• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ailesi ile ne sıklıkta görüşürsünüz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bilmiyorummm hatırlamıyorum annesini en son ne zaman gördüm
akrabalarla arsıra görüşüyoruz ama çok nadir
memelekete gidincede benim ailemin yanıunda kalıyoruz

en son bayrmda görustuk..önceden bayrmlarda tatıllerde arada gıdıp kalıyorduk esımın ısrarıyla..bi de ben ne zaman aıleme gıtsem ya da gtmek istesem karslgnda oraya da gıtmek zaruretı cıkıyordu nedense..yaz tatlnde de on gun ızın ıskncesı cabası.ama yasadgm seyler ayagımı kestrdı..ayrı sehrlerydez zaten sukur kı..bayrmdan berı gıtmedm yazın da gtmeyı dusunmuyorm..bayramdan bayrama bundan sonra..
ıkı senelık evlıyım daha evıme gelmıs degller..gelmemelerı de öncelıklı terchımdır...
telefonla da en son bı ay önce konstuk..o da saglık nedenıyle zarurı bı gecmıs olsun dılegı ıcındı..kendılerı benı aramazlar zaten..ben de aramıyorm artk kandıl bayram özel gunler dısında..
böyle cok ıyı valla..sıklıgını bırak aralıklısını ruhum göturmuyor..bana uzak olsunlar baska bsy ıstemem..

bilmiyorummm hatırlamıyorum annesini en son ne zaman gördüm
akrabalarla arsıra görüşüyoruz ama çok nadir
memelekete gidincede benim ailemin yanıunda kalıyoruz

ne güzel ya. böyle anlayışlı eşler de var mı memlekette:)

evlenmeden önce baba kahrı çek, evlendikten sora koca kahrı çek.
yok mu hiç bu kadınlara gün yüzü görmek.

sadece isyan ediyorum,napıcamı bilmiyorum.:çok üzgünüm:

ay bazılarınızın yorumlarınıda şaşkınlıkla okudum sene2 defa filan ayda 1 anca telle konuşurum çok şaşırdım cidden :1shok:
bende haftada 3 4 kez görüşürüm gider gelirim onlar bizi rahatsız etmemek için pek fazla gelmezler anlayışlılardır bu konuda :lepi: seviyorum ben onları bana zorluk yaşatmadılar hiç çocuğumu bırakırım işim olsa yardım eder ben giderim onlar gelir memnunum ben halimden hihoyyyt

Canım sen çalışıyormuşsun nasıl gidip kalabiliyorsunuz kaynannda 1,5 saatlik yolu hergün git gel mi yaspıyosunuz kaldığınız zaman anlayamadım...
Haa evine geldikleri zaman da sana şunu niye öyle yaptın bunu niye orayakoydun derlerse de ben öyle seviyorum dersin olur biter, fazla yüz verme, fazla ters de cevap verme...

Canım sen çalışıyormuşsun nasıl gidip kalabiliyorsunuz kaynannda 1,5 saatlik yolu hergün git gel mi yaspıyosunuz kaldığınız zaman anlayamadım...
Haa evine geldikleri zaman da sana şunu niye öyle yaptın bunu niye orayakoydun derlerse de ben öyle seviyorum dersin olur biter, fazla yüz verme, fazla ters de cevap verme...

hergün kalmıyoruz. ama tatiller birleşiyo ya bazen, birleşmezse biz izin mizin ayarlıyoruz, ya sonuçta ayda bir kesin görüşüyouz. ya onlar geliyo ya biz gidiyoruz.

tabii 3-4 günde bir de mutlaka telefon görüşmesi. gereksiz konuşmalar.
annemi bile haftada bir aramıyorum çoğunlukla.

ya bende var bi gariplik,yada onlarda.

soğuk nevalemiyim neyim

valla canım kaynanam huysuzdur falan ama evimizin arası 10 dk olmasına ragmen haftada 1 kez tas catlasın 2 kez gelir ugrar yarım saat anca oturur cocugu sever gider her zaman der siz gelin istediğiniz zaman ama ben kimsenin huzurunu bozmayayım der 1.gelininden agzı yanmıs oyüzden böle yapıyoo.valla bende cok rahatım :) arada gelsede otursak canım sıkılıyo diyom hatta ohh ne güzel.bizde ona haftada 1 gideriz oda istemeyerek değil ben derim gidelim diye onlarda tırunlarını görmek isterle yani ama seni anlıyorum gelip günlerce kalmak hoş değil pekbende istemezdim çok uzaktan gelirde kalır insan o farklı

ya kalınca rahat edemiyo insan. işten geliyosun yorgunsun dinlenemiyosun rahat rahat banyoya giremiyosun ..........................

