• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizle olan tartışmalar

Hata yapıyorsunuz, annenize anlatmayın. Siz unutursunuz ama o unutmaz. Olayın sıcağıyla bire bin katıp da anlatırsınız bir de, iyice bilenir damadına. Aynı şehirde de olsaydınız, etrafınız eş dost akraba da kaynasa yine derdinizi kendinize saklayacaktınız. Şimdi de öyle yapın. Kendinize saklayın.

Çirkin konuşmuş, ne demek "göndermek"? Bunu anlatmayın mesela, anneniz kinlenir böyle bir şeye. Bize anlatın, beraber yerden yere vuralım.

Rızanız olmayan şehre neden gittiniz bu arada? Tayin durumundan filan mecburiyet mi oldu?
Evet tayin dolayısıyla mecburiyet oldu. 🙁

Bencede annene anlatma.benim ablam o hatayı yaptı annem sürekli içten içe bilenir enişteme.hos benim annemde meraklı sorar durmadan arastirir
Ben anlatmam mesela.ama hep kurcalar.suratim asilsa moralim bozulsa hemen merak eder.bir sorun mu var der
Hep geçiştirmeye calisirim.

Tam olarak ne maneviyatınızı incitiyor?
Mesela memleketime gitmek istiyorum dedim, göndereceğim dedi. Kargo paketi miyim ben dedim. Benim rızam olmalı dedi (halbuki asla böyle bir cümle kurmadı bugüne kadar) yani her dilediğim de gittim. Şuan ailesiyle aynı şehirdeyiz onun da etkisi var sanıyorum ki. Benim bi annem bi babam var kardeşim de yok. Hâl böyle olunca sinirleniyorum. Rıza meselesi de ben de rızam olmayan bi şehre geldim ona bakılırsa sayende dedim. Ordan çıktı tartışma.🥺

Mesela ben ailemi özledim gitmek istiyorum dedim, göndereceğim demesine sinirlendim. “Ben kargo paketi değilim göndereceğim ne demek dedim.” Benim rızam olmalı vs dedi. Ben de rıza muhabbetine girersek , rızam olmayan bi şehre geldim sayende dedim. Tartışma bu şekilde gelişti: Halbuki asla bu cümleleri edecek biri değil her istediğimde giderdim.Bilmiyorum belki de bana ters bu durumlar. Teşekkür ederim.🌹
Anlamadım anneme gönderirim dedi yani tek mi git ben bırakmam mı diyor? Bu arada mecburı başka bir ildesiniz yani rıza konusu biraz saçma sonuçta evlenirken biliniyor.

Annenizin tavri ve kisiligi onemli bu noktada. Herkesin karakteri bir degil, siz anlatinca nasil davraniyor anneniz? Sizi sakinlestirmeye mi calisiyor yoksa yangina korukle mi gidiyor mesela? Ya da sizin hatalarinizi soyluyor mu yoksa esinizi mi gomuyor, bunlar onemli. Benim annem objektif yorumlar,ben hataliysam soyler,akil verir. Ama tam tersi durumda olsaydi asla anlatmazdim derdimi. Siz de kendi annenizi kendiniz analiz edip ona gore davranin bence. Aileye anlatilmaz diye bir sey yok bence,adamina gore anlatilir veya anlatilmaz
Annem eskiden onun bi suçu yok senin yüzün gülmüyor vs derdi. Şimdi biraz bilendi.

Anlamadım anneme gönderirim dedi yani tek mi git ben bırakmam mı diyor? Bu arada mecburı başka bir ildesiniz yani rıza konusu biraz saçma sonuçta evlenirken biliniyor.
Git ama bi çocuğumuz var diyor. Özlerim diyor. Ben de biraz sert çıkınca. Ben seninn elimin bi konuda rızamı Alman gerekir diyor (bu da yeni türedi) :D

Mesela memleketime gitmek istiyorum dedim, göndereceğim dedi. Kargo paketi miyim ben dedim. Benim rızam olmalı dedi (halbuki asla böyle bir cümle kurmadı bugüne kadar) yani her dilediğim de gittim. Şuan ailesiyle aynı şehirdeyiz onun da etkisi var sanıyorum ki. Benim bi annem bi babam var kardeşim de yok. Hâl böyle olunca sinirleniyorum. Rıza meselesi de ben de rızam olmayan bi şehre geldim ona bakılırsa sayende dedim. Ordan çıktı tartışma.🥺
Gününüzde değildiniz sanırım
Göndereceğim hoş bi tabir olmamış orada haklısınız
Ama insan bir yere gidecekse birbirine danışır bana göre
Ortak karar alınır
Eşinizin yaşadığı şehre de gelirken nereye gittiğinizi biliyordunuz büyük ihtimalle
Sürpriz olmamıştır
Bu kadar rahatsızsanız en başta kabul etmeseydiniz
Gidip sorun çıkarmak veya kendine acımak bana yanlış geliyor
Durumunuzla barışın yani
Eziyette değilsiniz sonuçta

