- Emoji Skoru
- 772
- Puanlar
- 103
- Konu Sahibi YazYagmuru1
-
Merhaba. Haksızlık etmiyorsunuz. Siz eşinizden boşanıyorsunuz. Ailesi çocuğu gelip görmek istedide sizmi göstermediniz?Herkese merhaba. Şiddet, hakaret vs sonucu boşanma davası açmıştım 3 yıl önce. İnşallah Mart ta sonuçlanacak. Boşanma davası açmam ve beraberinde altın, tazminat, çocuğa nafaka talep etmem sonucu, benim yanımda olan sözde eski eş ailesi , benim karşıma geçti. Asla sözlü tartışma olmadı. Sadece biz seni boşanırken bir şey istemezsin zannediyorduk, keşke baştan bilseydik dediler. 60-70 yaşındaki kişiler dahil beni WhatsApp tan vs engelledi. Mesaj atıp rahatsızlık veren biri hiç olmadım. Bir oğlum var, 3 yıldır onu da soran olmadı. İki yıldır babası dahi almıyor. Dilekçede benim vermediğimi yazmış.
Velhasıl dün küçük halası mesaj atmış. Merhaba abla, ben X nasılsın? Cevap yazmadım. Yeğenini rüyasında gördüğünü merak ettiğini yazmış. Yine cevap yazmadım. Beni engelledikleri, para için karşıma geçtikleri vs konusunda çok kızgınım. Rahatsız da oldum. Mart'ta mahkeme sonuçlanacak ve birden ortaya çıktılar. İyi niyetli görmüyorum.
Sizce oğluma haksızlık mı ediyorum? Gerçi düşününce onlar parayı seçip engel basıp zaten yok saydılar.
Çevremde boşanan ve çocuklu insan yok danisacagim. İleride herhangi bir pişmanlık yaşar mıyım? Bana iyi niyetli gelmiyorlar. Oğlum babası ile görüşsun diye aynı ilden de ayrılmadım. İyi niyetli oldukça şeytanlıklarini yapmaya devam etmelerinden de korkuyorum. Kafam çok karışık. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Çocuğumu kimseden saklamak gibi bir niyetim yok, karşı taraf sağlıklı insanlar olmadığı için çekinceleri m var. Çocuğum bunlarin dengesizliklerinden yorulsun da istemiyorum. İlk yıl babası sürekli alırken almayı bıraktı.
Kendi yasadiklarimdan ornek veriyim.Herkese merhaba. Şiddet, hakaret vs sonucu boşanma davası açmıştım 3 yıl önce. İnşallah Mart ta sonuçlanacak. Boşanma davası açmam ve beraberinde altın, tazminat, çocuğa nafaka talep etmem sonucu, benim yanımda olan sözde eski eş ailesi , benim karşıma geçti. Asla sözlü tartışma olmadı. Sadece biz seni boşanırken bir şey istemezsin zannediyorduk, keşke baştan bilseydik dediler. 60-70 yaşındaki kişiler dahil beni WhatsApp tan vs engelledi. Mesaj atıp rahatsızlık veren biri hiç olmadım. Bir oğlum var, 3 yıldır onu da soran olmadı. İki yıldır babası dahi almıyor. Dilekçede benim vermediğimi yazmış.
Velhasıl dün küçük halası mesaj atmış. Merhaba abla, ben X nasılsın? Cevap yazmadım. Yeğenini rüyasında gördüğünü merak ettiğini yazmış. Yine cevap yazmadım. Beni engelledikleri, para için karşıma geçtikleri vs konusunda çok kızgınım. Rahatsız da oldum. Mart'ta mahkeme sonuçlanacak ve birden ortaya çıktılar. İyi niyetli görmüyorum.
Sizce oğluma haksızlık mı ediyorum? Gerçi düşününce onlar parayı seçip engel basıp zaten yok saydılar.
Çevremde boşanan ve çocuklu insan yok danisacagim. İleride herhangi bir pişmanlık yaşar mıyım? Bana iyi niyetli gelmiyorlar. Oğlum babası ile görüşsun diye aynı ilden de ayrılmadım. İyi niyetli oldukça şeytanlıklarini yapmaya devam etmelerinden de korkuyorum. Kafam çok karışık. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Çocuğumu kimseden saklamak gibi bir niyetim yok, karşı taraf sağlıklı insanlar olmadığı için çekinceleri m var. Çocuğum bunlarin dengesizliklerinden yorulsun da istemiyorum. İlk yıl babası sürekli alırken almayı bıraktı.
Vay be hem şiddete uğra hem de düğününde takılan altını ve tazminatı alama, çocuk için de adam beş kuruş vermesin öyle boşan öyle olursa biz senin yanında oluruz demek... Şaka gibi. Bence muhatap olmayın, eşiniz mahkemenin izin verdiği süreçte görüşsün isterse o zaman ailesi görüştürür olur biter. Bunca zaman sonra mı gelmiş akıllarına? Ben de anneyim, çocuğumun sağlıksız akrabaları olacağına hiç olmaması daha iyi. Avukatınızla iletişime geçin eski eşin çocuğu görmek için bir çabası olmadığını belirterek (tel dökümlerinizi vs çıkartın) mahkemeye sunun.Herkese merhaba. Şiddet, hakaret vs sonucu boşanma davası açmıştım 3 yıl önce. İnşallah Mart ta sonuçlanacak. Boşanma davası açmam ve beraberinde altın, tazminat, çocuğa nafaka talep etmem sonucu, benim yanımda olan sözde eski eş ailesi , benim karşıma geçti. Asla sözlü tartışma olmadı. Sadece biz seni boşanırken bir şey istemezsin zannediyorduk, keşke baştan bilseydik dediler. 60-70 yaşındaki kişiler dahil beni WhatsApp tan vs engelledi. Mesaj atıp rahatsızlık veren biri hiç olmadım. Bir oğlum var, 3 yıldır onu da soran olmadı. İki yıldır babası dahi almıyor. Dilekçede benim vermediğimi yazmış.
