esinizle ev butcenizi nasil ayarliyorsunuz?

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
merhaba kizlar,
bu bugun ikinci konum, BDV ye actigim konunun da cozumunde fayda saglamasi icin soracagim sorumu:
evde iki kisi de calisinca, ev ekonomisini nasil yapiyorsunuz?
1-kira, fatura, market, vb diger harcamalari yanlizca esiniz karsiliyor. siz yanlizca sahsi harcamlarinizi karsiliyorsunuz
2-bu harcamalari bolusuyorsunuz (bolusuyorsaniz, nasil bolusuyorsunuz?) yani hangi mercide bolusuyorsunuz, nakit para mi biriktiriyorsunuz, ortak hesap kullniyorsaniz, bu hesabi kim yonetiyor?

birisi bize butce yapmayi ogretsin. Esim cok calistigi icin, alisverisler hep bana kalir, dolayisiyla ben oderim, kredi karti kullanmadigindan, taksit yapilacaksa ben oderim. vs vs, bir ara baktim, hemen herseyi ben oduyorum.
siz nasil yapiyorsunuz?
ben smdi ayrilmak zorundayim, yorumlarsaniz, geldigimde hepsini okuyacagim.

eşim de ben de çalışıyoruz..
kendi işi olduğu içi günlük yada haftalık geliri net olmuyor.
lakin gelen paradan harçlık olacak kadar kısmı kendine alır ve kalanını bana verir.
bende nereye ne kadar ödenip harcanacaksa ona göre belirlerim.

bu sistem cok guzel, bence paranin kontrolu kadinda olmali arkadas
o zaman nereye ne harcandigini cok guzel bilirsin. ben suanda, esim parasiyla ne yapiyor gercekten bilmiyorum.

ben kendi borçlarımı öderim harçlığımı ayırırım kalanı yolllarım eşime o da ev kirası yatırımlarımıza harcar geriye de harçlıktan başka bişi kalmaz bu aralar bende bebk için hediye verilen paralardan bi haberim mesela :) bu konu benim gibileri biraz sıkar ama bazen de boşveriyorum işte

İki yıldır düğün borcu ödediğimiz, kalanla bebeğimizin ihtiyaçları, doğumu için para biriktirdiğimiz için artmadı hiç. Bu ay bitiyor borçlar akıllanmayıp ev işine giricez sanırım tek maaşla yıllarca geçinmeye çalışacağız. Öğretmen maaşının azlığını protesto ediyorum

Ayrı hiç bir hesabımız yok.
İkimizde de hem Atm hem de kredi kartı bulunur.
Hangisinin hangimizde olduğu belli değildir.
Ben, ödemelerimizi internet bankacılığından hallederim eşim uğraşmayı sevmediğinden.
Kalanlardan da ne ihtiyaç varsa alınır.
Artanlarla da genellikle hisse senedi alıp, unuturuz.

ikimizde çalışıyoruz.eşiminki direk krediye gider benim maaş da çok şükür tüm harcamalarımıza yeter.

Esim calisiyor bende suan is ariyorum bizim bankada ayri ayri hesabimiz yok birtane hesap var ve kazancimiz oraya gidiyor allaha sükür hic borcumuz yok her ay 400TL kenara atiyoruz ne olur ne olmaz diye kirayi ödüyoruz ve kalanla haftalik alisveris vs. Derken yinede hesabimizda nakit para bulunuyor allaha sükür.. ben evdede harcliklarimin yarisini kavanoza atiyorum eger cok istedim birsey olursa oradan almak icin biriktirmek en güzeli ve birsey alirken: ihtiyacim varmi? Evde aynisindan varmi? Birkerelik kullanim icinmi? Diye düsünüyorum..

