eşler arasında ufak tefek sorunlar neden büyür?

anne-10

eşim ve oğullarıma aşığım
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2007
1.049
4
38
acaba neden bu eşler arasındaki ufak tefek sorunlar kocaamannnn olur?
ben bazen bunu düşünürken ne kadar saçmalıyoruz diyorum kendi kendime,
büyük mevzular olur o konu hakkında bir birimizle herhangi bir sorun yaşamazken,neden küçük mevzularda bu kadar problem yaşıyoruz...

çünkü tartışmayı bilmiyoruz...
konuşup anlaşamadığımız konuda tartışacakken,olayı geneller büyütürüz...
bu benim de çok sık yaşadığım bir olay...

kendi adıma konuşursam işim ve hayatım o kadar stresliki bazen hiçbişeye tahammülüm olmuyo...
en küçük söze bile dayanamayıp yırtıyorum kendimi dolayısıyla kavga büyüyo...

Küçük sorunlar zamanla telafi edilmez ve vazgeçilmeme durumu olursa zamanla insanın sabrını taşırıp çok büyük sorun haline gelir. Bu tip sorunlarda dışarıdaki insanlar için ufak tefek görünür......

sinek küçüktür ama mide bulandırır....
buna birçok neden olabilir canım taaa evliliğin temeline çocukluğuna inmek gerekir bazen...
anlayış, letişim, hoşgörü en önemlisi de saygı korunduğu müddetçe daha da azalır sorunlar...

galiba bazi seylerin birikimi oluyor o kücük dedigimiz seyde bardagi tasiran son damla oluyor. aslinda hic bir zaman icimize atmasak bir sey oldugunda hemen konussak olaylarda bu kadar büyümez ve anlasilmaz duruma gelmez.

Erkekler kabahatlerini kabul etmez,kadın çıldırır konuşur durur tabi ki sinirden.Küçük bir sorun erkeğin pişkinliğinden dolayı işte böyle büyür,dallanıp budaklanır.kaydirigubbakcemile3

Sorun ne kadar küçük olursa olsun biz kadınlar hemen kırılıyoruz yaratılış itibariyle.. Erkekler ise pişkin davranınca dayanamıyoruz. Tabiki iki tarafın tahammülsüzlügüde devreye giriyor ve kavga baslıyor...:mymeka: Ufak tefek kavgalar tuz biber ALLAH hepimizin yuvasını büyüklerinden korusun a.s.

bence eşlerin birbirlerine kendilerini yeteri kadar ifade edemedikleri için.

kendimce böyle düşünüyorum.

ben de dün sevgilimle yaşadığım kavgayı gözönönünde bulundurarak şöle diyorum:)

sevgilimiz/eşimizle sorun yaşadığımızda duygularımızla davrandığımızdan objektivitemizi yitiriyoruz.. duygularla davranmak da ya daha fazla alınganlık yaparak, çabuk kırılarak veya hemen parlayarak tepki vermemize neden oluyor.. halbuki -kendimi düşünerek söylüyorum- bir başka kişiyle aynı sorunları yaşadığımda daha mantıklı, ılımlı ve rasyonel yaklaşıyorum; ama konu sevgilim olduğunda olmuyo işte.. ah bu duyguların gözü kör olsun
Şeniz

bence sinirlerimize hakim olamıyoruz
en yakınımıza daha çok bağırıp çağırırzı
ama arkadaşlarımıza biraz daha sakin oluruz
anneme mesala çok ıkzar bağırırm terslerim farkında olmadan çünkü o beni affedecektir biliyorum
eşimiz içinde öyle en ufacık sorunda hemen parlıyoruz
biraz daha sakin olmayı deneyebilirz
sorunun ozaman abartılacak kadar olmadığını anlaırz
bence biraz sakinlik sinirlendiğimizde bir 5 dk susalım birde böyle deneyelim
eminim herşey daha güzel olacaktır

ya anlamıyoruz yada anlatamıyoruz!
ya dinlemiyoruz,yada dinletemiyoruz!
yeteri kadar sabır,özveri ve anlayışı paylaşamıyoruz demek ki...
haa.. bir de unutmadan! çene yapmayı seviyoruz biz kadınlar,
bu da pireyi deve yapmaya yetiyor....

inat edildiği zaman kavga büyüyor diye düşünüyorum.
dinlemiyoruz birbirimizi .....:1no2:

Bence en önemli sebep tahammülsüzlük. İnsanlar tahammül sınırlarını daralttıkça
kavga kaçınılmaz olur yoksa neden küçücük birşeyi büyütüp hem kendini, hemde karşısındakini üzsün ki insan......

mutluluk nasıl küçük şeylerde saklıysa küçük şeylerde sorun olabilir işte...
ya da küçüktür deyip önlemini almadığınız şeyler çığ olur altında ezilirsiniz...
sinek küçüktür mide bulandırır sözünü boşuna dememiş büyüklerimiz...
bazen küçücük bir söz ilişkinin seyrini değiştirir..
bilemezsiniz...

önce iki tarafında kendilerini düşünme huylarından vazgeçip kendini karşısındakinin yerine koymayı denemeli ve ;
- at gözlüklarini çıkarıp etrafındaki olup bitenleri görmeye çalışmalı.. sengözlerimebaksanab
artı kısasa kısas yapmakta sorunların büyümesine hatta o problemin başka boyutlara dönüşmesine bile yol açabilir.
tabiki birde inatlaşma var .. :dilcikar:bence bu başlı başına çocuklaşmadan başka bişey değil .
saygı sevgi ve mantık çerçevesi içerisinde davranmayı başarabilirsek aslında ortada hiç bi probleminde olmayacağına eminim .kaydirigubbakcemile5

acaba neden bu eşler arasındaki ufak tefek sorunlar kocaamannnn olur?
ben bazen bunu düşünürken ne kadar saçmalıyoruz diyorum kendi kendime,
büyük mevzular olur o konu hakkında bir birimizle herhangi bir sorun yaşamazken,neden küçük mevzularda bu kadar problem yaşıyoruz...

konuşma adabini bilmemekten,empati kuramamaktan kaynaklaniyor bence..tabi birde herşeyi vaktinde halletmek gerekiyor..küçük şeyleri genelde içimize atiyoruz..alakasiz bircok konu birikiyor içimizde..sonrada bardak taşiyor..şuda vardi,buda vardi,buda olmuştu,şunuda demiştin derken konu öyle budaklaniyorki içinden cikilmiyor..en iyi çözüm içimize atmamak,adabiyla konuşmak,empati kurmak :KK66: bunlarla küçük büyük her mevzuu halledilir bence..tabi konuşmakla halledilcek olan meselelerden bahsediyoruz :)

Kısa ve öz konuşmayı becermek lazım. Yoksa konu hem uzar hem büyür. Zaten Türkçe de lastik gibiymiş:)

X