Eskileri düşünüp duruyorum.

Miss Salvatore

Bir kedi annesi 🐈 29❤️
Pro Üye
16 Temmuz 2023
4.012
11.004
128
Aklıma durduk yere geçmiş ilişkilerim geliyor. Beynimde bir sürü sekme açık, iç ses durmadan konuşuyor .Düşünmemek için zihnimi,bedenimi meşgul ediyorum başka şeylerle uğraşıyorum. Ama bazen düşüncelerimi kontrol etmekte zorlanıyorum. Geçmiş defteri kapattığımı sanıyordum fakat kapatamamışım. Bayramda bazı küs insanlar barışır ya belki de o yüzden bugün aklıma yoğun şekilde geldi. Düşüncelerim bana yük oluyor artık. Bir yerde okumuştum. Psikolojide zeigarnik etkisi diye bir kavram varmış. Yarım kalan olayları, ilişkileri zihin tamamlamaya çalışırmış. Bunu yaşayan var mı hiç? Düşüncelerinizi nasıl kontrol ediyorsunuz?

Aklıma durduk yere geçmiş ilişkilerim geliyor. Beynimde bir sürü sekme açık, iç ses durmadan konuşuyor .Düşünmemek için zihnimi,bedenimi meşgul ediyorum başka şeylerle uğraşıyorum. Ama bazen düşüncelerimi kontrol etmekte zorlanıyorum. Geçmiş defteri kapattığımı sanıyordum fakat kapatamamışım. Bayramda bazı küs insanlar barışır ya belki de o yüzden bugün aklıma yoğun şekilde geldi. Düşüncelerim bana yük oluyor artık. Bir yerde okumuştum. Psikolojide zeigarnik etkisi diye bir kavram varmış. Yarım kalan olayları, ilişkileri zihin tamamlamaya çalışırmış. Bunu yaşayan var mı hiç? Düşüncelerinizi nasıl kontrol ediyorsunuz?
Bunun sebebi iş güç, meşguliyetinin olmaması. Çalışıyor olsan , geçim derdin olsa bunları düşünmezdin.

Kendimden biliyorum.

Bence bu kadar korkmayın.Düşünmeye devam edin, o kadar çok düşünün ki her detayını her şeyi artık aklınıza gelince canınızı acıtacak bir tarafı kalmasın.Yüzleşin yani.Kendinize uğraş bulup düşünmek istememek güzel fikir ama uzun vadede bu şekilde beklemediğiniz zamanlarda üzerinizde yük oluşturabilir.

Geçmişinizle barışmanız lazım.Her gün yeni bir sayfa ve o sayfaya yazılacak çok güzel anılar olabilir.Sayfanızın kirlenmesine izin vermeyin.

Yarım kalan şeyleri sadece ilişki için demiyorum iş olur okul olur vs beyin hazmedemiyor o yüzden unutmak çok zor oluyor aklınıza sürekli gelmesi de o yüzden ama yarım ilişkilerinizde duygunuz tamamen bitince umursamamanız da gerekir acaba hala içinizde bitmeyen sevgi mi var

Bunun sebebi iş güç, meşguliyetinin olmaması. Çalışıyor olsan , geçim derdin olsa bunları düşünmezdin.

Kendimden biliyorum.
Evet haklısın çalışmadığım için böyle belki de. Fiziksel olarak kendimi çok yoruyorum, evde şarkı dinleyip dans ediyorum, bazen yürüyüşe çıkıyorum, evde egzersiz yapıyorum film izliyorum , şarkı söyleyip video çekiyorum, yeğenimle vakit geçiriyorum, kedim var onunla ilgileniyorum, kız arkadaşlarımla sohbet ediyorum ama yine bir şeyler eksik kalmış gibi hissediyorum.

Bazen sadece kabullenmek gerekiyor. “Böyle olması gerekiyormuş” diyebilmek…
Belki senin içinde bir şeyler bitmemiş olabilir ama yaşanacakların bitmesi gerekiyormuş. Herkes hayatımızda ki vadesini doldurunca gidiyor. İyi veya kötü yaşanmışlıklar bırakıyor geri ama yaşanan her şey mutlaka bize bir şey öğretiyor. Belki de yarım kalmadı, tam bitmesi gereken zamanda bitti. Olaylara, kişilere bakış açımız etkiliyor biraz.

