bu sistem cok guzel, bence paranin kontrolu kadinda olmali arkadaseşim de ben de çalışıyoruz..
kendi işi olduğu içi günlük yada haftalık geliri net olmuyor.
lakin gelen paradan harçlık olacak kadar kısmı kendine alır ve kalanını bana verir.
bende nereye ne kadar ödenip harcanacaksa ona göre belirlerim.
Merhaba, kusura bakmayin yeni gordum cevabinizi. Ayri hic bir hesabimiz yok demissiniz, maas kartlarinizin bagli oldugu hesaplar ayri degil mi? Banka islerinden cok iyi anlamadigim icin soruyorum. maas hesaplarinizdan ortak hesabiniza mi aktariyosunuz her ay?Ayrı hiç bir hesabımız yok.
İkimizde de hem Atm hem de kredi kartı bulunur.
Hangisinin hangimizde olduğu belli değildir.
Ben, ödemelerimizi internet bankacılığından hallederim eşim uğraşmayı sevmediğinden.
Kalanlardan da ne ihtiyaç varsa alınır.
Artanlarla da genellikle hisse senedi alıp, unuturuz.
merhaba kizlar,
bu bugun ikinci konum, BDV ye actigim konunun da cozumunde fayda saglamasi icin soracagim sorumu:
evde iki kisi de calisinca, ev ekonomisini nasil yapiyorsunuz?
1-kira, fatura, market, vb diger harcamalari yanlizca esiniz karsiliyor. siz yanlizca sahsi harcamlarinizi karsiliyorsunuz
2-bu harcamalari bolusuyorsunuz (bolusuyorsaniz, nasil bolusuyorsunuz?) yani hangi mercide bolusuyorsunuz, nakit para mi biriktiriyorsunuz, ortak hesap kullniyorsaniz, bu hesabi kim yonetiyor?
birisi bize butce yapmayi ogretsin. Esim cok calistigi icin, alisverisler hep bana kalir, dolayisiyla ben oderim, kredi karti kullanmadigindan, taksit yapilacaksa ben oderim. vs vs, bir ara baktim, hemen herseyi ben oduyorum.
siz nasil yapiyorsunuz?
ben smdi ayrilmak zorundayim, yorumlarsaniz, geldigimde hepsini okuyacagim.
Tek kredi kartımız var onun ödemesi, elektrik, su, kira bende. Bu evde evlenmeden önce de kaldığım için otomatik ödemesi vardı.
Eşim interneti ödüyor Onun hattını taşıdığımız için. Herkes telini kendisi ödüyor.
Her ay kendimize yetecek olduğunu düşündüğümüz bir miktar bırakıp kalanı ortak hesaba aktarıyoruz.
Kimin vakti müsaitse o yapıyor alışverişi. Yetmezse de ben eşimden, eşim benden alıyor geçinip gidiyoruz işte.
Karşılıklı güven varsa sorun olmuyor.
Tek kredi kartımız var onun ödemesi, elektrik, su, kira bende. Bu evde evlenmeden önce de kaldığım için otomatik ödemesi vardı.
Eşim interneti ödüyor Onun hattını taşıdığımız için. Herkes telini kendisi ödüyor.
Her ay kendimize yetecek olduğunu düşündüğümüz bir miktar bırakıp kalanı ortak hesaba aktarıyoruz.
Kimin vakti müsaitse o yapıyor alışverişi. Yetmezse de ben eşimden, eşim benden alıyor geçinip gidiyoruz işte.
Karşılıklı güven varsa sorun olmuyor.
merhaba kizlar,
bu bugun ikinci konum, BDV ye actigim konunun da cozumunde fayda saglamasi icin soracagim sorumu:
evde iki kisi de calisinca, ev ekonomisini nasil yapiyorsunuz?
1-kira, fatura, market, vb diger harcamalari yanlizca esiniz karsiliyor. siz yanlizca sahsi harcamlarinizi karsiliyorsunuz
2-bu harcamalari bolusuyorsunuz (bolusuyorsaniz, nasil bolusuyorsunuz?) yani hangi mercide bolusuyorsunuz, nakit para mi biriktiriyorsunuz, ortak hesap kullniyorsaniz, bu hesabi kim yonetiyor?
birisi bize butce yapmayi ogretsin. Esim cok calistigi icin, alisverisler hep bana kalir, dolayisiyla ben oderim, kredi karti kullanmadigindan, taksit yapilacaksa ben oderim. vs vs, bir ara baktim, hemen herseyi ben oduyorum.
siz nasil yapiyorsunuz?
ben smdi ayrilmak zorundayim, yorumlarsaniz, geldigimde hepsini okuyacagim.
haha :) bu dediginiz benim bu konuyu actigimda bdv ye actigim diger konu ile tamamen ayni olmus.ikimizde çalışıyoruz.kiramız yok çok şükür.eşim fatura alışveriş herşeyi yapar.benim kredi kartım ve telf faturam dahil.bende paramın yarısını kendi hesabıma yollarım.ama ikimiz için.kendisi de bilir.geri kalanı ile kendime bakarım.ufak tefek şeyleri alırım eve de.eşime dedim.maaşımın yarısını yok diye düşün..malesef herşeyi ortak harcamaya gelmiyor erkekler..ben böyle yapmasam artan parası ile kendine bişeyler alsa gam yemicem ama ihtiyacı olmayan annesine, çalışmak istemeyen abisine verir.valla hiçkimse kusura bakmasın.benim çocuklarım kendi geleceğim daha önemli.ben nasıl çalışıyorsam herkes çalışacak..kazanacak..böyle yaptıkça da o da anca evine bakmakla yetinebiliyor.birde bizim gezip tozmamızla..
haha :) bu dediginiz benim bu konuyu actigimda bdv ye actigim diger konu ile tamamen ayni olmus.
benim de asil sikayetim, biseyleri ben oderken onun tutup yeterince zengin olan annesine para vermesiydi :) neyse, o zamandan sonra bende esimle konustum, artik hemen herseyi o oduyor, sadece mutfak alisverisi filan bende.