Eşlerin ev işi yapmaması

Ev hanımı olsanız da bir çamaşır sermek zor olmamalı ya ben ev hanimiyim her hafta sonu yardım eder

14 yıl boyunca hiçbir şeye yardım etmedi. Üstelik eline sağlık demeyi bile öğretemedim. Ağzıma sağlık deyip kalkar sofradan. Lavaboyu çoğu zaman kirli bırakır. Evde tamir edilmesi gereken şeyleri en az 20 -30 kez söylemem gerekir. Tamir gerektiren kendine lazım birşeyse en kısa zamanda halleder. Banyonun girişindeki yerdeki mermer kırılmıştı hiç unutmam. Kapı kapanınca altında kalan. Ben ona hiç basmıyordum ki demişti sonrasında. Banyoya tamir için getirdiğim sıhhi tesisatçı silikonla yapıştırdı sağolsun. Çalışıyorum akşama kadar ayaktayım işim gereği. Tabağınızı bari lavaboya bırakın sofradan giderken derim. Oğlum 14 yaşında Allah razı olsun arada da olsa yardım eder. Hiç evlenmeseydim keşke diyorum bazen. Bizim yediğimizden emin olmadan hiçbirşeyi ağzına atmayan babacığım geliyor gözümün önüne. 75 yaşında hala anneme süpürgesinde yardım eden. Sonra bencil eşime dönüp bakıyorum. Niye evlendim ki diyorum kendime. Anneme babama baksaydım bir ömür. En azından kıymet bilirlerdi

Ya bazı hanımlar o zaman siz de temizlemeyin diyorda bu adamları rahatsız etmiyor ki, ben evi 1 ay temizlemesem, etraf dağınık olsa, ütü yapılmasa eşim hiç sormaz hayırdır neden yapmıyorsun diye. Yani benim yapmamam onda herhangi bir uyarı oluşturmaz. Çöp ev olur çıkarız Allah korusun

Dün ben kahvaltıyı hazırladım, işe gittim, geldim yemeği hazırladım, sofrayı kaldırdım, evi süpürdüm, , banyoyu temizledim. çay ardından meyve servisi yaptım adam yatıyor bu sabah baktım hazırladığım kahvaltıya da beni beklemeden oturmuş, bir güzel azar çektim, ama beyfendi duygu sömürüsü yaptı bir haftasonu rahatına baksa ne olurmuş
İçinden olmayana hep iteklemeyle hep zorlamayla yaptırıyorsun , yoksa yok.

Çok iyi yapmışsınız o ne öyle hizmetçiye konuşur gibi mutfağı hallet sonra çamaşırları ser.. Bizde makine durunca eşim benden önce kalkar serer ben birşey demeden. Ikimizde çalışıyoruz ve robot değilim , hizmetçi hiç değilim.

İyi yapmışsınız da, o çamaşırlar makinede bumburuşuk olur. Yine sudan geçecek ya da ütü isteyecek hemde zahmetli bir ütü ,yani yine kendinize fazladan iş çıkarmış olmuşsunuz.

Bu na tecrübe diyoruz yazık ki yaşamadan bilemiyoruz.Allah kolaylık versin.

Benim eşim de çamaşırlıktan giyeceği çamaşırı alır, mandalları geri takar hatta, öyle eksik diş gibi durur çamaşırlıkta orası. Hiç "aa bunlar kurumuş, bir toplayım" demezdi. Ben de iki kere çoraplarını toplarken farklı teklerle eşleştirdim. Sabah açıp bakıyor başka, açıp bakıyor başka. İki kereden sonra artık yapmıyor bunu. Ben işten gelmeden topluyor genelde. Ucu kendilerine dokunmazsa erkekler gerçekten de yerinden kalkamayabiliyor. Çözüm evlenmeden iş bölümü yapmak, evlenince de dışına hiç çıkmamak.

Aslında ev hanımı olsam eşim tüm gün dışarda çalışıp eve yorgun geleceği için çoğu işi yapardım. Tabi eşi ev hanımı olan erkekler de tutup büyük temizlik yapmasın ama ortalığı dağıtmasın, ne bileyim bir tabağı kaldırsın, kirlisini sepetine atsın gibi şeyler yapsın isterim.

Çalışıyorsak ev işlerini ona göre beraber halletmeliyiz diye düşünüyorum.

Eşim sağolsun genel olarak temizlik ve yemekle ilgilenir ama bazen böyle yaptığı da olur.

Kadınlar sırf kadın olduğu için evde hizmetçi muamelesi görmemeli

Bu konuda cok esitlikciyim ama suan gorusmeye calistigim kisi yemege elimi surmem sebze dahi dogramam dedi.Temizlige yardim beellki dedi.Hoslanmasam ardima bakmadan kacardim.Nasil yetecem,nolacak bilmiyorum.
Ayy yapmayın nolur, merhametsiz vicdansız bu adam.

