• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESMER OLMAKTAN NEFRET EDİYORUM YARDİM EDİN

Aslında şöyle açıklayabilirim(bu arada bu konuda profesyonel bir yardım almanın en iyisi olduğunu biliyorum ama ailem bunu mantıklı bulmayacağı için kendim halletmeye çalışıyorum)
Kendimi beğendiğim zamanlar oluyor yalan yok ama dışarı çıkana kadar veya şey düşüncesi sen kimsin senden güzel bir sürü kız var her yerde adım başı hatta kim neden seni güzel bulsun veya sevsin gibi döngü haline dönüşüyor daha sonra
Özgüvenli olmalısın. Kendi düşüncelerine değer vermelisin dışarıdaki bir sürü güzel kizlar kimki sen güzel olmayasın ? eksiğin yok şükür ,etten kemiktensin hepimiz gibi. Sağır değilsin topal değilsin. Ailenin fikirleriyle yola çıkamazsın sen anne babadan çıkmış büyümüş bir bireysin. Anne karnından çıktıksan sonra senin kordonun kesildi hikayen başladı sen farklı birisin 😄 bunu kabullenmelisin sonra da ailen bunu kabullenmeli. Kesinlikle destek alarak kabuğunu kırmalısın 💪🏼 ve yapacaksında inanıyorum ben kendini bulacaksın..🍀
Cooook teşekkür ederimmmmm gerçekten çok mutlu oldum yazdıklarınıza 🥰💗💗
rica ederim mutlu olmana sevindim🌸🍀

Bunu kabul etmek gerekiyor ben de kendimi güzel buluyorum ama tabii ki benden çok daha güzelleri var. Her zaman bizden daha güzeli daha zekisi daha zengini daha mutlusu olacak. Önemli olan kendinin en iyi hali olmak. Kendinle barışmak. Her şey olabilir birden bacağımız da kesilebilir. Bu dünyanın sonu mu olacak? 22 yaşındasın eminim güzelsindir. Sen birine bakınca o kişinin kusurlarına mı bakıyorsun? Beğenmediğin birine tepeden mi bakıyorsun? Niye kendine kötü gözle bakıyorsun ki?
Gerçekten bilmiyorum yazılanları okuyunca bir şeylerin farkına vardım başta yazarken çok saçma gelmişti ama çok doldugum için yazayım demiştim
Düşüncelerim az da olsa değişti çok teşekkür ederim yanıtınız için de haklısınız da her şey olabilir hayatta gerçekten 🥲

Cokkk teşekkür ederim yazınızı ss aldim gerçekten modum düştükce okuyacağım
Sana bir örnek daha vereyim ☺️ hayatına biri girip aşık olduğun ilk dönem çok mutlu olduğundan etrafa inanılmaz pozitif enerji saçarsın. Bu dönem erkekler tarafından teklifler ya da girdiği ortamlarda iltifatlar ya da ilgi eğilimi sık rastlanır ve bu durum çoğu kadının başına gelmiştir. Ama ayrılık evresinden sonra etrafında sinek bile dolaşmaz 😁 bu da üzgün olduğun için ve eskisi kadar dişil enerji yayamadığın için olduğunu düşünüyorum. Senin durumun bu örnekteki gibi olmasada doğurduğu sonuç aynı aslında. Ben görece çirkin çok kadına rastladım ve o kadar güzel auraları vardı ki. Bu kadında bir şey var güzel desem değil çirkin demeye dilim varmıyor dedirten. Bir şey var ama çözemiyorum dedirten. Ünlülerde de örnekleri var benim için. Bu konum tamda o kişinin kendisini sevmenin yaydığı dişilik enerjisinden kaynaklı aslında. Bu yüzden ten rengiymiş, boyummuş kaşımmış takılma bunlara. Ve sabah bambaşka zihinle uyan ☺️🫶🏻

