• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizle olan tartışmalar

Bu yaş aldıkça olgunlaşmak olabilir mi? Ne güzel yapmışsınız bu tavrıNizla🙏

Biri laf söylese çok alınıyorum kolum bacağım gibi oldu zaar 😂

O sizi annesine anlatsa eminim çok bozulurdunuz empati yapın bi, bu son olsun bi daha anlatmayın bence, yaş aldıkça doğru yaptığımı anladım başından beri anlatmazdım.

Yani arkadaşlarım var elbette ama arkadaşa anlatmak başkasına anlatmasından korkmak galiba bu yüzden illa ki dostlarımız var hepsi kıymetli ama yüzde yüz güvenemiyorum insanoğlu sonuçta teşekkür ederim 🙏

E o zaman yeni tanıştığınız bir insana nasıl güvenip anlatacaksınız? Madem kimseye güvenip anlatamayacaksınız o zaman neden özellikle kimsesizin olmadığını vurguladınız? Yazdıklarınızdan mecbur kaldım anneme anlatmaya gibi bir anlam çıkıyor. Ben mi yanlış anladım acaba sizi?

E o zaman yeni tanıştığınız bir insana nasıl güvenip anlatacaksınız? Madem kimseye güvenip anlatamayacaksınız o zaman neden özellikle kimsesizin olmadığını vurguladınız? Yazdıklarınızdan mecbur kaldım anneme anlatmaya gibi bir anlam çıkıyor. Ben mi yanlış anladım acaba sizi?
Yok yeni birini tanısam da anlatmam ama en azından bir kahveye giderim bu da kafamı dağıtırdı bunu kastetmiştim

Haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için.. Sizin içinde zor olmadı mı?🙏
Ara ara zor olduğu mutlaka oluyor
Ama bu tüm zamanımın hepsi değil tabi ki
Büyük ihtimalle ailemle aynı yerde olsaydım da ara ara zorlandığım şeyler yine olacaktı
Hayat öyle bi şey zaten
İnişli çıkışlı
Sizin yazdıklarınızdan ama sanki oraya kaçırılmışsınız da zorla tutuluyormuşsunuz havası seziyorum
Bunu yaşatmaya çalışmak hem size zor hem evliliğinize zarar

Ben 15 yıl oldu kk dahil kimseye anlatmadım eşimi, ayıpmış gibi geliyor onun arkasından konuşmak, birebirde çözüyorum tüm derdimi , onun hakkında kimsenin olumsuz düşünmesine bile tahammülüm yok. O yüzden tüm çevrem ona saygı duyar. Bi problem olursa bi gün olur da çözemezsem ancak bi profesyonele anlatırım.
Eşimi birine niye anlatırım diye düşünüyorum ama ni sebep bulamıyorum
Birine arayıp şikayet etmek saçma geliyor
Karşımdaki kişi eşimle sorunumu çözecek durumda değil
Ben o sorunu yine eşimle çözebilirim
O yüzden orda burda anlatmak anlamsız geliyor

Mesela bazen burda da konu açılıyor ya sizce haksız mıyım deniyor
E tamam haklısın ama bu eşinle sorununu çözmeni sağlamıyor

Herhalde gerçekten ne yapacağımı bilemediğim bir durum olursa ancak o zaman sorarım birine eşimle ilgili bi şey yoksa başka sebep bulamıyorum

Eşimi birine niye anlatırım diye düşünüyorum ama ni sebep bulamıyorum
Birine arayıp şikayet etmek saçma geliyor
Karşımdaki kişi eşimle sorunumu çözecek durumda değil
Ben o sorunu yine eşimle çözebilirim
O yüzden orda burda anlatmak anlamsız geliyor

Mesela bazen burda da konu açılıyor ya sizce haksız mıyım deniyor
E tamam haklısın ama bu eşinle sorununu çözmeni sağlamıyor

Herhalde gerçekten ne yapacağımı bilemediğim bir durum olursa ancak o zaman sorarım birine eşimle ilgili bi şey yoksa başka sebep bulamıyorum

Muhtemelen çok sıradan günlük problemler yaşadığımız için aslında, şöyle ciğer delecek bişe yaşasak anlatmak isteyebiliriz, burda anlatanlara da kendini kötü hissettirmek istemiyorum çok anlatası varsa insanların böyle bi platforma yazsınlar istemezlerse bi daha karşılarına çıkmaz en azından, nick değiştirip temiz bi sayfa açarsın gerekirse ama reelde en azından kimseye anlatmasınlar.

