mersi cnm burda bişeyler anlatmaya çalışıyorum ,örnek veriyorum almak isteyen alıyor almak istemeyeninde işine gelmeyince yok bencillik,yok iş çevirmişilik,yok evlilikte güven olmaz,yok temeller sarsılır ,bu ne ya evim için çocuğum için para biriktiriyorsam sevgime ona olan sadakatıme güveni tamsa eşiminki öyle sadece maddi anlamda güveni sarsılmışsa sarsılsın çokta önemli değil benim için
az önce de dedim ya daha yeni evliler emin ol bi 3-5 seneye anlayacaklar ama şu anda dünya kocalarının etrafında dönüyor..ben de ilk yıl hayatım senin hiç kötü huyun yok ya der şaşırırdım..bi de şimdi bakıyorum da birsürü ofsaytı var..tecrübe böyle bişey işte..biraz yokluk çeksinler..çokluk çocuk olsun dara düşüpte çocuğun bir ihtiyacını karşılayamadıklarında (inşallah yaşamazlar ama hayat bu elbet kötü gün de olacak), bir anne olarak ne kadar üzüldüklerini görüp sizi anlayacaklar..hele ki de çocuk varsa mutlaka mutlaka kenarda kadının parası olmalı..
ben ilk evlendiğimiz dönemlerde eşime bi şey olursa ben nasıl yaşarım ölürüm die düşünüyodum. ama şimdi öyle değil. çocuğum var. eşimdende önce o gelir. yani zaman akıyor ve o ilk günkü heyecan kalmıyor maalesef. size katılıyorum.
birde bi tanıdığım 3 çocukla kadını bıraktı 20 yıl sonra başka kadına gitti. mal mülk herşeyi o kadınla harcadı. çocukları umrunda olmadı.bunlar kötü örnek ama insan etkileniyor işte.
yorumları okudukça kararımı verdim sayılır. birikim yapmak en doğrusu olacak.... sonuçta yıllarca okumuşum ailemden ayrı. kendi çabamla bi işe girmişim. maaşımın 3/4 ü zaten krediye gidiyor. kalanınıda kendime ayırmanın vakti gelmiş. yıllarca ikimiz için birikm yaptım harcamadım. ne oldu? değer bilenmi var. ev aldırmışım ona die bana kızıyor sanki borcun hepsini kendisi ödüyor yarı yarıya ödüyoruz. ben olmasam beş kuruşumuz olmazdı evimizde olmazdı....ama bilen yok...
benim kalan param, eşimin ailesine gittiği için, eşimin ailesinin durumu iyi bu arada, bende her ay parayı sıfırlıyorum, eşim sormaz neye ne harcadın diye bende azar azar alıp onları kenara köşeye koyuyorum,, birde artık hamileyim, çocuğum rıskını millete keyif parası yaptırmam, daha yeni düğün borçları bitti, borçlqr ödenirken pek yapamıyordum ama artık borçlar bitti, hatta bazı aylar hafifden ters bakiye bile yapıyorum hesabı,,,
ters bakiyemi o nedemek ?
Ben annem gibi tutumlu olmak isteyip olamayan biriyim. Ama eşimden gizli bir banka hesabım var. Onu da 6 kızkardeş olarak ortak para biriktirmek için açtık. Eniştemler de bilmez mesela.
Dünyanın bin bir türlü hali var. Kimin ihtiyacı olursa kullansın diye. Niye böyle bir konu olunca hep akla boşanırım belki mantığı geliyor ki?
Ben bu konularda annemi örnek alırım. Bu yaşına kadar babamdan gizli tutabildikleriyle 6 çocuğa baktılar. Beraber. Babam sorumsuz biri değildi hep çalıştı. Annem hiç boşanmayı düşündü mü? Hayır. O kenara attıklarını yine evi ve çocukları için harcadı.
Kocasının verdiği kadarıyla idare eden komşularımız da vardı malesef kadının mağduriyeti bazı erkeklerin umurunda olmuyor özellikle çalışan bayan değilse.
Kocadan habersiz kenarda para tutmak bana göre yanlış değil. Her bayanın yapması gerek. Eşim ev kredisi ödediği için maaşını çekemez benim maaş hesabımı kullanırız ihtiyacı olduğu zaman çekinmeden veririm. Ama geri alırım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?