hiç bir iş dışardan görüldüğü gibi değildir. Burada herkes işini anlatırsa hepimiz için bilgi olacaktır. Başta insanın kendi işi olması güzel bişeydir. peki sen ne tür bir esnaflık düşünüyorsun ?

butik pastanecilik ama sadece pasta satmak değil pasta malzemeleri, süslemeleri falan, burada hiç yok ama tabi önce kursa gitmem gerek, o da 1,2 aya açılacak inşallah, merak deseniz sınırsız, hergün evde bişeyler yapıyorum, bu arada eşimin de pastane deneyimi var, işerr nasıl yürüyor az çok biliyor, ve o da çok istiyor kendi mekanımız olsun diye

Evet güzelmiş . İnşallah hayallerinize ulaşırsınız. Eğer çevrede yoksa tabi ki hem ihtiyaç karşılamak adına hem de farkı bir yer olacağından iş yapacaktır. inşallah sizde başladığınızda güzel şeyler paylaşırsınız bizimle.

bizim işin zorluklarından bahsedeyim bende .

- Eğer iş yeriniz kira ise her ay düzenli kira ile başlıyor masraflar.
- Dükkanda meşrubat satışı yapıldığından ve tabi dondurma , tavuk vs soğutucu dolaplar yaz aylarında elektiriği resmen emer . Size de baya yüklü faturalar gelir.
- su faturası
- varsa ki artık heryerde mutkaka var internet aboneliği faturası
- telefon faturası
- resmi hesaplarınızı tutan muhasebeciye aylık ödeme
- vergiler
- sgk ya bağkur ödemesi
bunlar sabit giderler her ay ödersiniz.

bunlar dışında dükkana yaptığınız her işlem masraflıdır.

-dükkanı sabah 7 de açmalısınız ve gece 12 den önce kapatamazsınız.
-dükkan sahibi siz olsanız bile müşteri kapalı görüp gittimi bi daha gelmeyeceğini bilirsiniz hiç biryere ayrılamazsınız
-yardımcınız yok ise hasta olduğunzda kapatıp doktora bile gidemezsiniz ki bırakın düğün dernek , gezmek vs sosyal hayatınız sona ermiştir.
-evinizi bile otel gibi kullanır hale gelirsiniz..

bizim işin zorluklarından bahsedeyim bende .

- Eğer iş yeriniz kira ise her ay düzenli kira ile başlıyor masraflar.
- Dükkanda meşrubat satışı yapıldığından ve tabi dondurma , tavuk vs soğutucu dolaplar yaz aylarında elektiriği resmen emer . Size de baya yüklü faturalar gelir.
- su faturası
- varsa ki artık heryerde mutkaka var internet aboneliği faturası
- telefon faturası
- resmi hesaplarınızı tutan muhasebeciye aylık ödeme
- vergiler
- sgk ya bağkur ödemesi
bunlar sabit giderler her ay ödersiniz.

bunlar dışında dükkana yaptığınız her işlem masraflıdır.

-dükkanı sabah 7 de açmalısınız ve gece 12 den önce kapatamazsınız.
-dükkan sahibi siz olsanız bile müşteri kapalı görüp gittimi bi daha gelmeyeceğini bilirsiniz hiç biryere ayrılamazsınız
-yardımcınız yok ise hasta olduğunzda kapatıp doktora bile gidemezsiniz ki bırakın düğün dernek , gezmek vs sosyal hayatınız sona ermiştir.
-evinizi bile otel gibi kullanır hale gelirsiniz..[/QUO
Ödemeler de zor tabi ama hadi herşey yolunda ödeyebiliyorum diyelim, en zoru da bir yere gidememek olur benim için heralde

Burayı takip eden arkadaslardan market veya tuhafiye işleten var mı acaba? Benimle iletişime gecerse çok mutlu olurum

Back