• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerin ev işi yapmaması

Ben evi toparlarken adamın wc de gecirdigi süre bile rahatsız ediyo beni.....
Yarım saat durulur mu ya!

Rica mı ediyo ne yapıyo anlamadım ki!

Ayy yhaaa ayni bu erkekler :)

Bide cabuk cik deyince bi rahat vermionuz oluyo :))

Tuvaletten 5 dk da cikanlarada garip birseymis gibi bakmalari hele :)))

Benimki de öyle. Alır elibe tableti telefonu yarım saat keyif yapar

Merhaba
Eşim de ben de eve geç geldik. Ben 8 gibi geldim. Eşim 9.30 gibi geldi.
Ben gelince bir şeyler yedim, kızımı yedirdim, yıkadım, biraz oyun oynadık. Sonra eşim geldi.
Eşim gelince yemek yemedi, tok gelmişti, ben de kızı babasıyla salonda bırakıp odaya ütü yapmaya geçtim. Yarım saat 45 dk kadar ütü yaptım.

Sonra kızın sütünü içirdim, altını değiştirdim uyutmaya götürdüm. Yarın saat uyku süremiz oldu.

Niyetimiz kız uyuyunca beraber dizi izlemekti.

Bu arada çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar yıkandı bitti.

Ben de mutfakta biraz iş yapacaktım. Bulaşık makinesini boşaltacak, kirlileri makineye dolduracak, tezgahı ve masayı silecektim.

Eşime gayet güzel bir şekilde çamaşırları sermesini rica ettim.

Seremem şimdi dedi, ama ben de mutfağı toparlayım, işlerimiz bitsin ki dizimize geçelim dedim. Mutfağı halledince çamaşırları ser dedi.

Ben de eşimin yıkananları makinede bıraktım, kendimin ve kızımın kıyafetlerini serdim.

Pasif agresif bir tutum içine girdim. Pişman değilim.

Büyük bir dert değil ama içimi dökesim geldi.

Not: ev hanımı değilim. Haftada 5 gün sabah 8-akşam 6 çalışıyorum
Arkadasım kadın al haftada bir yrm gün gelsin ayda 300 lira gider canın sağ kalır. Sekizde eve gelinir de onca iş yapılır mı yazık canına
Bi de çocugu babası uyutabilir o d ayrı bi iş baksana yrm saat sürüyor

Merhaba
Eşim de ben de eve geç geldik. Ben 8 gibi geldim. Eşim 9.30 gibi geldi.
Ben gelince bir şeyler yedim, kızımı yedirdim, yıkadım, biraz oyun oynadık. Sonra eşim geldi.
Eşim gelince yemek yemedi, tok gelmişti, ben de kızı babasıyla salonda bırakıp odaya ütü yapmaya geçtim. Yarım saat 45 dk kadar ütü yaptım.

Sonra kızın sütünü içirdim, altını değiştirdim uyutmaya götürdüm. Yarın saat uyku süremiz oldu.

Niyetimiz kız uyuyunca beraber dizi izlemekti.

Bu arada çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırlar yıkandı bitti.

Ben de mutfakta biraz iş yapacaktım. Bulaşık makinesini boşaltacak, kirlileri makineye dolduracak, tezgahı ve masayı silecektim.

Eşime gayet güzel bir şekilde çamaşırları sermesini rica ettim.

Seremem şimdi dedi, ama ben de mutfağı toparlayım, işlerimiz bitsin ki dizimize geçelim dedim. Mutfağı halledince çamaşırları ser dedi.

Ben de eşimin yıkananları makinede bıraktım, kendimin ve kızımın kıyafetlerini serdim.

Pasif agresif bir tutum içine girdim. Pişman değilim.

Büyük bir dert değil ama içimi dökesim geldi.

Not: ev hanımı değilim. Haftada 5 gün sabah 8-akşam 6 çalışıyorum

Klasik erkek ... benim eşim yapar ama yapma desem veya yapmadığında ses etmesem yapmaz. Galiba toplum olarak böyle yetişiyoruz :/ evlendiğimizden beri ne dolabına ne de kıyafetlerine karıştım. Yıkarken yıkarım asarken asarım ama o benimkini yıkamaz asmazsa bende yapmam.

kk nın tembeli geldi,

şimdi değişir mi bilemem.
ben ilk evlendiğimiz zaman çalışıyordum tabi, o çayını alıp oturunca ben de oturuyordum, haftasonu gezme plnları yapıyordum. eşim diyordu hatta bu haftasonu evde kalıp temizlik mi yapsak goha diye.
o süpürdü ben sildim, o kapı sildi ben cam sildim.
o oturduğu an hemen geçtim dibine oturdum.

