- 30 Kasım 2018
- 166
- 267
- 18
- 34
- Konu Sahibi banabenigeriver
Ne yaşadın kınanda?Ben bir kınada yaşamadım da...
Şöyle ki kına benim en çok önemsediğim şeydi, organizasyon tuttum. 6 ay önceden, gittim Eminönün’den eşyalar aldım, nişanlımı davul çalmaya ikna ettim. Kaynanam ne yaptı? Organizasyon ile içeri girerken nedime kızın elinden tokmağı aldı, kız şok. Onlarda davul çalınmazmış. Görümcem neyseki elinden alıp verdi geri tokmağı, devam ettik. Kısa sürdüğü için kimse de birşey anlamadı. Sonrasında damadın geleceği vakit, kapıda davul çalarak gelmeye başlamış, gitmiş onun elinden de almış. Çalarsan ben giderim demiş, çocuk ne yapsın mecbur bırakmış. Sonra saat 10 gibi gidip dj’e artık bitirin dedi. Zaten 11de bitecek, kına boyu dibimden ayrılmadı. Kınada şarkı söylememe bile karıştı. Biz de kına kıza aittir, erkek tarafını ilgilendirmez. Gene de kimseye belli etmedim, moralımı düşürmedim. Tabii gene Durumu anlayanlar oldu. Sonrasında tavrımı koydum, düğünde yanına hiç gitmedim, memleketine dönerken aramadım. Eşime de annesinin yaptıklarını birbir anlattım, kına kasedini görmek istemediğimi, gördüğümde annesine sinir olduğumu söyledim, kandilde bile zorla aradım. Sonuç durumun eşim farkında ve sevgisinde herhangi bir etki olmadı. O benim ailemi ya da ben onun ailesini sevmek zorunda değilim. Onun ailesi ile evlenmedim ben.