• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski öz güvenime dönmek istiyorum

Chek

Sebebi neydi ki?
Pro Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.327
498
Merhaba herkese

Bu konuyu açıyorum ki hem içimi dökeyim istedim. Hem de bir yol yöntem gösterirsiniz belki.

Evlenmeden önce kendine güveni gayet yerinde olan bir kızdım.Okulunu okumuş, çalışma hayatına atılmasa da mesleğini eline almış biriydim. Neşeliydim, fikirlerimi korkmadan dile getirirdim hata yapmaktan korkmazdım. Yanlış bir şey demekten de korkmazdım.Geri planda kalmak yerine öne çıkarırdım kendimi. Ailem hep destek olmuştur kararlarımın arkasında durmuştur. Evlendim ailemden uzağa kimseyi tanımadığım bir şehre geldim.

Evlendikten sonra başta kayınvalidem ve tanıdıkları olmak üzere her şeyimi eleştirdiler, konuşmamı (ki gayet düzgün konuşurum), davranışlarımı, her şeyimi "Bak senin iyiliğin için söylüyoruz .... " adı altında eleştirmişler tabi ben kötü niyetli olmadıklarını düşünüp, içten içe yanlış bir şey yapıyorum herhalde diye düşünürdüm. Çünkü ben daha küçük bir ilden geldim onlarsa kaç yıldır çalışma hayatındalar, büyük şehirde yaşıyorlar yol yöntem biliyorlar diye düşündüm. Asıl mesele eşimin tanıdıklarıyla değil kendi çabasıyla ayakta durmasıydı geç anladım, ailede eşimi hep pısırık ayak işlerine koşan biri yapmak istemişler beceremeyince hırçınlaşmışlar eşime diş geçiremeyince olan bana olmuş, hala onun yanında farklı, yalnızken farklı davranıyorlar. Ve oğlunu çok seven, ölüp biten (!) kayınvalidem neden kendinizi ezdirmiyorsunuz diye resmen gücü yettiği kadar eşime ve (asıl olarak) bana baskı uyguluyor

Örnek verecek olursam kayınvalidenin dedikleri "X kişisine hoş geldin dedin ama az güldün biraz daha gülümse, bizim aileden şu kişiye şöyle davranman gerek neden yapmıyorsun, şu kişi ne derse tamam diyeceksin parası çok o ne derse tamam de, misafir geldiğinde ona daha fazla ilgi göster, şunları neden yemeğe çağırmadın bak dedikodunu ediyorlar", bir şeyi beğenmeme lüksüm yoktu ya şöyle mi olsa dediğim an hemen iş "sen bilmezsin"e geliyordu. Tabi bir de bitmek bilmeyen kendini geliştir, kendini geliştir, kendini geliştir lafları.

Şimdi fark ediyorum ki onlar etrafımdayken içten içe hala yanlış bir şey yapacağım hissi oluşuyor ve maalesef artık başka insanlarla beraberkende hata yaparım hissi oluştuğunu fark ettim. Artık hiç biriyle görüşmüyoruz ama ben eski halime dönmek istiyorum. Yavaş yavaş dönüyorum da ama sanki o eski öz güvenime tam anlamıyla sahip olamayacağım gibi geliyor.

Çok bilmişler. Allah ıslah etsin böylelerini ya. Benim kv de de aynı böyleydi ki neredeyse sülalesinde tek okumuş mesleğini yapan insan ben oldum. Bunu sindirebilmek için ezmeye çalıştı beni ama ben hep dik durdum. Bu yaştan sonra bana saygıyı siz öğretecek değilsiniz diye şimdi çok az çıkıyor sesi. İyi olmaya çalışıyor ama iş işten geçti.

• Beğen
Reactions: Cac
şu kişinin parası çok, ne derse tamam de cümlesinde sinirlerim bozuldu. birilerini sindirmeye çalışan insan topluluğundan nefret ediyorum

Parası çok dediği kişi benden hiç hoşlanmıyor çünkü durduk yere habire kendi geliniyle mukayese ediyor. Sanırım kendi gelini hayalindeki özelliklere sahip olmadığı için beni ezerek onu göklere çıkarmak istiyor.
Beni sevmediğini bildiğim kişiye canım cicim olmamam suç kayınvalideme göre o ne derse buyrun hünkarım diyeceğim

seni ezmeye değil de çıkarcı biri yapmaya çalışıyolar gibi geldi :halay:

Maddi bi çıkarım olsa ben de öyle düşünürüm de :D
Biz herkesin istediği her şeyi yapınca kayınvalidem aile içinde daha çok sevileceğini düşünüyor.
Biz şunu yapamayız deyince sanki birden hepsi kv nefret edecekler, kayınvalidenin yüzüne bakmayacaklar gibi düşünüyor.