şuan çocuklar nedeniyle çalışmıyorum, değişen bir şey yok.
işler ortak, ben tabi gündüz müsaitsem pek ona iş bırakmak istemem, ama genel olarak da kalır maalesef.
ama akşamları o otururken işlenmek hiç adetim değildir hala da.
herkesin dinlenmeye ihtiyacı var, benim de tabi ki. neden tersi olsun ki derim her zaman.

eşim bazen der, bu dağınıklık seni rahatsız etmiyor mu goha diye, öyle her şeyi bırakıp oturduğumda :KK70:adam da anlamıyor bir kadın nasıl böyle olur.
neyse yıllardır evliyiz, hala beni dağınığım diye boşamadı, mikrop falan da kapmadık ailecek. evde de iki çocuk var, ben oturup kahve içtim diye kimse de hastalıktan ölmedi, kocam iki iş yaptı diye erkekliğine zeval gelmedi.

oluyor yani arkadaşlar, yeter ki kendinize inanın:KK71:

Akşam 8de işten gelip ütü mü yaptınız?:KK57: Evlenmek istemiyorum.:KK43:

Ya ne olacaktı :)))) evlenince şimdi değil Sonra yapayım olayı olmuyor. Mesela tok oluyorsun ama akşama yine yemek yapmak zorundasın .. hatta benim benim eşim işi paikıpatlığa vuruyor akşam yemekleri illa birlikte yenecek. Mesela akşam birileriyle buluşacaksam önce Eve geliyorum masada oturuyorum yemek yeniyor masa toplanıyor öyle gidiyorum. Aşırı saçma bir olay bence!! Gitmezsem bittim demektir dırdırdırdır 3 saat konuşur beynimi bitirir. Hatta artık açık açık diyorum ki karı dırdırı çekeceğimi bilsem evlenmezdim :D

Benim iki kızım var üçtaş ve 7 aylik.ev hanımıyım ama çok yoruluyorum.esim büyük kızımı doyurur giydirir uyutur.isim varsa küçüğüne sallar.sofrayada yardimciolur ve işten gelse bile.cunku ben yetisemedigim zaman yemek yapmadım bir kaçkere sofra kurmadım ve çamaşır yıkamadım gördü anya yi konya yi.sende is yapma ha çocuğunu yedir kendin ye ve gerisini birak.yapmayinca bakıcak kendine zararı paşa pasa yapacak beyefendi.yani çalışan sin birde yazik bari kadın falan tut.dizini de tek başına izle yap çayını en güzeli..

hiçbir zaman geç değil
biraz sabır gösterin evin dağınıklığına işlerin yavaş gitmesine zamanla ilerler her şey.
ben tek yapmam eşimi beklerim o ne zaman müsaitse söyler
bazen kaytarmak için pzt der o gün yorgunum der salı olur mu iyi aman ben yaparım derim ben başlayınca hemen başlar o da söz verdiği için
bazen bıktım der ben de bıktım napalım kadın tutalım derim sen de ben de gezelim ne zaman gezilcek derim
ilk önceleri yardımcıya karşıydı şimdi o da istiyor ama ekonomik açıdan müsait değiliz o iş askıda ama düzeltince benden önce o ister :)
ha buarada çamaşır serer mesela ama yamuk yumuk yavaşca bayılırsın izlesen çekil tamam dersin ama deme sabret önce pijamalar sonra gömlekler kolaylardan başlar alışır
bizim evin özlü sözlerinden ''eller kirliyken kirliler temizken temizler lütfen :)'' le başladı her şey.
annesi hala su götürür ayağına ama bizim evde çay servis eder :):nazar: maşallah diyin lütfen:KK54:
şimdi inanır mısın bazen hasta old.mda o yapıyor yemek bulaşık mak boşaltma doldurma yıkama vs. nerder baksan kar ona da ben hastayım diye pis eve gömülü kalmıyoruz
sabret hayat müşterek.. ikinizde çalışıyorsunuz çoçuğunu da evden getirmedin adil iş bölümleri yapın inada bindirmeden yaparsan olur:super:

kk nın tembeli geldi,

ben ilk evlendiğimiz zaman çalışıyordum tabi, o çayını alıp oturunca ben de oturuyordum, haftasonu gezme plnları yapıyordum. eşim diyordu hatta bu haftasonu evde kalıp temizlik mi yapsak goha diye.

