• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz istedi diye kapanır mısınız?

Nursewho

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2022
24
9
6
Eşimle tek sorunumuz kıyafet diyebilirim. Hiç kavga etmeyiz bu konu haricinde. Ama bu konu da bizi çok yıpratıyor. Kapanmami çok istiyor ama ben yapamıycagimi biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda böyle bir durumu yaşayıp aşan oldu mu ?

Eşimle tek sorunumuz kıyafet diyebilirim. Hiç kavga etmeyiz bu konu haricinde. Ama bu konu da bizi çok yıpratıyor. Kapanmami çok istiyor ama ben yapamıycagimi biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda böyle bir durumu yaşayıp aşan oldu mu ?
Evlenmeden önce böyle ısrarları var mıydı ?
Kimse kimseyi zorlayamaz bu konuda.
Kendisiyle bunu tartışarak değil güzelce konuşun.
Madem öyle kapalı bir bayanla evlenseymiş.

Seni oyle gördü beğendi evlendi mi evlendi şimdi neyin kapanması zorla kapandıktan sonra ne anlamı kalıyor kapanmanin başı kapalı olmayıp normal uzun şeyler giyilir. Seni böyle sevmiş beğenmiş evlenmiş almış gelinleri yapmışlar almış karısı yapmış madem öyleydi öncesinde söyleseydi veya kapalı insan alsaydı bu devirde kim kimi zorla kapatıyor konuş sen beni böyle gördüm böyle sevdin böyle kabul ettin açık halimle niye zorluyon ben yapamam diyorum yapamayacan şeye kimse zorlayamaz bu eş de olsa

Kapalı kadınlara kıran mi girdi,neden sizinle evlenmiş?
İnsan dini vecibesi için kapanır. Eşiniz için kapansaniz sanki sevabı mi var?
Ayrıca kapanmak sadece baş kapamak demek mi? Kapalıyken oje de suremeyeceksin, açık ayakkabı giysen elestirileceksin, dar kıyafet giysen eleştirileceksin, yarım kol tsort giysen eleştirileceksin, alkollü mekanlara/düğünlere gidemeyeceksin, denize hasemasiz giremeyeceksin, namaz kilmasan eleştirileceksin, ramazanda bir sebepten dışarda yemek yesen,su icsen 'bir de kapalı olacak' diye eleştirileceksin, evden bir panikle ustundekiyle çıkamayacaksin, yatılı misafir bile gelse/tatilde köye gitsen basın kapalı ,üstün düzgün olmak zorunda vs vs vs...
İçinden gelmeden yapılırsa eziyetten başka bir şey değil. Eşinin isteidgi sadece baş kapatman değil, komple bir yaşam tarzı degisikligi. Kimse sana bunu dayatamaz.

Evlenmeden önce böyle ısrarları var mıydı ?
Kimse kimseyi zorlayamaz bu konuda.
Kendisiyle bunu tartışarak değil güzelce konuşun.
Madem öyle kapalı bir bayanla evlenseymiş.
Evlenmeden önce de vardı bu konuyla ilgili ısrarı bı şekilde üstünü kapatıp devam ettik. Ara ara böyle çıkışları oluyo. Yani sürekli bir kavga hali de değil duruyo duruyo bir sene sonra tekrar mevzuyu açıyor

Seni oyle gördü beğendi evlendi mi evlendi şimdi neyin kapanması zorla kapandıktan sonra ne anlamı kalıyor kapanmanin başı kapalı olmayıp normal uzun şeyler giyilir. Seni böyle sevmiş beğenmiş evlenmiş almış gelinleri yapmışlar almış karısı yapmış madem öyleydi öncesinde söyleseydi veya kapalı insan alsaydı bu devirde kim kimi zorla kapatıyor konuş sen beni böyle gördüm böyle sevdin böyle kabul ettin açık halimle niye zorluyon ben yapamam diyorum yapamayacan şeye kimse zorlayamaz bu eş de olsa
Konuşuyorum zaten bazen anlıyo gibi oluyor. Sonra tekrar başa dönüyoruz

Bir arkadaşım sevgilisi istiyor diye kapanmıştı. Bir yıl sonra sevgilisi onu terkedip açık bir kadınla evlendi. Sonra arkadaşım da açıldı. Kendisine saygısı olsaydı, bir koyun gibi güdülmeyi kabul etmeyip bu trajikomik duruma düşmezdi.

