Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

çalışıyorum.bazı ödemeler bana ait. kalanla ise birikim yapıyorum kendim bile unutuyorum o para yok gibi davranıyorum. bir senedir bu böyle. keşke daha önce yapsaymışım. geç kalmışım.

bundan bir sene önceye kadar bütün maaşımı eşime söyler kalan parayıda ona verirdim yada ikimiz için ortak biriktirirdim.eve harcardım. bi gün saçma sapan bir sebepten dolayı benden boşanmak istedi. mal paylaşımına kadar aramızda konuşuldu. sonra barıştık tabi. ama barışmasak olay çirkinleşecekti belliydi. çalışan biri olmama rağmen bende avukata bile verecek para yoktu. o gün böyle bir karar aldım. kendimden başka kimseye güvenmiyorum.

bence her bayanın kendine ait mutlaka bir birikimi olmalı. hayat bu. nelerle karşılaşacağımız belli değil.

Ben calisiyorum. Aylik bana düşen harciligimdan biriktirmistim eşime söylemedim. amacim gizlemek değildi ama gerek duymadim o an. Sonra bebeğimiz için alisveris yapmamiz gerekiyordu ve hicbisey alamamistik daha elimizde de para yoktu. Ben de biriktirdigim parayi cikardim hadi gidelim alisverise ben para biriktiriyordum. kizimiza nasibmis dedim. O da çok çok mutlu oldu ve beni takdir etti. Ben de bundan sonra kizimiz için birlikte biriktirelim dedim. O da büyük bir zevkle kabul etti. Simdi hergun kizimizin kumbarasina atiyoruz. Gizli ya da değil kadinin birikim yapmasi bence eşlerin hoşuna gidiyordur.

Çalışıyorum.Gizlemiyorum ama birikim yaptığımı da bilir.Güne girerim söylerim.İhtiyacımız olduğunda da çıkarır veririm.Sonuçta aynı gemideyiz.

para biriktirmeye halim mi var .Maaşımın yarısından çoğu konut kredisine gidiyor .Maaş 2000 TL ,Kredi 1424 TL

kızlar bısey sorucam sıze belkı fıkrı olan vardır ...
evlı olunca banka hesabında para bırıktırırsek bosanma durumunda ortaya cıkar degılmı banka hesapları vs ?

evlı olunca banka hesabında para bırıktırırsek bosanma durumunda ortaya cıkar degılmı banka hesapları vs ?
boşayacak koca şüphelenirse ve hakim de araştırma ihtiyacı hissederse çıkar

Eğer talep edersen çıkıyor tabi...

Henüz nişanlıyım, fakat evlendiğimde eşimden gizleyeceğim birşey olamaz.
Sonuçta bir yuva kuruyoruz, gizli saklı olmamalı.
Çok şükür oda har vurup harman savuran biri değil.
Hesabını kitabını iyi bilir.
Aksi bi durum olsaydı saklarmıydım bilemedim

hmm yanı suphelenmezse cıkmaz dıyorsunuz
bnm bankada param var evlenırsem yne ordan dvm edıp bırıktırmeyı dsunuyorum ama adam ortak cıkmasın sonra bnm parama ondan sordum
valla kardeş hesap cüzdanı kullanma o zaman.Zaten kimliğinle para yatırıp çekebiliyorsun .Bir yerde ortaya filan çıkar rezil olursun demedi deme

valla kardeş hesap cüzdanı kullanma o zaman.Zaten kimliğinle para yatırıp çekebiliyorsun .Bir yerde ortaya filan çıkar rezil olursun demedi deme
sımdı bıle hesap cuzdanı kullanmıyorum aılem ne kdr param oldgunu bılmesın dıye
bı kartım var parayı atm den yatırabılıyorum ama cekemıyorum cekebılmem ıcın subeye gıtmem gerekıyor ıyı oluyor boyle kart var sadece elımde bn zaten evlı degılım hazır konusu acılmısken bı akıl alayım ıstedım

hmm yanı suphelenmezse cıkmaz dıyorsunuz
bnm bankada param var evlenırsem yne ordan dvm edıp bırıktırmeyı dsunuyorum ama adam ortak cıkmasın sonra bnm parama ondan sordum

İşte bu yüzden insanlar hep başkalarının üzerine ev alır,hesap açtırır vs.
Sonra da eş bunu öğrenince yıkılır.
Üzerine alan kişi de kazık atar.
Kişi dimyata giderken eldeki bulgurdan olur.
Hayır anlamadığım bu dünyada insan eşine güvenmeyecekse kime güvenir ki zaten?

Bende biriktiriyorum eşim zorda olunca çıkarıp veririm oda takılır kumbaran neref diye:)iyi yapıyorsun arkadaşım

evlenince kocanın tavrına göre bir strateji belirlersin .Mesela benim kocam para konusunda çok açık ve güvenilir biri .Saklı olmamı gerektiren bir durum yok .Annem mesela gizli biriktirirdi ama yine bize harcardı nihayetinde çünkü babam çok iyi hoş adamdı ama saftı maaşını aldığı gün bir akraba çıksa kendini acındırsa adama hepsini verebilecek kadar saftı .Bazı erkek de çok ketumdur o tip bir adamsa bak ondan gizle .Diyorum ya duruma göre değişir .

Ne iyisi harika bisey.bnm esim diyo bnden gizli biriktit diyede.paa yetmiyo ki biriltirebilsem keske.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…