Benim kayınvalidem alt katımda oturuyor sağolsun ana kız gibiyiz hiç şikayetçi değilim istediğim gibi oturur kalkarım yatarım çok rahatım.

oh ne güzel allah agız tadınızı bozmasın
bende k.validemlerle altlı üstlü oturuyoruz bazen beni çileden çıkarıyor delireçem birgün
iniyorum yanına 1_2 saatlik oturayım diyorum ama nerde hemen dedikodu etmeye başlıyor bir marifetmiş gibi çok sevdiği gelinini anlatır şöyle yapmış bunu almış hastaymışda filan filan acındırıcı bir şekilde bende kalkar evime çıkarım
nerde öyle senin gibi k. validemde yatıp kalkmak
rahatsız olurum evde bekar bir oğlu daha var bakışları beni rahatsız ediyor bir bakıma
evini süpürür siler evime çıkarım evimde fazla yemek pişirir aşağıya k.valideme indiririm
en fazla alakayı ben gösteririm ama gel gelelim eşim fazla anama göndermez beraber gider 4 gün kalır gelirizsenağlama

Anladım canım...
Yaa her ay da çok sık değil aslında ya... Yani ben annemlerden 1,5 saat uzaktayım her ay yada 3 haftada bir haftasonu gitmezsek olay çıkar eşimle...
aAnnemler çok sık gelmez genelde biz gideriz, ama gidince de ctesi gündüz gidip pazar akşam döneriz... Eşim bunla ilgili tavır yapsa bozulurdum açıkçası. Ve hemen hemen her gün de annemle konuşurum...
Eşimin ailesi ile de haftada bir gün görüşürüz, onlar a aynı şehirdeyiz hatta aramızda araba ile 15 dk falan var.. akşam iş çıkışı oraya gider yemek yer çay içer geri döneriz...
Benim kayınvalidem hayatta değil o yüzden genelde büyük görümceme ve ya büyük kaynıma gideriz..
Benden yaşça çok büyükler, kaynanalık eltilik görümcelik yapmak isteseler yaparlardı yani.. Ama olgun ve kendilerini bilen insanlar... Gayet de iyi anlaşırız... Hiiç problem yapmam.
Ama gelip karışsalardı da ben böyle seviyorum derdim... Karıştırmazdım.Ama sert şekilde değil yani...
Eşine de şikayet etme, eşini kendinden soğutursun.. Eşinn yapabileceği bişey yok, sen ve kaynanan aranızda halledeceksiniz, eşini taraf tutmak zorunda bırakırsan hata edersin...

biz haftada en az 2 akşam eşimle gidioruz..haftanın diğer günleri misafir gelicekse yada gidilcekse gidioruz haliyle görüşüoruz..bazen sabahtan gidip öğlen dönüorum işlleri fln varsa yapıım die ertesi gün sıkılma evde,gel çaya die çağrıolar gidiorum(halbuki evde keyfim yerinde..)derken..çok sık görüşüoruz...bunun yanında kendi ailemle hafta 1 kez görüşüoruz o da gittikmi çok oturmuoruz beyimiz sıkılıo..gündüze gelince benim anneme gündüz gitmiosun seninkinede gidemezsin dio.. delircem yaa.. Çok üzgünüm çoook

bilemiyorum belki de ben böyle hayal etmemiştim evliliği,
hani eşinin ailesiyle hiç ilgsisi olmayan tipler olur ya, öyle olsun istemişim demek ki.

yada beni o kadar bunalttılar ki artık ayda bir bile fazl geliyo belki de.
yada ben ağır bir depresyon geçiriyorum, herşey katlanılmaz ve dayanılmaz geliyo.

kimseyi istemiyorum,eşimi bile.

bizde duruma göre 15 dakika aramız ama bazen 1 ayı bulur gitmem eşim çok düşkün degil ailesine.benide yormak istemez gitsekde otur sen der.duruma göre bazen misafiri olur giderim ayda 2 kereyi geçmez....evimede ben davet edersem gelirler çat kapı yapmazlar asla..

her hafta sonu gıdıoruz.cumartesı aksama anasına ısten geldınten sonra,pazar da dedesıne nınesıne.yanı anlıyacagınız hafta sonlarımızda bas basa gecıremıyoruz.(ve bız henuz 8 aylık evlıyız) hadı gıtme bakalım bı hafta nolcak

biz haftada en az 2 akşam eşimle gidioruz..haftanın diğer günleri misafir gelicekse yada gidilcekse gidioruz haliyle görüşüoruz..bazen sabahtan gidip öğlen dönüorum işlleri fln varsa yapıım die ertesi gün sıkılma evde,gel çaya die çağrıolar gidiorum(halbuki evde keyfim yerinde..)derken..çok sık görüşüoruz...bunun yanında kendi ailemle hafta 1 kez görüşüoruz o da gittikmi çok oturmuoruz beyimiz sıkılıo..gündüze gelince benim anneme gündüz gitmiosun seninkinede gidemezsin dio.. delircem yaa.. Çok üzgünüm çoook

neden öyle oluyor bende anlamıyorum ya kötükedihüso
kendi ailelerine gelince oh dört köşe oluyorlar istiyorlarki kul köle olalım
ama bizim kilere gelinçe suratlar sirke içmişcesine ekşileşiyor
eeeeee senin anan baban varsa bizide dünyaya getiren anamız babamız var yani hiç ana babamızın evinde kalamayacakmıyız yanikötükedihüso
of bu senlik benlik yapanlara gıcık oluyorum
bazen ben eşime fena gıcık oluyorum kötükedihüso

