Esmalar ile hayatında değişim yaşayan var mı?

Ya Cami esmasını sormuş bir arkadaşım.Ya Cami tek okunmaz,ama bu sadece benim fikrim.Çünkü içinde kin,öfke,hırs varsa,bu esmayla iyinin yanında öfkeli,kinli insanlarıda hayatına çekersin.Burası imtihan yeri,maalesef rahatlık ve huzur çok zor.Çünkü Rabbim Kur'an'da demiş ki:
Bakara Suresi 155.Ayet
Andolsun, Biz sizi; biraz korkuyla (doğal ve sosyal afetler ve düşman saldırılarıyla), açlık (ve kıtlıkla) ve bir parça da mallardan, canlardan ve semerat (ürün ve evlatlar)dan noksanlaştırmakla (hastalık ve sakatlıkla) imtihan edeceğiz. (Tedbirli ve temkinli hareket ederek) Sabır gösterenleri müjdele ki, sadece onlar sevaba eriştirilecektirler.
Sabredeceğiz ve tevekkül edeceğiz.

Bence tüm herkese diyorum ki"önce arının"
Salavat okuyun hergün 1000 defa.Ciddiyim hayatınız çok değişir.
Rabbim diyor ki: "Allâh ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salavât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin.” (el-Ahzâb, 56)
Allahu teala (c.c)"hergün habibime salavat okuyan benim adımıda anmış olur"diyor.
Allahümme (Allah ismi ile başlıyor kiii,Allah ismi tüm esmaları içinde barındırır ve neye, hangi esmaya ihtiyacınız varsa o esma sizde tecelli edip hayatınızı istediğiniz doğrultuda dönüştürür) salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed.

Ya Hayy 324,Ya Musavvir 336,Ya Nur 256 defa bu esmaları ardı ardına okursanız hem güzelleşirsiniz hemde kısmetiniz açılır.Ama hep dediğim gibi önce istikrarlı olacaksınız ve işinizi Allah'a bırakacaksınız.
Yani önce Allah rızası için okuyacaksınız.
İstekleriniz sizin için bir imtihana dönüşürse çok acı çekersiniz.Herşeyin bir zamanı vardır.
İsra suresi 11.Ayet
İnsan (çoğu zaman)iyilik için dua ediyormuşçasına (kendi aleyhine olacak şekilde kızarak ya da anlamadan) kötülük için dua eder. Çünkü insan, (işin derinliğini düşünmeyecek kadar) acelecidir.

Fettah esmasını soran arkadaşlarıma şunu söylemek isterim ki,ben sinirli ve agresif oldum,fakat hayatımı kolaylaştıracak kapılar açtı.
Fakat iş ve para ile bir sıkıntı yaşadığımda 3 esmayı okudum
Ya Hamid 310,Ya Rafi 351,Ya Müteali 550
Birde 21 defa "innallahe huver Rezzaku Zül kuvvetil metin"okuyun
Hemen bir iş kapısı açılıyor yada bir yerden para geliyor.

Merhabalar herkese.Mesaj kutum bayağı dolmuş.Herkese cevap vermek zor olduğu için buradan cevap vereyim.
Eğer bir zikri yada zikirleri 3 ay okumuş ve sonuç alamamışsanız diğer zikirlere geçin.
Bendeki sonuç başka olur,sizdeki sonuç olur.
Herkesin kendine ait esması vardır ve her 3 ayda bir okuduğunuz esmaları değiştirirseniz zamanla kendi esmanızı bulursunuz.Allahu teala bizi yaratırken ruhundan üfledi.Herşeyin sırrı yani kainatın sırrı içinde.Dışarda aramayacaksın içinde arayacaksın.
Ben 4 ay 489 Ya Fettah, 400 Ya Cami Ya Vedud, 336 Ya Musavvir, 270 Ya Kerim, 100 Ya Gani Ya Muğni, 100 Ya Cemilu Ya Hayyu Ya Nur, 110 Ya Aliyy, 100 Ya Muhyi,.100 Ya Şekur, 55 Ya Mucib okuyorum. Evlilik , guzelleşmek ve iş için okuyorum. Ama her hangi bir değişiklik yok. En başta da 100 defa La ilahe illallah okuyorum. Esmaları değişmek istemiyorum. Sabr edicem

