Eski sevgili sorunları

acaica

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
20
0
2 buçuk yıllık ilişkim erkek arkadaşımın isteğiyle bir hafta önce bitti. Iliskinin başında kurtulamadığımız bir eski sevgilisi vardı. En başından net bir şekilde tavrımı koysaydım uzamazdı çok ama kaybetme korkusuyla yapamadım. Sonrasında da yine bu durum yüzünden sürekli dibinde oldum. Sanki onu yalnız bırakırsam, birileriyle görüşecekmiş gibi. Aslında o karakterde biri asla değildir. Ama işte bazı şeyleri yaşayınca insan korkuyor. Aynı yerde çalışıyoruz. Hafta içi her gün beraberiz. Ben haftasonu da dibinden ayrilmayinca o da sıkılıyordu haliyle. Kendimi ona odaklamıştım. O söylüyordu rahatsız olduğu şeyleri ama bende duyacak kulak nerdee... bir de onda hastalık hastalığı var, endişe var. Bundan dolayı 2 3 ay önce psikiyatristle görüşmeye ve ilaç kullanmaya başladı. Doktoru ona o zaman, kendini arındırması gerektiğini söylemiş. Benim davranışlarımı da düşünürsek, bu ayrılık sürecini hızlandırdı sanırım. Biz hiç adam gibi kavga da edemedik. Her şeyi açıkça konuşamadık hiç. Ben aslında çok istedim. Ama kötü bir huyum var. Duygusal yoğunluk olunca, kavga ederken ağlamaya başlıyorum. Bu da istemesem de acınası bir görüntü oluşturuyor haliyle. Bir haftadır aramıyorum. Onu bunaltmak istemiyorum. Şimdi kafasını dağıtıyor arkadaşlarıyla, biliyorum. Ben aşka inanmam pek. Benim için çok sevmek, değer vermek vardır. Onun da bana değer verdiğini adım gibi biliyorum. Ama acaba bu rahatsızlığını bahane olarak mı kullandı diye de düşünüyorum bir yandan. Istemiyor mu acaba artık beni? Bir şeyler yoluna girebilsin istiyorum. Onu biraz rahat bırakıcam. Ben de bu süre zarfında kendimi toplamaya ve düzeltmeye çalışıcam. Ama yine de akla ihtiyacım var. Onu unutmak istemiyorum, o da unutmasın. Daha iyi olabilecek şekilde olsun istiyorum aramız. Umudum olsun istiyorum. Bana yardımcı olabilecek, fikrini söyleyebilecek kimse yok mu? :'(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

2 buçuk yıllık ilişkim erkek arkadaşımın isteğiyle bir hafta önce bitti. Iliskinin başında kurtulamadığımız bir eski sevgilisi vardı. En başından net bir şekilde tavrımı koysaydım uzamazdı çok ama kaybetme korkusuyla yapamadım. Sonrasında da yine bu durum yüzünden sürekli dibinde oldum. Sanki onu yalnız bırakırsam, birileriyle görüşecekmiş gibi. Aslında o karakterde biri asla değildir. Ama işte bazı şeyleri yaşayınca insan korkuyor. Aynı yerde çalışıyoruz. Hafta içi her gün beraberiz. Ben haftasonu da dibinden ayrilmayinca o da sıkılıyordu haliyle. Kendimi ona odaklamıştım. O söylüyordu rahatsız olduğu şeyleri ama bende duyacak kulak nerdee... bir de onda hastalık hastalığı var, endişe var. Bundan dolayı 2 3 ay önce psikiyatristle görüşmeye ve ilaç kullanmaya başladı. Doktoru ona o zaman, kendini arındırması gerektiğini söylemiş. Benim davranışlarımı da düşünürsek, bu ayrılık sürecini hızlandırdı sanırım. Biz hiç adam gibi kavga da edemedik. Her şeyi açıkça konuşamadık hiç. Ben aslında çok istedim. Ama kötü bir huyum var. Duygusal yoğunluk olunca, kavga ederken ağlamaya başlıyorum. Bu da istemesem de acınası bir görüntü oluşturuyor haliyle. Bir haftadır aramıyorum. Onu bunaltmak istemiyorum. Şimdi kafasını dağıtıyor arkadaşlarıyla, biliyorum. Ben aşka inanmam pek. Benim için çok sevmek, değer vermek vardır. Onun da bana değer verdiğini adım gibi biliyorum. Ama acaba bu rahatsızlığını bahane olarak mı kullandı diye de düşünüyorum bir yandan. Istemiyor mu acaba artık beni? Bir şeyler yoluna girebilsin istiyorum. Onu biraz rahat bırakıcam. Ben de bu süre zarfında kendimi toplamaya ve düzeltmeye çalışıcam. Ama yine de akla ihtiyacım var. Onu unutmak istemiyorum, o da unutmasın. Daha iyi olabilecek şekilde olsun istiyorum aramız. Umudum olsun istiyorum. Bana yardımcı olabilecek, fikrini söyleyebilecek kimse yok mu? :'(

