eskiden telefon mu vardı?!!!

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
çocukluğumu hatırlıyorumda sıcaktı herşey
sesler,bakışlar,insanlar sıcaktı
çocukken evde telefon çalardı(o eski çevirmeli telefonlardan)ve ne zaman çalsa ben hemen koşardım telefonun başına kim o die sorardım,ve hep şu cümleyi bekledim babamın ağzından"beyaz saraydan arıyolar emin ol telefon sana"die.aramadı a.q(çocuk halimle başka küfürler ederdim tabii o zaman nerden biliim ben a.q falan)
büyürdük telefonla bizde
tuşlu telefonlar daha yeni çıkmış eve ilk geldiğinde sevinçten havalara uçmuştum
hatırlıyorumda ben ne zaman bi arkadaşımı arasam bulurdum evde telefonu açan ses sıcaktı her zaman tanıdık bi sesti
aşklar da sıcaktı o ses gibi
çünkü o zaman telefon aşkı bu kadar esir almamıştı
sevgilinden gelicek bi telefon için saatlerce beklerdin evde her çaldığında koşar bakardın acaba o mu die
cep telefonu ilk çıktığında inanamamıştım mantığa sığmamıştı o dönem
cepte telefon(hatta çok geyiğini yapmıştık o dönem, ev telefonlarını montumuzun arasına saklayıp sokakta ahizeyle çok konuşmuşluğumuz var)
sonra noldu bize
sevgilisine yakalanmamak için başka kızların veya erkeklerin isimlerini başka kız veya erkek ismi ile kaydeden insanlar oluştu çevremizde
"cnm şirketten arıyolar döncem ben sana"diyipte hiçbir zaman yakalayamayacağı gerçek aşkına koşanlar'la doldu etrafımız
korkak olduk,"ayy şimdi nasıl sölicem bu çocuğa ayrılcağımızı,en iyisi msj atimm ben"
bu örnekler böyle uzar gider
hani nerde o sıcaklık
noldu bize
hepimizin vardır eski bi fotoğrafı kafasından hiç silinmemiş
hatırlıyomusun o fotoğraftaki taze hüzün kokusunu
bi saatliğine kapat telefonunu bi gir o fotoğraftan içeri,doyasıya çek içine hüznü çünkü çıktığında oradan belki koklayamayabilirsin tazeyi
şimdi soruyorum sana hüzün beyninin en ince noktalarında dolaşırken cevap ver bana
eskiden telefon mu vardı?

a.s.

alıntıdır

Son düzenleme:
Ne güzel anlatmışsın...

Düşününce telefonsuz yaşayabilir miyim diye? Ya uzaktaki dostlar ne olacak, gecenin bir yarısında ağlıyarak çevirdiğimiz numaralar olmasaydı belki de daha zor olurdu hayat..

Mektuplar vardı içi sımsıcacık özlem dolu satırlar taşıyan mektuplar, kapı aralarında bakışmalar vardı ......

evet canım.artık gözümüzü yollarda bırakan mektuplar da yok maaleseef

bende anneme hep sorardım anne babamla nasıl görüşürdünüz diye yani şu zamanda sevgilimizle konuşmak için can atıyoruz onlar ise ozamanlarda günlerce gelmesini tlf açabilmeyi beklemişler buluşmak için bile sadece saatle aslında eski aşklarda gerçekti şimdikiler ise sahte!!!

bende anneme hep sorardım anne babamla nasıl görüşürdünüz diye yani şu zamanda sevgilimizle konuşmak için can atıyoruz onlar ise ozamanlarda günlerce gelmesini tlf açabilmeyi beklemişler buluşmak için bile sadece saatle aslında eski aşklarda gerçekti şimdikiler ise sahte!!!

evet düşününce bize ne kadar da uzak ve zor geliyor o günler.şimdi telefonumuzu yanlışlıkla evde unutup dışarı çıksak ne kadar hissediyoruz eksikliğini.gerçekten de eskiden herşey daha güzelmiş sanırım:sm_confused:

canım gerçekten çok güzel anlatmışşsın...
tel ilk evimize geldiği güne döndüm birden yeşil çevirmeli bi telefondu..ne zamanki telefon çalsa dört kardeş koşardık tel açmak için ama ben hiç açamazdım en küçük olduğum için ağbimler hep iter yere düşürürdü beni..
heleki o aşklar babam çıkmasın telefona diye saaatlerce az mı bekledim başında..gerçekten bizler çok güzel bi nesilmişiz çok güzel şeyler yaşamışız ve ben çocuklarımız bunları yaşayamayacağı için çok üzülüyorum..