Ben 4 ay 489 Ya Fettah, 400 Ya Cami Ya Vedud, 336 Ya Musavvir, 270 Ya Kerim, 100 Ya Gani Ya Muğni, 100 Ya Cemilu Ya Hayyu Ya Nur, 110 Ya Aliyy, 100 Ya Muhyi,.100 Ya Şekur, 55 Ya Mucib okuyorum. Evlilik , guzelleşmek ve iş için okuyorum. Ama her hangi bir değişiklik yok. En başta da 100 defa La ilahe illallah okuyorum. Esmaları değişmek istemiyorum. Sabr edicem
Bence sadece 3 esma okuyun.Neden?Çünkü 3'den fazlası sizde sıkıntı yaratır.14 tane esma var burada.Bence çok fazla.
Yavaş yavaş ilerleyin.Bir esma'nın o kadar açılımı varki,anlatsam şaşarsınız.
Örneğin Ya Kerim esması: Okudukça güzelleşirsiniz,herkes sizi çok sever.Maddi olarak hayatınıza çok bolluk gelir.Para harcarsınız harcarsınız,fakat paranızdaki oluşan eksilme tekrar artar,mucize gibi değilmi?Karşınızda ki insanlar sert insan bile olsalar yumuşak ve ılımlı davranırlar.El üstünde tutulursunuz.Ben ya Kerim esmasını birazda Vedud esmasına biraz benzetiyorum.Insanı hassaslaştırıyor sanki,çabuk kırılıp,incinebiliyorsunuz.Çok mutlu olursunuz,ama sebepsiz olur bu.Mutluluktan havaya uçacak gibi olursunuz.Toplu paralar gelmeye başlar.Etraftan hediyeler almaya başlarsınız.
Size şimdi sadece 2 okuma önereceğim.
1000 defa hergün Ya Latiful Vehhab.Bunu hergün okuyun.
Diğeride özellikle akşamları okursanız iyi olur.1000 yada iki esmanın ebced toplamı
776 kez Ya Nur Ya Şekur okuyun.
Bu okumalara 3 ay devam edin.Sonuç alacağınıza eminim.

Teş
Bence sadece 3 esma okuyun.Neden?Çünkü 3'den fazlası sizde sıkıntı yaratır.14 tane esma var burada.Bence çok fazla.
Örneğin Ya Kerim esması: Okudukça güzelleşirsiniz,herkes sizi çok sever.Maddi olarak hayatınıza çok bolluk gelir.Para harcarsınız harcarsınız,fakat paranızdaki oluşan eksilme tekrar artar,mucize gibi değilmi?Karşınızda ki insanlar sert insan bile olsalar yumuşak ve ılımlı davranırlar.El üstünde tutulursunuz.Ben ya Kerim esmasını birazda Vedud esmasına biraz benzetiyorum.Insanı hassaslaştırıyor sanki,çabuk kırılıp,incinebiliyorsunuz.Çok mutlu olursunuz,ama sebepsiz olur bu.Mutluluktan havaya uçacak gibi olursunuz.Toplu paralar gelmeye başlar.Etraftan hediyeler almaya başlarsınız.
Diğeride özellikle akşamları okursanız iyi olur.1000 yada iki esmanın ebced toplamı
Teşekkür ederim. Sizin tecrübelerinize güveniyorum. Tüm esmaları okumayı bırakıb, sizin önerdiklerinizle yoluma devam edicem🌹

Ne gibi sikintilar olur ki 3 ten fazla esma okursak.. ben de bir suredir 7 esma çekiyorum herhangi bir etkisi olmadi. 3 taneye mi düşürsem daha etkili olur acaba

