- 7 Kasım 2023
- 1.649
- 2.737
- 40
-
- Konu Sahibi Hayat ne garip
Annemde sever o evi. Babasından kalma bir evdi. Sobalı zor bir evdi. Misal babam işten gelir, yüksek sesli işte çalıştığı için televizyonu duyamaz sonuna kadar açar, o halde ders çalışırdık. Tek odada soba varSiz şikayet etmediniz diye herkes etmeyecek değil. Ayrıca çocuklar farketmez mutlu olur annenize sormak lazım.
Güpecek birşey yok. Anneniz memnun değilmişki ben de çalışayım rahat ederiz demiş. Mesele zaten sizin duygunuz değil. Konu sahibi memnun değilim diyor. Hayır memnun olacaksın diyecek halı yok kimsenin.Annemde sever o evi. Babasından kalma bir evdi. Sobalı zor bir evdi. Misal babam işten gelir, yüksek sesli işte çalıştığı için televizyonu duyamaz sonuna kadar açar, o halde ders çalışırdık. Tek odada soba vardiğer odalarda kıyafetler Bildiğiniz buz tutardı ama yine de severdik. Cefası da çoktu. Annem çok dedi çalışayım rahat ederiz diye. Babamda - bizde istemedik bir şeylerden feragat etmek zorundaydık. Hepsi birden olan çok az kişi var.
Bişey merak ettim anneniz calissaydi bu koşullarda nelerden feragat edecektiniz mesela? Ben de çalışan bir anneyim de , annesi hiç çalışmamış bir çocuğun gözünden merak ettim düşündükleriniziAnnem çok dedi çalışayım rahat ederiz diye. Babamda - bizde istemedikbir şeylerden feragat etmek zorundaydık. Hepsi birden olan çok az kişi var.
5 yıldır oturuyorsanız 200000 masrafı öpüp başınıza koyun bence...insanlar ses cikarmiyorlarmis üstelik yani isterseniz bı on yıl daha oturabileceksiniz belli ki, ben olsam keyfime göre yıkıp döküp cillop gibi yaptırır otururdum, diğer hissedarlara da kendi kendinme bilenecegime aksine minnettar olurdum...Sorun zaten keşke satılsa herkez payını alsa zaten ilk başta evi ben alırım.
Satmiyorlar bir türlü işin başına gevmiyorlar ağırlar bir iş edip başına geçmediler 5 yıl oldu.satilmadigi muddetcede ben oturuyor malesef .satılsa bende yoluma bakarım.esim oturalım dediği için geldim esyamim uarisini attım.esim oturalım cik diyen yok diyor.satilirsada bi alırız diyor bekle dur yani.bendw diyorumki son tadilata para vermeden üç oda takımı alıp temiz evemi ciksam
tam sey var ya internette sobali kuzineli evi guzellerler. ay eskj gunler vs. oysa babanin hamal gibi uc ton kömürü kömürlüğe taşıdığı, annenin o sogukta ev kiyafetiyle kova kova kömürü tasimaya komurluge gittigi, sobanin siyah pisliği, akan bacalar, tüten bacalar, sobaya koydugun sütün saniyede tasip hem sobanin hem yerlerinnicine s.masini, yikanmanin keyif degil eziyet olmasını, el yakan güğumlerde banyo legenine defalarca su tasimayi, sicak su yoklugundan kocayla pazardan pazara sevişmeyi, evin ortasinda tehlikeli bir sey varken küçük cocuklarinin olmasının panigini, lodosu, buz gibi uyanilan sabahlarda annenin sobayı tutusturmaya calismasini, her sene sobayi kurarken ve toplarken yasanan kaosu ve pisligi hic bilmezler. ustunden zaman gecti ya, nostalji olarak "harika zamanlar" diye hatırlarlar.Güpecek birşey yok. Anneniz memnun değilmişki ben de çalışayım rahat ederiz demiş. Mesele zaten sizin duygunuz değil. Konu sahibi memnun değilim diyor. Hayır memnun olacaksın diyecek halı yok kimsenin.
Geçen sene evi aldığımızda cebimizde kuruş para kalmadı.yapmis bir de en pahalisini yapmis. simdi de kendi basina yapabilecegi alci badana boya ve trendyoldan birkac bine alabilecegi portmanto icin (en fazla 10 bine pekala tamamlayabilecekken) 100.000 tl gozden çıkartmış.
ne denir ki yani onlar da tabii ki yapmasaydin diyecek.
Bende çalışan bir anneyim. Tam zamanlı çalışıyorum. Oğlum da tam zamanlı okula gidiyor. Emsalleri sabah 9 gidip ,öğle saat 15de çıkarken, o sabah 8de okulda oluyor ve 17de çıkıyor. Bizim dönemde de sabah öğleci olurdu. Muhtemelen annemi uzun süre göremezdim. Aynı oğlumu göremediğim gibi...Bişey merak ettim anneniz calissaydi bu koşullarda nelerden feragat edecektiniz mesela? Ben de çalışan bir anneyim de , annesi hiç çalışmamış bir çocuğun gözünden merak ettim düşündüklerinizi
Peki oğlunuz evde extra 2 saat sizi görememek dışında nelerden feragat ediyor?Bende çalışan bir anneyim. Tam zamanlı çalışıyorum. Oğlum da tam zamanlı okula gidiyor. Emsalleri sabah 9 gidip ,öğle saat 15de çıkarken, o sabah 8de okulda oluyor ve 17de çıkıyor. Bizim dönemde de sabah öğleci olurdu. Muhtemelen annemi uzun süre göremezdim. Aynı oğlumu göremediğim gibi...
Kesinlikle öyle. Boş boş konuşuyorlar iştetam sey var ya internette sobali kuzineli evi guzellerler. ay eskj gunler vs. oysa babanin hamal gibi uc ton kömürü kömürlüğe taşıdığı, annenin o sogukta ev kiyafetiyle kova kova kömürü tasimaya komurluge gittigi, sobanin siyah pisliği, akan bacalar, tüten bacalar, sobaya koydugun sütün saniyede tasip hem sobanin hem yerlerinnicine s.masini, yikanmanin keyif degil eziyet olmasını, el yakan güğumlerde banyo legenine defalarca su tasimayi, sicak su yoklugundan kocayla pazardan pazara sevişmeyi, evin ortasinda tehlikeli bir sey varken küçük cocuklarinin olmasının panigini, lodosu, buz gibi uyanilan sabahlarda annenin sobayı tutusturmaya calismasini, her sene sobayi kurarken ve toplarken yasanan kaosu ve pisligi hic bilmezler. ustunden zaman gecti ya, nostalji olarak "harika zamanlar" diye hatırlarlar.
en sinir oldugum insan tipi