Simdi adam o camasirlarin makinede oldugunu biliyor mu umrunda mi ? Yoksa sinirle asmayip is yine bugun size mi kaldi ?
Cok yakin psikolog bir arkadaşım erkege is yaptirmak istiyorsan onu toplum icinde pofpoflayacaksin demisti .Gidip detaylı detayli benim esim ev süpürür camasir asar diye soylemek degil de esim cok yardimseverdir cok iyidir cok merhametlidir vs .Bir de adam isi yaptiktan sonra kulp takmayacaksin demisti. Mesela makineden cikanlari dizmis sen gider bunun yeri burasi degil dersen inatlasip tekrar yapmama ihtimali cok yuksek .Ama yaptığını takdir et ki devami gelsin

Siz de dizi izleme plani yaptiginiz gun neden o kadar isi ayni araya sıkıştırdınız? Erkekler her zaman yapmiyor oyle yetismediklerinden.

Evi pislik götürse bile eşim temizlik yapma der (yardim et diyeceğim diye),ev tertemiz der.Halbuki ev perisan.
Yardim istesem sende yapma der. Ee sen yapma ben yapma nolcak dediğimde kadin çağir diyor ama 3 saatte bitecek iş için 150-200 tl vermek içimi acittiği icin yine ben kendim yaparim. Hatta biz artik aştik adam temizlik yapmama kiziyor yapma diye (çalisiyorum haftada 1 temizlik yaparim) bende başim ağrimasin derim eşimi disari gönderip yaparim temizliğimi. Ütü mütü zaten hak getire.Bi yemek yapar bazen baskada birseye dokunmaz

Ben kusuyorum soyleniyorm o da yorgun oluyor biliyorum ama bende yoruluyorum yyasadiklarimi yaptiklarimi sakince anlatiyorum senden 1 saat once geldim diye daha az calismadim diyorum bak bunlar benm sorumlulugmda goruyorsun ayaklarima bak diyorum gece yatana kadar oturamadigm icin sisler nasil acidigini biliyor musn diyorum sen bana bakmakla yukumluyken bu durumu yasiyorum diyorum oyle anlatinca utaniyor benden cok uzuluyor hemn kalkip kalan isleri hallediyor

Konu sahibi sizin için demiyorum ama genel olarak suç hanımlarda. İlk evlendiklerinde kocişlerine kıyamayıp bir hevesle hizmet hürmet ediyorlar, sonra iş-ev temposu zamanla ağır gelip üzerine bir de çocuk olunca ama bu adam iş yapmıyor diyorlar. Adam da o donunu yerden toplayan kadına alışık olduğu için nasıl olsa söylenir söylenir yine yapar diyor. Evlenmeden önce konuşsanıza bunları, iş bölümü yapsanıza. Yemin ederim yorumlardan içim sıkıldı, tüm gün hizmetçiliğini anlatan kadınlarla dolu.

Empati yapabilmek önemlidir. Burda dertlerini paylaşan insanlar, yazıp anlatıp rahatlıyorlar. İçinizi sıkmışım hakkınızı helal edin. Ben size güzel bir dua edeyim. Rabbim sizi derdinizi dinlemeye sabrı olan iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın hep. Kibirden uzak insanlarla karşılaştırsın. İhtiyacım olmaz demeyin, bilemezsiniz başınıza geleceği.

Dramayı kesin. Eşine iş yaptırmamak başa aniden gelebilen üzücü bir olay değil, kadının bir tercihidir. 14 sene kendi isteğinizle köle hayatı yaşamışsınız, görünen o ki oğlunuz evlenene kadar da bu hayata devam edeceksiniz. Bana laf sokacağınıza eşinize biraz sesiniz çıksaydı. İyi duaya en çok ihtiyacı olan sizsiniz, bence kendinize dua edin.

valla yorumlari okumadan giderken sizin yorumunuza denk geldim :)
ben sizin dediginiz gibi yaptim , hemde iki evliligimde de , hem bastan konustum hemde evlenmeden once beraber yasayip test ederek gordum
evimde tam anlamiyla is bolumu vardir , hicbir ev isi bana ait degildir , evde yasayan herkes ( oglum da dahil) is yapar
keske tum kadinlar boyle olsa , o zaman bu tembel ve bencil erkeklerin koku kururdu

Keşke. Sizi tebrik ederim. Böylece oğullar da babalarından bencillik ve kadına hizmetçi muamelesi yapmayı öğreneceklerine, insanlık, eşitlik, yardımseverlik öğrenirlerdi.

Cevabım çok yerinde olmuş tepkinize bakılırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…