Eşinizin ailesi ile ne sıklıkta görüşürsünüz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Forumu uzun zamandır takip ediyorum. bu sefer de ben bir derdimi yazıcam, inşallah yol gösterirsiniz bana da.

Biz evleneli 2 yıl oldu. ama evlendiğimizin 2. haftasından itibaren ( o zaman bile gelip kalmışlardı) her ay mutlaka görüşüyoruz eşimin ailesiyle. ya onlar bize geliyo, onlar gelmezse biz gidiyoruz ayda bir.

Gelince kesin en az 1 hafta kalıyolar. bu bazen 15 güne de çıkabiliyo.

Benim kendi aileme gelince. Annem bir kaç kez kaldı ama sadece 1 gece. Babam daha hiç kalmadı,zaten evime 3-4 kere anca geldi.

Bu yüzden eşimle sorun yaşıyoruz. "zaten her ay görüşüyoruz bari gidince günlerce kalmayalım" dedim yine küstük.

ben çalışan bi insanım. bi yere gidince de biri gelince de rahat edemiyorum. planlarım aksıyo. sevmiyoum düzenimin değişmesini. bilirisiniz buzdolabı bile sorun oluyo biyere giderken, içindekileri boşalt vs..Bir de başkasının evinde tuvalete girmek bile sinir ediyo beni. rahatça sigara içemiyorum. kendi anneme bile gidip kalmıyorum.

Onlar gelince de farklı sorunlar işte, o konuya girmiyim şimdi.

of bilmiyorum kızlar. çok sıkıldım artık. ben mi abartıyorum.kafamçokkarıştı

etrafımdaki herkese soruyorum bizim kadr sık görüşen yok. senağlama

merak ettim sizler ne sıklıkta görüşürsünüz?

herhafta eşimin ananesine mutlaka gideriz ne gerek varsa ordan dayısına ananenin üst katında zaten karşı binada da kaynana olcak nemrut var...zaten kaynana çat kapı gelir görümcede üst katımda oda her akşam.... yüksek bi yer bulsam atacam kendimi artık........

ben çok sık görüşmam eşimin ailesiyle...........şaka şaka..........

kayınvalideniz uzaktalarmı ayrı şehirdelermiki gelince hep kalıyorlar......
aynı şehirdeyse bu kadar kalma olmaya bilir.
insanın rahat edicegi bir evi var bide çalışıyorsunuz..........zor olabilir fakat uzaktalarsa kalmalarıda normal..........
kalınca kaynananız size yardımcı oluyorsa güzel ama sizden hizmet bekliyorsa......sorun olabilir......

eşinizle problem yaşamanıza gelince ne yapsın adam anne gelmeyinmi desin.........
buda olamaz............
zor bir durum ........

çok uzak değil. 1,5 saat uzaklığımız.

bu tabirde hoş degil insan çektigini kendi bilir ...haklı yanlarınız vardır fakat bu tarz laflar pek güzel olmuyor........

ah canım ya çok sinir bozucu bişey
biz her hafta en gec 10 günde bir k.valideme mutlaka gideriz
ama öyle kalma falan olmaz hoşlanmıyorum ben
hastalık olur yaslılık olur kötü bir durum olursa ancak ama onun dısında
keyfi olarak evi düzeni olan bi insanın baska bi evde kalmasına karsıyım

eşine bundan rahatsız olduğunu anlat konusman gerek
bi kerede senin ailende kalın bakalım 1 hafta
eşin memnun kalacak mı durumdan görsün anlasın
yada senin ailen gelsin 15 gün kalsın bakalım kocan ne hissedecek

ama kadınla erkek farklı bence. biz de ailemde bikaç kez kaldık. eşim için sorun yok ki.

ama ben gelinim ya. oraya gidince iş ypmam lazım. tabi her yapılanı da beğenmiyolar. asıl sorun bu.

onlar bana gelincede yine aynı. şura niye şöle bura niye böyle.oniye orda duruyo, bu niye burda. sürekli eleştiri.

işte asıl sorun bu. onlar gelincede biz gidince e ben sürekli diken üstündeyim,bu yüzden istemiyorum bu kadar sık görüşmek. çünkü onlar çok mükemmel! her bakımdan. en iyi en hoşgörülü en anlayışlı olanlar hep onlar. hep bişeyleri yanlış yapan ben.bıktım artık bıktım.

bu mu ya evlilik. lanet olsun.

