• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize Veya Nisanliniza Kayınvalidenizin Yaptığı Yanlışları Fark Etmesini Nasıl Sağladiniz

bence esler karistirilmasin..yaa kendi isini kendin hallet.. en azindan kocan karisip kizmiyorsa bu duruma.tabiiki bi derdin varsa soyle...ayyggg bazen karsidaki asiri alinganlik yapmis oluyor...bu sefer arada olan erkege oluyor..ne anneye ne geline...

bi yandan karisi bi yandan anasi hapse alirsa cocuk kafayi yer...ben konusmayan adamdan korkarim..konusandan zarar gelmez, sinsilerden korkmali insan. hic birsey yapmiyor gibi durup alttan alttan herifi dolduran analardan ve kadinlardan etmesin Rabbim.

Hiçbirşey yapamazsınız. Ne olursa olsun hatasını görselerde taviz vermiyor erkekler.
Mesafeli olmak iyidir. Aynı zamanda hoşgörülü ve saygı.. Bu üçü yeterli.

Benim iki yolum var...

Birincisi hallettikten sonra soyluyorum. Ama benim kv tamamen sorunsuz bir kadin. Etliye sutluye karismaz, laf sokmaz, is beklemez, oglunu doldurmaz... bir kez soyledigi sey ters geldi, onda da "anne bunu boyle boyle diyorsun ama hayir oyle degil, boyle seyler aramizda sorun olsun istemiyorum" dedim. (Sonradan fark ettim kadin hakliymis, donemedim de lafimdan)
Daha sonra esime de "annenle boyle bi durum oldu, cozdum" demem yeterli oldu. Konusarak kendim hallediyorum.

Ikinci yolumda da kv benden bir sey saklamisti. Durum suydu, evlendigimizden 3 gun sonra esimden para istemis slime soyleme demis. Esim de vereyim mi diye bana sordu. Dedim tabi ki ver, geri verecekmis dedi. Bisey demedim gittim kvye dedim ki "anne bak sen slime soyleme dedin ama benden gizlemene gerek yok, yarin bir gun oglunla aramiz bozulur bu yuzden. Bu para nereye gitti derim. Soyle bileyim, oldukca inan sorun degil lafini yapmam annemizsin sen." Simdi parasi olmadiginda esimden degil benden istiyor, geri almadigimi bildigi icin de bi bakiyorum deterjan almis, bi bakiyorum kislik hazirlik yapmış yarisini bana vermis.

Ben sorun varsa direk kv ile cozulmesi taraftariyim.

Sizin kayinvalide anlayışlıymis ben söylesem neler olur bilemiycm,nişanlım bile annesine bir yanlisini söylediğinde ağlamaya başlıyor amacım işler cirkenlesmeden çözüm bulmak ama o da zor gibi duruyor

Söyledim, görmesine rağmen birlik oldular yetmedi iftira atıp defoldular hayatımdan. Kadın oyuncu ise nişanlında süt kuzusu ise imkanı yok seni savunmaz.

acıkcası anlayacak farkedecek adam sen soylemeden anlar zaten
mesela benım esım ben hıc bırsey demeden annesıne uyarılarda bulunuyordu bana kusura bakma annem adına ozur dılerım dedı hep
sımdıde annesıyle gorusmeyı kestı
ben gunah anne o ara nıye aramıyorsun dıyorum ben oyle dedıkce benı sevse sana ıyı davranır dedıkodunu yapmazdı ben salakmıyım kırgınım ona dıyor
bu tamamen erkegın karakterıyle alakalı bı durum
sen bılınclendırmeye kalkarsan daha kotu olup annesı daha da kıymete bınebılır
ne kadar şanslısınız eşiniz çok aklı başında imrendim gerçekten

Aynen anlattığınız gibi bir canlı ile birlikteyim sanırım ve cok sinir bozucu bir durum
Ben de kendim denedim onayladım ondan diyorum. Normalde çok iyiyiz şükür ama haksızlığını kabul etmez asla annesinin. Kadın haksız nasıl olur da görmez diye kendi kendimi yemek sadece bana zarar verdi. Mesafe koydum. Şimdi ise neden eskisi gibi aramıyorsun beni birşey mi yaptım diyor. E anlıyorsun demek ki..
Kafana takma ve sen hatasını göstermeye uğraşma. Nişanlınla iyi ol konuyu kayınvalideye bile getirme. Sonuçta geçinecek olan ikinizsiniz..

Nişanlın dedim ama sevgili misiniz? Allah mı söyletti ya da ne :))
Hayat güzel. Her konuda diyorum nerdeyse. Bunları kafana takıp kendini üzme. Anı yaşa mutlu olmana bak..

Ben de kendim denedim onayladım ondan diyorum. Normalde çok iyiyiz şükür ama haksızlığını kabul etmez asla annesinin. Kadın haksız nasıl olur da görmez diye kendi kendimi yemek sadece bana zarar verdi. Mesafe koydum. Şimdi ise neden eskisi gibi aramıyorsun beni birşey mi yaptım diyor. E anlıyorsun demek ki..
Kafana takma ve sen hatasını göstermeye uğraşma. Nişanlınla iyi ol konuyu kayınvalideye bile getirme. Sonuçta geçinecek olan ikinizsiniz..

