Eşimle yatakları ayırıcam

Mavi_gokyuzu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
733
1.306
Merhabalar arkadaşlar.
Benim sorunum eşimin horlaması..
Çok horluyor ve hiç ara vermeden horluyor. Gece defalarca uyanıyorum. Yan yatırıyorum horluyor. İnanır mısınız yüz üstü yattığında bile horluyor. Hiçbir pozisyonda horlaması kesilmiyor. Kulak tıkacı kullanıyorum hiç fayda etmiyor. Tıkaçlar da kulağımı ve başımı ağrıtıyor. Zaten yatakta sürekli dönmesine de uyanıyorum.
2 yıl önce doktora gitti horlama şikayetinden dolayı. Doktor hiçbir sıkıntı yok sadece kilo ver demiş. Eşimi üniversiteden beri tanıyorum. O zaman kilo problemi yoktu o zaman bile horluyordu.
Yine bu gece defalarca uyandım. İşe gidiyorum çalışıyorum. Uykumu alamadığımda verimli olamıyorum, gün boyu uykulu ve sinirli dolaşıyorum. Artık eşimle yatakları ayırıcam başka hiçbir çarem kalmadı. Ama bu da ilişkimizi etkiler mi aramıza soğukluk girer mi endişe ediyorum. Bir yandan da uyurken sarılmayı dokunulmayı sevmiyorum zaten. Şu anki hali ilişkimizi etkiliyor zaten diye de düşünüyorum. Var mı benim gibi durumda olanlar? Eşinden ayrı yatanlar?

Canım illlaki vardir birşey o yüzden horluyordur başka bir doktora gitsin yatakları ayirirsan illaki ilişkinizi etkiler kaç yıllık evlisiniz yaşlar kaç bilmiyorum ama ilişkinizin bitmedi araya soğukluk girmesi kesin gibi

İşim gereği bir süre çift terapistiyle çalışmıştım. Boşanmak üzere gelen bütün çiftlere ilk sorduğu soru ayrı mı uyuyorsunuz oluyordu. Büyük çoğunluğunda anne bebeğiyle uyumak istediği için ayrı uyuyordu. Cinsellik olmasına gerek yok tensel temas aradaki bağı, sevgiyi, empatiyi güçlendirir demişti. Tabi sizde böyle olacak diye bir şey yok ama başka doktorlara gitmek varken yatakları ayırma secilmemeli

canim seni cok iyi anliyorum 3 senedir evliyim her gece horlar esim.sigarayi birakti volume biraz azaldi ama devam yani viks gibi birsey kullaniyor simdi .o da azaltiyor.yinede horluyor.gece hep kolunu basina getiriyor o da horlama yapiyor hep kolunu indiriyorum horlamasi kesildigi an uyuyorum arada gece durteceksin kesildigi sira uyuyacaksin .yatak ayirma erkekler ona da alisiyor sonra yanina hic gelmez

Yoo uzmanlar şimdi tam tersini söyluyor haftada birkaç kere ayrı yatılmasını tavsiye ediyorlar çünkü herkes biliyorki 2 kişi bir yatakta yatmak konforlu birşey asla değil hele de tek yorgan battaniyeyse.
Neyse Biz ilk başından beri ayrı battaniyelerle yattık simdide ayrı yatıyorum ki çocuğu erkek uyuyunca ölüden farksız oluyor sanki birbirimize dokunarak mı uyuyoruz romantik komedi filmi mi bu kocanızda uyku apnesi olabilir benim eşimde var öyle bir horlardı ki mahalle duyardı ve nefeside kesilirdi şimdi makina kullaniyor bi uyku polikliniğine gitsin illa ayrı yatmak istemiyorsanız ama evliliğin birlikte yatmakla ilgisi hiç yok

Japonlardı sanırım evliliğin başından itibaren ayrı uyuyorlar. Bu ayrı uyursan ilişkiniz zedelenir inanışı nedense bizde çok baskın. Kaliteli uyumayan, dinlenmeyen insan zaten ilişki sürdürebilecek ruh halinde olmaz, illa ki sorun çıkar.

