Şu an neden size yardım etmelerini bekliyorsunuz gerçekten anlamadım. Anneniz evlat ayrımı yapıyor o konuda haklısınız. Eş ailesinde yanlış olan şey öderiz diyerek ödememeleri orda da şunu anlamadım sizin veya eşinizin kredi kartından mı çekildi mobilyalar? O noktada zaten anlamanız gerekirdi. Bence siz paranızı iyi bir planlama yapamamışsınız. Eşiniz ve siz işten çıkartılırsınız yardıma muhtaç durumdasınızdır eş ailesi veya sizin aileniz yardım etmez tepkinizi anlarım ama siz tamamen kendi isteğinizle kpssye hazırlanmak için çıkmışsınız işten veya çıkartıldınız orasını anlamadım ama sonuç olarak çalışmayı düşünmüyorsunuz. Eşiniz çalışıyor, evet maaşı yeterli değil belki ama kimin maaşı yeterli ki bu ülke koşullarında? KPSS 2 sene sonra yine var biraz düze çıktıktan sonra şansınızı deneyebilirdiniz. Dershane masrafınız ek olarak var şu an. Sınavı kazanacağınızın garantisi yok, işsizlik maaşı kesilmek üzere. Sınav 5 ay sonra, En iyi ihtimal atansanız bile hemen başlayamıyorsunuz. Siz daha iyi çalışma imkanı ve daha iyi maaş için sınava hazırlanıyorsunuz çalışmıyorsunuz diye kimse size yardımcı olmak zorunda değil bence.