• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz istedi diye kapanır mısınız?

Eşi için kapanan kadınların çoğu "Yoo evlenince kendim istedim de kapandım," diyor. Kimse bu seçimi kendi başına yapmamış olmayı gururuna yediremiyor ama karşılığında altın isteyen bile oluyor (Bir yakınım örtünmesi karşılığında eşine Trabzon hasırı aldırmıştı mesela.) Aile birliğim sarsılmasın diye düşünülüyorsa ben saygı duyarım kapanana, eleştirmek bana düşmez. Ama bu durumun din ile değil kıskançlıkla ilgili olduğunun da herkes farkında, kimse kimseyi yemesin şimdi.

Eşimle tek sorunumuz kıyafet diyebilirim. Hiç kavga etmeyiz bu konu haricinde. Ama bu konu da bizi çok yıpratıyor. Kapanmami çok istiyor ama ben yapamıycagimi biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda böyle bir durumu yaşayıp aşan oldu mu ?
Öncelikle neden kapanmani istiyor
Bizde baslarda çok sıkıntı yaşadık sonra aştık ama bizim ailesinden kaynaki söylüyordu ki zaten çok açık giyinen elbise vs de giyinen biri değilim ailesinin yada bazi tanıdıklarını ortamına gitince biraz daha dikkat ediyorum özellikle beyaz iç gösterdiği için giymemi istemiyor bende giymiyorum öyle öyle astik

Açılsa da aldatırdı muhtemelen. Bunlar kişinin kendi kararları olmalı, yoksa rüzgarın önündeki yaprak misali oradan oraya savrulmak mümkün
Evet aynen öyle, benim babam yıllar önce kapanmamı istiyordu, ben asla kapanmam diyordum. Yani biri istedi diye ne kapanır, ne açılırım. 1 yıl sonra kendi isteğimle örtündüm, tamamen içimden gelerek. Baskıyla olmaz bu isler, teyzemin kızı 15 yaşında babası tarafından zorla kapandı, su an 19 ve açılacam diyor, haklı mı haklı.

Bir arkadaşım sevgilisi istiyor diye kapanmıştı. Bir yıl sonra sevgilisi onu terkedip açık bir kadınla evlendi. Sonra arkadaşım da açıldı. Kendisine saygısı olsaydı, bir koyun gibi güdülmeyi kabul etmeyip bu trajikomik duruma düşmezdi.

Kaç yıllık erkek arkadaşım kapanmanı istiyorum dese tek kalemde silerim. Sizin de bir duruşunuz olsun. Korkarım ki eşinizi kaybetmemek için istediğini yapacaksınız

Öncelikle neden kapanmani istiyor
Bizde baslarda çok sıkıntı yaşadık sonra aştık ama bizim ailesinden kaynaki söylüyordu ki zaten çok açık giyinen elbise vs de giyinen biri değilim ailesinin yada bazi tanıdıklarını ortamına gitince biraz daha dikkat ediyorum özellikle beyaz iç gösterdiği için giymemi istemiyor bende giymiyorum öyle öyle astik
Hem yetiştirme tarzından hem de kıskanç olduğu için. Aslında ben de aşırı dekolte giymeyi sevmeyen biriyim zaten. Çünkü ben de öyle yetişmedim. Hep ölçülüyümdur. Ama işte bu bile ona yetmiyo

Eşi için kapanan kadınların çoğu "Yoo evlenince kendim istedim de kapandım," diyor. Kimse bu seçimi kendi başına yapmamış olmayı gururuna yediremiyor ama karşılığında altın isteyen bile oluyor (Bir yakınım örtünmesi karşılığında eşine Trabzon hasırı aldırmıştı mesela.) Aile birliğim sarsılmasın diye düşünülüyorsa ben saygı duyarım kapanana, eleştirmek bana düşmez. Ama bu durumun din ile değil kıskançlıkla ilgili olduğunun da herkes farkında, kimse kimseyi yemesin şimdi.
Kesinlikle size katılıyorum beni sinirlendiren şey de bu zaten. Bu tamamen Allah'la benim aramda olması gereken bir mevzu. Eşimin de derdi zaten din değil dediğiniz gibi kıskançlıktan. Aşırı giyinen biri olsam yine anlarım ama yok öyle de değilim

Anlatın ciddice. Eşiniz sizin sahibiniz değil, siz bunu yapacaksanız Allah için yaparsınız. Eş için baba için kapanmak tam bir yük olur ve sizi içten içe bitirir…

Eşiniz için bir problem kapanır ama daha büyük sorunların fitili ateşlenir.

Not; Şöyle erkeklere acayip kuruluyorum 😡
Zaten ben kendim istemeden asla yapamam dediğiniz gibi bana yük olur sadece

Hem yetiştirme tarzından hem de kıskanç olduğu için. Aslında ben de aşırı dekolte giymeyi sevmeyen biriyim zaten. Çünkü ben de öyle yetişmedim. Hep ölçülüyümdur. Ama işte bu bile ona yetmiyo
Evlenmeden önce kıskanmıyor muydu? Evlenmeden önce yetiştirilme tarzı yok muydu?

Yani kapanmayacak konusunda net ol ben başta belki zamnla kapanirim demiştim gelip gidip söyledi en son ehh yeter artık madem bu kadar dert ediyorsun kapalı biri ile evlenmeyin dedim ara ara tartışmalar vs oldu 4 yıldır evliyiz özellikle son 2 senedir artık hiç muhabbeti bile olmuyor sende tamm dikkat ederim senin istediğin ortamlarda falan dersin zamanla asarsibiz

Yani kapanmayacak konusunda net ol ben başta belki zamnla kapanirim demiştim gelip gidip söyledi en son ehh yeter artık madem bu kadar dert ediyorsun kapalı biri ile evlenmeyin dedim ara ara tartışmalar vs oldu 4 yıldır evliyiz özellikle son 2 senedir artık hiç muhabbeti bile olmuyor sende tamm dikkat ederim senin istediğin ortamlarda falan dersin zamanla asarsibiz
Evet ben de bı ara sussun diye öyle söylemiştim sürekli sen böyle demiştin diye konu açıyor

Eşimle tek sorunumuz kıyafet diyebilirim. Hiç kavga etmeyiz bu konu haricinde. Ama bu konu da bizi çok yıpratıyor. Kapanmami çok istiyor ama ben yapamıycagimi biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda böyle bir durumu yaşayıp aşan oldu mu ?
Hayır o söylediği için yapmam içimden gelmesi lazım. Zorla olduktan sonra bir anlamı yok maalesef. Ki böyle şeyler evlenmeden önce netleştirilmeli.

Çok istiyorsa kendi kapansın. Koca istedi diye yapılan bir şey değil bu. Kapalı hassasiyeti varsa kendine uygun birisiyle evlenseymiş.

Back