Öncesinde tekrar boşanma davası açmıştım. Dediğiniz gibi ağladı zirladi inandım. O konuda boyumun ölçüsünü iyi aldım. Açıkçası şu süreçte bencillik yapıp çocuğu göstermiyor muyum diye dert ettim. Aklımda olan ve istediğim muhatap olmamak. İyi yapmışım o zaman.Kendi yasadiklarimdan ornek veriyim.
1. Oglumun babasi da mahkemeye cocugumu gostermiyor diye dilekce vermisti, her hafta gormesine ragmen, her gun okula cikislarda gitmesine ragmen. Bosanirken olmadik cirkeflikleri yapiyorlar. Benim avukatim da gostermemezlik etmedigimi gostermek icin dilekce vermisti. Muvekkilim baba ile ogul arasindaki iliskinin devam etmesi icin gorus gunlerinin belirlenmesini istiyor diye.
2. Bosanma asamasinda kimse aramaz. Herkes kendi derdine duser. Is paraya gelince hatta kendi kendilerine triplere girerler. Psikolojik siddet bu. Ne utanmazlar insanlar. Kimse icinde torunumuz var, omur boyu yuzyuze bakacagiz demez. Varsa yoksa paralari. Oysa sen sadaka istemiyorsun. Haklarini istiyorsun. O da evladinin gelecegi icin. O sen aci cekerken aramayan halini hatrini sormayan, ne yiyorsun ne iciyorsun acmisin susuzmusun demeyen tipler mahkeme yaklastikca ruyamda gordum diye ararlar. Amac davadan vazgecirmek. Hatta eski es ikinci kez deneyelim ailemi ozledim diye kapinda ciceklerle aglarsa sasirma. Tum bunlar numara. Avukatim beni bu konuda uyarmisti. Baba eski esle ortak herkesi engelle demisti. Seni kandirirlar vazgecirmeye calisirlar, kiskirtirlar demisti. Eski es de dahil herkesi engellemistim ben. Birsey oldugunda avukatimla gorusun de demisti avukat.
3. O aramayan sormayan baba dava bitip sular durulunca birden cocugunu ozluyor merak etme. Cocugunu gormek istemeyen bir adama zorla babalik yaptiramazsin. Merak etme seni cocukla cezalandirdigi saniyor. Cocugunu gormek istememesi senin degil inun problemi. Bunu kafana takma. Cocuk mutlu use problem etme. Cocugun baba figurunu o arakar dedesi ve dayisi tamamlamisti bizde.
Oğlunuz çocuğa bir çorap dahi almıyor dediğimde, bir poşet çorapla gelen insanlar. Ne beklenir ki...Siz değil onlar sizi engellemiş. Neler gerekiyorsa da alın son kuruşa kadar. Sen istemezsin düşündük ne demek oluyor? Siz ve oğlunuz yemiyor içmiyor giymiyor mu ki? Yüzsüzlüğün de bu kadarı. Engellemekle size napıyorlar sanki çok önemli zann etmişler kendilerini
Artık sona gelindi, karara çıkacak şükür. Ekleme yapma vs dönemi kapandı.Vay be hem şiddete uğra hem de düğününde takılan altını ve tazminatı alama, çocuk için de adam beş kuruş vermesin öyle boşan öyle olursa biz senin yanında oluruz demek... Şaka gibi. Bence muhatap olmayın, eşiniz mahkemenin izin verdiği süreçte görüşsün isterse o zaman ailesi görüştürür olur biter. Bunca zaman sonra mı gelmiş akıllarına? Ben de anneyim, çocuğumun sağlıksız akrabaları olacağına hiç olmaması daha iyi. Avukatınızla iletişime geçin eski eşin çocuğu görmek için bir çabası olmadığını belirterek (tel dökümlerinizi vs çıkartın) mahkemeye sunun.
Karar verildikten sinra iki tarafin da 15 gun icinde itiraz hakki var unutmayin. Muhtenelen eski esiniz itiraz eder. Derdi para cunku. Bu durumda dosya temyize ya da istinaf mahkemesine gider. Temyize giderse 1 sene falan daha beklersiniz. Istinafa giderse daha uzun suruyor. Temyizden karar cikinca sonuc yerel mahkemeye geliyor. Orada son bir durusma daha oluyor, temyizdeki red ya da kabul durumuna gore son karar veriliyor. Tum bunlar sizi yildirmasin. Asla vazgecmeyin.Artık sona gelindi, karara çıkacak şükür. Ekleme yapma vs dönemi kapandı.
Saygıyı nasıl abarttı isem, hiç bir şey istemeyerek bosanacagimi zannetmisler.
Muhatap olmayacağım, teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?