• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ESKİ EŞ KİŞİSİNDEN BIKTIM

Hangi hak? Evlilik ticari ortaklık değildir kafaya bak.. hangi haksız fesih… bi taraf bosanmak istiyor diye ömür boyu diğer tarafa tazminat mı ödeyecek ya böyle bisey olabilir mi? Bu nasıl bi kafa yapısı? Türkiyede farkında değilsin sanırım bosanma davalarını yüzde 70 kadınlar acıyor… ozaman kadınlarda kocalarına tazminat ödesin? Kadınlardaki aldatma oranı son 5 yılda cok yükseldi aldatan kadın da ödesin? Her zaman kadın haklı yada erkek haksız veya tam tersi gibi bş durum yok. Ozaman siz evlenirken adam sizi istemezse tazminat alacaksınız bunu en baştan evlendiğiniz adama söyleyin her evlenme asamasındaki kadın söylesin bakayım o adamlar evleniyor mu? Cocugub varsa nafakayu fazla fazla alacaksın burada sabahkara kadar cocugunun hakkını nasıl alacağını tartısalım avukatlara soralım!… amaaa cocugun yok pardon adam ömür boyu neden nafaka ödeyip senin karnını doyuruyor? Hadi hayaya adapte olmak icin bi kac ay ödesin, ama ömür boyu sırtını asalak gibi sözde bana evliyken kötü seyler yaptı diye vicdanını rahatlatamazsın…. Adamları siz alıyorsunuz evlenmeden önce iyi tanımaya bakın. Evlendiniz her yapılan yanlısı cekip cocuksuz halinizle cekip üstelik kurban psikolıjisi ve seviyorum çektime getirip buna değer bicemezsiniz… kadınız diye bu kadarda değil ( imza ne erkeğim bunları yazdıgım icin, ne kocam eski karısına tazminat ödüyor falan fibi bi durum yok bekarım) hani bu saldırılar gelmeden önden söylim adalet ve vicdani değerlerime ters… ki bu cocuksuz kadına nafaka kalkıyor Allahtan.. sırf nafaka alabikmek icin evlenmeyip dost hayatı yasayan kadınlar,
Bir daha boşanmamak icin nafaka ödememek şcşn evlenmeyen erkeklerle doldu ortalık..
Sizin yaşınızı merak ediyorum doğrusu.Bir de mahkemenin verdiği ya da eski eş kişisiyle alınan ortak kararları yazmama rağmen ısrarla bir çaba içindesiniz.Zorunuza giden bir durum mu var mesela tanıdığınız birisi çocuğu olmadığı halde nafaka mı veriyor birisine bu kadar rahatsızlık duymanız çok ilginç.Bu arada neyseki nafakayı yatırıyor.Biraz daha rahatsız olabilirsiniz.Ve konumu baştan sona okumanızı tavsiye ederim.İyi günler.

Cocugunuz yani bağınız olmayan adamdan nafaka alıp kadın haklarındsn, kadın erkek esitliğinden dem vurmayacaksınız. Dürüsy ve adil olacaksınız. Her konuda mahkeme kanaatine inanacaksınız ozaman. Yakında çocuksuz kadına nafaka kalkacak ozaman bu da mahkeme kararı olacak, bu kararıda destekleyeceksiniz ozaman. Oysaki farkında değiksiniz genis acıdan düşünemiyoraunuz bekar cocuksuz kadına verilen nafaka kadınlar icin daha kötü tablo olusturuuor. Ailemyapısı bozuluyor kadınlar tekrar evlenmemek icin dost hayatı yasıyor, erkekler 2. Kez evlenmek istemiyo.. bu yarın ni gün sizin ve ya kız kardesinizin basına gelebilir. Ama bazı seylere genis acıdan bakmak isine gelmiuor insanın iste. Sözlerim adam olana kafidir
Haddini bil.İğrenç bir üslubun var.Sana doğru açıklama ve delille de gelsem anlamayacak zihniyettesin.Yazık.

Ben ztn kısa süreli hayatını yoluna koyana kadar ki nafakayı destekliyorum! Cocuksuz olan kadının ömür boyu nafaka almasını artık abesle istigal etmediğini düsünen bi beyin yapısını anlamam mümkün değil. Cocugun yok yani tam manasıyla bosandıgında bekarsın.. ama cocuk varsa ömrünün sonuna kadar hem kendi hem cocukları icin alsın. Bu düsünceye kadın düsmanı falan demekle zerre kadsr alakası yok.
Ömür boyu nafaka nedir ?Kim bunu iddia etti.Sen yazılanları asla okumadan çirkin bir üslupla geldiğin gibi git.Bir de üst üstte ısrarla bir sürü şey yazmışsın.

