• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle tuhaf kavgalarımız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
zaten öyle yapacağım hatta krediyide ödemek istemiyorum çünkü çocukları için aldığı arabanın kredisi o da.ben sadece ev kiramı ve evin giderlerini ödeyeceğim.ne yaparsa yapsın.başka kadının çocuğu dediğimde çok acımasızsın o çocukların suçu ne diyor.sanki benim çocukların bir suçu var.

Eşiniz çok uyanik ve siz çok iyi niyetlisiniz.

Eşiniz cocuklarini kendisiyle bir butun olarak görüyor....ama sizi ve çocuğunuzu kabullenmiyor...kendi cocuklarina yemek paylasiyor çünkü onlari benimsemis ama sizi, cocugunuzu, gittiğiniz misafirlikteki insanları benimsemiyor bu yuzden önemsemiyor ve düşünmüyor.

Bu sebeple ne istediğiniz ne hissettiğiniz umrunda değil. Karsi ciktiginizda ise bu hayati sürdürebilmek için sizin maneviyatiniza oynuyor çünkü sizi bu şekilde ikna edeceğini biliyor.

Sizin kadinlik olarak sundugunuz seylere muhtaç ve sizden gelecek paraya muhtaç. Bunu kaybetmemek için her şeyi yapacaktir.

Yoksa sizin maasinizdan nafaka almaya utanir sen faturalari öde askim ben nafakayi hallederim derdi. Yoksa sizin sacinizi boyayacak haliniz yokken çocuklarına araba almaz üstüne yuzsuzluk yapip kredisini size odetmezdi.

Çok iyi niyetlisiniz cok....

Maaşınıza el koyduğu halde, tabağındaki yemeği bile sizden sakınan bir adamı hala nasıl sevebiliyorsunuz gerçekten anlamadım. Maaşınız olmasa bile, ev hanımı bile olsanız ne değişir ki. Bu çok incitici bir şey. Bu davranışlara sizin incindiğinizi bile bile devam etmesi de ayrı incitici.

Sevgiliyle ya da bir eşle yemek içmek, en güzel paylaşımların başında gelir. Siz her yemek zamanı eşinizin yaptığı (isim bile bulamadım) hareketler yüzünden ne yemekten ne içmekten zevk alacaksınız. Canınız çektiği halde, eşinizin tabağındaki bir köfteden alamayacaksanız, aldığınız taktirde kızacağını, küseceğini düşüneceksiniz, dolayısıyla kendinizi kısıtlayacaksanız, gerilecekseniz ne anladım ben bu evlilikten.

Peki eşiniz genel olarak cimri bir insan mı? Evinize gelip gidenin yediğine içtiğine de karışır mı?

Çok ayıp ya,2 lahmacun fazla alıp gelsin, yada arayıp sorsun sende istermisin diye.
Böyle şey mi olur, adam resmen yemeğini kıskanıyor.
İnsan utanır ya sadece kendine alıp gelirken.
Her konusmadan tartısma çıkarıp, kendini haklı sanıp çekip gitmesi ayrı bir tuhaflık zaten başlı başına.
Çok zor valla, kocaman insan bu çocuk degilki, bu yaştan sonra paylasmayı öğrensin.
Allah sabır versin.

Eşiniz çok uyanik ve siz çok iyi niyetlisiniz.

Eşiniz cocuklarini kendisiyle bir butun olarak görüyor....ama sizi ve çocuğunuzu kabullenmiyor...kendi cocuklarina yemek paylasiyor çünkü onlari benimsemis ama sizi, cocugunuzu, gittiğiniz misafirlikteki insanları benimsemiyor bu yuzden önemsemiyor ve düşünmüyor.

Bu sebeple ne istediğiniz ne hissettiğiniz umrunda değil. Karsi ciktiginizda ise bu hayati sürdürebilmek için sizin maneviyatiniza oynuyor çünkü sizi bu şekilde ikna edeceğini biliyor.

Sizin kadinlik olarak sundugunuz seylere muhtaç ve sizden gelecek paraya muhtaç. Bunu kaybetmemek için her şeyi yapacaktir.

Yoksa sizin maasinizdan nafaka almaya utanir sen faturalari öde askim ben nafakayi hallederim derdi. Yoksa sizin sacinizi boyayacak haliniz yokken çocuklarına araba almaz üstüne yuzsuzluk yapip kredisini size odetmezdi.

Çok iyi niyetlisiniz cok....
haklısınız galiba bu söylediklerinizi düşüneceğim teşekkür ederim.

