eşinizle herşeyi paylaşır mısınız?

bende arkadaşlara katılıyorm söylenır ama ustu kapalı ben rahat degılım annenın kartını verelım borcunu kapatalım dıyebılırdınız bırebır lafları paylaşmak yerıne ustelık kv yanınızda bu şekilde eşinizin kuzenıne borcunuzu anlatırken neden sustunuz ben kesınlıkle uygun bır cevap verıp eşimin rencıde olmasına manı olurdum anne bu bızım meselemız hoş degil bundan eşimde hoşlanmaz lutfen bu şekilde başkalarının yanında konuşma derdım gerekırse kenara çekip kızardm sızınkı laf taşımak olmuş daha dıkkatlı olursunuz artık

Benim eşim bu tarz şeyleri pek paylaşabileceğim olgunlukta olmadığı için ben genelde paylaşmam..
Ancak çok canımı sıkan bir durum varsa da yumuşatarak söylemeye çabalarım ki o da bazı şeylerin farkında olsun diye ..

Ailelerin yaptıklarına şaşırmıyorum artık daha beterini gördüm çünkü. Siz neden çalışıp eşinize destek olmuyorsunuz borç sizin anneye de olsa ödenmesi gerekiyor.

Ben de eşimle her şeyi paylaşırım ama ailesi böyle eşimi üzecek şeyler söylüyorsa bunu yumuşatarak söylerim ya da çözüm önerisiyle giderim.siz annesine kızıp eşinizi üzmüşsünüz :)

Ben kv söylediği ne varsa söylüyorum annesinin ne oldugunu bilsin görsün diye yapip yapmadim diyo kendisi daha da kötüsü esimin önünde hic birsey demez bana o yokken burnumdan getirir ama kendi ailem hakkindaki bazi seyleri saklıyorum

Eğer eşin için yapıyorsan bunları kayınvaliden sana oğlum bunu yapacak şunu yapıyor dediğinde " Söylerim anne yapma annen istemiyor derim" de hem laf taşımış olmazsın hem de üstüne gelmez bu kadar laflaroğluna gideceği için.

herşeyi anlatmam eşime..
ama senin durumunda olsam bende söylerdim..

ese ve duruma gore degisir.. misal ben dirdirci gelin olmayim diye, belki oyle degildir diye diye gizledm ve bi baktim ki annesi-ailesi kusursuz ve melek onun gozunde.. her saniye onlari afise etmek degil belki ama sonradan basima patlayacak seyi soylerdim ben olsam.. laf tasima anlaminda degil tabiki, gereken durumda..
sizin kayinvalide sonradan bi dolaplar cevirecektiyse, soylemeniz iyi olmus.. ama her dakika sunu da dedi filan demeyin artik, zaten adam ogrenmis..

bence anne-oğul-kız arasında para mevzu olması en masumu. yani hepimizin arasında oluyor bunlar. ama olay eşe sıçrayınca işin rengi değişiyor. kayınvalideniz sizin yanınızda bahsederek eşinizi zor duruma sokmuş ama belki iyi düşünemediğinden, belki de sizi de samimi bulduğundan. bu borcu hatırlatma olayı sürekli ve gereksizse durum farklı tabi ama ihtiyacı olup da söylüyorsa çok kızmamak lazım. siz de arayı bulup sakinleştirseniz daha yerinde olurdu, konuyu anladığım kadarıyla. bazen susmak, hiç bilmiyormuş, duymamış gibi yapmak en hayırlısı. nihayetinde anne-oğul ilişkisi. sonra sen arada kaynama da.

Hep söylerim evlilik denge işidir ve bu dengeyi genelde kadın sağlar. Kocaya her şey anlatılmaz, kayınvalideye her şey anlatılmaz, anneye herşey anlatılmaz. Anlatırsanız başınıza gelmeyen kalmaz.

Hem borç aldıysanız ödemek zorundasınız. Kadın tamam oğlum sen harca ben öderim diyecek değil.

