• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinde varikosel olanlar bakabilir mi ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Yesim00

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
521
322
18
Merhaba hanımlar bugüne kadar sayı azlığından gebelik oluşmuyor diye biliyorduk fakat varikoselden kaynaklı olduğunu öğrendik. Eylül'de aşılama hazırlığı yapıyorduk fakat eşimin doktoru ameliyat demiş sayımız 13 milyon. Jinekoloji doktorum geçen ay Promen K ve keçiboynuzu özü kullansın eşin dedi aldık kullanıyor test yapıp sonucu sanırım pazartesi öğreneceğiz ama kafam çok karıştı önce ameliyatlı olmalı boşuna mı aşılama deniycez :( Bu durumda olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen ?

Canım benim de eşimde varikosel vardı. 3. derece.
2 ay olacak ameliyat olalı.
Bizimde sayımız 16 milyondu.
Benimde doktorum bu şartlarda aşılama da tutmaz dedi.
Morfoloji de düşük çıkmıştı.
3 doktora gözüktük, 3 üde ameliyat dedi.
Şimdide doktorun verdiği takviyeleri kullanıyoruz. Bakalım 2 ay sonra test vereceğiz.

Teşekkür ederim cvbin için ♥ Aslında bize de bı doktor ameliyat dedi bı başkası şuan gerek yok dedi 1grade diye geçiyor fakat eşim rahatsızlık duyduğunu söylüyor ayrıca benim doktorum henüz bu durumu bilmiyor gittiğimde söylemem gerek belki o da vazgeçer aşılamadan :KK43: Peki canım ameliyatla düzelme oluyor mu kesin yani sizin doktorlar ne dedi bu konu hakkında bı de ameliyattan kaç ay sonra tedavimize devam edebiliriz?

Canım benim de eşimde varikosel vardı. 3. derece.
2 ay olacak ameliyat olalı.
Bizimde sayımız 16 milyondu.
Benimde doktorum bu şartlarda aşılama da tutmaz dedi.
Morfoloji de düşük çıkmıştı.
3 doktora gözüktük, 3 üde ameliyat dedi.
Şimdide doktorun verdiği takviyeleri kullanıyoruz. Bakalım 2 ay sonra test vereceğiz.
Canım alıntı yapmadan cvplamisim bı bakar mısın yazdığıma?

Teşekkür ederim cvbin için ♥ Aslında bize de bı doktor ameliyat dedi bı başkası şuan gerek yok dedi 1grade diye geçiyor fakat eşim rahatsızlık duyduğunu söylüyor ayrıca benim doktorum henüz bu durumu bilmiyor gittiğimde söylemem gerek belki o da vazgeçer aşılamadan :KK43: Peki canım ameliyatla düzelme oluyor mu kesin yani sizin doktorlar ne dedi bu konu hakkında bı de ameliyattan kaç ay sonra tedavimize devam edebiliriz?
Grade 1 için ameliyat gerek yok diyorlar.
Ama tabi spermleri etkilemesine göre de değişiyor.
Benim doktorumda aşılama önermişti. Sonra eşimin durumunu söyleyince boşa yapmayalım o zaman dedi.
Ameliyatta düzelme oluyor mu, kişiden kişiye değişiyor diyebilirim.
Burada bile çoğu kişiye şahit oldum. 3. ayında 6. ayında doğal yolla hamile kalanda var, ameliyat sonrası 2 sene geçip tüp bebek yapıp tutmayan da var. Yani kesin birşey yok.
Üroloji doktorumuz 6 ay ile 1 sene içerisinde spermlerde düzelme olduğunu söyledi. Görüşmeye gittiğimizde 2 ay önce ameliyat olan bir hastası gelmişti. Ameliyatın üstünden 2 ay geçmiş ve eşi doğal yolla hamile kalmış. Onu örnek gösterdi mesela.
Şuan Promen K, Klomen, Solgar Coenzyme Q10 ve aktardan hazırlattığımız bir macunu kullanıyor eşim. Ameliyat oldu 1 hafta sonra bunları kullanmaya başladık.
Eğer doğal yolla olmazsa sene sonu gibi tüp bebek düşünüyoruz bakalım.

Grade 1 için ameliyat gerek yok diyorlar.
Ama tabi spermleri etkilemesine göre de değişiyor.
Benim doktorumda aşılama önermişti. Sonra eşimin durumunu söyleyince boşa yapmayalım o zaman dedi.
Ameliyatta düzelme oluyor mu, kişiden kişiye değişiyor diyebilirim.
Burada bile çoğu kişiye şahit oldum. 3. ayında 6. ayında doğal yolla hamile kalanda var, ameliyat sonrası 2 sene geçip tüp bebek yapıp tutmayan da var. Yani kesin birşey yok.
Üroloji doktorumuz 6 ay ile 1 sene içerisinde spermlerde düzelme olduğunu söyledi. Görüşmeye gittiğimizde 2 ay önce ameliyat olan bir hastası gelmişti. Ameliyatın üstünden 2 ay geçmiş ve eşi doğal yolla hamile kalmış. Onu örnek gösterdi mesela.
Şuan Promen K, Klomen, Solgar Coenzyme Q10 ve aktardan hazırlattığımız bir macunu kullanıyor eşim. Ameliyat oldu 1 hafta sonra bunları kullanmaya başladık.
Eğer doğal yolla olmazsa sene sonu gibi tüp bebek düşünüyoruz bakalım.
Anladım canım çok teşekkür ederim inşallah güzel haberi alırsın bı an evvel hakkımızda hayırlısı olsun🙏🏻 ♥️

Ameliyata gerek yok dendi kullandığımız ilaçlar işe yaramış devam edicez kullanmaya ve bir kaç takviye daha düşünüyorum kistim vardı o geçtikten sonra aşılamaya basliyabilecez hayırlısı

Back