• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin seni sevmesini istiyorsan sende kayınvalideni seveceksin...

Saygi gosterildikten sonra sikinti olmamali. Sevgi zorla hissedilemez. Annesine saygi duydugu ve saygisini gosterdigi halde, sirf sevgi hissetmiyor diye karisindan soguyacak adamdan kocada olmaz. Boyle erkekler icin politikayla ugrasmaya degmez.
Ben gerçekten sevmiştim onları ama defalarca salak yerine koyduğumu farkedip gittikçe soğudum sesim çıkmayınca saf sandılar hayat işte...

Aynen bunu yapıyorum valla :))
ben de oyle. Bu kadari bile zorluyor o da ayri mesele.
Omrumuz olursa ilerde kv olursam asla boyle itici bir tip olmak istemem. Ki bizim aile oyle degil zaten ne annem ne de ablam gelinine o sekilde davranmadi davranmiyor karismiyor, bunaltmiyor

Eşinin annesini , ailesini sevmek zorunda değilsin tabiki.

Ama sevmediğini söyleyip göstermek hissettirmek zorunda da değilsin.

Esinin senin aileni hiç sevmediğini düşün. Kim bilir ne kadar kırıcı olur.

ben de oyle. Bu kadari bile zorluyor o da ayri mesele.
Omrumuz olursa ilerde kv olursam asla boyle itici bir tip olmak istemem. Ki bizim aile oyle degil zaten ne annem ne de ablam gelinine o sekilde davranmadi davranmiyor karismiyor, bunaltmiyor
Bende bunu anlamıyorum.Konularımı okuyan bazıları inşallah ilerde senin oğlunda olurda sana şunu yaparda bunu görürsün diyor...Pardon ama ben kimsenin hakkını yemesem,evliliğin bitme ihtimali için uğraşmasam,iyi niyetli görünüp arkadan başka şeyler yapmasam vs. kim neden beni kötü bilsin tavır alsın?Sırf anne baba yada eş ailesi diye kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı doğmuyor...

Eşinin annesini , ailesini sevmek zorunda değilsin tabiki.

Ama sevmediğini söyleyip göstermek hissettirmek zorunda da değilsin.

Esinin senin aileni hiç sevmediğini düşün. Kim bilir ne kadar kırıcı olur.
Empati yapmaya çalışıyorum ama benim yaşadıklarımı ailem eşime yaşatsa benim onları sevsin diye beklentim olmazdı yüzüm tutmazdı...

Bende bunu anlamıyorum.Konularımı okuyan bazıları inşallah ilerde senin oğlunda olurda sana şunu yaparda bunu görürsün diyor...Pardon ama ben kimsenin hakkını yemesem,evliliğin bitme ihtimali için uğraşmasam,iyi niyetli görünüp arkadan başka şeyler yapmasam vs. kim neden beni kötü bilsin tavır alsın?Sırf anne baba yada eş ailesi diye kimsenin kimseyi üzmeye kırmaya hakkı doğmuyor...
evet canim, melek gibi kaynanan olur ona tavir yaparsin soguk yaparsin da o zaman sana da ilerde aynisi olsun denir?

Kadin yaptigim yapmadigim her seyi elestiriyor, abartmiyorum ama her seyi. Gerci gorumceyle ikisinin yaptiklarini anlatsam 100 sayfa olur. Lohusaligimi burnumdan getirdi, sen neden hemen ayaga kalktin iyilestin, bebege biz bakacaktik, ben meme vereyim neler dedi cahil kadin

Ben her seye ragmen can ciger olmadan seviyemi koruyarak gorusuyorum, daha ne yapayim, buyrun bana istediginiz eziyeti yapin diyecek halim yok herhalde.

Ben gerçekten sevmiştim onları ama defalarca salak yerine koyduğumu farkedip gittikçe soğudum sesim çıkmayınca saf sandılar hayat işte...

Valla insanin bence gercek ailesi kendi kurdugu ailesi. Anne babadan kardesten olusan aile tabi ki kutsal ama onceligini yitiriyor. Kadin olsun erkek olsun kendi anne babasi icin, kendi kurdugu ailesine zeval getiriyorsa ailesinin olmasini haketmiyordur. Esiniz eger hakliysaniz ve at gozlukleriyle bakmiyorsa zaten sizin sevmemenizi anlayisla karsilar ve bunun lafini etmez. Ne munasebet birde boyle insanlar icin rol kesmek. Omurgasizlik olur. Koca,kadini sevmekten vazgecmesin diye mi?yolu acik olmali oyle kocanin.

Sozun kisasi; halt etmis bu lafi eden kisi :)

Yani sevsen tabi hosuna gider sevmiyorsanda saygi goster yeter bence.acikcasi esim benim annemi sevnese ben cok uzulur ve kirilirdim hele sevmedigini yuzume soylese onlar hakkinda ileri geri konussa belki ona sevgim bile bitebilir..ayni sey tabiki onlar icinde gecerli sevmek zorunda degil kimse ama saygi duymak zorunda bence

evet canim, melek gibi kaynanan olur ona tavir yaparsin soguk yaparsin da o zaman sana da ilerde aynisi olsun denir?