Bir de ben aklima geldikce ayda bir iki defa annemle beraber "ya fettah hatmi" yapıyoruz bunun bi sakıncası var mi sizce. Bunu da mi azaltmakta fayda var dersiniz

Merhaba, özel degilse Ya Gaffar esmasını ne için okuyorsunuz? Günahların affı içinse Ya Gafurur Rahim seklinde okumanızı tavsiye ederim ben. Hem gunahların affı için hemde olumlu gelişmeler bereket anlamında fayda gorursunuz.
Merhaba, hem Allah ın günahlarımı affetmesi için hem her türlü kısmetimin açılması için iş, eş, hemde bu ismin hikmetlerinden faydalanmak için okuyorum. Ben yaklaşık 80 gündür ya Ğaffar celle celaluhu şeklinde okuyorum. Ya Ğafurur Rahim şeklinde değiştirirsem olur mu. Yani başlarken 100 gün bu şekilde okumaya niyetlendim. Ayrıca teşekkür ederim öneriniz için. Ben ara ara yeni bir şeyler yazılmış mı diye bakıyorum konuya 😊🌺

Merhaba, ben ya Ğaffar celle celaluhu 1281, ya Zül celali vel ikram 1100, La ilahe illallah bazen 300 bazen 1000,özgüven için
Ya Bais ya Azim ya Celil ya Cebbar 100
Güzellik için
Ya Musavvir ya Cemil ya Nur 100, ya Vedud celle celalühü 20 her gün okumaya çalışıyorum. Son zamanlarda çok uykum geliyor. Gün içinde insanlarla konuşurken bana bir ağırlık geliyor, odaklanamıyor, bayılacak gibi oluyorum. Hatta dün acaba acile mi gitsem diye düşündüm. Dahiliye bölümüne ayın 1 ine randevu aldım. Bu durumumun esmalarla ilgisi olabilir mi. Bu arada ya Ğaffar celle celaluhu bitince başka esmalar eklemeyi düşünüyordum. Aslında şimdi eklemek istiyorum ama hepsini okuyamıyorum malesef. Bu arada bana esma önerirseniz sevinirim. Ben sosyal biri değilim bu yönümü geliştirmek istiyorum. Hayvanları çok seviyorum, bu arada geçenlerde bunu düşündüm, bahçemde kediler besliyordum, dedimki insanlarla iletişim halinde olmak doğru olan bu şekilde kendini çoğu insan iyi değil diye soyutlayarak insanlardan uzaklaşıyorsun ve iyi insanlarla da iletişim kuramaz bir hale geliyorsun bunu değiştirmeliyim. Bahçemde salgın bir hastalık oldu ve kediler ölmeye başladı Allah hayırlısını nasip etsin. Bunun dışında evlenmek istiyorum ve işim olsun istiyorum. Kalbimi sevgiye açmak istiyorum ve ilim anlamında kendimi geliştirmek ve Allah a yakın olmak istiyorum. Birde yüzümde mutsuz bir ifade oluyor daha sempatik biri olmak istiyorum ama çevremden bana pozitif olduğumu söyleyenler oluyor. Mesela bunda okuduğum eamaların faydalı olmuş olduğunu düşünüyorum.
Esmalar konusunda bilgili diğer arkadaşlarında fikirlerini paylaşmalarını rica ederim. Herkesin tecrübesi farklı olabiliyor. Teşekkür ederim 🌺