Silkelen ve kimseye seni elestirme firsati verme..ben buyum bana akil vermeyin de.Yani dişli olmani oneririm biraz.Yoksa cok ezerler

İlk zamanlar yaşım küçüktü tabi bir de öyle güzel laf oyunu yapıyorlar ki seni eleştirdiklerini değil de fikir verdiklerini düşünüyorsun.
Şöyle yapmalısın, böyle yapmalısın senin için iyi olur vs diye diye
Tabi büyüdükçe anladım ki iyi olur dedikleri her şey onların istediği şeyler ama işte içime işlemişti dedikleri

Maddi bi çıkarım olsa ben de öyle düşünürüm de :KK70:
Biz herkesin istediği her şeyi yapınca kayınvalidem aile içinde daha çok sevileceğini düşünüyor.
Biz şunu yapamayız deyince sanki birden hepsi kv nefret edecekler, kayınvalidenin yüzüne bakmayacaklar gibi düşünüyor.
Tipik elalem için yaşayan insan modeli. Bence bu Kv huyu ve Eminim bunu başkalarına da yapıyordur. Herkes umursamaz tabi o ayrı.

Tipik elalem için yaşayan insan modeli. Bence bu Kv huyu ve Eminim bunu başkalarına da yapıyordur. Herkes umursamaz tabi o ayrı.

Sadece kayınvalide yapsa sanırım bu kadar etkilenmezdim ama bütün ailesi yapınca 23-24 yaşında yeni hayat, yeni aile sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Etrafındaki herkes bir şey deyince herhalde bir yerlerde bi hata yapıyorum diye düşünüyorsun.

Maddi bi çıkarım olsa ben de öyle düşünürüm de :KK70:
ederlerse etsinler size ne ki bundan?

Ayy içim şişti. Bunu diyenler özellikle kV ne profosör falan mı ? Kendini ne derece geliştirmiş. Konularınizdan ve yorunlarinizdan sizin bu kadına ağzının payını rahatça verebileceğinizi düşünüyorum .hastalığını bahane etmesin hiç şu kadına haddinizi bildirip düşünüp düşünüp kendinizi uzmeyin artık

ederlerse etsinler size ne ki bundan?

Hemen şemayı çizeyim bir örnekle:)

İşlerine koşacak adam lazım oldu bir evin doğalgazı o paralı tanıdığın üstüne alınacakmış, kendi oğulları, kızları, gelinleri dururken ( çoğunun kendi işi) hiç alakası olmayan eşim işten izin alıp evin doğazgaz işine koşacakmış.
Biz bunu yapmadık kv eşime 10 kere telefon etti yapsan ne olacak, yardım istedik vs diye
Sonra kv korkuyor beni aileden aforoz edecekler, sevmeyecekler diye, gidip onlara ağlıyor ben çok istedim ama oğlum yapmadı, beni dinlemiyor, sonra kv ağlamasına kıyamayan tanıdıkları eşime sinirlenir ama ona değil bana yüklenir.
Ama böyle direk yapmazlar, çok saçma bir konudan girerler önce inceden inceden laf sokarlar sonra bu konuda kendini geliştir derler
Tabi o zamanlar dediğim gibi ailenin huyunu suyunu da bilmezdim. Sanırdım ki gerçekten hatalıyım eksiğim.

Ayy içim şişti. Bunu diyenler özellikle kV ne profosör falan mı ? Kendini ne derece geliştirmiş. Konularınizdan ve yorunlarinizdan sizin bu kadına ağzının payını rahatça verebileceğinizi düşünüyorum .hastalığını bahane etmesin hiç şu kadına haddinizi bildirip düşünüp düşünüp kendinizi uzmeyin artık

Yok ne kayınvalidem ne de akrabaları umrumda değil görüşmeme kararı aldım en son olaydan sonra.
Artık bu aileyi tanımadığımki halime dönmek istiyorum, o neşeme o eski ruh halime
Yeni adımlar atıyorum hayatımda artık. Çünkü bu ben değilim biliyorum
50 sene önce iyi okulda okumuş eli biraz para görmüş tanıdıkları var, bunlardan kim borusunu öttürecek ailede onun savaşını veriyorlar.
Aile, aile değil biri düşse akbaba gibiler hayır ben nereden buldum bu aileyi bilmiyorum.

