- 25 Aralık 2014
- 825
- 850
- 48
- Konu Sahibi goldgreeen
-
valla cnm hic ugrasma nasil o sana senin ailen icin yanlslarni gorup uyarsa sen ayni seklde davrancn ailen soncta die oda ayni seklde daha cok baglanr ailesi soncta farkettrsende degismezlerMerhaba hanımlar çoğu kişide olduğu gibi benimde kayinvalide adayım ile sorunlarım var,yalnız benim amacım birlikte olduğum kişiye , karşımda ki insanın yanlışlarını kendisinin fark etmesini sağlamak,çünkü erkekler genelde ailesi hakkında şikayeti sevmiyor ve tam tersi daha çok bağlanıyorlar,sizler nasıl yaptınız tavsiyeleriniz nelerdir acaba?
Birazdan asagida kullanacağım samimi üslup için özür dilerim ama inan çok etkilendimvalla ben annem ile babaannem den bahsedeyim evleneli 30 sene olmuş kadın hala annemle uğraşıyor belki inanmıcaksınız ama babam hep babaannem i savundu annemi çok aşağıladı çok ezdi .Annem o kadın yüzünden kalp hastası oldu şeker hastası oldu . Annem tatlı dille çok uyarmak istedi babamı ama nafile adam anam o benim atamam dedi defalarca . Valla bizde büyüdük artık ben 22 oldum ablam 27 oldu babamın karşısında durduk ama babam bizi de ezdi geçti çoğu zaman . En son amcamın oğlu ve karısı babaannem den dert yanınca babamın yanında adama dank etti . Bizlerden 30 sene için özür diledi annemden özellikle şimdi annesinin gerçek yüzünü gördü ama iş işten geçti annemin bütün gençliği heba oldu . Biz desen kadının sesine tahammülümüz yok . Babam desen bin pişman . Kısaca erkekler eşlerini veya çocuklarını annelerine tercih etmiyorlar inanasıları gelmiyor ama 3. şahıs tarafından duyunca ancak kan beyinlerine gidiyor. Babam bir iki defa annesini bu söylenenler üzerine gözlemledi . Kendi annemi tanıyamamışım yıllarca dedi . Bana göre erkeklerle yüz göz olunmadan 3.şahıslara anlattırılmalı.
valla cnm hic ugrasma nasil o sana senin ailen icin yanlslarni gorup uyarsa sen ayni seklde davrancn ailen soncta die oda ayni seklde daha cok baglanr ailesi soncta farkettrsende degismezler
o yuzden hic huzurnu bile bozma derim cnm farkettirmeye calsma bile ztn farkndadr
Evet dediğiniz gibi bağlanma söz konusu suanda,Hayır bile bile lades demek oluyor bazen erkekleri anlamak çoook zor
Birazdan asagida kullanacağım samimi üslup için özür dilerim ama inan çok etkilendim
Canım annen için çok ama çok üzüldüm inan ki ben 5 aydır nisanliyim ve bazen yapılan haksizliklara dayanamıyorum senin annenin dile kolay 30 yıl Allah sabır vermiş gerçekten bundan sonra umarım hiç Üzülmez
Eşinizin tarafıyla asla yalnız görüşmeyin. Eğer kötü insanlarsa (mesela yalnızken konuştuğunuzu oğluna başka türlü aktarıyorsa) mümkünse telefonda görüşürken görüşmeyi kaydedin, ya da eşinizle beraberken hoparlörden konuşun. Hep yanınızda nişanlınız/eşiniz olacağı için, laf soktuğu anda, kendinizi kibarca savunabilirsiniz. Ben nişanlıyken hep yuttum, bazı şeyleri evlenince söylemek zorunda kaldım, nişanlıyken söyleseydim elbette bana inanmayacaktı, ailesini istemiyor olacaktım. Mesela bana hakaret ettiler ama yine düğün sonrası el öpmeye gittim, gittiğimde laf soktular onların yanında eşime "bak iyi niyetli davrandım ama ben bunun için buraya gelmedim" dedim. Annesi ameliyat oldu gittim, yine burnumdan getirdiler. "bak senin ailen senin yanında olayım destek olayım dedim ama yine laf ettiler" dedim. Sonra annesi aradığında hoperlörden konuştum, bir ton laf saydı bana, eşimde duydu. Kısacası iyi niyetli insan annesine babasına kondurmak istemez ama anne-baba da rahat durmuyorsa yaşatarak göstermek lazım.