Çok haklısınız gerçekten 🙏🏻 doğru düşünce kesinlikle bu ama bunu kabullenme kısmı çok sıkıntılı oluyor galiba ben de. teşekkür ederim zahmet edip yazdığınız için gerçekten 💗
Kendinizi sevmiyorsanız mutlaka profesyonel yardım alın, ne tipimi ne tenimi ne boyumu hiç dert olarak görmedim, belki böyle ufak tefecik görünmeyi, biraz güneş görünce bile hemen kararmayı sevdiğim içindir.
İlkokul öğretmenim yaşıyorsa Allah sağlık versin öldüyse rahmeti üzerine olsun🙏 çok tatlı bir kadındı, ilkokula yeni başlamıştık, sınıfta sapsarı bir erkek öğrenci vardı yıllardır arkadaşlığımız devam eder kendisiyle, o sapsarı ufak tefek, ben esmer mi esmer ufak tefek, öğretmenimiz ikimizi de kucağına oturturdu arkadaşımı sarı şekerim beni karabiberim diye severdi, karabiber olmak çok hoşuma giderdi, seviyorum kendimi☺️

Son düzenleme:
Sana bir örnek daha vereyim ☺️ hayatına biri girip aşık olduğun ilk dönem çok mutlu olduğundan etrafa inanılmaz pozitif enerji saçarsın. Bu dönem erkekler tarafından teklifler ya da girdiği ortamlarda iltifatlar ya da ilgi eğilimi sık rastlanır ve bu durum çoğu kadının başına gelmiştir. Ama ayrılık evresinden sonra etrafında sinek bile dolaşmaz 😁 bu da üzgün olduğun için ve eskisi kadar dişil enerji yayamadığın için olduğunu düşünüyorum. Senin durumun bu örnekteki gibi olmasada doğurduğu sonuç aynı aslında. Ben görece çirkin çok kadına rastladım ve o kadar güzel auraları vardı ki. Bu kadında bir şey var güzel desem değil çirkin demeye dilim varmıyor dedirten. Bir şey var ama çözemiyorum dedirten. Ünlülerde de örnekleri var benim için. Bu konum tamda o kişinin kendisini sevmenin yaydığı dişilik enerjisinden kaynaklı aslında. Bu yüzden ten rengiymiş, boyummuş kaşımmış takılma bunlara. Ve sabah bambaşka zihinle uyan ☺️🫶🏻
Bu açıdan hic bakmamıştım 😔
Teşekkür ederimm

Gerçekten bilmiyorum yazılanları okuyunca bir şeylerin farkına vardım başta yazarken çok saçma gelmişti ama çok doldugum için yazayım demiştim
Düşüncelerim az da olsa değişti çok teşekkür ederim yanıtınız için de haklısınız da her şey olabilir hayatta gerçekten 🥲
İnsanın kendini beğenmemesi bu yüzden kötü hissetmesi ne demek iyi biliyorum ergenliğimde ben de kendimi sevmiyordum. Ablam var o sarışın renkli gözlü dümdüz saçları vardı çok iyi huyluydu ben kıvırcık kalın kabarık saçlar çiller yanık ten. Biraz da huysuz aksi yaramazdım. Hele çillerimden nefret ederdim ya 🤣 aynaya bakınca tek odak noktam çillerim olurdu. Bir şekilde bunu yendim. Güzel kıyafeti bile kendime layık görmezdim alışverişten nefret ederdim. Şimdi tam tersi. Ben mesela birine balkınca onun kusurunu görmem ablam da burnundan şikayetçiydi. Ben ona bakınca burnunu görmezdim ne var burnunda derdim. O sadece burnuna takardı 18 yaşında estetik oldu. O da bana çillerin çok tatlı derdi boyum uzun ona takardım herkes ne var derdi. Kimse sana senin kendine baktığın gibi çirkin gözlerle bakmıyor. Sen kendine bak sporunu yap süslen. Esmer tende allık güzel durur mesela. Renkli giyin.