Talin çok güzel anlatmışsınız ama bu konuda önceden köşe yazısı yazmış ve çook ta güzel anlatmış olan tuliananın yazısını hatırlamadan edemeyeceğim.Teknoloji ve aşk hakkında çok güzel bir yazıydı.Senin de okumanı isterim.Aşağıya linki verdim,okumak istersen diye.Hepimiz aynı duyguları hissediyor ama farklı ifade ediyoruz.Ellerine sağlık teşekkürler.
http://www.kadinlarkulubu.com/vbarticles.php?do=article&articleid=24

güzel bir yazı...fakat ben anlayamıyorum telefonsuzluğun nasıl birşey olduğunu.aklım almıyor..mektup yazmak..bilmiyorum garip geliyor...

çok doğru bi yazı olmuş ellerine sağlık

sevgilinden gelicek bi telefon için saatlerce beklerdin evde her çaldığında koşar bakardın acaba o mu die

ne kadar heyecanlı şimdi yok böyle bekleyişler

eskiden aşkları o kadar güzel ve ulaşılmaz yapan da bu imkansızlıklarmış sanırım.yine olmasaydı ben razı olurdum doğrusu arkadaşlar

evet ama bazen keşke teknoloji değişmeseydi de aşklar da eskisi kadar saf ve güzel kalabilseydi demekten de kendimi alamıyorum.beğenmenize çok sevindim.sevgilera.s.

talincim çok güzel anlatmışsın bence aşklar yine eski aşklar ama zamanı kısalıyo gibi geliyo bana telefonsuz bir zamanda bende yaşamak isterdim sevgilerle ellerine sağlık canım bugünlerimizede dönüp baktığımızda ne kadar tatlı günlermiş diyeceğiz

bazen halam eski aşklarını,yaşadığı o eski saflık derecesindeki masumca sevgilerini anlatır bana.imrenerek dinlerim onu.aslında uzaklıklar ve ulaşamamanın verdiği duygular aşkı daha da taze tutuyormuş o zamanlar.ve 2 saniye için de olsa iki seven insanın birbirlerini görebilmeleri ne kadar büyük bir mutlulukmuş o zamanlar.kıskanmamak mümkün değil.inanın belki o zamanlar gerçekten de çok özleniyormuş sevgili,ızdırap çekiliyormuş,merak ediliyormuş ama o zamanların telefonsuz,bilgisayarsız dönemlerini yaşamak isterdim

Talincim o kadar güzel anlatmissin ki
telefonsuz yasamak bugün zor,ama o gün mektupsuz yasamak
postaciyi görememek zordu:asigim:
Esimle hasretimizi,askimizi hatta tartismalarimizi bile mektupla yapardik:))
O beyaz bazen desenli zarflarin icine fotograflarimizi koyar birbirimize yollardik.

O yillarda telefon evimize tesrif etmisti,ama pek nadir seslerimizi duyardik.
Bu arada benim Annem o yillarda esimi istemedigi icin(simdi cok sever)
telefonu özel kilitli bir kutuda saklardi,Annemin evden gittigi zamanlar,tornavidayla kutunun altindaki civatalari acar telefona ulasirdim:)) eger esimede ulasabilirsem iste o gün degmeyin keyfime gün benim günümdü :sm_cool:

Bugün ki gencler sevdiklerini bir cam karsisinda istedikleri an görebiliyor.
seslerini bir tusla ister karada,ister denizde duyabiliyor.
Hatta teknoloji o kadar gelistiki nerde oldugunu cep telefonundan bile görme firsati yakaliyor:))

Teknoloji gelisiyor,asklar degisiyor!

Sevgilerle,ellerine saglik canima.s.

teknoloji gelişiyor,,,aşklar değişiyor evet ama aslında aşklar çirkinleşiyor:1no2:
eskiden herşey daha doğal, daha saf,çok daha güzelmiş.....

X