Muhtemelen çok sıradan günlük problemler yaşadığımız için aslında, şöyle ciğer delecek bişe yaşasak anlatmak isteyebiliriz, burda anlatanlara da kendini kötü hissettirmek istemiyorum çok anlatası varsa insanların böyle bi platforma yazsınlar istemezlerse bi daha karşılarına çıkmaz en azından, nick değiştirip temiz bi sayfa açarsın gerekirse ama reelde en azından kimseye anlatmasınlar.
O da olabilir
Çok şükür dermansız kaldığım bi derdimiz olmadı henüz

Bence de gerekirse dağa taşa kağıda veya buraya anlatsın insan ama tanıdığı birine anlatmamalı aile özelini
Burada hiç duygu beslemediğim birine kötü davranıldığında bile sinir oluyorum. Tanıyanları sevenleri nasıl sinir oluyordur tahmin edemiyoeum

Anlatmam eşiminde kendi ailesine anlatmasina müsade etmem. Aradan zaman geçer tartışma önemini kaybetmiştir üstü kapalı bi baglantisi olursa konuştuğumuz olaylarla ilgili ya gecende biz de aramizda bu konuyu tartistik diye soylerim ama ciddiyetini, sarf edilen kötü kelime vs varsa onları söylemem. Olayin sicakligiyla herseyin daha fazla abartilarak anlatıldığını düşünüyorum ve bu çok sakıncalı. Sonucta annem önce beni düşünür sonra damadi. Bana kızsa affeder evladiyim ama esim el oğlu onun icin. Içinde kirginlik olusabilir. Ayni sekilde esimin ailesi icinde bu durum gecerli. Önce can sonra canan demişler.

Ara ara zor olduğu mutlaka oluyor
Ama bu tüm zamanımın hepsi değil tabi ki
Büyük ihtimalle ailemle aynı yerde olsaydım da ara ara zorlandığım şeyler yine olacaktı
Hayat öyle bi şey zaten
İnişli çıkışlı
Sizin yazdıklarınızdan ama sanki oraya kaçırılmışsınız da zorla tutuluyormuşsunuz havası seziyorum
Bunu yaşatmaya çalışmak hem size zor hem evliliğinize zarar
Sanki bir kafes içinde ben; uzakta hiç tanımadığım birinin beni böylesine anlaması gözlerimi doldurdu. Hayat işte öyle bir şey ben de o kafesten çıkmayı bekliyorum. İyi giden bir evliliğim var ara sıra tartışmalar da olsa fakat yine de boğulduğum bir kaç şey ordan çıkmak mümkün bile değil; zamanınız için teşekkür ederim 🙏

anneye de anlatmazsaniz kafayi yersiniz. annenizi doldurup uzecek, esinize karsi kotu duygular besleyecek sekilde anlatmayin. boyle boyle bir sey oldu canim sıkıldı diye anlatilabilir. nasihat verir, sakinlestirir anneniniz sizi.. bir de anlatmayan insanlar kaldiramayacagi bir sey olup da anlattiginda veya bosanmaya kalktiginda aileler "ee hani iyiydiniz ne oldu" deyip ciddiye almayabiliyor veya bosanmaya karsi cikabiliyor bir anlik sinir zannedip. bosanmayi dusunuyorsaniz kesin paylasin. ufak seylerse de ufak ufak anlatilabilir. ama bu tum sirrinizi, mahreminizi dokmek seklinde olmamali.

anneye de bagli olarak cogu zaman annelerden ogut nasihat almanin ise yaradigini da gormusumdur. bazen insan kendi icinde buyutuyor anlatiyorsun annen veya her kimse bir soz soyluyor, bir fikir veriyor sakinlesiyorsun bakiyorsun o kadar da dert degil. asabiliyorsun mevzuyu.

anneye de anlatmazsaniz kafayi yersiniz. annenizi doldurup uzecek, esinize karsi kotu duygular besleyecek sekilde anlatmayin. boyle boyle bir sey oldu canim sıkıldı diye anlatilabilir. nasihat verir, sakinlestirir anneniniz sizi.. bir de anlatmayan insanlar kaldiramayacagi bir sey olup da anlattiginda veya bosanmaya kalktiginda aileler "ee hani iyiydiniz ne oldu" deyip ciddiye almayabiliyor veya bosanmaya karsi cikabiliyor bir anlik sinir zannedip. bosanmayi dusunuyorsaniz kesin paylasin. ufak seylerse de ufak ufak anlatilabilir. ama bu tum sirrinizi, mahreminizi dokmek seklinde olmamali.