15 günde yada ayda 1 kere oda eşimle beraber gidip yarım saat 1 saat oturur kalkarız..

Bız uzakta olduğumuz ıcın yazları gorusuyoruz
oyle kendısı cok sık gelmez..

bu durumdan kocana uygun bir dille bahsetmen gerek
örnek ver mesela babam senin yaptığın işleri durmadan eleştirirse ne hissedersin diye sor
eğer anlatmazsan cok üzüleceğe benziyosunyasakkelime

maalesef biz aynı sitenin karşılıklı bloklarında oturuyoruzoğlum da olduğu için kayınvalide-kayınpeder hergün,kayınpeder ek olarak günde bazen 2-3 kez gelir. anlayacağınız her daim hazır ol konumundayım. kayınvalidem onu buraya koy,bunu şöyle yap,çocuğa böyle bak şeklinde sürekli yumuşak(!) komutlar verir durur. o yüzden her zaman evin derli toplu,temiz falan olmasını sağlamaya çalışıyorum ki diyecek bir şey bulamasın.ama olmuyor. yani bu eve adım atıp da "şunu şöyle yap olur mu?" demeden gittiği olmuş mudur inanın hatırlamıyorum hep diken üstündeyim ha şimdi gelirler diye. inanın şöyle kendimi rahatça saldığım,evimde rahat ettiğim olmuyor. evim ayrı ama sanki onlar hep yanımda,hep evimde,hep gözleri üstümüzde. evliliğimi yaşayamıyorum.sıkılıyorum bunalıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin...

bu durumdan kocana uygun bir dille bahsetmen gerek
örnek ver mesela babam senin yaptığın işleri durmadan eleştirirse ne hissedersin diye sor
eğer anlatmazsan cok üzüleceğe benziyosunyasakkelime

aslına bakarsan babamla eşim çok sevmediler birbirlerini. sırf bu yüzden ben ailemi özlediğim halde,eşim zor durumda kalmasın diye hiç zorlamıyorum kendi ailemin yanında gidip kalalım diye. ama o bana aynı anlayışı göstermiyor.

evet biliyorum o yumuşak komutları.....................................

ya bazen diyorum keşke kayınvalidem kayınpederim çok kötü olsalardı diye. çünkü o zaman "kötüler" dersin herkes anlar.

ama böyle olunca "bak ne kadar anlayışlı sorun sende" diyolar.

ama işte kardeşim dünyanın en iyi insanı da olsalar olmuyo, bişey diyince batıyo işte, hoşlanmıyo insan sürekli "bişeyleri şöyle yapsan" denmesinden. yumuşak da olsa.

boşanmayı düşündün mü hiç benim bazen aklıma geiyo vallaha. çünkü şimdiden çok bunaldım.

arkadasım ne bosanması bu yüzden bosanmak olur mu
bana bütün bunlardan rahatsız olduğunu kocana anlatacak cesaretin yok gibi geliyo
anlayıssız bi kocan mı var

Eşimin ailesiyle sık görüşmeyiz biz nadir gidip en fazla bir saat oturur döneriz.
Anneme sık gidilir. 2 gelinimiz var birde damat (eşim) ama anneme haftada 2-3 defa gidilir kalınır yenir içilir kimse şikayetçi değildir bu durumdan hadi benim annem gidiyoruz ama onların kayınvalidesi gelinlerde geliyor.
Annemin otariter yapısından kaynaklı sanırım evlenen onun çoçuğu oluyor ve ailesini unutuyor.

arkadasım ne bosanması bu yüzden bosanmak olur mu
bana bütün bunlardan rahatsız olduğunu kocana anlatacak cesaretin yok gibi geliyo
anlayıssız bi kocan mı var

yok anlayışlı ama annesini çook seviyor işte. bişey de demiyorum sevsin ama benim de en az kendisi kadar sevmemi bekliyor.

onun gözünde ailesi mükemmel ve kimsenin onları sevmemek için nedenleri olamaz.

tamam iyiler de, iyiler diye biz kötü olduk işte.

Benim kayınvalidem alt katımda oturuyor sağolsun ana kız gibiyiz hiç şikayetçi değilim istediğim gibi oturur kalkarım yatarım çok rahatım.

banada çok saçma geliyor herdakika gelmeleri bende 1yıl boyunca bunları yaşadım eşimle aramızbile bozuluyordu allahıma şükür başka şehire taşındık senede 1kere görüyorum obile canımı sıkıyor allah kurtarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…