- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Bu na tecrübe diyoruz yazık ki yaşamadan bilemiyoruz.Allah kolaylık versin.14 yıl boyunca hiçbir şeye yardım etmedi. Üstelik eline sağlık demeyi bile öğretemedim. Ağzıma sağlık deyip kalkar sofradan. Lavaboyu çoğu zaman kirli bırakır. Evde tamir edilmesi gereken şeyleri en az 20 -30 kez söylemem gerekir. Tamir gerektiren kendine lazım birşeyse en kısa zamanda halleder. Banyonun girişindeki yerdeki mermer kırılmıştı hiç unutmam. Kapı kapanınca altında kalan. Ben ona hiç basmıyordum ki demişti sonrasında. Banyoya tamir için getirdiğim sıhhi tesisatçı silikonla yapıştırdı sağolsun. Çalışıyorum akşama kadar ayaktayım işim gereği. Tabağınızı bari lavaboya bırakın sofradan giderken derim. Oğlum 14 yaşında Allah razı olsun arada da olsa yardım eder. Hiç evlenmeseydim keşke diyorum bazen. Bizim yediğimizden emin olmadan hiçbirşeyi ağzına atmayan babacığım geliyor gözümün önüne. 75 yaşında hala anneme süpürgesinde yardım eden. Sonra bencil eşime dönüp bakıyorum. Niye evlendim ki diyorum kendime. Anneme babama baksaydım bir ömür. En azından kıymet bilirlerdi
Ayy yapmayın nolur, merhametsiz vicdansız bu adam.Bu konuda cok esitlikciyim ama suan gorusmeye calistigim kisi yemege elimi surmem sebze dahi dogramam dedi.Temizlige yardim beellki dedi.Hoslanmasam ardima bakmadan kacardim.Nasil yetecem,nolacak bilmiyorum.
Empati yapabilmek önemlidir. Burda dertlerini paylaşan insanlar, yazıp anlatıp rahatlıyorlar. İçinizi sıkmışım hakkınızı helal edin. Ben size güzel bir dua edeyim. Rabbim sizi derdinizi dinlemeye sabrı olan iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın hep. Kibirden uzak insanlarla karşılaştırsın. İhtiyacım olmaz demeyin, bilemezsiniz başınıza geleceği.Konu sahibi sizin için demiyorum ama genel olarak suç hanımlarda. İlk evlendiklerinde kocişlerine kıyamayıp bir hevesle hizmet hürmet ediyorlar, sonra iş-ev temposu zamanla ağır gelip üzerine bir de çocuk olunca ama bu adam iş yapmıyor diyorlar. Adam da o donunu yerden toplayan kadına alışık olduğu için nasıl olsa söylenir söylenir yine yapar diyor. Evlenmeden önce konuşsanıza bunları, iş bölümü yapsanıza. Yemin ederim yorumlardan içim sıkıldı, tüm gün hizmetçiliğini anlatan kadınlarla dolu.
Empati yapabilmek önemlidir. Burda dertlerini paylaşan insanlar, yazıp anlatıp rahatlıyorlar. İçinizi sıkmışım hakkınızı helal edin. Ben size güzel bir dua edeyim. Rabbim sizi derdinizi dinlemeye sabrı olan iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın hep. Kibirden uzak insanlarla karşılaştırsın. İhtiyacım olmaz demeyin, bilemezsiniz başınıza geleceği.
valla yorumlari okumadan giderken sizin yorumunuza denk geldim :)Konu sahibi sizin için demiyorum ama genel olarak suç hanımlarda. İlk evlendiklerinde kocişlerine kıyamayıp bir hevesle hizmet hürmet ediyorlar, sonra iş-ev temposu zamanla ağır gelip üzerine bir de çocuk olunca ama bu adam iş yapmıyor diyorlar. Adam da o donunu yerden toplayan kadına alışık olduğu için nasıl olsa söylenir söylenir yine yapar diyor. Evlenmeden önce konuşsanıza bunları, iş bölümü yapsanıza. Yemin ederim yorumlardan içim sıkıldı, tüm gün hizmetçiliğini anlatan kadınlarla dolu.
valla yorumlari okumadan giderken sizin yorumunuza denk geldim :)
ben sizin dediginiz gibi yaptim , hemde iki evliligimde de , hem bastan konustum hemde evlenmeden once beraber yasayip test ederek gordum
evimde tam anlamiyla is bolumu vardir , hicbir ev isi bana ait degildir , evde yasayan herkes ( oglum da dahil) is yapar
keske tum kadinlar boyle olsa , o zaman bu tembel ve bencil erkeklerin koku kururdu
Cevabım çok yerinde olmuş tepkinize bakılırsa.Dramayı kesin. Eşine iş yaptırmamak başa aniden gelebilen üzücü bir olay değil, kadının bir tercihidir. 14 sene kendi isteğinizle köle hayatı yaşamışsınız, görünen o ki oğlunuz evlenene kadar da bu hayata devam edeceksiniz. Bana laf sokacağınıza eşinize biraz sesiniz çıksaydı. İyi duaya en çok ihtiyacı olan sizsiniz, bence kendinize dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?