Maaşınıza el koyduğu halde, tabağındaki yemeği bile sizden sakınan bir adamı hala nasıl sevebiliyorsunuz gerçekten anlamadım. Maaşınız olmasa bile, ev hanımı bile olsanız ne değişir ki. Bu çok incitici bir şey. Bu davranışlara sizin incindiğinizi bile bile devam etmesi de ayrı incitici.

Sevgiliyle ya da bir eşle yemek içmek, en güzel paylaşımların başında gelir. Siz her yemek zamanı eşinizin yaptığı (isim bile bulamadım) hareketler yüzünden ne yemekten ne içmekten zevk alacaksınız. Canınız çektiği halde, eşinizin tabağındaki bir köfteden alamayacaksanız, aldığınız taktirde kızacağını, küseceğini düşüneceksiniz, dolayısıyla kendinizi kısıtlayacaksanız, gerilecekseniz ne anladım ben bu evlilikten.

Peki eşiniz genel olarak cimri bir insan mı? Evinize gelip gidenin yediğine içtiğine de karışır mı?
haklısınız ben zaten geriliyorum sürekli, acaba sinirli davranışlarını ne zaman yapacak diye sonra da böyle kavga çıkıyor işte.yok yani aslında cimri değildir yani lafını ettiğini duymadım ama kimseyi umursamadan hareket ediyor.

haklısınız belki böyle bir yapısı olabilir lakin siz köftenizi yerken eminim eşinizde istese kendine köfte söyleyebilir durumdadır.ama ekonomik olarak çok sıkıntılı olduğumuz şu dönemde benim böyle bir şansım olmadığını biliyor ki zaten maaşımı daha öncede söylediğim gibi nafaka ve krediye yatırıyor.insan karşıdakinin canının çekebileceğini düşünebilir bu şartlarda.ki kendisi benim tabağımı sorgusuz tüketebilir.
aslında suc birazda sizde onun esinin nafakasını neden sen ödeyesin bide senin esindne kalma maas varmıs oglun icin bunu bence gururla söylemelisin esin soda muhabbeti yapamamalı yani onları babasının parasıyla aldım deyı agzını kapatmalısın

Elbette dışarıdan bakmak kolay gelir, yaşamayan bilmez ama; benim sizin ilk eşinizden olan çocuğunuza içim acıdı resmen. Eşiniz bencil bir insan olabilir ve yemeğini bile sizden sakınabilir. Bu durum benim için hiç problem değil, zira sizin tercihiniz. Siz onu böyle kabul etmişsiniz. Ya çocuğunuz ? Onun suçu ne? :KK43: Değişmesini bekliyorsanız yanılıyorsunuz, koca adam bu yaştan sonra huy mu değiştirecek ? Sizin değişim olarak gördüğünüz o küçük nüanslarda emin olun onda değil sizde gerçekleşiyor , siz duyarsızlaşıyorsunuz. Yanlış anlamanızı istemem ama; ben yavrumu böyle bir adamın yanında büyütmezdim üstelik yetim. Yaralı bir kuş gibi ... O yaralı kuşa çok pardon ama böyle bir hödük mü baba modeli olacak :KK12:

Enterasanmis, ne adamlar var ya..hamile kadini evde birakip gidiyor bide dolaniyor ortalikta bilmem neyim diye..ailesinin bu adami yetistirme tarzini sizde devam ettirmeyin,

bu ne gorgusuzluk ya annen seni yanlis yetistirmis git bi bilene sorda bu hal ve hareketlerin dogrumu yoksa benmi yanlisim bir sor deyin..nasil sinir oldum hamile kadinin onunde lahmacun al ye teklif bile etme..hem gunah, hem gorgusuzluk, hem egoistlik..

tam benim o reklaminda oynayacak tip...

keske kendi payini onun tabagina koymasaymssin simdi bende hani kendi tabagimdakileri pek baskasna vermeyi sevmem ama kocanin yaptigi cok yanlış kendisine yemek aliyo ve hamile olduğun halde sana almiyo aslında tam tersi olması lazim yemeyip sana yedirmesi lazim erkekler neden boyle buyuk bir bencillik soz konusu.

