canım şehrim benim çok seviyorum herkese tavsiye ediyorum gelin görün gezin pişman olmazsınız :) :)
ben gelirim görüşmeye
ya rüyamda gördüm eskişehirli kk bayanlarıyla bi görüşme ayarlamışımböyle bşi ypsam kaç kişi gelir acaba
merhaba arkadaşlar, eskişehiri bana anlatabilir misiniz, mesela eskişehir belediyesine ya da adliyesine yakın bir yerde oturmak istersek neresini söylersiniz, orada yaşamaya karar verdik eşimle, bu yüzden de orayı tanıyan kişilerden bilgi almak isterim...yer merkez olacak.,,
Evet vişnelik'e baktım haritadan baya düzgün evler var, sanırım orası daha merkezi, ben de merkezi bir yerde oturmak istiyorum, oturduğum yer yürüme mesafesiyle olsun ve her yer yakın olsun istiyorum, her yere arabayla gitmekten gerçekten sıkıldım..Merkez bir yer olacaksa, Bağlar, Hasan Polatkan, Vişnelik, Şair Fuzuli, Adalar daha birçok yer sayabilirim. Aslında Eskişehir de merkezde herhangi bir yerde oturduğunuzda zaten her yer yakındır adliyesi, belediyesi zaten tam ortada kalır her yerden yakın olur yani. Ama tramvayla her yere hemen gideyim, yürüme mesafesinde çarşıyı gezeyim gezmeyi severiz derseniz, Bağlar, Adalar, şair fuzuli ve özellikle benim ikamet ettiğim vişnelik iyi tercihtir. Buralarda hem yürüyerek hem de geçen tramvaylarla istediğiniz yere çabuk ulaşırsınız.
Eskişehir'de 4.5 senedir ikamet ediyorum. Evlendim geldim tereddütlerim vardı ama tanıdıkça hepsi yok oldu. Öğrenci olmasından mütevellit çok modern bir şehir. Bunda belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in payı büyük. Şehrin çeşitli yerlerin de heykeller görebilirsiniz. Kentparka gidip modern bir park gezebilirsiniz. Odunpazarında tarih koklayabilir evlerini gezebilir yöresel yemekler yiyebilirsiniz.Burada ilk akla gelen meşhur yiyecek çibörektir. Papağan ünlüdür bu konuda ama benim tavsiyem ya kırım çibörekçisi ya da Hasan Polatkan caddesinde Eskişehir Çibörek evidir ki burada Eskişehir'in başka lezzetleri de tadılabilir. Çarşı mağaza dolaşmak istenirse Doktorlar, Hamamyolu birebirdir. Bir kahve molası vermek istediniz, kanatlı avm nin içinde ve esparkın arka tarafında kahve dünyası hiçbirşeye değişilmez ama yine esparkta açılan starbucksta da içmek mümkün. Dondurma hamamyolunda madımak, kumpir adalarda park kumpir, döner donas, boza karakedi bozacısı, eğlenmek için barlar sokağı,hayal kahvesi,222 park, arkadaşlarla birşeyler içip muhabbet etmek ve oyun oynamak için adalarda sıralanmış envai çeşit kafeler. Güzel bir restoran özel bir yemek için;Trakya restaurant, İtalyan yemekleri için
Sempre, Kebab için Kırçiçeği, Şömine, Balık için Masa ve Boksör..