Ben size kadin dusmani demedim. Herseyin mukemmel yurudugu bir simülasyonda yasadiginizi soylemistim. Yeri gelmisken soyleyeyim 1 2 senelik evlilikte omur boyu alinan nafakaya bende karsiyim. Kisinin hayati degerlendirilerek nafaka süresi belirlenmeli diye düşünüyorum. Ancak sizin uslubunuz gercekten cok kotu. Kosullarini ve magduriyetlerini bilmediginiz insanlara "omurgasiz, baskasinin sirtindan geciniyor" deme hakkiniz yok. Konu sahibi aldatilmis ve dusuk yapmış. Bir erkek bir kadına ihanet ederek anne olma hakkini otelemesine sebep oluyor. Bunun bir bedeli olmali. Bosandi, acısı dinecek, hayatini yeniden duzene koyacak, yeni birilerini taniyacak, guvenecek, evlenecek. Hayatini bu kadar ertelemesine sebep olmasinin bir bedeli olmali.
Ne kadar güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim 🌸🙋🏻‍♀️

Sizin yaşınızı merak ediyorum doğrusu.Bir de mahkemenin verdiği ya da eski eş kişisiyle alınan ortak kararları yazmama rağmen ısrarla bir çaba içindesiniz.Zorunuza giden bir durum mu var mesela tanıdığınız birisi çocuğu olmadığı halde nafaka mı veriyor birisine bu kadar rahatsızlık duymanız çok ilginç.Bu arada neyseki nafakayı yatırıyor.Biraz daha rahatsız olabilirsiniz.Ve konumu baştan sona okumanızı tavsiye ederim.İyi günler.
Konunu bastan sona okuyacak vaktim yok. Konuya dair hic bi yaram da yok yasımda 33 😅 kendi ayakları üzerinde duran, deyim yerindeyse essekler gibi kendi tırnakları ile kazıyarak istanbul gibi bi
Yerde evini, arabasını, arsasını almıs bir kadınım. Kimilerinin fosur fosur uyuyup yada ceyiz yaptıgı zamanlar ben yurt dısında tabak tasıyor tuvalet temizliyordum :) ( eğitim icin gittim ailemden kurus para almadan )simdi de iste gelinen noktada kimseye ihtiyacım olmadıgı gibi herseyim var
😀özet su ; cocuksuzsan ömür boyu nafaka alıyorsan omurga eksikliğidir. Bu ömrüm boyunca sgklı ise girmeyeceğim evlenmeyeceğim bir baltaya sap olmayacağım demektir. Ağlayarak günlüklere yazılabilir öpüyorum kocaman

Annem evliliğini bitirdi yalnız ve kendisine bisey talep etmeden. Üstelik 20 sene önce… o konuda sizi rahatlatayım. Evet haklı oldugunuz yönler var berbat bi ailede yetistiğiniz icin size bir esya muamelesi yapmıs… 11 sene bunu cekmissiniz. Peki neden? Siz bu istismarları ilk gördüğünüzde bi kadın sığınma evine gitseniz yahut en kötü biriyle ortak eve cıksanız calısıp su 10 sene icinde düzeninizi daha da güzel kurardınız. Üstelik eminim o dönem genc ve herseye 0 dwn başlayabilecek haldeydiniz.. evet talihsizlikler olmus, berbat bir insansa denk gelmişsiniz aileniz yanınızda olmamıs. Ama sizde 11 sene konfor alanınuzdan cıkmamıssınız. Herkes hak ettiği hayatı yaşıyor siz 11 sene kalarak da bunu yasamıssınız. Ztn verilen para yetersizken böyle bir parayı 2 düzenli ödeyip 3 ödemeyeceği belli bir adam icin yine sil baştan boomerang icine gireceksiniz. Siz kendiniz yapmıssınız kendiniz bulmuşsunuz. Evet durumunuza kadın olarak cok üzüldüm, ama diz dövmek yerine neden konfor alanından cıkmadıgını neden isine devam etmediğini sorguluyorum.. Ztn bunları yapsanız bugün bunlar yasanmazdı. Benim annemi sormustunuz ya siddet gördü annem. Bu 3. Kez olduğunda boşandı. Annesi yani anneannem cocugunu bırakta gel dedi. Teyzemlerde kaldık, orada burada derken 1 senenin sonunda annem düzenimizi kurdu. He zorluk yasamadık mı annemin iyi bi isi olmasına ragmen sudan cıkmıs balığa döndük, ilk zamanlar sığıntı gibi bi teyze evinde bi dayı evinde ve bunlar 20 sene önce oluyor… konfor alanında kalıp kadın cekmeyi de tercih edebilirdi yanlısı anlasılmasın biz maddi olarak refah icindeydik babamla evliliklerinde.. ama durmadı öyle senelerce eziyet olmadı 3. Kex ciddi bi siddet yasandıgında bitirdi
Acaba eski eş kişisinin evleneceği kişimisin diye düşünüyorum artık.Allahım döktürmüşsün okumadım bile.Yorma kendini bu kadar.

