Eşinize Veya Nisanliniza Kayınvalidenizin Yaptığı Yanlışları Fark Etmesini Nasıl Sağladiniz

valla ben annem ile babaannem den bahsedeyim evleneli 30 sene olmuş kadın hala annemle uğraşıyor belki inanmıcaksınız ama babam hep babaannem i savundu annemi çok aşağıladı çok ezdi .Annem o kadın yüzünden kalp hastası oldu şeker hastası oldu . Annem tatlı dille çok uyarmak istedi babamı ama nafile adam anam o benim atamam dedi defalarca . Valla bizde büyüdük artık ben 22 oldum ablam 27 oldu babamın karşısında durduk ama babam bizi de ezdi geçti çoğu zaman . En son amcamın oğlu ve karısı babaannem den dert yanınca babamın yanında adama dank etti . Bizlerden 30 sene için özür diledi annemden özellikle şimdi annesinin gerçek yüzünü gördü ama iş işten geçti annemin bütün gençliği heba oldu . Biz desen kadının sesine tahammülümüz yok . Babam desen bin pişman . Kısaca erkekler eşlerini veya çocuklarını annelerine tercih etmiyorlar inanasıları gelmiyor ama 3. şahıs tarafından duyunca ancak kan beyinlerine gidiyor. Babam bir iki defa annesini bu söylenenler üzerine gözlemledi . Kendi annemi tanıyamamışım yıllarca dedi . Bana göre erkeklerle yüz göz olunmadan 3.şahıslara anlattırılmalı.

valla cnm hic ugrasma nasil o sana senin ailen icin yanlslarni gorup uyarsa sen ayni seklde davrancn ailen soncta die oda ayni seklde daha cok baglanr ailesi soncta farkettrsende degismezler

Birazdan asagida kullanacağım samimi üslup için özür dilerim ama inan çok etkilendim

Canım annen için çok ama çok üzüldüm inan ki ben 5 aydır nisanliyim ve bazen yapılan haksizliklara dayanamıyorum senin annenin dile kolay 30 yıl Allah sabır vermiş gerçekten bundan sonra umarım hiç Üzülmez

valla cnm hic ugrasma nasil o sana senin ailen icin yanlslarni gorup uyarsa sen ayni seklde davrancn ailen soncta die oda ayni seklde daha cok baglanr ailesi soncta farkettrsende degismezler

Evet dediğiniz gibi bağlanma söz konusu suanda,Hayır bile bile lades demek oluyor bazen erkekleri anlamak çoook zor

estafirullah Abla ne demek bende aksine mutlu oldum samimi uslubunuz için . ya en en en basiti yaptığı birşeyi anlatayım birgün kuzenimin düğünü var bizde düğünden geldik 30 40 kişi var salonda oturuyoruz bayanlar var annemde çok şen şakrak bir kadındır düğünde oynamayan varsa gelin size müzik açayım oynayın dedi . Kapalı bayan çoktur ailede onlarda düğün salonunda oynamaz . Onlarda çok mutlu oldu X abla ne güzel söyledin çal da oynayalım dediler. Babaanem annemin arkasindan deli işareti yaptı annem hariç hepimiz gördük herkes bir an da sus pus oldu . Annem ee hadi oynayın dedi ama herkes biran da dondu annem anladı birşey olduğunu . Ablam babaanemin üzerine yürüdü . Neyse olayı babam a anlattık tabi ki babaanne yalanladı hasta oldu kalp krizi geçirdi ( ! ) hastanelere yattı kaç gün kendine gelemedi . Ağladı zırladı yeminler etti gittiği hac umre üstüne yeminler etti ' aman oğlum seni emzirdiğim sütün üstüne yemin ederim oğlum yok oğlum öyle birşey yapar mıyım ben oğlum ben ananım oğlum namazlarım kabul olmasın oğlum' diye diye ağıtları görsen . Tabi babam o kadar insana anneme ablama bana inanmayıp sözde kendini yataklara atan annesine inandı . Biz de annesine iftira attığımız için yediğimiz dayakla k.çımızın üstüne oturduk . Valla kadın hem yapar sonra da yalanlardı biz bu sefer iftira atıyor durumuna düşerdik . Valla kusura bakmayın içimi döktüm biraz uzun oldu ama bu konu beni çok yaraladı . Canım annem çok eziyet çekti . Kendinizi ezdirmeyin ne olursa olsun .

Tavsiyeleriniz çok güzel teşekkür ederim.Ben hep iyi niyet ile yaklastim ama bi kaç çirkin olay kulağıma geldi söylemedigim şeyler ya da iyi niyetle yaptığım davranışlar çok farklı yönlere çekilmiş bi şekilde lanse edildi nisanlima sizin dediğiniz gibi bundan sonra tek başıma böyle konularda konuşmaya girmemeye özen gostercem

Canim olur mu ne demek tabi ki dök içini rahatla,benim yaşadığım ile annenin yaşadığı arasında çok fark var birde sizlerin psikolojik baskı altında olan cocukluklariniz,çok zor şeyler yasamissindir tahmin dahi edemiyorum huzur olmayan bir ev insana hapishane gibi gelir.Bundan sonra hayat sana ve annene çok güzel suprizler yapar umarım ve cok mutlu olursun

amin çok teşekkür ederiz ederiz.

Anlamak isteyem erkek hemen anliyo , anlamask icin caba sarf etmene gerek yok..
Senin nisanlinda kesin anliyordur ama böyle isine geliyor demekki..

Evimizin dekorasyonu sirasinda kv soyle yapin daha iyi olur bunu alin cok yakisir diye surekli konusuyordu. Bende esime evle ilgili senin ve benim fikirlerim disinda kimsenin fikrini almak istemiyorum. Bu beni yok yere huzursuz edip kafami karistiriyor dedim. Bi kac gun sonra kv yin ayni konuya girince esim, anne biz hrrseyi nasil yapacgimizi planladik sen bosuna dunup kafani bunlarla yorma dedi kibarca. Bir daha tekrarlamadi. Ama bunun disinda sahsima yapilan her hangi bir saygisizlik oldugunda kendim uygun bir dille kv me soyledim. Hala da olursa soylerim. Oyle ogretmne sikayet eden cocuk gibi annen bana sunu dedi bunu yapti diyemem.

Sabrinizdan dolayi sizi tebrik ediyorum gerçekten çünkü ben bu sakinligi saglayamiyorum hemen sert bi şekilde söylüyorum belki de bundan dolayi yanlış anlaşılıyor eşinize ve size cokk mutluluklar diliyorum
ben de hala kendime şaşırıyorum. nasıl bu kadar sabırlı olabiliyorum diye.. annem bile şaşırıyor o kadar diyeyim :) gerçi önümde annem gibi bir örnek var, sabır abidesi.. şaşılacak bir şey yok belki de.
aslında zamanla şunu anladım. önemseyince, üzülüyorsun. değer vermeyince üzülecek bir şey de kalmıyor. ama nişanlıyken çok da gaza geliniyor, bunu her fırsatta söylerim gelin adaylarına. gaza gelmeyin, sükunetinizi koruyun.

salak değilse anlar zaten
siz herşeyi abartıyor olabilir misiniz
zamane gelinleri pek bir çıtkırıldım çünkü.
saygıyı dahi zul görenler var büyüklerine (sizin için demiyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…