estafirullah Abla ne demek bende aksine mutlu oldum samimi uslubunuz için . ya en en en basiti yaptığı birşeyi anlatayım birgün kuzenimin düğünü var bizde düğünden geldik 30 40 kişi var salonda oturuyoruz bayanlar var annemde çok şen şakrak bir kadındır düğünde oynamayan varsa gelin size müzik açayım oynayın dedi . Kapalı bayan çoktur ailede onlarda düğün salonunda oynamaz . Onlarda çok mutlu oldu X abla ne güzel söyledin çal da oynayalım dediler. Babaanem annemin arkasindan deli işareti yaptı annem hariç hepimiz gördük herkes bir an da sus pus oldu . Annem ee hadi oynayın dedi ama herkes biran da dondu annem anladı birşey olduğunu . Ablam babaanemin üzerine yürüdü . Neyse olayı babam a anlattık tabi ki babaanne yalanladı hasta oldu kalp krizi geçirdi ( ! ) hastanelere yattı kaç gün kendine gelemedi . Ağladı zırladı yeminler etti gittiği hac umre üstüne yeminler etti ' aman oğlum seni emzirdiğim sütün üstüne yemin ederim oğlum yok oğlum öyle birşey yapar mıyım ben oğlum ben ananım oğlum namazlarım kabul olmasın oğlum' diye diye ağıtları görsen . Tabi babam o kadar insana anneme ablama bana inanmayıp sözde kendini yataklara atan annesine inandı . Biz de annesine iftira attığımız için yediğimiz dayakla k.çımızın üstüne oturduk . Valla kadın hem yapar sonra da yalanlardı biz bu sefer iftira atıyor durumuna düşerdik . Valla kusura bakmayın içimi döktüm biraz uzun oldu ama bu konu beni çok yaraladı . Canım annem çok eziyet çekti . Kendinizi ezdirmeyin ne olursa olsun .
Canim olur mu ne demek tabi ki dök içini rahatla,benim yaşadığım ile annenin yaşadığı arasında çok fark var birde sizlerin psikolojik baskı altında olan cocukluklariniz,çok zor şeyler yasamissindir tahmin dahi edemiyorum huzur olmayan bir ev insana hapishane gibi gelir.Bundan sonra hayat sana ve annene çok güzel suprizler yapar umarım ve cok mutlu olursun
ben de hala kendime şaşırıyorum. nasıl bu kadar sabırlı olabiliyorum diye.. annem bile şaşırıyor o kadar diyeyim :) gerçi önümde annem gibi bir örnek var, sabır abidesi.. şaşılacak bir şey yok belki de.Sabrinizdan dolayi sizi tebrik ediyorum gerçekten çünkü ben bu sakinligi saglayamiyorum hemen sert bi şekilde söylüyorum belki de bundan dolayi yanlış anlaşılıyor eşinize ve size cokk mutluluklar diliyorum
salak değilse anlar zatenMerhaba hanımlar çoğu kişide olduğu gibi benimde kayinvalide adayım ile sorunlarım var,yalnız benim amacım birlikte olduğum kişiye , karşımda ki insanın yanlışlarını kendisinin fark etmesini sağlamak,çünkü erkekler genelde ailesi hakkında şikayeti sevmiyor ve tam tersi daha çok bağlanıyorlar,sizler nasıl yaptınız tavsiyeleriniz nelerdir acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?