Eskileri düşünüp duruyorum.

Bence bu kadar korkmayın.Düşünmeye devam edin, o kadar çok düşünün ki her detayını her şeyi artık aklınıza gelince canınızı acıtacak bir tarafı kalmasın.Yüzleşin yani.Kendinize uğraş bulup düşünmek istememek güzel fikir ama uzun vadede bu şekilde beklemediğiniz zamanlarda üzerinizde yük oluşturabilir.

Geçmişinizle barışmanız lazım.Her gün yeni bir sayfa ve o sayfaya yazılacak çok güzel anılar olabilir.Sayfanızın kirlenmesine izin vermeyin.
+1
düşünüp analiz edip sonucuna varınca kapanıyor sekmeler. closure derler ingilizcede. duyguların sebebini bulup kafada çözmek lazım. sistemli yazmak iyi geliyor. gölge çalışması deniyor ona da. şimdiden başka bir zaman yok bunu fark edin. şimdide yaşıyoruz.

Evet genel olarak evdeyim kursa kayıt oluyorum sıkılıp bırakıyorum , her işimi yarım yamalak yapıyorum. Yürüyüş yapmak, denizi, gökyüzünü izlemek, minnoş kedime sarılmak, ablamla arkadaşlarımla sohbet etmek bana iyi geliyor. Eskiden kitap okumak ruhumu dinlendirirdi ama artık kitap okurken dikkatim çabuk dağılıyor, unutkanlık sorunum arttı. İnsanlara , kalabalığa, aşırı yüksek seslere tahammülüm yok. Hatta yemek yerken ailemden birisi ağzını şapırdatsa yerimde duramıyorum, ayrı yerde yiyorum bazen. Mizofoni rahatsızlığı var bende.

Size iyi gelenleri yapmaya devam edin o dediğiniz rahatsızlıkta büyütülecek bir şey değil çoğu kişide var siz sadece başka işiniz olmadığı için kafayı takmışsınız ona.Kimse ağız şapırdatmasına bayılmaz yani.
Spora yazılın bence fiziksel olarak yorulmak uyku kalitenizi vs arttırır hem de mental olarak iyi hissedersiniz.

Evde oturup her şeyi yarıda bırakan birisi olmaya devam ederseniz gönlünüzden geçen insanı da bulamazsınız, konularınızdan vs güzel bir ilişki yaşama isteğiniz olduğunu hatırlıyorum ama şansı da bir yerde kendimiz yaratırız.Belkide o beyefendiyle gittiğiniz yerlerde tanışırsınız.

Evet galiba onu affedememişim. Onun zihnimde, kalbimde gereksiz yer kaplamasını istemiyorum. Affetmek bana iyi gelecek .
Yoo affetmek zorunda değilsin. Ben bundan yıllar yıllar önceki sevgilimi affetmedim, affetmeyeceğim. Çünkü affedilmeyi hak etmiyor. Bu onun şu an umrunda değildir ama affetmeyeceğim. Ha ama bu demek değil ki "ondan hala nefret ediyorum, onun yaşattıkları şimdiki ilişkilerimi etkiliyor".

Affedilmeyi bazıları asla hak etmez. Sebep sadece bu.

Misal benim de aklıma bazen geçmişte yaşadığım olaylar, durumlar geliyor. " Neyse , geçti gitti" deyip tekrar geçimi düşünüyorum.

Şu aralar geçim derdinden başka bir şey düşünemez oldum, ek gelir elde etmenin yollarını düşünüyorum.

Eski eş, eski sevgilinin eskide kalması gerekiyormuş ki eski olmuş. O zaman aklın o kadarmış ki öyle davranmışsın. "Şimdiki aklım olsaydı..." deme, şimdiki aklını şimdi kullan.
Eski eş hiç umrumda değil o mazide kaldı. Bugün aklıma eski sevgilim geldi öyle bir anda. Evet geçmiş geçti gitti. Öyle olması gerekiyordu yaşandı bitti. Kabullenmek ve affetmek beni rahatlatacak sanırım.

Size iyi gelenleri yapmaya devam edin o dediğiniz rahatsızlıkta büyütülecek bir şey değil çoğu kişide var siz sadece başka işiniz olmadığı için kafayı takmışsınız ona.Kimse ağız şapırdatmasına bayılmaz yani.
Spora yazılın bence fiziksel olarak yorulmak uyku kalitenizi vs arttırır hem de mental olarak iyi hissedersiniz.