Hemen şemayı çizeyim bir örnekle:)

İşlerine koşacak adam lazım oldu bir evin doğalgazı o paralı tanıdığın üstüne alınacakmış, kendi oğulları, kızları, gelinleri dururken ( çoğunun kendi işi) hiç alakası olmayan eşim işten izin alıp evin doğazgaz işine koşacakmış.
Biz bunu yapmadık kv eşime 10 kere telefon etti yapsan ne olacak, yardım istedik vs diye
Sonra kv korkuyor beni aileden aforoz edecekler, sevmeyecekler diye, gidip onlara ağlıyor ben çok istedim ama oğlum yapmadı, beni dinlemiyor, sonra kv ağlamasına kıyamayan tanıdıkları eşime sinirlenir ama ona değil bana yüklenir.
Ama böyle direk yapmazlar, çok saçma bir konudan girerler önce inceden inceden laf sokarlar sonra bu konuda kendini geliştir derler
Tabi o zamanlar dediğim gibi ailenin huyunu suyunu da bilmezdim. Sanırdım ki gerçekten hatalıyım eksiğim.
Yani biraz tuhaf bi aile sisteminiz varmış ama siz de biraz yumuşak huylusunuz anladığım kadarıyla? Bence eşinizle konuşarak kimsenin emir eri olmayacağınızı söyleyin ve içinizden geldiği gibi davranın.

Yani biraz tuhaf bi aile sisteminiz varmış ama siz de biraz yumuşak huylusunuz anladığım kadarıyla? Bence eşinizle konuşarak kimsenin emir eri olmayacağınızı söyleyin ve içinizden geldiği gibi davranın.

Bence aile bile değiller kendileri, başka aile bilmedikleri için buna aile diyorlar, herkesin de kabul etmesini bekliyorlar.
Çok yumuşak huyluydum eskiden çünkü öyle yetiştirilmiştim ama artık baya keskinleştim ve sert davranmaya başladım.
Artık içimden geldiği gibi davranıyorum ama dediğim gibi bazen kendimi hata yapar mıyım diye korkarken yakalıyorum.
Dediğim gibi bu aileyi tanımadanki halime dönmek istiyorum.

Bence aile bile değiller kendileri, başka aile bilmedikleri için buna aile diyorlar, herkesin de kabul etmesini bekliyorlar.
Çok yumuşak huyluydum eskiden çünkü öyle yetiştirilmiştim ama artık baya keskinleştim ve sert davranmaya başladım.
Artık içimden geldiği gibi davranıyorum ama dediğim gibi bazen kendimi hata yapar mıyım diye korkarken yakalıyorum.
Dediğim gibi bu aileyi tanımadanki halime dönmek istiyorum.
Doğrusunu yapıyosunuz.. bu şekilde devam ederseniz o his bi süre sonra geçer, öyle hissediyosunuz çünkü şimdiye kadar başkasının doğrularıyla yaşadınız. Aslolanın sizin doğrularınız olduğunu, o doğruların peşinden gittikçe anlarsınız zaten.. Kendinize zaman tanıyın..

Büyük bir travma yaşamışsınız. Bence psikolojik destek alın.

Sizinle aynı olmasa da ben de eşimle yaşadığım bazı şeyler yüzünde o hale geldim. Beni eleştiren kayinvalide değil eşimdi. Her şeyime lâf söylüyor ve karışıyordu. Mutfak malzemelerini bile ona sormadan yerlestiremiyordum. Hatta o kadar ki onsuz dışarı çıkamaz olmuştum hata yapacağım diye. Sonra baktım bu ben değilim. Tabiri caizse cemkirmeye başladım. Yani o eleştirdiği zaman" yaa öyle mi tamam hemen duzeltirim" yerine " seni ilgilendirmez, hata ise hata" demeye başladım. Dediginiz gibi yavaş yavaş öz güvenim yerine geliyor.

aman boş ver

olayı görmüşsün zaten

şimdi bir ortamda susacak gibi olduğunda devam et

yanlışsa da yanlış olsun de geç

bir de yeni ortama gir kimseyi tanımadığın seni tanımayan o zaman daha rahat açılırsın

Back