Son düzenleme:
Merhaba, ben ya Ğaffar celle celaluhu 1281, ya Zül celali vel ikram 1100, La ilahe illallah bazen 300 bazen 1000,özgüven için
Ya Bais ya Azim ya Celil ya Cebbar 100
Güzellik için
Ya Musavvir ya Cemil ya Nur 100, ya Vedud celle celalühü 20 her gün okumaya çalışıyorum. Son zamanlarda çok uykum geliyor. Gün içinde insanlarla konuşurken bana bir ağırlık geliyor, odaklanamıyor, bayılacak gibi oluyorum. Hatta dün acaba acile mi gitsem diye düşündüm. Dahiliye bölümüne ayın 1 ine randevu aldım. Bu durumumun esmalarla ilgisi olabilir mi. Bu arada ya Ğaffar celle celaluhu bitince başka esmalar eklemeyi düşünüyordum. Aslında şimdi eklemek istiyorum ama hepsini okuyamıyorum malesef. Bu arada bana esma önerirseniz sevinirim. Ben sosyal biri değilim bu yönümü geliştirmek istiyorum. Hayvanları çok seviyorum, bu arada geçenlerde bunu düşündüm, bahçemde kediler besliyordum, dedimki insanlarla iletişim halinde olmak doğru olan bu şekilde kendini çoğu insan iyi değil diye soyutlayarak insanlardan uzaklaşıyorsun ve iyi insanlarla da iletişim kuramaz bir hale geliyorsun bunu değiştirmeliyim. Bahçemde salgın bir hastalık oldu ve kediler ölmeye başladı Allah hayırlısını nasip etsin. Bunun dışında evlenmek istiyorum ve işim olsun istiyorum. Kalbimi sevgiye açmak istiyorum ve ilim anlamında kendimi geliştirmek ve Allah a yakın olmak istiyorum. Birde yüzümde mutsuz bir ifade oluyor daha sempatik biri olmak istiyorum ama çevremden bana pozitif olduğumu söyleyenler oluyor. Mesela bunda okuduğum eamaların faydalı olmuş olduğunu düşünüyorum.
Esmalar konusunda bilgili diğer arkadaşlarında fikirlerini paylaşmalarını rica ederim. Herkesin tecrübesi farklı olabiliyor. Teşekkür ederim 🌺
Birde esmalara ilk başladığımda önce ya Ğaffar celle celaluhu okuyordum, sonra ya Selam ekledim. O zaman bir işe başladım ve bu işe gidip gelirken sürekli çok hoşlandığım biriyle karşılamaya başladım. Bu kişiyle ilgili aramızda bir şeyiçler olacağını hissettim, hatta ilk onu gördüğümde tekrar göreceğimi hissetmiştim fakat bir son karşılaşmalarımızdan birinde eve gelince nefsimin isteklerine yenik düşmekten korktuğum için Allah a dua ettim ve ertesi gün işten çıkarıldım ve dolayısıyla karşılaşma ihtimalimiz daha düşük bir olasılık olduysa da ilginç bir şekilde başka bir gün yine karşılaştık. Neyse bu karşılaşmalar bana çok iyi hissettiriyor. Bu açıdan Ya Selam esmasının etkili olduğunu düşündüm.

Merhaba, hem Allah ın günahlarımı affetmesi için hem her türlü kısmetimin açılması için iş, eş, hemde bu ismin hikmetlerinden faydalanmak için okuyorum. Ben yaklaşık 80 gündür ya Ğaffar celle celaluhu şeklinde okuyorum. Ya Ğafurur Rahim şeklinde değiştirirsem olur mu. Yani başlarken 100 gün bu şekilde okumaya niyetlendim. Ayrıca teşekkür ederim öneriniz için. Ben ara ara yeni bir şeyler yazılmış mı diye bakıyorum konuya 😊🌺
İki Esmada eş anlamlı, siz 100 gun okumaya niyetlendiginiz için devam edin o zaman niyet etmekte onemli ve içten gelen guclu bir duygudur. Daha sonrasında Ya Gafurur Rahim seklinde okuyabilirsiniz. Rahim esmasıyla kombine edildiği zaman bereket işlerin yolunda gitmesi olumlu gelişmeler için daha hızlı acılım yapıyor.Bu ismin ozellikle faziletleri arasında günahlardan arınma korunma, kaza belalardan korunma, kotu huylardan kurtulma yer alıyor. İş eş kısmet acılımı için farklı esmalara yonelirseniz daha iyi olur bence.