Evde oturup her şeyi yarıda bırakan birisi olmaya devam ederseniz gönlünüzden geçen insanı da bulamazsınız, konularınızdan vs güzel bir ilişki yaşama isteğiniz olduğunu hatırlıyorum ama şansı da bir yerde kendimiz yaratırız.Belkide o beyefendiyle gittiğiniz yerlerde tanışırsınız.
Evet aklımda en başta yeniden psikolojik destek almak ve spora gitmek var. Öneriniz için çok teşekkür ederim. 🙂

Affetmek icin caba gosteriyorum ben basaramiyorum. Bunun kolay bir yolu varmi? Icin sogumasini mi beklemek gerekiyor?Yasanilanlari hazmetmekle mi ilgilidir? Kendi tecrubelerinizden bizi de yonlendirebilirseniz mutlu oluruz🌸
olduğu gibi kabul etmeyi başarınca affetmeye gerek kalmıyor. bazen o öfke veya kırgınlığı da yaşamak gerekir. ama o duygu miadını doldurunca yani size olan hizmetini bitirince ona son verirsin yani olduğu gibi kabul edersin. herkesi affetmek zorunda değiliz ama bize nasıl hizmet ettiğini ve hayatımızda neye vesile olduğunu görürsek bir adım bile değişse kelebek etkisi dolayısıyla şuan olduğumuz kişi olamayacağımızı görmemiz gerekir. ve şuan olduğunuz kişi özeldir çünkü sizden 1 tanecik var sadece. zaman elbette ilaçtır ama insanın zihnini durmadan gözlemesi de çok büyük ilaç. kontrolü eline alabiliyorsun böylece. içimizdeki hisler bize ne göstermeye çalışıyor? neye işaret ediyor? hep aynı hislere mi sahibiz? görmemiz gereken nedir?

+1
düşünüp analiz edip sonucuna varınca kapanıyor sekmeler. closure derler ingilizcede. duyguların sebebini bulup kafada çözmek lazım. sistemli yazmak iyi geliyor. gölge çalışması deniyor ona da. şimdiden başka bir zaman yok bunu fark edin. şimdide yaşıyoruz.
Evet eski psikoloğum da bana yazı yazmayı önermişti. Yazmayı çok severim. Teşekkür ederim. 🙂

Evet aklımda en başta yeniden psikolojik destek almak ve spora gitmek var. Öneriniz için çok teşekkür ederim. 🙂
Çokk iyi gelecek emin olun özellikle Fitnessı tavsiye ederim.Benim fiziğim zaten kötü değildi ama hem azıcık sıkılaşırım hem de stres atarım diye gittim sevgilimle tanıştım.İnstagramdan falan salonu etiketleme olaylarına da girmezdim bulamamış beni.Aylarca tanışmak için yolunu yapmış paşam :dondurma:

15 yıllık arkadasıma bayram mesajı attım sabah. 4-5 aydır küsüz konusmuyoruz. Hala tek tikte kaldı. Sanırım engellemiş beni. Üstelik kendi haksız olduğu halde bunu yapıyor. Ne diyeyim küslük dargınlık olmasın dedim ama onun ökfesi ve kini derinmiş. Benden uzak şeytana yakın olsun.

Çokk iyi gelecek emin olun özellikle Fitnessı tavsiye ederim.Benim fiziğim zaten kötü değildi ama hem azıcık sıkılaşırım hem de stres atarım diye gittim sevgilimle tanıştım.İnstagramdan falan salonu etiketleme olaylarına da girmezdim bulamamış beni.Aylarca tanışmak için yolunu yapmış paşam :dondurma:
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” demiş Mustafa Kemal Atatürk. Çok severim bu sözü. Gerçekten de öyle. İlişkinizde mutluluklar dilerim. 😍🌸Nasip kısmet bu işler .

Yarım kalan ilişki, arkadaşlık adı her neyse yalnızlıkla boğuştuğunuzda,mutsuz olduğunuzda beyninizi kurcalar gerekirse üzerine düşünün ve konuyu kapatın beyninizde. Ya da bağ kesme falan oluyor birtakım meditasyon gibi düşünün youtube da var videoları izleyebilirsiniz. Kitap okuyun, kendinizi geliştirin,sosyalleşin,bakım yapın insanlar sizi fark etsin fark edip sizi beğendikce modunuz yükselir 🌸

15 yıllık arkadasıma bayram mesajı attım sabah. 4-5 aydır küsüz konusmuyoruz. Hala tek tikte kaldı. Sanırım engellemiş beni. Üstelik kendi haksız olduğu halde bunu yapıyor. Ne diyeyim küslük dargınlık olmasın dedim ama onun ökfesi ve kini derinmiş. Benden uzak şeytana yakın olsun.
Siz içinizden geleni yapıp yazdınız gerisi hiç önemli değil. Özel değilse neden iletişimi kesmiştiniz? 15 yıl çok uzun süre ama bazı arkadaşlıklar eskisi gibi kalmıyor. Herkes kendi yoluna bakıyor.