Canım aynı ben de senin gibiyim. En ufak tartışmada ağlamaya başlarım ve inan istemeden olur bu. Hani sık sık olunca cılkı kaçıyor karşındaki adam çok büyük bir sorunda bile ağlasak 'bu zaten hep böyle' deyip durumun ciddiyetini anlamaz, üzülmez. Önce bundan vazgeçmeliyiz. Burada arkadaşlar bana önceden akıl vermişlerdi, arama sorma, aradığında tatlı tatlı konuş, ilişkiniz hakkında o konuyu açsa dahi yorum yapma diye. İlk başlarda uyguladım işe yaramış ki buluştuğumuzda bana bu durumdan bahsetti. Bu arayıp sormama süre zarfındaki en büyük sorunum ise başkasına gider mi acaba oldu. Demek ki ben bu adama güvenmiyorum sonucuna vardım. Biz öncelikle bu adamlara ''kaybetme korkusu'' vereceğiz. Tabi geç kaldık mı onu bilmiyorum :/ Her neyse şu an doğru yoldasın ama tamamen de ortadan kaybolma :) Erkekler kesinlikle önce fiziki olarak güzel bayanlara sonra da kendine güvenen, zor, sensiz de yapabilirim havası veren bayanlara hayran ben bunu öğrendim. Böyle olmaya çalış(alım) derim ben.

Canim anlattigin kadariyla konunun cok kucuk bir kismi eski sevgiliyle ilgili. Geneli sen olmussun. Kimse sıkılmaya gelmiyor. Aslinda daha once baskasinin sana yasattigi kaybetme korkusu yuzunden bunu da ayni seyi yapar diye degerlendirmissin de kimse kimseyle kiyaslanmaz. Herkesin yasami dunya iliski vs gorusu farklidir.. Asil hata herkesin ayni seyi yapacagini dusunmemiz...

Eski sevgili sorunu bir yıl sürdü. Kız da biraz sıkıntılıydı. Ama neyse de en başında adam gibi tepkimi koysaydım, ben de böyle olmazdım. Ortadan kaybolmayayım tabi ama, ararsam yanlış mı olur diyorum. Aramamalıyım diye düşünüyorum. Sonuçta ayrılan kişi o, peşinden koşan, onsuz yapamayan aciz biri gibi görünürüm diye arayamıyorum. Ben 28, o 30 yaşında. Bir ay sonra zaten dönücez aynı şehire. Eğer okul değiştirmezse, aynı okulda çalışmaya devam edicez belki. O arayana kadar beklemeli miyim? Yoksa iletişim kurmamalı mıyım? Üzülüyorum. Normalde özgüveni yüksek, kendi başına da bir şeyleri halledebilen biriyim ama ilişki olunca zorlanıyorum. Bir de istanbul'a geldiğimden beri o var, şimdi onsuz koca istanbul'dan nasıl keyif alıcam diye düşünüyorum. :KK43: çocuk gibi oldum. :KK43:

Bir de ayrılığı uzak olduğumuz için aramak yerine whatsapp üzerinden yaptı. Sonra telde konuştuk aynı akşam. Bu konuda kızdığımı söyledim. O da bu şekilde yapmak istemediğini ama ne diyeceğini bilmediğini söyledi. Mesajında bu arınma sürecini tek başına yaşamak istediğini, cok çabaladığını ama yapamadığını yazmıştı. Hiç ısrar etmedim, yalvarmadım. Ama ağlamaklı oldum, o da anladı tabi. Ama açıklama yaptım ağlama huyumu biliyorsun diye. Istedigin zaman ara, neticede yüz yüze bakıyoruz, bakicaz dedi. Ama sanki bana acıyormuş gibi sanki bu durum. O yüzden emin değilim aramak konusunda. Hem istiyorum hem istemiyorum. Püf

Bir de ayrılığı uzak olduğumuz için aramak yerine whatsapp üzerinden yaptı. Sonra telde konuştuk aynı akşam. Bu konuda kızdığımı söyledim. O da bu şekilde yapmak istemediğini ama ne diyeceğini bilmediğini söyledi. Mesajında bu arınma sürecini tek başına yaşamak istediğini, cok çabaladığını ama yapamadığını yazmıştı. Hiç ısrar etmedim, yalvarmadım. Ama ağlamaklı oldum, o da anladı tabi. Ama açıklama yaptım ağlama huyumu biliyorsun diye. Istedigin zaman ara, neticede yüz yüze bakıyoruz, bakicaz dedi. Ama sanki bana acıyormuş gibi sanki bu durum. O yüzden emin değilim aramak konusunda. Hem istiyorum hem istemiyorum. Püf

Arama bence..
Eger gercekten deger veriyorsa , seviyorsa o arar zaten..
Ama aramaz sormaz hepten biterse o zaman anlarsin ki gercekten sevmemis..

Arama kuzum sen aradıkça bak yine aradı, biraz rahat vermedi olacak. Kendimden biliyorum azıcık daha bekle biraz arınsın bakalım. Hayır bende de hastalık hastalığı var, endişeden ölüyorum o yüzden sevgilim hiç yanımdan ayrılmasın istiyorum. Hani olabilir yani herkesin yapısı farklı nolmuş bütün zamanını onunla geçirdiysen ben anlamıyorum bu erkekleri ne güzel işte değer veriyosun ki yanında olmak istiyorsun. Bekle bakalım öyle kolay değil o da şimdi boşlukta kalmıştır. Biraz zorla kendini arama, dayan canım benim. Demek kolay biliyorum ama zorla kendini başka şeylerle oyalan, dağıt kafanı.

Canım dediğim gibi seni çok iyi anlıyorum aynı acıları (Allah başka dert vermesin) yaşıyoruz şu an. İçime öküz oturmuş gibiyim diye bi tabir var ya aynı öyleyim. Yani yalnız değilsin, yalnız değiliz... İnsan bi afallıyor ama yazmamaya direnmek çok zor, daha doğrusu onun yazmamasına direnmek zor. :18:

Hayatının merkezi yapman bağımlı birine donusturmus seni eğer senin yanında huzurlu mutlu olsaydı senden kacmazdi o senin hayatının parçası ama tamamı değil huyunu değiştir biraz arkadaşlıklar edin başka şeylere yogunlas emin ol o kadar da buyutmezsin hele aşka inanmayan biri icin

biz kızlar zaten böyle sevince onu dünyamızın merkezi haline getiriyoruz bu çok kötü bişey aslında.. 2,5 yıl ilişkiniz sürmüş ha deyince kopamazsınız o sana dönecek bu allahın emri zaten.. peki mesafe mı vardı aranızda yaniii uzakta mı yaşıyodu sevgilin.. bu yuzdende bitiyo ya çok mesafe girmemesi lazım :KK43:

arama kesinlikle iradeli ol, sevgilin bana kalırsa biraz kafa dinledikten sonra dönecek, sadece içinde bulunduğu durumlardan sıkılmış o bence

biz kızlar zaten böyle sevince onu dünyamızın merkezi haline getiriyoruz bu çok kötü bişey aslında.. 2,5 yıl ilişkiniz sürmüş ha deyince kopamazsınız o sana dönecek bu allahın emri zaten.. peki mesafe mı vardı aranızda yaniii uzakta mı yaşıyodu sevgilin.. bu yuzdende bitiyo ya çok mesafe girmemesi lazım :KK43:

Ikimiz de istanbulda aynı okulda öğretmenlik yapıyoruz. Evlerimiz de yakındı. Gerçi şimdi kuzeni istanbula geldiği için taşınacak. Il içi atamalar var şimdi. Belki okul değiştirir. Neticede kuzen, arkadaşlar derken bir şeyler değişiyor onun için. Benim eksikliğimi hissetmez diye de korkuyorum artık. O zaman hiç olmaz zaten. :KK43:

Yazdıklarımı okuyup cevap veren olmaz diye düşünmüştüm. Vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim herkese. :KK43:

Yazdıklarımı okuyup cevap veren olmaz diye düşünmüştüm. Vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim herkese. :KK43:

Canım dediğin gibi bu süreçte en büyük korku eksikliğimizi hissedip hissetmemesi. Eğer hissetmezse zaten bu adamla birlikte olunmaz ki :KK50: Sevdiyse gerçekten hisseder geri döner. Ama bazı şeyler bittiyse giderler :KK25: Bunu da mesafe koyarak anlayabiliyoruz. Sıkma canını sen bol bol dua et, ben kendimi o şekilde rahatlatıyorum

sakin arama,degerin varsada biraz oda kalmaz
gercekten sevse ayrilmak istemezdi

Ayrılmak istemesine sebep olarak rahatsızlığını gösterdi. Bu arınma sürecini tek başıma atlatmaya karar verdim dedi. Benim davranışlarım da etkili olmuştur tabi. Ama en son konuştuğumuzda halledicez demiştik. Tatil öncesi de çok güzel ayrılmıştık. Ama biraz dengesizlik var. Bir anı bir anını tutmuyor. Bir gün kafası iyi ise, başka gün kötü. Ben de anlamakta zorlanıyorum. Yakın bir arkadaşı var. O da varken aramızdaki sorunlardan bahsetmiştik. Sonrasında bana, sevgilimin beni sevdiğini bildiğini söylemişti. Sadece şu şu şu davranışlarına çeki düzen ver demişti. Ben de tamam demiştim. Sonra da araya tatil girdi zaten. Bir arasa güzelce konuşucam zaten. Ama aramıyor ki. :KK43: ilk defa kendimi bu kadar tutabiliyorum. Normalde dayanamam. Inşallah bu kendimi geride tutmalarım meyvesini verir. :'(

Ama bence soğudu benden. Belki tatil bitip döndüğümüzde özlemiş olur beni. Inşallah düzelir. Of off :KK43:

Canım dediğin gibi bu süreçte en büyük korku eksikliğimizi hissedip hissetmemesi. Eğer hissetmezse zaten bu adamla birlikte olunmaz ki :KK50: Sevdiyse gerçekten hisseder geri döner. Ama bazı şeyler bittiyse giderler :KK25: Bunu da mesafe koyarak anlayabiliyoruz. Sıkma canını sen bol bol dua et, ben kendimi o şekilde rahatlatıyorum

Doğru diyorsun ama aramadıkça aklıma başka başka şeyler geliyor işte. Sevgiyle ilgili bir şey diyemem ama değer veriyor çok, biliyorum. Kafamda şu var: Acaba benden ayrılmak istedi de, hastalığını mı bahane ediyor? Eğer böyleyse, durum vahim zaten. Erkek kardeşimle konuştum. Hem onu tanıyan, hem de bir erkek gözüyle birkaç tavsiye verdi bana. Tamam ama işte bu korku insanı yiyip bitiriyor. Ne yapıyor, nerede, kimlerle, vs vs.

arama kesinlikle iradeli ol, sevgilin bana kalırsa biraz kafa dinledikten sonra dönecek, sadece içinde bulunduğu durumlardan sıkılmış o bence

Inşallah dediğin gibidir. Aklıma gelen her şeyi yazmaya çalıştım detaylarıyla. Daha net görüp yorum yapabilesiniz diye. Inşallah haklı çıkarsın. Az da olsa umutlanıyorum okuyunca. Umutlanmak da iyi değil tabi ama. :KK43:

X