işler ortak, ben tabi gündüz müsaitsem pek ona iş bırakmak istemem, ama genel olarak da kalır maalesef.
herkesin dinlenmeye ihtiyacı var, benim de tabi ki. neden tersi olsun ki derim her zaman.

eşim bazen der, bu dağınıklık seni rahatsız etmiyor mu goha diye, öyle her şeyi bırakıp oturduğumda :KK70:adam da anlamıyor bir kadın nasıl böyle olur.
neyse yıllardır evliyiz, hala beni dağınığım diye boşamadı, mikrop falan da kapmadık ailecek. evde de iki çocuk var, ben oturup kahve içtim diye kimse de hastalıktan ölmedi, kocam iki iş yaptı diye erkekliğine zeval gelmedi.

Ruh ikizimi bulmusum gibi :KK70:

Su an ben ile esim temizlik arasi molamizi aliyoruz. Yani gercekten ev isinde yardim eden erkek cok. Mecbur birakildiginda her erkek yapar. Burdaki kadinlar sadece laf olsun diye konusuyorlar. Cidden eslerin yardimlarini isteseler rest cekebilirler.

Bencede isten sonra gece 12'ye kadar calismak marifet degil. Ilerde 50 yasina geldiklerinde, 70 yasinda gibi göründüklerinde ve bel ve bacak agrisindan hap ictiklerinde ancak anlarlar degmedigini. Ideal gelin oynamak cidden degmiyor ki evlilik zaten bu olmamali. Ben esimi seviyorum diye evlendim. Hayati paylasmak, gezmek, eglenmek ve mutlu olmak icin evlendim.

Evcil bir hayvan besleyecegim diye degil. Valla hayatimdan gayette memnunum.

Ya ne olacaktı :)))) evlenince şimdi değil Sonra yapayım olayı olmuyor. Mesela tok oluyorsun ama akşama yine yemek yapmak zorundasın .. hatta benim benim eşim işi paikıpatlığa vuruyor akşam yemekleri illa birlikte yenecek. Mesela akşam birileriyle buluşacaksam önce Eve geliyorum masada oturuyorum yemek yeniyor masa toplanıyor öyle gidiyorum. Aşırı saçma bir olay bence!! Gitmezsem bittim demektir dırdırdırdır 3 saat konuşur beynimi bitirir. Hatta artık açık açık diyorum ki karı dırdırı çekeceğimi bilsem evlenmezdim :KK70:
Niye olmasın ki ya ütü yani bu ne acelesi olabilir ki? Haftasonu da yapılabilir pekala. Ben akşamları yorgun oluyorum eve gelince. Yemek ye bulaşıkları makinaya koy maksimum bu yani. Akşam yemeğini beraber yemek güzel bi şey bence. Zaten işten eve tok gelme ihtimalim sıfır o yüzden o ayrıntı üzmedi.:KK45: Peki mesela siz toksanız eşiniz kendisi için yemek yapmaz mı?

kk nın tembeli geldi,

Cnm senin esin hem anliomus bu islerden demekki hemde anlayisliymis.. istek varmis adamdaki temizlik yapalim diye teklif ettigine gore.. ben 1 sene temizlik yapmiim bisey yapmiim.. sanirim esim bisey yapmaz.. yap demez ama yapmazda maalesef.. insanin icinden gelecek.. dogustan pasakli bizimki ve tembel

Niye olmasın ki ya ütü yani bu ne acelesi olabilir ki? Haftasonu da yapılabilir pekala. Ben akşamları yorgun oluyorum eve gelince. Yemek ye bulaşıkları makinaya koy maksimum bu yani. Akşam yemeğini beraber yemek güzel bi şey bence. Zaten işten eve tok gelme ihtimalim sıfır o yüzden o ayrıntı üzmedi.:KK45: Peki mesela siz toksanız eşiniz kendisi için yemek yapmaz mı?