Siz yine de güzel bir adım atmışsınız demek ki bunu da hak etmiyor geçmişte kalması gereken biri olmayı o istemiş 🌸

Yarım kalan ilişki, arkadaşlık adı her neyse yalnızlıkla boğuştuğunuzda,mutsuz olduğunuzda beyninizi kurcalar gerekirse üzerine düşünün ve konuyu kapatın beyninizde. Ya da bağ kesme falan oluyor birtakım meditasyon gibi düşünün youtube da var videoları izleyebilirsiniz. Kitap okuyun, kendinizi geliştirin,sosyalleşin,bakım yapın insanlar sizi fark etsin fark edip sizi beğendikce modunuz yükselir 🌸
Evet daha önce sık sık meditasyon yaparak rahatça uyuyordum. Bağ kesme meditasyonu da YouTubeda görmüştüm. Tekrardan deneyeceğim, teşekkür ederim. 🌸

Geçmişte yaptığınız yanlışlar yüzünden bir şeyleri/fırsatları kaçırdığınızı hissediyor musunuz? Belki geçmişte kayıplarınızın yasını tutmadığınız içindir. Yas sadece vefat edilen sevdiklerimiz için tutulmaz. Halk genelinde en anlaşılır ve en fazla empati yapılan yas olduğu için belki, sadece ölen kişinin yasını tutmak akla geliyor. Bu bir süreç. Bu süreci atlatmaktan korkup yalnızca düşünerek erteliyor olabilirsiniz.

Yoo affetmek zorunda değilsin. Ben bundan yıllar yıllar önceki sevgilimi affetmedim, affetmeyeceğim. Çünkü affedilmeyi hak etmiyor. Bu onun şu an umrunda değildir ama affetmeyeceğim. Ha ama bu demek değil ki "ondan hala nefret ediyorum, onun yaşattıkları şimdiki ilişkilerimi etkiliyor".

Affedilmeyi bazıları asla hak etmez. Sebep sadece bu.
Affetmekten kastım canımı acıtma, üzme hakkını yeniden vermek değil aslında. Onun bende bıraktığı negatif enerjiyi, hisleri zihnimden ve bedenimden silmek. Ama haklısın bazıları affedilmeyi hak etmez. 😉

Geçmişte hepimizin yaşadığı iyi kötü şeyler var. Kırgınlıklarımız, mutsuzluklarımız bazen umutsuzluklarımız var ama bugüne odaklanmak lazım. Ben her zaman şuna inanırım, bir kişi beni bir kere üzdüyse bir daha üzer. Bu yüzden bayramda küslerin barışması konusuna da katılmıyorum. Biri hayatımdan çıktıysa zorla tekrar geri sokmanın anlamı yok. Bunun dışında bugünüme şükrediyorum. Sağlığım yerinde, güzel bir işim, hayatım var. Ekonomik özgürlüğüm var. Mutlu bir ailem var. Hesap vermek zorunda olduğum kendimden başka kimse yok. Her ne yaptıysam arkasındayım, bütün hatalarımın da arkasındayım. Bunlar da beni motive ediyor.

Üzülmem gereken şeye üzülürüm ve biter gider. Taşımam. Bunu da sosyal hayatım sayesinde yapabiliyorum sanırım. Hiçbir şey yapmasam bile çıkıp bir yürüyüş yapmak iyi gelir.

En büyük motivasyon kaynağım ise geçmişimde yaşadığım her şey bugünkü beni yarattı. Minnettarım.

Ha unutmadan, herkesi affetmek zorunda değilsin. İçinden gelmeden yaparsan vicdan azabı olabilir. Bırak bazı insanlar hakettikleri yerde kalsınlar. Aman işte büyüklük sende kalsın, affet vicdanın rahatlasın cümlelerine inanmıyorum ben. Allah affetsin, benlik bir durum yok.

Siz içinizden geleni yapıp yazdınız gerisi hiç önemli değil. Özel değilse neden iletişimi kesmiştiniz? 15 yıl çok uzun süre ama bazı arkadaşlıklar eskisi gibi kalmıyor. Herkes kendi yoluna bakıyor.
evet. Sanırım ilişkimiz doyum noktasına ulaşmıştı. Sayılardan ibaretti. Üstelik yaşımızda genç ortaokuldan beridir arkadaşız. Bazı konularda sorun olunca açık iletişime geçmezdik birikti sanırım. Birde hayat düzenini kurma telaşesinde yani iş bulma dönemlerinde dile getirilmediği bir kıskançlık söz konusuydu. Bileğimin hakkıyla aldığım şeye karşı hasetlik yapmaya başlamıştı. Sonra da tuz biber oldu bazı şeyler. Asla engelleyecek kadar ciddi bir şey de olmadı. Ben onu özlerken o beni görünce yolunu bile değiştirmişti. Nedir bu kin öfke bilmiyorum. Bugün biraz daha net oldu kafamda. Sevdiklerim yanında gerisi uzak olsun

Geçmişte yaptığınız yanlışlar yüzünden bir şeyleri/fırsatları kaçırdığınızı hissediyor musunuz? Belki geçmişte kayıplarınızın yasını tutmadığınız içindir. Yas sadece vefat edilen sevdiklerimiz için tutulmaz. Halk genelinde en anlaşılır ve en fazla empati yapılan yas olduğu için belki, sadece ölen kişinin yasını tutmak akla geliyor. Bu bir süreç. Bu süreci atlatmaktan korkup yalnızca düşünerek erteliyor olabilirsiniz.
Ondan ben ayrılmıştım zaten. Yaptığım yanlışlar ya da kaçırdığım bir fırsat olarak düşünmedim hiç. Fazla empati kuran, düşünen, insanların derdini kendime dert eden birisiyim. Kişilik yapım da beni etkiliyor ister istemez.

Back
X