Benim deneyimlerim şöyle ; eğer tek bir esma okuyorsak örnegin ya Gaffar gibi bu sizdeki gibi duygularınızı olumsuz etkiliyorsa veya negatif olayları tetikliyorsa o esmayı mutlaka ikinci veya ucuncu bir esmayla kombinleyip(es anlamlı) tabiri caizse etkiyi yumusatmak gerekiyor. Misal bende Ya Fettah ismini tek olarak okuyamıyorum mizacım sertlesiyor agırlık oluyor ve istemedigim olaylar gelişiyor,ama baska esmalarla kombinlediğim zaman sorun olmuyor.Ben o yuzden "Ya Şafi" hariç diğer esmalarımı en az 2-3lü 4-5li kombin yapıyorum. Bende boyle daha etkili oldugunu farkettim..

Birde agırlık oluyor yazmıssınız. Bu yüksek sayılarda okudugunuz için olabilir. Daha once bende deneyimledim ve bu yuzden okuma sayımı her esma için max 100-200 olacak sekilde sabitledim. Daha fazla okumuyorum. Burada onemli olan okunan sayı degil o esmayı devamlı okumak.Ebced hesabıylada okuma yapmadım hiç. Devamlı okunan esmalarda faziletlerini yasıyorsunuz. Birde okumaya baslamadan once nas felak ayetel kursi salavat okursanız iyi olur.

Bende esma okumaya yeni baslayan arkadaslara yavas yavas ilerlemelerini tavsiye ederim. Yeni okumaya baslayanlarda daha fazla agırlık oluyor nefs ve seytan Allahı zikretmenizi istemedigi için oluyor bunlar.. Esmaları okudukca daha cok okumak isteyecekseniz ve faziletlerini yasadıkca da ihtiyacınız dogrultusunda hergun listeye yeni esmalar eklenecek. En azından bende boyle oldu. Şöyle dusunun gün içinde sabahtan aksama kadar yemek yiyoruz gıda alıyoruz degil mi yedigimiz hersey vitamin olup bize fayda saglıyor,hiçbir zerresi bosa gitmiyor vucut onları sentezliyor. İşte esmalarda bence boyle ne kadar fazla okursanız gün içinde hepsinin ayrı ayrı faziletleri yasamınıza aksediyor. Cunku ruhumuzun esmalarla şifalanmaya ihtiyacı var. Günde isterseniz 50 tane esma okuyun hiçbir sakıncası yok Allahın isimlerini zikrediyoruz bundan daha otesi var mı? Ama dedigim gibi yüksek sayılarda okumak yeni baslayanlarda ozellikle sıkıntı agırlık yapması cok normal.

İki Esmada eş anlamlı, siz 100 gun okumaya niyetlendiginiz için devam edin o zaman niyet etmekte onemli ve içten gelen guclu bir duygudur. Daha sonrasında Ya Gafurur Rahim seklinde okuyabilirsiniz. Rahim esmasıyla kombine edildiği zaman bereket işlerin yolunda gitmesi olumlu gelişmeler için daha hızlı acılım yapıyor.Bu ismin ozellikle faziletleri arasında günahlardan arınma korunma, kaza belalardan korunma, kotu huylardan kurtulma yer alıyor. İş eş kısmet acılımı için farklı esmalara yonelirseniz daha iyi olur bence.

Benim deneyimlerim şöyle ; eğer tek bir esma okuyorsak örnegin ya Gaffar gibi bu sizdeki gibi duygularınızı olumsuz etkiliyorsa veya negatif olayları tetikliyorsa o esmayı mutlaka ikinci veya ucuncu bir esmayla kombinleyip(es anlamlı) tabiri caizse etkiyi yumusatmak gerekiyor. Misal bende Ya Fettah ismini tek olarak okuyamıyorum mizacım sertlesiyor agırlık oluyor ve istemedigim olaylar gelişiyor,ama baska esmalarla kombinlediğim zaman sorun olmuyor.Ben o yuzden "Ya Şafi" hariç diğer esmalarımı en az 2-3lü 4-5li kombin yapıyorum. Bende boyle daha etkili oldugunu farkettim..