Havadan da sallamıyorum
Kendi memleketimden eşimin memleketine taşındım

Büyük yanlış ailenize anlatmayın. Üstelik başka şehirde kadını dert sahibi ediyorsunuz, aklı sizde kalır böylelikle. Hiç mi eski arkadaşınız yok, neticede annenize telefondan anlatıyorsunuz, arkadaşınıza da anlatabilirsiniz. Zaten yeni tanıştığınız bir insana ailevi sorunlarınızı anlatmanız da doğru olmaz

Gününüzde değildiniz sanırım
Göndereceğim hoş bi tabir olmamış orada haklısınız
Ama insan bir yere gidecekse birbirine danışır bana göre
Ortak karar alınır
Eşinizin yaşadığı şehre de gelirken nereye gittiğinizi biliyordunuz büyük ihtimalle
Sürpriz olmamıştır
Bu kadar rahatsızsanız en başta kabul etmeseydiniz
Gidip sorun çıkarmak veya kendine acımak bana yanlış geliyor
Durumunuzla barışın yani
Eziyette değilsiniz sonuçta

Havadan da sallamıyorum
Kendi memleketimden eşimin memleketine taşındım
Haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için.. Sizin içinde zor olmadı mı?🙏

Kesinlikle anlatmayın. Siz affedersiniz ama anneniz affetmez. Sonra kendinizi anneniz ile eşiniz arasında sıkışmış bulursunuz. Kimseye anlatamıyorsanız yazın. Yazmak rahatlatır. Eş ailesine de anlatılmaz, çünkü her zaman kendi çocuklarını haklı görürler. İyi gelmek bir yana aksine ilişkinizdeki açıkları koz olarak sunmuş olursunuz. Yarın öbür gün karşınıza çıkıp 'sen zaten bizim çocuğumuza şunları şunları yaptın' 'şöyle bunalttın, böyle mutsuz ettin' derler.

Büyük yanlış ailenize anlatmayın. Üstelik başka şehirde kadını dert sahibi ediyorsunuz, aklı sizde kalır böylelikle. Hiç mi eski arkadaşınız yok, neticede annenize telefondan anlatıyorsunuz, arkadaşınıza da anlatabilirsiniz. Zaten yeni tanıştığınız bir insana ailevi sorunlarınızı anlatmanız da doğru olmaz
Yani arkadaşlarım var elbette ama arkadaşa anlatmak başkasına anlatmasından korkmak galiba bu yüzden illa ki dostlarımız var hepsi kıymetli ama yüzde yüz güvenemiyorum insanoğlu sonuçta teşekkür ederim 🙏

Ne ben aileme anlatırım ne de eşim kendi ailesine anlatır. Benim ailemde uzakta. Sabah kocamla kavga ederim ,gece barışırım :KK36:. Ama anlatmam çünkü ; google unutur annem unutmaz :KK48:

Kesinlikle anlatmayın. Siz affedersiniz ama anneniz affetmez. Sonra kendinizi anneniz ile eşiniz arasında sıkışmış bulursunuz. Kimseye anlatamıyorsanız yazın. Yazmak rahatlatır. Eş ailesine de anlatılmaz, çünkü her zaman kendi çocuklarını haklı görürler. İyi gelmek bir yana aksine ilişkinizdeki açıkları koz olarak sunmuş olursunuz. Yarın öbür gün karşınıza çıkıp 'sen zaten bizim çocuğumuza şunları şunları yaptın' 'şöyle bunalttın, böyle mutsuz ettin' derler.
Evet onlara asla kavgamızdan bahsetmiyorum , beni bazen çok nadir ağlarken gördüklerinde bir tanıdığım hasta da o yüzden ağladım diyorum. Halbuki olay bambaşka. Yada işte oğullarını onların yanında hep övüyorum ilişkimizi. İyi anlaşıyoruz diyorum. 🙏

Eş kavgaları çok özel bi bilgi bence ya
Kimseye anlatmam ben
Ben unuturum karşı taraf unutmaz sonra
Kocamı niye dillere düşüreyim ayrılmayacaksam
Ayrılacaksam zaten hiç fark etmez herkes duysun

Ben 15 yıl oldu kk dahil kimseye anlatmadım eşimi, ayıpmış gibi geliyor onun arkasından konuşmak, birebirde çözüyorum tüm derdimi , onun hakkında kimsenin olumsuz düşünmesine bile tahammülüm yok. O yüzden tüm çevrem ona saygı duyar. Bi problem olursa bi gün olur da çözemezsem ancak bi profesyonele anlatırım.

Ben 15 yıl oldu kk dahil kimseye anlatmadım eşimi, ayıpmış gibi geliyor onun arkasından konuşmak, birebirde çözüyorum tüm derdimi , onun hakkında kimsenin olumsuz düşünmesine bile tahammülüm yok. O yüzden tüm çevrem ona saygı duyar. Bi problem olursa bi gün olur da çözemezsem ancak bi profesyonele anlatırım.
Bu yaş aldıkça olgunlaşmak olabilir mi? Ne güzel yapmışsınız bu tavrıNizla🙏

Back