Yemek yapma konusunda sıkıntısı yok da tok gelip zorla yemek yemek çok zor oluyor. Midem bulanıyor :s aç geleyim istiyorum ama okulda yemk saati düzensiz oluyor geç yiyince akşam yemeği gibi oluyor. Evliyken çok vakit olmuyor o yüzden hafta içi akşam işleri bitirip hafta sonu rahat etmek istiyor insan .. mesela bugün temizlik yaptık bi yere çıkamadık boş geçti cumartesi. Yarın sınav görevi var. O arada perde falan yıkanacak derken bitti gitti tatil :)) bekarken oh güzeldi! Çamaşırları bile toplamazdım telden alır giyerdim orası boşalırdı çamaşır sepeti dolardı yıkardım yine ordan alıp giyerdim. Bir çorba ile doyardım veliler bi şeyler getirirdi .. evi illa o gün temizlemek zorunda değildim. Hatta süpürgeyi banyonun önüne koymuştum saçımı kurutunca süpürüyorum yerde 1 tane kıl olmazdı. Şimdi adam yürürken yere kıl döküyor 2 günde ev leş ... evlenmeyin diyeceğim ama Bebek söz konusu olunca evlilik şart

Cnm senin esin hem anliomus bu islerden demekki hemde anlayisliymis.. istek varmis adamdaki temizlik yapalim diye teklif ettigine gore.. ben 1 sene temizlik yapmiim bisey yapmiim.. sanirim esim bisey yapmaz.. yap demez ama yapmazda maalesef.. insanin icinden gelecek.. dogustan pasakli bizimki ve tembel
Aynen
Bizim ev çöp olsa sallamaz adam
Yaşken eğilmeyen ağacı içinde de yoksa 30 dan sonra eğemezsin bencede
Bir kere kahvaltı hazırladı.Mutfağı iki kişi iki saat temizledik peşinden.Halı bile sucuk yağı içindeydi.Döke döke pişirmiş.:eek:
Bide demezmi "güzel sofra hazırladım di mi Sinem ":KK57:
Birde çamaşır asmışlığı var ki evlere şenlik
Beceri de lazım bu işlere

Neyse ben halime şükredeyim o zaman. Ne kocalar varmış. Ama evde ev işi yapan kocası olanlarınız da var. Çok şanslısınız hanımlar

Sürekli birinin sırtından geçinmeye çalışan insanlardan nefret ediyorum. Eşin çalışıyorsa sen de çalışıyorsun, sen de yoruluyorsun. Sanki bu işten eve yorgun gelme olayı sadece erkeklere özel bişi yada.. bulaşık mak. Boşaltma , çamaşır ASma sadece Kadınlara özel bişey.

Benim eşim atletlerini ütülememi istemişti ilk evlendiğimizde,şimdi temiz gömlek yığınından gömleği seçiyor,aşkım ütüler misin diyor,ütüleyince de memnun oluyor,nerden nereye :KK45:

Benim eşim atletlerini ütülememi istemişti ilk evlendiğimizde,şimdi temiz gömlek yığınından gömleği seçiyor,aşkım ütüler misin diyor,ütüleyince de memnun oluyor,nerden nereye :KK45:
Aklıma bir aydır dolapta duran eşimin ütüsüz gömlekleri geldi:bicak: adama resmen bir aydır kazak giydiriyorum ütü yapmayim diye :KK70: garibim normalde ev işlerinde de yardım eder bana ama ütüyü beceremiyor işte:KK70:

Aklıma bir aydır dolapta duran eşimin ütüsüz gömlekleri geldi:bicak: adama resmen bir aydır kazak giydiriyorum ütü yapmayim diye :KK70: garibim normalde ev işlerinde de yardım eder bana ama ütüyü beceremiyor işte:KK70:
İşyerinde mecburen takım elbise giyiyor,yoksa aynı sizin gibi olurdum :KK49: kumas pantolonlarını bikaç kez ütüledim beğenmedi,gün içinde ütü hatalarını görüp mesaj atıyordu,sol bacak da çift ütü olmuş aşkım yeaa,tee parasını veriim kuru temizlemeye götür dedim altı yıldır pantolon derdim yok :KK53:

Valla ben de duramam olay çıkarmıştım haksızlıklara tahammül edemiyorum onun çamaşırını asmammışsın ohh iyi olmuş lazım bişeyi ıslak kalırsa aklı başına gelir belki asalak bunlar ya valla bak lafa geldimi uberim süperim işe geldimi ıh mıhh yapamazmış bak bakk ben niye yapıyorum lan bende çalışıyorum üstelik allahım ya

Back