İkimizde calisiyoruz geleni gideni biliriz odemelerimizi yapariz beraber kim musaitse o yapar,cebimize harclik koyariz geri kalani bankaya yatiririz esimin hesabinda durur .aylik harcligim olur bitincede esimden cok rahat alabiliyorum .bankada biriktirmeyd cslisiyoruz

Merhaba, kusura bakmayin yeni gordum cevabinizi. Ayri hic bir hesabimiz yok demissiniz, maas kartlarinizin bagli oldugu hesaplar ayri degil mi? Banka islerinden cok iyi anlamadigim icin soruyorum. maas hesaplarinizdan ortak hesabiniza mi aktariyosunuz her ay?

esim hollandaya geleli 2 bucuk sene oldu son 6 aydir calisiyor ondan once ben calisiyordum ve benim paradan yasiyorduk hatta turkiyedeki annesigile yardim yapiyorduk simdi kendiside calisiyor ben son 1 aydir pek calismiyorum yoksa benim aldigmi kira su elektrik alisverise harciyoruz onun aldignin birazinida turkiyeye ailesine yolluyoruz ve anneme borc oduyoruz geriside ortak hesabimiz var orda duruyor. zaten odemelerin hepsi benim ustumde o anlamadigi icin hollanda dillini. Hesap tek olunca farketmiyor.

Tek kredi kartımız var onun ödemesi, elektrik, su, kira bende. Bu evde evlenmeden önce de kaldığım için otomatik ödemesi vardı.
Eşim interneti ödüyor Onun hattını taşıdığımız için. Herkes telini kendisi ödüyor.

Her ay kendimize yetecek olduğunu düşündüğümüz bir miktar bırakıp kalanı ortak hesaba aktarıyoruz.
Kimin vakti müsaitse o yapıyor alışverişi. Yetmezse de ben eşimden, eşim benden alıyor geçinip gidiyoruz işte.

Karşılıklı güven varsa sorun olmuyor.

Tek kredi kartı ve herşeyi otomatik ödeme talimatı vermek en akıllıca olanı

ikimizde çalışıyoruz.kiramız yok çok şükür.eşim fatura alışveriş herşeyi yapar.benim kredi kartım ve telf faturam dahil.bende paramın yarısını kendi hesabıma yollarım.ama ikimiz için.kendisi de bilir.geri kalanı ile kendime bakarım.ufak tefek şeyleri alırım eve de.eşime dedim.maaşımın yarısını yok diye düşün..malesef herşeyi ortak harcamaya gelmiyor erkekler..ben böyle yapmasam artan parası ile kendine bişeyler alsa gam yemicem ama ihtiyacı olmayan annesine, çalışmak istemeyen abisine verir.valla hiçkimse kusura bakmasın.benim çocuklarım kendi geleceğim daha önemli.ben nasıl çalışıyorsam herkes çalışacak..kazanacak..böyle yaptıkça da o da anca evine bakmakla yetinebiliyor.birde bizim gezip tozmamızla..

haha :) bu dediginiz benim bu konuyu actigimda bdv ye actigim diger konu ile tamamen ayni olmus.
benim de asil sikayetim, biseyleri ben oderken onun tutup yeterince zengin olan annesine para vermesiydi :) neyse, o zamandan sonra bende esimle konustum, artik hemen herseyi o oduyor, sadece mutfak alisverisi filan bende.

:)) diyorum ya erkeklerin ortak sorunu..valla dedim kendine al ne istiyorsan. kıyafet al ye iç.ama annenin ihtiyacı yok.abinlere bakıyorlar.sen veriyorsun para ama dolaylı olarak ben bakmış oluyorum.tabiki yardımcı olmak isterim.ama çocukları için.çocuklarına bişeyler alırım.çalışmayan adamı zerre kadar düşenecek değilim. gerçi arada çalışıyor.giriyor giriyor çıkıcam çok kötü die anlatıp duruyor.sanki bize işyerinde gül dağıtıyorlar :)) artık eve temizlikçi de alıyorum.her maaşta bunu da karşılıyor.annesi yiyeceğine ''durumu iyiyken'' kendim yiyorum ve geleceğim için biriktiriyorum. benimde eşim anladı sonunda.mutfak alışverişine bile girmiyorum zaten eşim alışveriş ve pazarı bana yaptırmaz.sadece büyük alışverişe birlikte çıkarız.ama lazım oldukça alırım tabiki evime..eşimde kalmayınca da veririm.sorun değil..

Ben çalışmıyorum şu anlık, evimiz kira değil çok şükür kendimizin..
Eşimin kendi esnaf o yüzden haftalık kazancı belli olmuyor..
Elektrik ve suyu kayınpederim ödüyo..
Diğer ihtiyaçlarımızı da beraber alırız eşimle.. ve genelde paralar bende olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…