esinizle ev butcenizi nasil ayarliyorsunuz?

Ikimizde calisiyoruz. Benin maastan kira ve mobilya borcunu oduyoruz. Esimin maasi da mutfak,faturalar,el harcliklari,kredi karti odemesine gidiyor. Markete faturaya v.s. karismam hic bir sekilde. Dusun dusun kadinlar yipraniyor. Bu sistemi 6 aydir oturttuk gayette iyi gidiyor.

en güzeli ortak bir hesap yada kredi kartı ve bütün ödemelerin o karttan yapılması yada otomatik ödeme...

Bizim evde mali konuları ben devraldım :) Böyle daha iyi daha huzurluyuz.Maaş yattığında kendiminkiyle faturaları ödüyorum.Kalanı ve eşimin maaşını da biriktiyorum.Allah izin verirse 4 bini ablasına vereceğiz,ilk defa kurban alabileceğiz ve inş. bir de küçük bir tatil. Bizimki biraz birikim gibi olmuyor ama olsun:KK45:

sadece esım calısıyor
kıra otomatık odemede
faturalar otomatık odemede
genelde de cok ıdare ederım faturaların en az gelmesı ıcın
ay sonunda kalan paraya bakarım
3 de 2sını aylık genel ev gıderımız yaparım yanı mutfak ıhtıyacı temızlık gıderı kagıt havlu pamuk ılac kıyafet falan
mutlaka her ay bı mıktar attırırım kartında kalır hıc cekmeyız
artmıcak gıbıyse herseyı sayıyla alırım 4 salatalık 2 domates gıbı
o ay ıdare ederım
genel muhasebecıydım evlenmeden once
bılgılerımı esımın kazancına uyguluyorum sımdı :)

Bende tüm faturalar otomatik Ödeme de, artanı ev kredisine eft yapıyorum . Eşimde kredinin üstünü tamamlayıp, kredi kartlarını ödüyor. Sonra ikimizede harçlık ayırıyor ve kalan parayıda bankaya atıyoruz. Eskiden eşim de otomatikler vardı ve tutar diğer ödemelere göre daha az olduğundan eşim kalan parasını harcıyordu bol bol birikim yapamıyorduk. Şimdi hem borca girip hemde ödemeler artınca daha düzenli oldu.

Bizde herşey ortak, maaşı alınca eşimin vadesiz hesabına gönderirim oradan tüm ödemelerimiz yapılır, alışveriş tek kredi kartından benimde ek kartım var. Biraz cep harçlığı alırız ikimizde. Harcamaların fazla kalan artan parayıda ortak vadeli HS açtırdık ikimiz imzası olmadan çekilemiyor. Bu şekilde ikimizde içi rahat kimse habersiz birşey alamaz satmak. Ve parayıda çok güzel biriktiriyoruz ayrı gayrı paranın bereketi olmaz, para gizlemeyi doğru bulmuyorum herkesin içi rahat olmalı.

X