Konunu bastan sona okuyacak vaktim yok. Konuya dair hic bi yaram da yok yasımda 33 😅 kendi ayakları üzerinde duran, deyim yerindeyse essekler gibi kendi tırnakları ile kazıyarak istanbul gibi bi
Yerde evini, arabasını, arsasını almıs bir kadınım. Kimilerinin fosur fosur uyuyup yada ceyiz yaptıgı zamanlar ben yurt dısında tabak tasıyor tuvalet temizliyordum :) ( eğitim icin gittim ailemden kurus para almadan )simdi de iste gelinen noktada kimseye ihtiyacım olmadıgı gibi herseyim var
😀özet su ; cocuksuzsan ömür boyu nafaka alıyorsan omurga eksikliğidir. Bu ömrüm boyunca sgklı ise girmeyeceğim evlenmeyeceğim bir baltaya sap olmayacağım demektir. Ağlayarak günlüklere yazılabilir öpüyorum kocaman
Çocuksuzum fakat ömür boyu nafaka kısmını nereden uydurduğunu anlamıyorum.Israrla bir çaban var.Evlenme ihtimalimi şuanki iş arayış çabamı ya da bana dair en ufak bir bilgin olmadan düşünmeyip ısrarla saldırıya geçişini anlamıyorum.Görüyorum ki mal varlığı ahlak ve üsluba bir katkı sağlamıyor.Tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır…

Çocuksuzum fakat ömür boyu nafaka kısmını nereden uydurduğunu anlamıyorum.Israrla bir çaban var.Evlenme ihtimalimi şuanki iş arayış çabamı ya da bana dair en ufak bir bilgin olmadan düşünmeyip ısrarla saldırıya geçişini anlamıyorum.Görüyorum ki mal varlığı ahlak ve üsluba bir katkı sağlamıyor.Tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır…
Ben sana saldırmıyor senin konundan biz cok oldu genele döneli sen yeni uyanmıssın heralde.. oyyy oyy.. ve klasik ben burada ilkokul mezunuyum desem cahil, üniversite diyimce de okumakla esseklik baki bla bla blaaa… tatlım keske sende adam gibi okusaydında baskasına tamah etmeseydin :)))) sana su hayatta her devirde kullanacağın ailenin belki ögrettiği / belki öğretmediği bisey öğreteyim.. Kökü saglam olan ağacı, hic
Bir rüzgar deviremez.
Bu sözde helal olan insana kafidir. Helal olmayana anlatacak cümlemiz yok

Ben sana saldırmıyor senin konundan biz cok oldu genele döneli sen yeni uyanmıssın heralde.. oyyy oyy.. ve klasik ben burada ilkokul mezunuyum desem cahil, üniversite diyimce de okumakla esseklik baki bla bla blaaa… tatlım keske sende adam gibi okusaydında baskasına tamah etmeseydin :)))) sana su hayatta her devirde kullanacağın ailenin belki ögrettiği / belki öğretmediği bisey öğreteyim.. Kökü saglam olan ağacı, hic
Bir rüzgar deviremez.
Bu sözde helal olan insana kafidir. Helal olmayana anlatacak cümlemiz yok
Sen okumadığımı nerden biliyorsun Allahım kadına bak şaka gibi.Asla hakkımda hiç bir şey bilmeden burada atıp tutuyor.33 yaşında ama hiç mutlu değilsin bunu ta buradan görüyorum.Yazık sana.Bozuk zihniyetinle seni baş başa bırakıyorum…

Şöyle ki benim almam gereken tazminat 100 binse bu adam bana 50 verdi.Ve ben de bu kararı onun “tazminatı yarı kadar vereyim aylık düzenli nafaka vereyim” sözüne istinaden kabul ettim.Şuanda çalışıyorum zaten.Ama asgari ücretten az aldığım için nafaka da bana destek oluyor.Ayrıca nafaka sadece çocuk olunca alınmıyor kaldı ki hakkım olmayan bir şey de değil.
Nasıl bir hakkınız var anlamış değilim? Üstelik çalışıyorsunuz. Bence bu yasa düzenlenmeli..

Çok saçma, aranızda ortak hiçbir şey yok.

Siz, ömrünüzü bekar olarak geçirmeye karar verirseniz, bir iki yıl evli kaldığınız adamın ve sizi tehdit eden adamın parasını mı yiyeceksiniz?

Back
X