Eski sevgiliyi unutamamak

Xbeyazmelek

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
3
0
1
29
Merhaba, yeni üyeyim. 2 senelik evliyim. Hamileyim nasipse bebeğim olucak. Evliliğimde herşey yolunda birkaç küçük kusur dışında. Eşimi çok seviyorum o harika bir insan. O da beni seviyor.
Evliliğimi erken yaptım. 22 yaşında okulu bitirir bitirmez evlendim. Liseden beri sevdiğim birisi vardı. Üniversite boyunca ilişkimiz devam etti. Birbirimize hiç dokunmadık. Elini bile tutmuşluğum yok hep utanırdık birbirimizden. Farklı üniversitelerdeydik. Son senemde tatsızlıklar yaşayıp ayrıldık. Ben ayrılıktan sonra hemen başkasıyla nişanlanıp evlendim. Pişman değildim açıkcası mutlu olacağımı düşündüm. Oldum da. Fakat bazı geceler onu rüyamda görüyorum. Bana neden evlendin niye yaptın diye kızıyor. Kalkınca nefes alamıyorum. Canım sıkılıyor. Günlerce etkisinde kalıyorum. Düşünsenize herşey normal gidiyor evliliğinizde o aklınıza bile gelmiyor ama bir rüyayla herşey tersine dönüyor.. Sizlere sorum ise nasıl unutabilirim.? Ya da siz nasıl unuttunuz? Unuttuğunuzu sandınız..?

Kimse böyle bişey yaşamıyordur sanmıyorum, evliyim mutluyum ama eski sevgilimi unutamıyorum (ÇÜŞŞŞŞŞŞ)

keşke duygularından emin olana dek bekleseydin. eşin aynı durumda olsa onu kıskanacağını düşün. sosyal medaydan stalk yapıyorsan da vazgeç, mutluluğuna odaklanmaya çalış

keşke duygularından emin olana dek bekleseydin. eşin aynı durumda olsa onu kıskanacağını düşün. sosyal medaydan stalk yapıyorsan da vazgeç, mutluluğuna odaklanmaya çalış
Çoğu zaman eşime haksızlık yapıyorum diye de çok üzülüyorum. Ama elimden hiçbişey gelmiyor. Rüyalarıma giriyor. Hayatım darmadağın oluyor

Nasıl unutabilirim diye bir şey yok, şunu yap unutursun, bunu yap unutursun diye bir formülü yok bunun. Zamanla unutuluyor... Mutluymuşsunuz, bebeğiniz de olacakmış, onu düşünmemeye çalışın bence. zaten bebeğiniz olunca hep onla meşgul olacağınız için aklınıza pek gelmez herhalde.

Çoğu zaman eşime haksızlık yapıyorum diye de çok üzülüyorum. Ama elimden hiçbişey gelmiyor. Rüyalarıma giriyor. Hayatım darmadağın oluyor
hiç sosyal medyadan arayıp resmine filan baktın mı? kendine hatırlatmamaya çalış ve dua et. bi de bunun çok kötü bişey olduğunu sürekli düşünürsen kısır döngüye girersin kafandan hiç çıkmaz. rüya dediğin istemdışı görülür. uyanınca la havle de geç, üzerinde çok düşünme

Neyin kafasını yaşıyorsunuz?
Yani madem unutamayacaktınız neden evlendiniz?
Gerçekten anlayamıyorum.
Gelip buraya şu konuyu açacak kadar da takmışsınız kafanıza o ayrı mesele.
Eşiniz için üzüldüm..
Kim ister ki eski sevgilisini unutamadığını düşünen biriyle birlikte olmayı?
Silkelenin ve kendinize gelin lütfen.
Tehlikeli boyuta ulaşmasın bu düşünceler , geçti bitti eski eskide kaldı saplantı haline de getirmeyin .
Ayrıca eminim o kişi gayette mutludur belki başkasıyla birliktedir rüyada size hesap soruyormuş falan ama rüyayla amel edilmez.