Yarım kalan şeyleri sadece ilişki için demiyorum iş olur okul olur vs beyin hazmedemiyor o yüzden unutmak çok zor oluyor aklınıza sürekli gelmesi de o yüzden ama yarım ilişkilerinizde duygunuz tamamen bitince umursamamanız da gerekir acaba hala içinizde bitmeyen sevgi mi var
Hayır ona karşı sevgim kalmadı aslında. Sadece bugün bir anda düşüncelerim yoğunlaştı. Acaba şöyle olsaydı evlenir miydik, nasıl bir ilişkimiz olurdu diye düşündüm. Sonra saçmalama diyorum ne gerek var bu kadar düşünmeye. Dünyada çok fazla sorunları olan insanlar var, benimki de dert mi diyorum kendime:) o anlık düşünceler gelip geçiyor bir süre sonra. Şuan evlilik düşünmüyorum erkeklerden soğudum, ilişki kurmaya ara verdim.

Herkesi affetmeden hayatından çıkarınca öyle oluyor bi dönem bende o duyguyu yaşadım sonra affettim herkesi meğersem ,kendimi azad etmişim öyle bi rahatlama .

Öyle elim boştu oturdum düşündüm değil bu durum
Evet galiba onu affedememişim. Onun zihnimde, kalbimde gereksiz yer kaplamasını istemiyorum. Affetmek bana iyi gelecek .

Sürekli evde misiniz bu bunaltıcı olabilir belkide bu yüzden kafayı bir şeylere takıyorsunzdur.
Evet genel olarak evdeyim kursa kayıt oluyorum sıkılıp bırakıyorum , her işimi yarım yamalak yapıyorum. Yürüyüş yapmak, denizi, gökyüzünü izlemek, minnoş kedime sarılmak, ablamla arkadaşlarımla sohbet etmek bana iyi geliyor. Eskiden kitap okumak ruhumu dinlendirirdi ama artık kitap okurken dikkatim çabuk dağılıyor, unutkanlık sorunum arttı. İnsanlara , kalabalığa, aşırı yüksek seslere tahammülüm yok. Hatta yemek yerken ailemden birisi ağzını şapırdatsa yerimde duramıyorum, ayrı yerde yiyorum bazen. Mizofoni rahatsızlığı var bende.

Herkesi affetmeden hayatından çıkarınca öyle oluyor bi dönem bende o duyguyu yaşadım sonra affettim herkesi meğersem ,kendimi azad etmişim öyle bi rahatlama .

Öyle elim boştu oturdum düşündüm değil bu durum
Affetmek icin caba gosteriyorum ben basaramiyorum. Bunun kolay bir yolu varmi? Icin sogumasini mi beklemek gerekiyor?Yasanilanlari hazmetmekle mi ilgilidir? Kendi tecrubelerinizden bizi de yonlendirebilirseniz mutlu oluruz🌸

Affetmek affettim denilerek olacak bir şey değil aslında. Bir şeyi umursamamak o şeyin yerini yeni bir umursanacak şey aldığında tamamlanıyor. Bunun da bir zamanı illaki vardır. Herkesin kafasında birden fazla sekme var farklı farklı konularda hepimizde var yani rahat ol :) umarım kısa zamanda kafa rahatlığına erişirsin seni huzursuz eden konularda

Evet haklısın çalışmadığım için böyle belki de. Fiziksel olarak kendimi çok yoruyorum, evde şarkı dinleyip dans ediyorum, bazen yürüyüşe çıkıyorum, evde egzersiz yapıyorum film izliyorum , şarkı söyleyip video çekiyorum, yeğenimle vakit geçiriyorum, kedim var onunla ilgileniyorum, kız arkadaşlarımla sohbet ediyorum ama yine bir şeyler eksik kalmış gibi hissediyorum.
Misal benim de aklıma bazen geçmişte yaşadığım olaylar, durumlar geliyor. " Neyse , geçti gitti" deyip tekrar geçimi düşünüyorum.

Şu aralar geçim derdinden başka bir şey düşünemez oldum, ek gelir elde etmenin yollarını düşünüyorum.

Eski eş, eski sevgilinin eskide kalması gerekiyormuş ki eski olmuş. O zaman aklın o kadarmış ki öyle davranmışsın. "Şimdiki aklım olsaydı..." deme, şimdiki aklını şimdi kullan.

Back
X