Kadin yaptigim yapmadigim her seyi elestiriyor, abartmiyorum ama her seyi. Gerci gorumceyle ikisinin yaptiklarini anlatsam 100 sayfa olur. Lohusaligimi burnumdan getirdi, sen neden hemen ayaga kalktin iyilestin, bebege biz bakacaktik, ben meme vereyim neler dedi cahil kadin

Ben her seye ragmen can ciger olmadan seviyemi koruyarak gorusuyorum, daha ne yapayim, buyrun bana istediginiz eziyeti yapin diyecek halim yok herhalde.
Bende de var bir görümce çok şükür ki birtane daha fazla olsaydı neler olurdu bilmiyorum hiç Rabbim vicdan merhamet versin herkese diyecek pek birşey yok...

Valla insanin bence gercek ailesi kendi kurdugu ailesi. Anne babadan kardesten olusan aile tabi ki kutsal ama onceligini yitiriyor. Kadin olsun erkek olsun kendi anne babasi icin, kendi kurdugu ailesine zeval getiriyorsa ailesinin olmasini haketmiyordur. Esiniz eger hakliysaniz ve at gozlukleriyle bakmiyorsa zaten sizin sevmemenizi anlayisla karsilar ve bunun lafini etmez. Ne munasebet birde boyle insanlar icin rol kesmek. Omurgasizlik olur. Koca,kadini sevmekten vazgecmesin diye mi?yolu acik olmali oyle kocanin.

Sozun kisasi; halt etmis bu lafi eden kisi :)
Eşimin zaten böyle beklentisi yok ama buradaki konularında olumsuz yorum yapan çoğu kişi gibi kinci olduğumu düşünüyor kin bence bambaşka birşey ben sadece uzak durup kendimi koruyorum tabiki bunu yaparken kimsenin yaptığı hiçbirşeyi unutmadığımı biliyor.

Yani sevsen tabi hosuna gider sevmiyorsanda saygi goster yeter bence.acikcasi esim benim annemi sevnese ben cok uzulur ve kirilirdim hele sevmedigini yuzume soylese onlar hakkinda ileri geri konussa belki ona sevgim bile bitebilir..ayni sey tabiki onlar icinde gecerli sevmek zorunda degil kimse ama saygi duymak zorunda bence
Çok empati yaptım benim annem veya ailem öyle şeyler yapsaydı gerçekten eşimden sevip saygı duymasını falan beklemezdim yüzüm tutmazdı.

Alakası yok bence, eşim kaynanamı sevmediğimin farkında, hatta annesinin de farkında olduğunu dile getirdi geçen. Kına gecesinde yaptıklarından sonra kv ile arama soğukluk girdi ama gene herhangi bir saygısızlık etmedim. Eşim beni çok seviyor ama. Ailesi uzakta, her koşulda onun yanında benim olacağımı biliyor. Kendisi der, ben senin veya sen benim ailemi sevmek zorunda değilsin. Ki babamı da çok sever, öz babası gibi. Annemi de aynı şekilde. Önemli olan saygıdır der.

Alakası yok bence, eşim kaynanamı sevmediğimin farkında, hatta annesinin de farkında olduğunu dile getirdi geçen. Kına gecesinde yaptıklarından sonra kv ile arama soğukluk girdi ama gene herhangi bir saygısızlık etmedim. Eşim beni çok seviyor ama. Ailesi uzakta, her koşulda onun yanında benim olacağımı biliyor. Kendisi der, ben senin veya sen benim ailemi sevmek zorunda değilsin. Ki babamı da çok sever, öz babası gibi. Annemi de aynı şekilde. Önemli olan saygıdır der.
Ne yaşadın kınanda?Ben bir kınada yaşamadım da...

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil

Mesafeli bir şekilde, fazla muhattap olmadan, eşinizin hatrı için özel günlerde görüşerek, hayat devam etmeli.

Tabi burda eşinize çok iş düşüyor, dengeyi sağlayabilmeli, sizi ailesine ezdirmemeli ki , siz de eşimin hatrı için yapıyorum bunu diye düşünmelisiniz.

Eşiniz ailesi ve sizin aranızda denge kuramıyorsa ve siz de kv ile geçinemiyorsanız hayat iki taraf için de çok zor olur

Eş kişisine göre değişkenlik gösteren bir durumdur.
Sadece saygı beslemek bile yeterli gelebilir, saygım var sevgi göreceli ve asla şöyle böyle yap demez. Çoğu durumda haklı bulur sadece ben seni anlıyorum nasıl içinden geliyorsa öyle davran, hatta bazı durumlarda bunca şeye rağmen sırf saygından susuyorsun sorun olmasın diye alttan alıyorsun diye taktir eder sağolsun.
Bu nedenle sizin eşiniz size karşı tutumu tamamen aileyi benimseyip görmezden gelmeyse sizde olanları söylenenleri iyi veya kötü istekleri görmezden gelin. İki yüzlülük tüm ilişkilerde karşımıza çıkan bir durum ve böyle insanlara karşı he he diyip geçin.
İnanın insan içinde büyüttükçe zararı kendine oluyor.
Eşinizle ikili ilişkinizi baz alın bırakın napıyorlarsa yapsınlar, ne söylüyorlarsa söylesinler herkes yaptığından uyanır zamanı gelince.

Back