Kaç yıllık erkek arkadaşım kapanmanı istiyorum dese tek kalemde silerim. Sizin de bir duruşunuz olsun. Korkarım ki eşinizi kaybetmemek için istediğini yapacaksınız.

Tam tersi de olabilirdi, yani siz kapalı olup eşiniz açılmanızı da isteyebilirdi. Durumlara, şartlara, kişilere göre yapılan davranışlar sağlıklı değil. Kendiniz de isterseniz neden olmasın tabi

çok sıkıntılı bi durum, kapanmak demek kendinizde yapacağınız çok çok köklü bir değişikliktir ve bununla ancak siz isterseniz baş edebilirsiniz. zorla olmaz yani. islam dininin temelinde bile zorlama yok, eşinize ne oluyor acaba bunu da anlayamadım pek. bu kadar kıskanç olduğunu ve kapalı giyinmenizi istediğinizi size nikahı bastığı an mı fark etmiş ? öncesinde neredeymiş acaba aklı :KK51:

Madem istiyor kapalı biri ile evlenseydi o zaman. Şunu anlamıyorum gerçekten, yaşam tarzları çok zıt iki insan aşk bahanesi ile evleniyor, sonra niye anlaşamıyoruz, niye bana karışıyor, kapanmamı-açılmamı istiyor cart curt. Kuzenim de 10 yıllık sevgilisi ile evlendi kız açık, kuzenim kapanmasını istiyor hep kavga gürültü. Madem kapalı istiyordun, niye bu kızla evlendin derler adama.

Tam tersi de olabilirdi, yani siz kapalı olup eşiniz açılmanızı da isteyebilirdi. Durumlara, şartlara, kişilere göre yapılan davranışlar sağlıklı değil. Kendiniz de isterseniz neden olmasın tabi
Teyzemin eşi açılmasını istedi, teyzem açılmadı. Adam bir kaç kadınla aldattı teyzemi, sonuç boşandılar.

Eşiniz için bu kadar önemli bir konuysa kapalı bir kadınla evlenseymiş.

Kapalı olmak sadece başörtü takmakta değil beraberinde bir sürü şey getiriyor ya da getirmesi gerekiyor diyeyim. Bir başkası için yapılacak birşey değil yani.

Eşinizin gazıyla kapandınız diyelim olmadı yapamıyorum dediğinizde de ciddi sorunu yaşarsınız. Hiç gerek yok böyle birşeye.

Konuşuyorum zaten bazen anlıyo gibi oluyor. Sonra tekrar başa dönüyoruz
Anlatın ciddice. Eşiniz sizin sahibiniz değil, siz bunu yapacaksanız Allah için yaparsınız. Eş için baba için kapanmak tam bir yük olur ve sizi içten içe bitirir…

Eşiniz için bir problem kapanır ama daha büyük sorunların fitili ateşlenir.

Not; Şöyle erkeklere acayip kuruluyorum 😡

Sırf eşi istiyor diye kapanıp mutsuz olan çok var. Sonradan açılmak isteyince de baskı ve tartışma artıyor. Yani kapalı birinin açılması çok daha korkunç görünüyor erkeklere.
Ayrıca bu konu sadece Allah ve sizin aranızda. Sırf birileri istedi diye süs gibi kapanmanın da bir anlamı yok. Kendi isteğiyle kapanıp pişman olan insanlar tanıyorum. Gerçekten içten gelmeli ve insan kendini hazır hissetmeli

Back