• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle tartismamiz

Yok canim yanlis anlamadim , tabii oylede yapilir , ama ben kendisine bu konuda hassaa oldugumu kac kere acikladim , ve zorla dogumuma girdigi icin asla ve asla yaninda emzirmiyorum.
Ay inan ki benimkide oyle , daha hastanedeyim bebegim 5 saatlik koklaycam kizimin ustune cikti resmen bebek yatagi kirilacak diye cok korktum, 'anne dikkat et yatak kirilacak cocugun ustune ' dedim refklesle, buna 2 gun gelfi gitti agladi torunumu esirgiyorsun diye
işte bu yüzden canım inatlaşma .ufak tefek jestler yap .
mesela uyumaya götüreceksin dimi babannesi minnoş uyumaya gidiyor.babaannesi hadi onu öpde tatlı tatlı uyusun de.
babaannesi tatlın seni çok özledi bak geldik de.
anlatabiliyormuyum.
bu tarz şeyler ona yeter. sen çeker gibi oldukça hani yatağı kırıyormuş ya abartır. yemesini uykusunu bozacak hal tavırlara girer.
okuyoruz burdan babaanneleri kendi ağzından çıkartıp yedirenleri:)
yani babaanneyi yüceltececeksin ufak jestlerle.oda rahat edecek .torunumu benden uzak tutmuyor.yoksa senle bebek kapma yarışına girer olan minnoşa olur:)))
hayılı olsun bu arada.
zor günler canım bilirim

Şimdi bunu tek taraflı düşünüp, yorumlamamak lazım.
Belli ki kayınvaliden seni seviyor, seninle ve bebeğinle daha yakın olmak istiyor. Sen de sanırım biraz mesafeli bi insansın. Bu da onu içten içe üzüp, kızdırıp, yaygara çıkarmasına sebep olmuş.

Bence bebeği onun yanında emzirmenin bi sıkıntısı yok. Ortamda yabancı bi erkek yoksa tabi. Üzerine bi örtü atabilirsin, böyle yapan yeni doğum yapmış çok kadın gördüm. Yaptığın bu davranış seni ona tavır almış gibi gösterebilir. "Anne ben bi bebeği emzirip geleyim, olur mu?" gibi bi cümle bile kullansan, kendine karşı yapılacak saldırılara kapılarını kapatmış olursun. Eşin de doğal olarak -sen kendi annene karşı nasıl hassas isen- annesine karşı hassas olabilir, bunda eşine kızacak bir şey yok.

Hııı şunu da belirteyim; belli ki kültür olarak biraz farklılar. Olayları yaygara yapmayı seviyor gibiler. İşte burada da sen akıllı davranıp, onları aklınla idare etmelisin. Karşılıklı didişmek yerine, bence onları artık tanıyıp, onlara göre davranmalısın. Bu daha kolay olur senin için, yoksa hep sinir stres..

bebek, babasının üstüne, kvaldenin üstüne, görümcenin üstüne yapmalı çişini. çok merak ettiklerine kavuşsunlar bi daha bu konuda rahatsız etmesinler seni.

ne meraklıymış milletin orasını burasını görmeye, bokunu görmeye ya.

doğumuna girmiş ya ne işi var orada allahım benden böyle bir şeyi kendi annem bile sadece istese çıldırırım. neyin merakı bu allah allah anlayamıyorum ya.

B Berenh83 , bebeğini sürekli olarak sessiz bir odada emzirmeni tavsiye ederim. Dikkati dağılmıyor, sana konsantre oluyor. duygusal bağ daha iyi kuruyorsun.
Alt açma mevzu zaten, geçen internette okudum. BEBEKlerde mahramiyet duygusunun gelişmesi için altını değişirken yalnız olmanız gerekir. Bebeğin-çocuğun ilerde bilinçaltına yerleşiyormuş ( ki doğru olduğunu düşünüyorum kesinlikle)
kız erkek farketmez dikkat etmek lazım.

zaten hala lohusa sayılırsınız, kendinizi üzmeyin. evladınızın size ihtiyacı var.

ve ben birgün denk geldi annemin (eşimin annesi) yanında emzirirken, eşim geldi. oturuyoduk filan. 3 kişi.
Daha sonra eşim rahatsız olmuş demek ki, kendisi dedi odada emzir diye.

Yok canim bu kadar , bende birikti asil , duygusal bi konusmada yaptim agladim geldi sarildi ama sucunu kabul etmiyor , tekrar basa donuyoruz.
Ben surekli idare ediyorum, kadin annem ve babamin yaninda bana iftira atti , demedigim biseye dedin dedi , esimde sahit, haklisin dedi bitti. Ailemin yaninda beni kac kere yalanci cikarmaya calisti bisey demedim, ciddiye almadim. En son 1000 kere konustugumuz halde aglaya zirlaya zorla dogumuna girdi kadin ya , heryerim ortada normal dogum yaptim ama suni sanci yedim bunun ortasinda gecti karsima af buyrun mahrem yerimi izledi kadin gozumun icine baka baka :KK43:

:sinirli::sinirli::sinirli::sinirli::sinirli:

:işsiz:

fazla sokulmayın bu kadına bence. :kızgın:

Bence sen haklısın ortada lak diye çıkarıp emzirmenin lüzumu yok nasıl rahat ediyorsan öyle yaparsın ki alt alma da mahrem bir durum benim de çocuğum henüz doğmadı ama Allah nasip ederse doğunca aynı sizin gibi yapacağım.
Yazın biz de kayınvalidemlere gideceğiz onlarda da kapı çalma gibi bir huy yoktur eltim falan çok rahattır bayanlı erkekli ortamda arkasını dönüp açıp emziriverir :D ben çekinirim sırf bu yüzden emzirme önlüğü aldım sen de emzirme önlüğüyle emzirebilirsin o zaman utandığını konunun onla ilgili olmadığını anlar belki.
Görümcen ve eşin tamamen haksız.

Emzirmeyi yanında yapmak istemeyebilirsin ama altını değiştirmek için sürekli başka odaya gitmek istemeniz garip ğstelik zaten kaç kere emzirmek için gitmişsiniz birde altını değiştirmek için çantayı alıp gitmek ve eşinize böyle iyi gibi imalı laflar demek yakışıksız. Hele ki gerçekten annenizin yanında rahatça altını değiştirip kayınvalidenizin yanında odaya götürüyorsanız ayrımcılık olmuş oluyor eğer bir şey uyguluyorsanız bu herkese karşı olmalı. Hem zaten bir bebek 15-20 dk dan fazla emzirilmez sütünüz geliyorsa zaten doyar. Sürekli her istediğinde gitmek yerine bir örtü örtebilirsiniz emzirirken.

Back