Eski evden bıktım akıl verin bayanlar

Siz şikayet etmediniz diye herkes etmeyecek değil. Ayrıca çocuklar farketmez mutlu olur annenize sormak lazım.
Annemde sever o evi. Babasından kalma bir evdi. Sobalı zor bir evdi. Misal babam işten gelir, yüksek sesli işte çalıştığı için televizyonu duyamaz sonuna kadar açar, o halde ders çalışırdık. Tek odada soba var diğer odalarda kıyafetler Bildiğiniz buz tutardı ama yine de severdik. Cefası da çoktu. Annem çok dedi çalışayım rahat ederiz diye. Babamda - bizde istemedik bir şeylerden feragat etmek zorundaydık. Hepsi birden olan çok az kişi var.

Güpecek birşey yok. Anneniz memnun değilmişki ben de çalışayım rahat ederiz demiş. Mesele zaten sizin duygunuz değil. Konu sahibi memnun değilim diyor. Hayır memnun olacaksın diyecek halı yok kimsenin.

Sadece 3-5 ay kiraya çıkın her ay coluğunuzun cocuğunuzun rızkını ev sahibinin eline sayın. Ama o yine mutlu olmasın zam üstüne zam istesin yetmez evi satıyorum çık desin yaşayın bunları ki oturduğunuz evin duvarını parkelerini öpün sonra.. yazık ya gerçekten. Bir evim olsun 4 duvar benim olsun diye her gün dua ediyorum insanlar cok nankör cok

Annem çok dedi çalışayım rahat ederiz diye. Babamda - bizde istemedik bir şeylerden feragat etmek zorundaydık. Hepsi birden olan çok az kişi var.
Bişey merak ettim anneniz calissaydi bu koşullarda nelerden feragat edecektiniz mesela? Ben de çalışan bir anneyim de , annesi hiç çalışmamış bir çocuğun gözünden merak ettim düşündüklerinizi

5 yıldır oturuyorsanız 200000 masrafı öpüp başınıza koyun bence...insanlar ses cikarmiyorlarmis üstelik yani isterseniz bı on yıl daha oturabileceksiniz belli ki, ben olsam keyfime göre yıkıp döküp cillop gibi yaptırır otururdum, diğer hissedarlara da kendi kendinme bilenecegime aksine minnettar olurdum...

Güpecek birşey yok. Anneniz memnun değilmişki ben de çalışayım rahat ederiz demiş. Mesele zaten sizin duygunuz değil. Konu sahibi memnun değilim diyor. Hayır memnun olacaksın diyecek halı yok kimsenin.
tam sey var ya internette sobali kuzineli evi guzellerler. ay eskj gunler vs. oysa babanin hamal gibi uc ton kömürü kömürlüğe taşıdığı, annenin o sogukta ev kiyafetiyle kova kova kömürü tasimaya komurluge gittigi, sobanin siyah pisliği, akan bacalar, tüten bacalar, sobaya koydugun sütün saniyede tasip hem sobanin hem yerlerinnicine s.masini, yikanmanin keyif degil eziyet olmasını, el yakan güğumlerde banyo legenine defalarca su tasimayi, sicak su yoklugundan kocayla pazardan pazara sevişmeyi, evin ortasinda tehlikeli bir sey varken küçük cocuklarinin olmasının panigini, lodosu, buz gibi uyanilan sabahlarda annenin sobayı tutusturmaya calismasini, her sene sobayi kurarken ve toplarken yasanan kaosu ve pisligi hic bilmezler. ustunden zaman gecti ya, nostalji olarak "harika zamanlar" diye hatırlarlar.
en sinir oldugum insan tipi

Geçen sene evi aldığımızda cebimizde kuruş para kalmadı.
Boya badanayi eşim ve arkadaşı yaptı.
İşten çıkışta beraber gidip, gece yarısı 2-3 gibi eve geliyorlardı.
Bu sebeble baya uzun surdu.
Kapıları bile zimparalayip boyadilar.
12 bin tutmasi gereken masraf sadece boya parası olarak ödendi, gerisi cebimize kaldı.
Mutfak dolabınin kombi dolabinin içi rafsizdi.
Oraya bile raf yaptı esim.
Bir rafa 300-500 diyen oldu.
Biz komple 100 tl ye mal ettik esim monte etti.
Mutfakta çekmecem yeterli değil diye, cekmeceli ufak bir dolap aldım ama gezdim resmen.
3 k dedikleri dolabı ben 1.2 k ya buldum aldım.
Banyonun derzlerini beraber yeniledik.
Yapılabilir işler için bu kadar masrsflar ödemek korkunç geliyor bana.
Bugün bir ustanın yevmiyesi günlük 3k olmus.

Bişey merak ettim anneniz calissaydi bu koşullarda nelerden feragat edecektiniz mesela? Ben de çalışan bir anneyim de , annesi hiç çalışmamış bir çocuğun gözünden merak ettim düşündüklerinizi
Bende çalışan bir anneyim. Tam zamanlı çalışıyorum. Oğlum da tam zamanlı okula gidiyor. Emsalleri sabah 9 gidip ,öğle saat 15de çıkarken, o sabah 8de okulda oluyor ve 17de çıkıyor. Bizim dönemde de sabah öğleci olurdu. Muhtemelen annemi uzun süre göremezdim. Aynı oğlumu göremediğim gibi...

Peki oğlunuz evde extra 2 saat sizi görememek dışında nelerden feragat ediyor?

Kesinlikle öyle. Boş boş konuşuyorlar işte

Sizin sorun hesapta. Hesabı şöyle yapıyorsunuz bu kadar eski bir evin kirası şu anda 8 -10 bin ama ben 150 bin masraf yapacağım diyorsunuz. Lakin siz şu anda kiraya çıkacak olsanız 25-30 binden aşağı ev yok ortalama muhitlerde. Bu da yıllık minimum 300 bin demek. Bu durumda sizin boya badana önümüzdeki yaz 150 bin olsa bile siz 150 bin kâr etmiş oluyorsunuz. Ama bunu ısrarla kabul etmiyorsunuz.
Benim anladığım bu evi hem sevmiyor hem benimseyemiyorsunuz. Yani alsanız da mutlu olamazsınız diye düşünüyorum. Eşyalarınızı bırakmışsınız ve eski ve küçük olması sizi rahatsız ediyor. Yani bu durumda karar vermeniz gerekiyor. Ya böyle kabul edip oturmaya devam. Ya da yeni bir eve kiraya çıkıp , taşınma masrafına ev sahibinin yapacağı zamlara razı geleceksiniz.

Bu kadar mutsuzsaniz başka eve çıkın kiraya. İnsan yaşadığı yerin içine sinmesini ister doğal olarak. Keşke 5 sene önce size düşen payı alıp cekilseydiniz kendinize ev almak için bir adım atsaydiniz. Umarım deprem bolgesinde değilsinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…