Birde agırlık oluyor yazmıssınız. Bu yüksek sayılarda okudugunuz için olabilir. Daha once bende deneyimledim ve bu yuzden okuma sayımı her esma için max 100-200 olacak sekilde sabitledim. Daha fazla okumuyorum. Burada onemli olan okunan sayı degil o esmayı devamlı okumak.Ebced hesabıylada okuma yapmadım hiç. Devamlı okunan esmalarda faziletlerini yasıyorsunuz. Birde okumaya baslamadan once nas felak ayetel kursi salavat okursanız iyi olur.

Bende esma okumaya yeni baslayan arkadaslara yavas yavas ilerlemelerini tavsiye ederim. Yeni okumaya baslayanlarda daha fazla agırlık oluyor nefs ve seytan Allahı zikretmenizi istemedigi için oluyor bunlar.. Esmaları okudukca daha cok okumak isteyecekseniz ve faziletlerini yasadıkca da ihtiyacınız dogrultusunda hergun listeye yeni esmalar eklenecek. En azından bende boyle oldu. Şöyle dusunun gün içinde sabahtan aksama kadar yemek yiyoruz gıda alıyoruz degil mi yedigimiz hersey vitamin olup bize fayda saglıyor,hiçbir zerresi bosa gitmiyor vucut onları sentezliyor. İşte esmalarda bence boyle ne kadar fazla okursanız gün içinde hepsinin ayrı ayrı faziletleri yasamınıza aksediyor. Cunku ruhumuzun esmalarla şifalanmaya ihtiyacı var. Günde isterseniz 50 tane esma okuyun hiçbir sakıncası yok Allahın isimlerini zikrediyoruz bundan daha otesi var mı? Ama dedigim gibi yüksek sayılarda okumak yeni baslayanlarda ozellikle sıkıntı agırlık yapması cok normal.
Canim esmalarla ilgili senin de bilgin var sanirim ozelden sana bisey sorabilir miyim acaba

Meraba.Hayırlı eş bulmak için hangi esmayı ve duayı okumalıyım?
İkinciside mesleğimde başarılı olmak muvaffak olmak için ne okumalıyim?

1: Hayırlı , göz aydınlığı olucak bir eş için hangi dua hangi esma okumalı

2:meslekte başarı için hangi esma
3: çekingen bir kişiliğim var.Özgüvenli biri olmak icin hangi esma

Yaa cevap yazdığınızı görmek beni çok mutlu etti💕 sizin esmalarla ilgili önceki yazılarınızı hepsini keyifle okudum çok faydalandım. Kesinlikle okunan esmalar başka alanlarda da etki ediyor bunu ben de tecrübe ettim. Ben ya fettah/ ya latif/ ya musavvir/ ya rezzak/ ya mukaddim/ya müteali/ya mucib esmalarını okuyup fayda gördüm. Yalnız merak ettiğim bu esmaların bende tek tek etkisi ne onu anlamayı istiyorum. Bu yüzden bu ara belirli esmaları zamanlarında okumaya çalışıyorum.
Hayırlı eş, kısmet için canım hangi esmayı okiyim bide mesleğimde başarı için

Merhaba, cevabınız için çok teşekkür ederim 🌺 bende dün ve bugün esma sayımı azalttım ve gerçekten uykulu halim epey düzeldi. Yazdığınız gibi bende esmaları okudukça yenilerini eklemek istiyorum. En iyisi söylediğiniz gibi yapayım. Zaten ilk ya Ğaffar celle celaluhu ya başladığımda çok zorlanmıştım okurken, bu yüzden otururken ve çok geç saate bırakmamaya çalıştım. Kaç gündür epey sıkıntı çekmiştim, uykum geliyordu paylaşımlarınızı görünce sebebini öğrendim Allah razı olsun.

X