Son düzenleme:
Üzerinde düşünmezsen unutursun bu kadar basit. İnsanız bazen eskileri hatırlarız ama bunu takıntı haline getirip sürekli kafa yormanın bir rüyanın etkisinden günlerce çıkamamanın bence "anlaşılabilir" hiç bir yanı yok.

24-25 yaşlarında eski sevgilinizin gencecik bir adam olduğunu, muhtemelen, gezip tozup gününü gün ettiğini hatırlayın.

Ne kadar mutluyum deseniz de, evlilik ve getirdiği sorumluluklar sizi biraz yorduğu için eskilere dair hayaller kuruyorsanız sanırım. Düşünmeseniz eski sevgiliniz rüyalarınıza girmez. Gördüğünüz sadece bir rüya olduğunu hatırlayıp, hala beni seviyor, beni düşünüyor, bana kızgın diye kendinizi inandırmazsanız, hiç bir etkisi altında kalmazsınız.

Sizin onu rüyanızda görüyor olmanız unutmadığınız anlamına gelmiyor. Siz onu unutmayı zaten evlenerek başarmışsınız. Ama hiçbirimiz makine değiliz ki geçmişi sil deyip silelim hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam edelim. Belki hamileliğin vermiş olduğu duygusallık da buna biraz tuz biber katıyordur. Emin olun bebeğinizi elinize aldığınız anda işler daha da yoluna girer

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de aynı durumu yaşadım iki yıl. O kişiye zerre duygum yoktu bence hatta belki de sinir olma durumum vardı eşimi de çok severek evlendim çok da severim mutluyuz da şükür. Ama rüyama girerdi sinir olurdum uyandigim da eşime üzülürdum daha da eşime bağlandım. Ne zaman geçti kısmına gelince, oğlum doğdu hem ona hem eşime aşırı asik olunca rüyalar da gitti. Bir de inanır mısınız bilmem ama bir daha rüyamda gormeme niyetiyle sadaka verdim. O da çok etkili oldu. Umarım çabuk atlatırsın.

Bilinçaltınız ulaşılamayanın tatlılığı psikolojisine girmiş. Sürekli neden böyleyim diye kafanıza takarsanız bu sizde saplantı haline gelir. O yüzden ilk aşk işte deyip geçin bence. Sonuçta niye unutamıyorum niye sürekli düşünüyorum diye vicdan azabı çekmeniz sizin sürekli konuya yoğunlaşmanıza sebep olur. Her evlilikte olan sıkıntıları o kişiyle yaşamadığınız ve problemlerinizin üzerinden uzun zaman geçtiği için acaba nasıl olurdu fikri insanı bu psikolojiye sokabilir. Bunda hemen ardından hızlıca evlenmenizin de etkisi var tabi. Sanırım içten içe kendinizi suçluyorsunuz. Mantıksız ama duygular insanı bu şekilde yanlış yönlendirebiliyor. Duygularınızın üzerine çok gitmeyin bence. Bir süre sonra çok saçma olduğunu anlarsınız zaten. Rüyalar da biter

Gün içinde onu düşünüyor musunuz o önemli. Rüyalara çok itibar etmeyin bence

İnat uğruna ya da “çivi çiviyi söker” mantığıyla evlendiğinizi düşünüyorum. Eşinize haksızlık etmişsiniz.
“Eşimi çok seviyorum ama eskisini de unutamıyorum” böyle bir dünya yok.
Rüyalarınıza girip “neden evlendin” falan diyormuş, çıkın şu türk filmi kafasından. Eşinize ve bebeğinize daha fazla haksızlık etmeyin

Ya bayan onun icin ölüyorum bitiyorum demiyor ki. Bana sanki vicdanen rahat degil gibi geldi. Siz hemen evlenerek o insana haksizlik ettiginizi mi düsünüyorsunuz acaba? Bu konunun neden kapatamadiginizi düsünmeniz lazim Ilk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…