Seks de sadece uykudan önce yatakta yapılan bir aktivite değildir. Tensel temas falan demişler, kaç kişi kocasına sarılarak uyuyor acaba? Biz yatağın zıt kutuplarına dağılıyoruz valla. Tensel temas falan yok. Arada birbirimizi tekmeliyoruz horlayınca, en büyük tensel temasımız bu uyku esnasında

Babam horlardi, erkek kardeşim, 9 senedir de horlayan bir kocayla uyuyorum, artık ninni gibi geliyor
Yani horlmaya kesin çözüm bulani gormedim duymadim.
Erkek kardeşim geniz eti ve burnundan kemik aldırdı, bir süre azaldı ama yeniden geniz eti büyümesiyle başa sardı.
Arkadaşımın eşi küçük diline implant taktırdı, ilk zamanlar düzeldi, sonrasında yine aynı başa sardı.
Ses hassasiyeti olan ve çalışan insan için horlayan bir eş gerçekten büyük problem ama yatakları ayirmak uyku promleminize çözüm olsa bile eşler arasında farklı problemlere yol açabilir gibi.

Bu cozumsuzlugun içinde Allah kolaylık versin diyebilirim ancak

Diyorum ya romantik komedi sanıyorlar birlikte uyumayı 2 dk sarıldım hop git öte insan felç olur deli misiniz ya sexe zaten hiç girmicem çok saçma bulduğun bir durum

Realist yaklaşacağım üzgünüm.
Hayat kalitenizi düşürmüş birine sevginizin yoğun kalabileceğini düşünmüyorum zaten.
Muhtemelen aşık değilsiniz artık ve soğudunuz ki normal.
Her gün sinir stres uykusuzluk zaten çoktan uzaklaştırdı sizi ondan.
Yatakları ayırın, zaten çok geçmeden ayrılırsınız

Berbat bir uyku kalitesi, yatak ayırmaktan daha çok baltalar evliliği diye düşünüyorum.

Siz kaliteli uyuyamamayı aşk ve sevgiylemi açıklıyorsunuz 18 senedir birlikteyim eşimle tahmini ne zaman boşanırız

Henüz bir aylık olmamış bebeğimiz var gece uyanıp emzirmek zorundayım ve bu da yetmezmiş gibi benim eşim de horluyor sadece yan yatarken horlamıyor ama uyurken farkında olmadan pozisyon değiştiriyor zaten emzirmek için ya da bebeğin ağlamasına uyanmam yetmiyor gibi bir de ona uyanıyorum. Özellikle bu geceden sonra ben de yatakları ayırmayı düşündüm ama bir yandan da eşimle uyumayı çok seviyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Siz benim gibi temas bağımlısı değilseniz ayırın rahat edin bence

Eniştem çok fit bir adamdı ama yine de bu sorunu yaşıyordu. Eminim kilonun da etkisi vardır ama bu kadar şiddetli bir horlama varsa büyük ihtimalle uyku apnesidir. Eniştem bir cihazla uyuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Hayat kalitesi artmıştı. Halamın da tabi böyle bir şey için boşuna yatak falan ayirmayin. Doktora gidin. Tedavi olsun eşiniz.

Ayrı odalarda mısınız? Ve her gece horluyor uyutmuyor mu devamlı horlayan uyutmayan ne bileyim ya yaşam kalitesi düşünce sevgi mi kalır
İnsanlardan elinde olmayan sebeplerle yarattığı sorunlardan ötürü soğumuyoruz. Bu illa evlilik için değil bütün sosyal ilişkiler için geçerli.

Eşiniz hasta olsa mesela, yine yaşam kaliteniz düşecek. Bu arıza verdi, artık sevmeyeyim mi diyeceksiniz? Çok mekanik bir bakış açısı.

İyi de bu insanın elinde olan bir şey değil ki.
Uyumamaktan bahsediyoruz. Her sabah sinirli, mutsuz, uykusuz işe giden insan da aşk sevgi kalmaz.
Sizin eşleriniz şanslı madem ne diyeyim Yani insan da robot değil. Elinde olmadan uzaklaşır

Evet zor bir şey. O yüzden ayrı uyumak mantıklı başka çözüm bulunamıyorsa. Ayrı uyursan boşanırsın, ayrı uyumazsan soğursun, eee? Çözüm?

Örneği değiştiriyorum belli ki oturmadı kafanızda. Çocuğunuz var mı bilmiyorum. Ama bebekler anne babanın uyku düzeninin içine ederler tabiri caizse. Yıllar boyu uykusuz, her sabah sinirli, mutsuz işe gidersiniz. Çocuğunuzu sevmekten vazgeçeceksiniz sizin bakış açınızla bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…