benim kaynanam benle 4-5 blok ilerde oturuyor. kızıma baktıgı için her gün görüyorum.. o bize pek gelmez ben ona istediğin zaman haber bile vermene gerek yok desemde kızım ev hali rahatsız emek istemiyorum der. ama ben eşimin ailesini çok severim. hatta yazları dayılar kuzenler gelinler kardeşler çiftlikte toplanırız ve ben hiç rahatsız olmam hatta gitmezsek zırıl zırıl ararlar gelindiye ama hiç rahatsız olmam. hatta eşim amannn gitmeyelim diyince kalk yaa gidelim derim. kayınvalideme hemn hemen eşim gelmesede her gün giderim. her gün görüşürüm. ben eşimin ailesini çok sever ve begenirim. çok modern ve anlayışlı insanlar hepsi. yanlarında çokda rahaım gerici insanlar değiller. belkide ondan. sigaramızı içkimizi bile içeriz. anlayışlı oldukları için belkide sık sık görüşürüm hepsiyle de annesiylede

cnm ne güzel ya özenirim hep senin gibilere benim yengemle annemde karşılıklı tüttürürler sigarayı:) aslında benimkilerde pek geri sayılmazlar iş içkiye gelince kayınpederim zorla doldurur bardağımı ama sağlık konusunda takıntılılar biraz sigaraya çok kızıyorlar eşim içitiği için ona da hep kızarlar bırak şunu diye o yüzden bende söleye cesaret edemiyorum ha dediğinlede bırakılmıyorki melet:roflol:

inan canım bende bazen ööle gıcık oluorum ki dövsem rahatlarım yani ... ama tabi doğru bişi diil içimde tutuorum haliyle sinirimi...

çok uzak değil. 1,5 saat uzaklığımız.

nasıl yani 1,5 saatlik mesafe var aranızda ve 15 saatlik mesafe varmış gibi mi gidip gelip kalıyorsunuz....

çok ilginç ve ilginç olduğu kadar da sıkıcı katlanılması epey sakin insan olmayı gerektiren bir durum...

yatılı kalmayı hiç sevmem, yatılı olarak kaldığım zaman nerde olursam olayım kendimi pek iyi hissetmem...tatillerde otel de kaldığım zaman böyle hissetmiyorum başkasının evinde kaldığım zaman anamın evi bile olsa hoşlanmıyorum...

yatılı misafir gelmesi de aynı derecede rahatsızlık verir...hani sene de bir sefer 15 gün diş sıka sıka geçirilir ama her ay 1 hafta pek sabırlı ve güler yüzlü olabileceğimi sanmıyorum.

bana gelince eşimin ailesiyle aynı ilçe de farklı semtlerde oturuyoruz....kayınvalidemle hemen her gün en az 30 dakika telefonda görüşürüz...hafta da 1 bazen 2 bazen oluyor ki 15 gün hiç yüzyüze görüşmediğimiz oluyor...gelirler çay kek meyve vs. ikramlar ya da biz gidince bu tip ikramlar 3-4 saat o da eşim genelde sonradan geldiği için o en fazla 1 saat oturur evlerimize döneriz.

Allah sana sabırlar versin.

Çalışan insanlar olarak nasıl günlerce kalabiliyorsunuz onu anlayamadım. Biz de 2 saatlik mesafedeyiz. 2-3 ayda bir gideriz ama mutlaka gece döneriz. Ben de evimden başka bir yerde kalamam. Tatilde en güzel otel bile olsa evi ararım rahat edemem. Önceleri eşim de ailesinin evinde kalmak isterdi. Ben her seferinde ertesi gün çok önemli işlerimin olduğunu söylerdim gerçekten de o gün dönmemiz gerekecek gibi ayarlardım gitme günlerini. Her nereye gitsek eve döndüğümde 'oh evin rahatlığı bir yerde yok' diye diye eşime de işledim. O da şimdi bir yerde kalamıyor evi arıyor. Yani hiç kavga etmeden hallettim.a.s

ya bu mesele galiba eşin ailesine düşkün olmasıyla ilgili.biz de başka şehirlerde yaşıyoruz.3 saatlik mesafe var.eşimin işleri dolayısıyla resmi tatillerde ancak gideriz.ama onlar buldukları her boslukta gelirler.hatta hergeldiklerinde de bi sonraki gelecekleri zamanı söylerler.:kızgın:o da bir ay sonraya falan denk gelir kesin.ya gelmeleri bisey degil de zaten her allahın günü 1 saat tel görüşmesi yapıyolar eşimle ana ogul.görünüşe bakınca bisey yok ama herşeyden haberleri var.çünkü evde bulamazlarsa cebi ararlar merak ettik diye.aynı şekilde onlarında herhaltından bizim haberimiz oluyo tabi.hiç sevmediğim aile tipidir.özelsiz-mesafesiz aileler.maalesef benimde başımda:1no2:

Back