ya aslında nereden başlayayım bilmiyorum.eşimin tuhaf hareketlerini yadırgıyorum.kısaca bilgi vereyim.ben 5-6 aylık hamileyken balık yapmış eşim geç geldiği için ona da ayırmıştım, kendi payımada iki tane küçük balık ayırdım ona eşlik edeyim diye ki hamile olunca karşıda birisi bir şey yerken canı çekiyor insanın.neyse geldi kızarttım koydum önüne tabağı kendi payımıda onun tabağına koymuştum zaten az bir şey diye.tabaktan ilk balığımı aldım yedim, ardından ikinciyi aldığımda eşim tabağı önüme çarpıp al hepsini ye dedi.o zaman şok olmuştum zaten çünkü altı üstü yemekti ve ben hamileydim.neyse

ben o zaman bunun stresli olduğu için yaptığı bir şey olduğunu düşünmüştüm.zamanla bu hareketleri devam etti.örneğin kendine dışardan özel olarak bir şey getirir ama size teklif etmez, teklifsiz bir parça almaya kalkarsanız vücut hareketleriyle sinir olduğunuzu anlarsınız falan gibi.bende karar verdim bundan sonra hiç dokunmayacağım bir şeyine diye.

dün kendine 4 lahmacun getirmiş akşam gene oturdu yemeye başladı.bende gittim mutfaktan bir tabak yemek aldım oturdum onunla birlikte yemeye başladım.epey bir süre sonra sen yemeyecekmisin dedi.bende teklif edersen bir parça alabilirim dedim.teklif mi bekliyorsun gelip alsaydın ya dedi bende durumu açıkladım gene gerginlik yaşamak istemediğim için uzanmadığım söyledim.tabağı masaya çarpıp gene kanepeye oturdu.ağız tadıyla bir şey yedirmiyorsun dedi.bende özür diledim konu kapansın kavga etmeyelim diye.ama özrümü kabul etmedi ve giyinmeye başladı.
ki her tartışmada küçük yada büyük olsun hemen giyinir gider.hani bir iki saat sonra geri gelir diye bir şey de yok.o geceyi annesinde geçirir.buna anlam veremiyorum inanın.ben hiçbir tartışmada gidip bir başka evde kalmayı düşünmedim ki rahat edemiyorum evimi özlüyorum yerimi yadırgıyorum falan.ama o onca yolu gitmeye üşenmiyor ve neden başka evde kalmak onun için bu kadar kolay bilmiyorum.

o gittikten bir süre sonra mesaj attım.annenlerde misin öyleyse söyle de endişe etmeyeyim dedim.sana ne nerdeysem nerdeyim rahat bırak beni diye mesaj atmış.şimdi nasıl davranayım bilmiyorum.
görgüsüz ve şuana kadar hiç bişey paylasmamıs hayatında.Benim sevgilimde evlerinde lokum vardı kahve yapmıs normalde kahve yanında tatlı bir sey ikram edilir ya hani.Lokumda verrir insan dedim he hö bisiler söyledi sohbet ediyoduk o ara versene canım cekti hala vermiyosun ne cimrisin demstim :D tek cocuk sevgilim paylaşmayı sevmeyen bi yapısı tutuyo arada

valla öküz derim hayvan derim mal derim bencil derim ....derimde derim kocama ama ben zeytini çok sevdim diye adam zeytin yemiyo bitmesin sen hepsini böyle sevmezsin diye...işte en malı buysa sizin eşiniz ne oluyor tahmin edin:KK62:

Valla hepsini geçtim de dışardan kendine bişey alınca sana da neden almıyor ki çok bencil ce senin yaptığında çok yanlış ben olsam o tabağı kafasinda Kırarım

su an karsimda olsa esini bir kasik suda bogarim
hamilesin ya hamileeee
gerekirse sen ac kal bir lokma bile yeme ama Karin yesin
Allah sabir versin ne diyeyim

o anda tabagı kafasına atasım gelir helede bir erkege hic yakısmıyor kucukken cok bencil yetiştirilmiş heralde erkek ilk once karısına verir yahu bide hamilesin

Çok şaşırdım okurken.küçük bir çocuk gibi,yaptığı gorgusuzluk yetmiyor birde geceyi annesinde geçiriyor,birde trip atıyor:KK57: cidden çok sabirlisiniz.iletişime açık birine benzemiyor eşiniz Allah kolaylık versin.

sizede getirmesi gerekirken hepsini kendi önüne koyup yiyor? ilk okulda çikolatamızı paylaşırdık. lisede sandviçimizi ve hatta giysilerimizi paylaşırdık evlenince hayatımızı paylaşıyoruz.. ama eşinizin paylaşmak kelimesinden haberi yok. bu ailesinin hatası ailesi öğretmeliydi.. haklı olduğunuz halde alttan alığ özür dilemek zorunda kalmak sır gitmesin diye... çok zor gerçekten. peki bir kavgada da ondan önce siz giyinip gitmeye kalksanız ne yapar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X