Altından çok farklı şeyler de çıkabilir. Kendimden örnek verecek olursam ben çoğunlukla yabancı müzik dinlerim. Hatta rock/metal ağırlıklı diyebilirim. Ancak bazı olaylar farklı şarkılara götürüyor insanı. Futbolu çok takip ederim. Takımım gereksiz yere, kolay bir maçta puan kaybettiğinde o gün bana zehir olur. Aşk acısına benzer bir depresiflik çöker üzerime. Başlarım "yanıyorum, yanıyorum..." diye Haram Geceler'i söylemeye
. Paylaşırım da hatta. Sevdiğim bir futbolcu takımdan ayrıldığında ya da eski efsanelerle ilgili videolar gördüğümde Esmer Günler şarkısını söylemeye başlarım
.
Kendi içinde günlük yaşadığı herhangi bir şeyle ilgili (sizle ya da başka bir kızla ilgili değil) veya ailevi bir durum ile ilgili o gün yaşadıklarından o şarkı gelmiştir aklına. Eski bir şarkıysa önceki yıllarda çok dinlemiştir, karşısına çıkınca o dinlediği dönemler aklına gelmiştir. Ben lisedeyken Avril Lavigne'nin şarkılarını çok dinlerdim. Şimdi karşıma çıktığında, o zamanlarki hâlimi hatırlatıyor. Complicated'i duyduğumda aklıma ortaokulda o şarkıyı ilk kez dinleyişim, soğuk Eskişehir yaz akşamlarında, salıncaklarda sallanırken üzerimde rengarenk yıldızları olan kapüşonlum ve o günkü moduma uygun olarak rengini değiştirdiğim kulaklıklarım geliyor mesela. Veya ilk en büyük kalp kırıklıklığımı atlatırken dinlediğim What the Hell şarkısını duyduğumda o zamanki sevgilim değil, o şarkının bana nasıl moral verdiği geliyor aklıma.
Kısacası bir sürü sebebi olabilir. Aklınıza ilk gelen şeyin eski sevgilisi için paylaşmış olması olan bir insanla görüşmemelisiniz.