anneye de bagli olarak cogu zaman annelerden ogut nasihat almanin ise yaradigini da gormusumdur. bazen insan kendi icinde buyutuyor anlatiyorsun annen veya her kimse bir soz soyluyor, bir fikir veriyor sakinlesiyorsun bakiyorsun o kadar da dert degil. asabiliyorsun mevzuyu.
Ne kadar güzel anlatmışsınız kesinlikle katılıyorum o yüzden arafta kaldım açıkcası ben evliliğimin başından beri sıkıntı çektim 2 sene sonra normale döndük ufak tefek oluyor ama temel bozuk olduğu için de sıkıntı veriyor ufacık şeyler cümlelerinizi dikkate alacağım sevgiler 🙏🙏

Kendimi ne yazık ki zor tuttuğum bir problemim var. Ailem ile uzaktayız. Evliyim. Yaşadığım bölgeye yeni geldiğim için hiç arkadaşım yok geçtim ki komşular bile kapıda gördüğünde hoş geldin bile demedi. Eşimin ailesi var onlarla da mesafeliyim derdimi anlatmam. Eşimle tartıştığımda kendimi tutamayıp anneme anlatıyorum. Eş ile olan sorunların aileye anlatılmayacağının farkındayım bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Evin içinde olan evin içinde kalır diye düşünüyorum ne anne baba ne arkadaşa kimseye anlatilmaz ben anlatmam

Şurada bile eski konulara bakıp unutmuyor linç ediyoruz, anneniz de demez mi şunu şunu da yapmıştı diye.. bence böyle şeyleri çok anlatmayın. Yani sonrasında çözüleceğini düşündüğünüz sorunları anlatmak iyi değil

Aileye, komşulara anlatmak yerine su an yaptığınız gibi gelin buraya yazın bence. Hem anonim olduğunuz için daha rahat içinizi dokersiniz hem de daha objektif yorumlar gelir.

Komşuluk konusuna gelince simdi pandemi dönemi zaten yeni taşınmışsiniz herhalde, kimsenin gidip gelmemesi normal. Ortalık biraz düzelince bi kek yapıp siz gidersiniz komşularınizla tanışmaya.

Kendimi ne yazık ki zor tuttuğum bir problemim var. Ailem ile uzaktayız. Evliyim. Yaşadığım bölgeye yeni geldiğim için hiç arkadaşım yok geçtim ki komşular bile kapıda gördüğünde hoş geldin bile demedi. Eşimin ailesi var onlarla da mesafeliyim derdimi anlatmam. Eşimle tartıştığımda kendimi tutamayıp anneme anlatıyorum. Eş ile olan sorunların aileye anlatılmayacağının farkındayım bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kesınlıkle anlatmamak lazım. Ablam ısteyerek evlenmıştı mesela enıstemle ama bır sokıntı olsa ya enıstem arar kızın söyle yaptı der ya ablam arar bu böyle dedı dıye. Annem babam o zamanlar bakardım annem ağlar yemek yeme sureklı düşünürdü babam cagresız beklerdi. Ikı gün sonra onlar ıyı olurlar annem babam hala dusunurlerdı sonları ne olacak dıye. Somdı ben evlıyım esımle olan en büyük sokıntım bıle olsa asla ne kaleme ne ablama bede esım taraf kımseye anlatırım kendı ıcımızde cozer ve bıtırırız. Ama kaldıramadığım bır sıkıntı olursa Allah yaşatmasın o zmannaıleme söylemek ıaterdım. Yasınız kaç bılmıyprum ama yaş aldıkça ınsan alırsınız daha ıyı anlıyor

Benimde durumum benzer eşim her tartışmada 6 sene önceki konuları açıp sen öyle yapmıştım sen böyle yapmıştım unutamıyorum deyip duruyor sürekli aynı şeyler ne yaptıysam bunu asamiyoruz bir evladımız yok bunun sebebini de bu tartışmalar olduğunu rabbimizin bize bı uyarısı olduğunu soyluyor

Back