Tatlım sarısının adı esmerin tadı diye boşuna demiş olamazlar dimi? Hiç o tatlı canını sıkma dedikleri gibi azıcık saçınla başınla uğraş üzme kendini valla bende bildiğin kapkarayım esmerin dibiyim yani ama memnunum sonuçta bu bizim elimizde olan bişey değil olanla mutlu olmak lazım kendinle barısık ol ki girdiğin ortamda ışıl ışıl parılda 😘

Sosyal medya mahvetti güzel genclerimizi. Kime göre neye göre güzel değilsin. Bana göre birbirine benzeyen çakma sarışın doldurulmuş dudak, estetik burunlulardan çok daha güzelsin.
Güzellikte kistasin olmasın hayattada zaten. Bilginle egitiminle donaniminla önde ol. Ama herşeyden öte kendini sev.en önce sen degerlisin!

Ben beyaz tenliyim esmer bir kız arkadaşım vardı ona çok özenirdim denize giderdik kız hiç yanmakla ugrasmazdi ben yanayım esmer olayım diye güneşin altında kavrulurdum esmerde olmazdım kıpkırmızı pancar gibi bisey olurdum bir hafta öyle dolaşırdım cabukta geçmezdi mübarek 😃o zamanlar gençtik böyle şeylere takılırdık ama artık olgunlaşınca yaş kemale erince ne boş şeylere kafa yormuşum diyorsun.kendini olduğun gibi kabul etmeyi öğrenirsin .

Ben esmerleşmek için solaryuma giriyorum, altın bronz parıltılı losyonlar sürüyorum bacaklarıma. Ben seviyorum bronz parıl parıl bir teni, insanların tenim veya siyah uzun saçlarım hakkındaki olumsuz fikirleri benim için çöp değerinde esas:super:

Son düzenleme:
Tatlım sarısının adı esmerin tadı diye boşuna demiş olamazlar dimi? Hiç o tatlı canını sıkma dedikleri gibi azıcık saçınla başınla uğraş üzme kendini valla bende bildiğin kapkarayım esmerin dibiyim yani ama memnunum sonuçta bu bizim elimizde olan bişey değil olanla mutlu olmak lazım kendinle barısık ol ki girdiğin ortamda ışıl ışıl parılda 😘
Sizde bi yerin gönlünü yapayım derken diğer yeri batırmayın. Sarışını, esmeri, kumralı, kızılı herkes çok güzel ve özel.

Sizde bi yerin gönlünü yapayım derken diğer yeri batırmayın. Sarışını, esmeri, kumralı, kızılı herkes çok güzel ve özel.
Bu durumdan hiç hoşlanmıyorum ya biri kısayım mı der hemen uzunlar kötülenir biri şişmanım der hemen etli butlu olmak yüceltilir esmerim mutsuzum der beyaz ten kötülenir. Estetik yaptıranlar şişme bebek olur. Herkesin fiziksel görünüşü farklı. İlla birini kötülemek zorunda değiliz başkasını iyi hissettirmek için

Eşimde baya esmer 😍 çok aşığım.Bir insanı sevmek için ten rengi neden bir faktör olsunki ?

Merhabalar henüz yaşım o kadar büyük değil ama reşit olmamin üzerinden yıllar geçtiğini söyleyebilirim
Başlıktanda anlaşılacağı üzere esmer olmak ciddi anlamda beni çok üzüyor aynaya bakasim gelmiyor kendimden iğreniyorum sanki ne yapsam kimse beni begenmeyecek gibi geliyor şu zamana kadar bir defa bile sevgilim olmadı mesela bunun sebebnin de bu olduğunu düşünüyorum gerçekten çok moralimi bozuyor aynaya bakmak istemiyorum değiştirilebilecegim bir durum da değil maalesef bunun farkına vardım ne yapabilirim lütfen yardım edin bugün dışarı çıkmıştım avmdeki kızları görünce kendimi çöp kovası gibi hissettim
Bak Michael Jackson a ne oldu .
Adamda para vardi şöhret vardi vardi da vardi
Ama esmer olmamak için hayatindan oldu .
Değermi ?
Evet maalesef beyazlik güzellik diye yansitiliyor
Ama bin ceşit insan bir okadar da siyahi güzel kadinlar var.
Sen tarzina bak fit ol bakimli bilgili ol hazir cevab ol yeter .
Senin gencliğin yeter

