Eşin oburlugu

Esiniz yemisim kibarligi daliyorum ben diyerekten girisiyor yemeklere sizde yemekten icmekten kesilip onu izlemeyin kuzum ya guzelce uyarin kalbini kirmadan ya da birakin rahatlayin yani

Son bir aydır benim de gözüm dönüyor sofrada. Hayvan gibi yiyorum hani. Ne var ne yok silip süpürüyorum elimde değil. İnsanın boğazına sahip çıkamaması mümkünmüş. Yargılamayın adamı ya, bırakın yesin.

Tabi ki öyle haklısınız.
Gereksiz bu detay uzamasın zaten.
Ama 1 ya da 2 ya da 3 arasında bir fark yok onu demek istedim
Fark var ki neden etkilemiyor diye sormuş konu sahibi. Daha fazla insan, daha farklı disiplinler, kural kaide, hayat vs vs. Eskiden çok şey katardı, şimdi apartman üniversitelerini düşünüyorsanız haklısınız tabi

Tam böyle iştahla yerken "az ye ayı" diye elinin üstüne bir tane patlatırsan anlayacaktır

Esiniz yemisim kibarligi daliyorum ben diyerekten girisiyor yemeklere sizde yemekten icmekten kesilip onu izlemeyin kuzum ya guzelce uyarin kalbini kirmadan ya da birakin rahatlayin yani

Hiç unutmam dürümü çatala yiyen arkadaşım vardı nezaket diye en son çileden çıktım ya şunu tabakta söyle ye ya da dürümü ısırarak ye . Hamburgeri elle ye ısıra ısıra , dürüme gelince çatal bıçak peh

Tamam itici şekilde yemeyelim ama öyle yeme böyle yeme demeye de gerek yok

Şimdi evde gözleme yapsak çatal bıçakla mı yiyeceğiz acıktım heralde

Tek kardeş mi? lise arkadaşım da çok hızlı ve masada yarim bisey kalmasın diye aceleci yiyordu. Ben söylemiştim abisi küçüklükten beri kışkırtıyormuş bunu yemek hazır olunca gelmezsen hepsini yerim falan yada hızlı yiyip abinle paylaşsana diyormuş. Abi de hızlı yiyince o da ne koparsam kardır hesabı hızlı yemeye alışmış.

Banlanmayayim diye mi boyle ni nick sectin

Konu sahibi esin kilolu mu? Biraz dikkat etsen mi hayatim sagligin icin diyorum kilo almaya basladin sanki desen hemen eli gobegine gider oyle mi falan diye...belki keser o zaman, senin tabagina uzaninca da alma ben yicem de...her yonden iyiymis bu adam o kadar da kusur olsun yani cozumsuz mu bu kadar anlamadim ki

Heh evet ilk meslek uymazsa ikinciyi okursun ama iki üniversiteyi bitirmiş olmak bir üniversite bitirenden ekstra bir şey katıyor mu
Meslek olarak elbette katıyordur. İkinci üniversitenin boşuna geçirilmiş bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Ama görgü kuralları okulda öğrenilmiyor evet

Tek üniversitesi mi okudunuz?

Tek üniversite iki üniversite ne demek.konu sahibinin eşi tek bir ünife iki ayrı bölüm okumuş. Belki çap yapmış bilmiyorum. 1 ve 2 arasında bir fark yok. 0-1 arasında varz Hiç böyle bir şeye iki üni diyen arkadaşım olmadı.
Bana geleceksek Mühendislik doktora terk diyorum çünkü artık devam edemiyorum dondurdum.
Aöf lisans bölümü bitirdim mühendislik lisans eğitimi sırasında.
Mesela aöf zaten okul değil bence saymıyorum.
Ama insanlar aöf okuyup okuyup 3 üni bitirdim diyor ya. Yani 3 üni bitirmek ne demek diye soruyorum böyle olunca. Takılıyorum bu deyime işte gözümü tırmalıyor neden garip geldi
Konumuz görgü kuralı olunca da hani 2 üni bitirdiğini neden belirtti merak ettim lisans mezunu demesi yeterliydi profili anlamak için.
O deyim gereksiz sadece.

2 üni olunca iki kere görgülü oluyorsa demek. İki kere rafine reklamı geldi aklıma.

Meslek olarak elbette katıyordur. İkinci üniversitenin boşuna geçirilmiş bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Ama görgü kuralları okulda öğrenilmiyor evet

Tabi ki. Pişman olursun farklı bir vizyon katmak istersin kendine.
Bir yere kadar okulda da öğrenilir. Herkes için geçerli değil tabi.
İyi bir okuldan mezunum. Ama tuvalet kullanmayı bilmeyen sifona basmayan bir sürü kadın vardı mesela okulda.
İnsan kapalıysa olmuyor..

Bence kesinlikle söyleyin, özellikle toplu yemeklerde öyle ortadaki yemeklere saldıran adamlar çok kötü gözüküyor gerçekten erkekler bile rahatsız oluyor. Biz bir kere iş yerindekilerle yemeğe gittiğimizde bana erkeklerden biri başka biri için bu adam ne kadar hıyar falan demişti. Gerçekten hem hızlı yiyordu hem de ortadaki şeyleri kapar gibi yiyordu. Sizin eşinizin durumu nedir bilemem ama eşi olarak uyarmanız gerekir bence. Bilsin o da.

1-2 arasında fark yok diyorsanız hele ki doktora düzeyine kadar ulaşmışken kk da en şaşırdığım durum olur bu.
Ben de boğaziçi ve odtü mezunuyum. O kadar fark var ki... Bie ay sonra 3.kez yine odtüden mezun olacağım. Araya bir de aöf işletme sıkıştırdım. Aöf bile bende fark ettirdi

Her üniversite farklı ortam, farklı insan, farklı kurallar vs.
Nasıl fark ettirmez? Hayretler içerisindeyim.

Konu sahibi de diyor ki okumamış cahil görgüsüz de değil aslında. 2 üniversite bitirmesine rağmen bu konuda eğitememiş kendini.

Bu kadar artı özellikleri olsaydı kocamın oburluguna takmazdim . Çözümü basit adama iki porsiyonluk yemek söyleyin veya ortaya gelen mezelerden fazla fazla yememesi için nazikçe eline dokunun işaret verin .

PDR, atanmış ama içinde kaldığı için şuan hukuk okuyan arkadaşım var.

Demek ki bende olmadı konu sahibinin eşi gibiysem.
AÖF de hele hiç insan görmüyorsun ki.
Nasıl bir görgü kattı merak ettim.
Ama fark ettirdiyse helal

Bu arada hayatınıza kattığı vizyondan kültürden bahsetmiyorum.

Adab I muaşeret benim bahsettiğim.
Bir de öğrenim durumu sorulduğunda 3 tane de bitirseniz lisans mezunusunuz.
3 tane üniversite yazıyor musunuz parantez içinde.
Sadece bunun bu tarz ortamlarda belirtilmesi gözümü kanatıyor yahu.

Tek bir şey merak ettim. ODTÜ ve Boğaziçi lisans mı?
Neden yüksek yapmak yerine sürekli lisans tercih ettiniz mesela?
Size başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…