Ben de bende bir anormallik var sandım. Açıkçası bana göre de bu laf taşıma değil. Kendi annem böyle dese eşime laf söyletmem ama eşimin annesi derse de bunu da kaldıramam ve eşime de anlatırım. Hele bir de kuzenin yanında da böyle saçmasapan laf söylüyorlarsa film kopabilir bende. Çünkü bizde kol kırılır yen içinde kalır, çekirdek ailede olan öyle kuzene falan söylenmez. Ayıptır. Tutup bir de meseleyi kuzenden duymak sinir bozucu olur.

Aynen ben aile olmusum onunla. Helede mevzular disariya tasmissa niye konusmayim saklayim ki . Kimi korumus olucam saklayinca esimi mi hayir

bende eşime her şeyi anlatırım , oda bana anlatır ve çoğu zaman -Hayat paylaşınca güzel deyip başlarız anlatmaya. fakat hiç bir zaman benim laflarımla gidip karşı tarafı suçlamaz. o konu orda kapanır. biz sadece kendimizi rahatlatmak için birbirimizle paylaşırız.
kv ile para mevzuları konuşulduğunda direk aradan çekilin bence. evde para işlerine eşim bakıyor ben bilmiyorum ona söyle deyin.

Arkadaşlar belki de ben sinir oldum bu duruma da anlattım eşime,bilerek ya da bilmeyerek doldurdum belki de...Fesatlık da yapmış olabilirim. Doğru yaptıığım durumlar da var evet,ama hatalarımın da farkındayım. Kayınvalidem iyi bir insan aslında,fakat bu borç olayı hoşuma gitmedi de ondan hoş karşılayamayarak eşime anlattım, fakat o onun annesi işte.Belki farklı yolla anlatmalıydım. Kayınvalidemin ihtiyacı var evet ama,yani kirada falan da değil,biraz karışık bu durum. aslında onu severim yaptığı yanlışlar var sinir olmuşum eşimle paylaşmışım ee doldurmuş da oldum böylece. neyse herkesin hataları olabiliyor,bundan sonra ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,yine de daha dikkatli olcam,gerçekten dengeyi kadın sağlıyor,zor...Teşekkür ederim herkese...

Yeni evlendigim zaman küçük gorumcem;herşeyi abime soyleme aramizda halledelim.Herşey söylenmez erkeğe diyordu.
Aciklamasi:biz sana istediğimizi soylerizde yaparizda abim duyup üzülmesin bizede kizmasin.
Yok arkadaş ben herşeyi söylerim eşime;heleki
Mevzu benim herseyime karismaksa; para-pul isleriyse.
Konu sahibi ben seni haksiz bulmadim;madem KV bu kadar rahatsizsa bu durumdan oğluna soylesin derdini.

Bence yaptığın hoş değil.
Yani annen kartını sordu dersin ama yine dolduracak dediğini söylemen lüzumsuz olmuş.

Kendi adıma konuşmam gerekirse eşimle ailelerden bağımsız bir hayatımız var.
Ailemle yaşanan şeyleri eşime anlatmam. Onun da bana anlatmasına gerek yok.

Ama kendimizle alakalı şeyleri ya da gün içinde yaşananları anlatırız konuşuruz.
Onun dışında şu şunu dedi, bu böyle dedi bunları anlatmaya gerek yok...

Bu laf tasimak degilki , yedi yabancinin dedikodusunu yapmamis yaninda..

Oglunun borcunu dile getirmis , sende ogluyla evli olduguna gore sizin borcunuz oluyor bu , tabiki soylicektin ..

Ben olsam bende soylerdim...

Ben olsam ben de anlatırdım, laf taşıdığınızı düşünmüyorum, ortada bir art niyet varsa o kayınvalidenizde, sizde değil..

Ben esimle herseyi paylasmam anlatilacak seyler var anlatilmayacak .... en onemli anlatilmiycaklar arasinda olanda annen sunu dedi baban sunu dedi zaten benim yanimda oyle konusmalarina izin vermem o ayri bi konu .... oyle bir konu acilsada acik acik soylerim kendi aranizda cozun ucuncu dordunvu sahislari karisatirmayin diye.... benim esimin ailesi bana oyle cani istedigi gibi laf sokamaz o agirli koydum ama oyle bir hata yapsalar bile gidip esime boyle dediler demem kendim cozerim.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…