Bu kadar birbirine benzer bu erkek davranislari benimki de aynı haksız annesi ama Yoook nedense o öyle demedi niyeti bu vs.. sanki ben çocuğum iyi niyeti anlamiycam.Dediginiz gibi artık Hiç bisey soylemiycem bakalım nasıl olacak

Başlığı okuyunca direkt "sağlayamadım" diyesi geliyor insanın :)
Eşim için annesi bir melek, babası da erdem abidesi bir insandır. asla yanlışları olmaz. bunu nişanlıyken ve evliliğimin ilk aylarında çok net anladım. bir olay da kafama dank etmesini sağladı. ondan sonra olumlu olumsuz hiçbir şey konuşmadım eşimin ailesiyle ilgili.
çok rahatsız olduğum bir konu vardı. eşim de benim gerçekten ne kadar üzüldüğümü biliyordu, dayanamayıp ağladığım oluyordu ve malesef eşimin ailesinin ağzında sakız olmuştu. Eşime "ben bu üsluptan rahatsız oluyorum, kırılıyorum ben alıngan bir insanım, kötü niyetli değiller biliyorum, onlar da üzülüyorlar ama en azından benim yanımda böyle konuşmasınlar, çok üzülüyorum" dedim.
sonra konu bir kez daha geçti benim yanımda, eşim hemen el attı. "Annecim, bu konunun defalarca konuşulmasından rahatsız oluyoruz, üzüntümüzü arttırıyorsunuz. konuşmakla değişen bir şey olmuyor. Bu konu burada son kez konuşulmuş olsun lütfen" dedi.
Aslında tamamen beni ilgilendiren bir şeyle ilgili, eşim "biz" diyerek konuşmuştu.
Ben bu üslupla başarılı oldum.

Bu kadar birbirine benzer bu erkek davranislari benimki de aynı haksız annesi ama Yoook nedense o öyle demedi niyeti bu vs.. sanki ben çocuğum iyi niyeti anlamiycam.Dediginiz gibi artık Hiç bisey soylemiycem bakalım nasıl olacak
Aslında annesi ile kötü olmaman için de yapıyor bunu. Ben yine eşimden biliyorum :)
Haksız da olsa haksız demez çünki annesine karşı içinde öfke beslemeni asla istemez. Ben kayınvalidem haksızsa yüzüne diyorum haksız olduğunu. Eşime annen böyle yaptı felan asla demem. Benim düşüncelerimi haksız olduğunu düşündüğüm insan bilsin yeter. Tabi ki eşimin üzülmemesi için çok şeyi boşveriyorum çünki aynı yatağı paylaştığım adam o. Bi yerde dengede tutmak gerek. Karşılık tabi ki.

Nişanlın dedim ama sevgili misiniz? Allah mı söyletti ya da ne :))
Hayat güzel. Her konuda diyorum nerdeyse. Bunları kafana takıp kendini üzme. Anı yaşa mutlu olmana bak..

Nisanlandik çok şükür ama bazen eline yüzüğü veresim geliyor, aslında çokta iyi anlasiyoruz ama bazen kaba tabir kullanicam öküzlükleri tutuyor sinir ediyor beni o zaman eline yüzüğü veresim geliyor :KK11:

Nisanlandik çok şükür ama bazen eline yüzüğü veresim geliyor, aslında çokta iyi anlasiyoruz ama bazen kaba tabir kullanicam öküzlükleri tutuyor sinir ediyor beni o zaman eline yüzüğü veresim geliyor :KK11:
Kimse mükemmel değil ki.. Kusursuz ararsan kusuru hep bulursun :)
Çok iyi anlaşmanız önemli. Arada olur öyle şeyler. Hayırlısı olsun hakkınızda. Eviniz ayrı olacak değil mi? :)

Benim iki yolum var...

Birincisi hallettikten sonra soyluyorum. Ama benim kv tamamen sorunsuz bir kadin. Etliye sutluye karismaz, laf sokmaz, is beklemez, oglunu doldurmaz... bir kez soyledigi sey ters geldi, onda da "anne bunu boyle boyle diyorsun ama hayir oyle degil, boyle seyler aramizda sorun olsun istemiyorum" dedim. (Sonradan fark ettim kadin hakliymis, donemedim de lafimdan)
Daha sonra esime de "annenle boyle bi durum oldu, cozdum" demem yeterli oldu. Konusarak kendim hallediyorum.

Ikinci yolumda da kv benden bir sey saklamisti. Durum suydu, evlendigimizden 3 gun sonra esimden para istemis slime soyleme demis. Esim de vereyim mi diye bana sordu. Dedim tabi ki ver, geri verecekmis dedi. Bisey demedim gittim kvye dedim ki "anne bak sen slime soyleme dedin ama benden gizlemene gerek yok, yarin bir gun oglunla aramiz bozulur bu yuzden. Bu para nereye gitti derim. Soyle bileyim, oldukca inan sorun degil lafini yapmam annemizsin sen." Simdi parasi olmadiginda esimden degil benden istiyor, geri almadigimi bildigi icin de bi bakiyorum deterjan almis, bi bakiyorum kislik hazirlik yapmış yarisini bana vermis.