Destek almanı ailen hoş karşılamayacaksa internet derya deniz çok güzel motivasyon videoları var, psikologlar da psikiyatristler de sürekli içerik paylaşıyor. Seni aşağı çeken neyse bulup uzaklaş mesafe koy vs vs
Ayrıca bir kediye mama koyabilirsin, boş vakitlerinde bir yardım kuruluşuna destek olabilirsin, kuşlara yem bırakabilirsin, bir insana yardım edebilirsin ne bileyim maddi durumun el vermese bile bir çocuğa çikolata alabilirsin, spor yapabilirsin.. emin ol kendini çok seveceksin🥰

Sosyal medyanın güzellik algıları insanları bu hale getiriyor. Esmer, kumral, sarışın, kızıl ne fark eder, hepimiz o kadar güzeliz ki 🌸
Eminim sizde çok güzel bir kızsınız, 22 yaşın gençliğinin verdiği güzellikle ışıl ışılsınızdır.
İnsan kendinde kusur aramaya kalkarsa her yerinde bir şey bulur. Herkes bir noktada kendinde olmayanı ister aslında, dümdüz saçlarım var kıvırcık saç diye ölüyorum mesela. Kıvırcık saç görünce de hayranlıkla bakarım ama bu kendi düz saçlarımı sevmediğim anlamına gelmez.
Kendinizde olmayan ten rengini güzel bulabilirsiniz ama bu sizin ten renginizi çöp yapmaz. Kendinize böyle şeyler söylemeyin 😘

Kardeşim beyaz tenli ailede esmer tenli olan çok fazla kişi var kuzenlerim vs annem ve babam bir ortama girince bunu söylerlerdi işte en beyaziniz (kardeşimin ismi) gibisinden küçüklükten beri bu yüzden üstün bir şey olduğunu düşünüyorum beyaz tenin aynı şekilde lise zamanlarında da benzer şeyler yaşadım şuan ailem güzelsin vs dese de o güzelliğme olan inancım bir daha kırıldığı için tekrar yerine gelmeyecek veya gelmesi beni çok yoracak bilmiyorum
Teşekkür ederim yanıtınız için 🙏🏻💗
Çünkü çocuklen bize söylenen şeyleri gerçek sanıyoruz. Bana da sessiz derlerdi ben uzuun yıllar kendimi sessiz sandım. Üniversite bitti çalışmaya başladım sessizlikle alakam yok resmen. Taa o zaman farkettim yani çok geç. Nasıl etkilenmişsem. Size de öyle olmuş muhtemelen. Bu düşünceler geldiğinizde iç eşinizle konuşun sebebini arayın ona sorular sorun . Bu konuda kitaplar videolar vs de var. Ama şarlatan değil de gerçekten bu alanda eğitip almıs psikologları okuyun dinleyin tabiki. Ve kendinizi sevin. Malesef bizim ülkede en zor şey insanın kendini sevmesi. Çünkü neredeyse hiçkimse varolduğu için kendi olduğu için sevilmemiş ebeveynleri tarafından. Hep bı kafalarındaki çocuk olmaya çabalamışız. Bu da kendimizi sevmememize neden olmuş. Ama bu demek değilki bu böyle gidecek. Kırmalı insan bu zinciri. Kendinize bir defter tutarak başlayın hergün yaptığınız iyi şeyleri yazın. Bugün arkadaşıma yardım ettim bugün banyo yaptım iyi hissettirdi. Bugün beş sayfa kitap okudum güzel bir baslangıç. Kendinizi övün benliğinizi keşfedin

Back