Ben sorun varsa direk kv ile cozulmesi taraftariyim.

bu konuda banada diyor benim ailemde eşine söleme dediydi eşiminailesi de diyormuş.. eşimle ben birbimizden hiç bşey saklayamayiz bilmiyormuş gbi davraniyoruz. halada diyolar bana.. eşine söleme diye.. eşimde güceniyor ben napcakmişim onlari niye sakliyolar benden diyor.. eşim bişey yapmadi ki bilmemiş gibi davranir.. sora anladilar artık eşimede söleyebiliyor.. eşimin ailesi de öle yapardi ben gücenmedim hiç.. sonrada benden de bişey saklamadilar.. çok şükür böle giderse huzurlu mutlu oluruz.

Başlığı okuyunca direkt "sağlayamadım" diyesi geliyor insanın :)
Eşim için annesi bir melek, babası da erdem abidesi bir insandır. asla yanlışları olmaz. bunu nişanlıyken ve evliliğimin ilk aylarında çok net anladım. bir olay da kafama dank etmesini sağladı. ondan sonra olumlu olumsuz hiçbir şey konuşmadım eşimin ailesiyle ilgili.
çok rahatsız olduğum bir konu vardı. eşim de benim gerçekten ne kadar üzüldüğümü biliyordu, dayanamayıp ağladığım oluyordu ve malesef eşimin ailesinin ağzında sakız olmuştu. Eşime "ben bu üsluptan rahatsız oluyorum, kırılıyorum ben alıngan bir insanım, kötü niyetli değiller biliyorum, onlar da üzülüyorlar ama en azından benim yanımda böyle konuşmasınlar, çok üzülüyorum" dedim.
sonra konu bir kez daha geçti benim yanımda, eşim hemen el attı. "Annecim, bu konunun defalarca konuşulmasından rahatsız oluyoruz, üzüntümüzü arttırıyorsunuz. konuşmakla değişen bir şey olmuyor. Bu konu burada son kez konuşulmuş olsun lütfen" dedi.
Aslında tamamen beni ilgilendiren bir şeyle ilgili, eşim "biz" diyerek konuşmuştu.
Ben bu üslupla başarılı oldum.

Sabrinizdan dolayi sizi tebrik ediyorum gerçekten çünkü ben bu sakinligi saglayamiyorum hemen sert bi şekilde söylüyorum belki de bundan dolayi yanlış anlaşılıyor eşinize ve size cokk mutluluklar diliyorum

Kimse mükemmel değil ki.. Kusursuz ararsan kusuru hep bulursun :)
Çok iyi anlaşmanız önemli. Arada olur öyle şeyler. Hayırlısı olsun hakkınızda. Eviniz ayrı olacak değil mi? :)

Öyle kimse dört dörtlük olmuyor artılarını görmeye çalışıyorum ki zaten her insan kavga edebiliyor ama beni üzen üçüncü şahıslar için kavga edilmesi

Yoookk Allaha Şükür aynı değil zaten aynı ev mantıksız geliyor bana eşim ile başbaşa kalamayacaksam neden evleneyim onun yerine kendi evimde huzur ile otururm.Biraz rahatıma düşkünümdur..:KK14::KK14:

Merhaba hanımlar çoğu kişide olduğu gibi benimde kayinvalide adayım ile sorunlarım var,yalnız benim amacım birlikte olduğum kişiye , karşımda ki insanın yanlışlarını kendisinin fark etmesini sağlamak,çünkü erkekler genelde ailesi hakkında şikayeti sevmiyor ve tam tersi daha çok bağlanıyorlar,sizler nasıl yaptınız tavsiyeleriniz nelerdir acaba?

Eşinizin tarafıyla asla yalnız görüşmeyin. Eğer kötü insanlarsa (mesela yalnızken konuştuğunuzu oğluna başka türlü aktarıyorsa) mümkünse telefonda görüşürken görüşmeyi kaydedin, ya da eşinizle beraberken hoparlörden konuşun. Hep yanınızda nişanlınız/eşiniz olacağı için, laf soktuğu anda, kendinizi kibarca savunabilirsiniz. Ben nişanlıyken hep yuttum, bazı şeyleri evlenince söylemek zorunda kaldım, nişanlıyken söyleseydim elbette bana inanmayacaktı, ailesini istemiyor olacaktım. Mesela bana hakaret ettiler ama yine düğün sonrası el öpmeye gittim, gittiğimde laf soktular onların yanında eşime "bak iyi niyetli davrandım ama ben bunun için buraya gelmedim" dedim. Annesi ameliyat oldu gittim, yine burnumdan getirdiler. "bak senin ailen senin yanında olayım destek olayım dedim ama yine laf ettiler" dedim. Sonra annesi aradığında hoperlörden konuştum, bir ton laf saydı bana, eşimde duydu. Kısacası iyi niyetli insan annesine babasına kondurmak istemez ama anne-baba da rahat durmuyorsa yaşatarak göstermek lazım.

Back