• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştık moralim bozuk yardım edin…

E haklı zaten. Çocuğunuz olsa ve zorlansanız da böyle mi tepki vereceksiniz? Can bu yahu başta düşünecektiniz bunları almışsınız bi sorumluluk ağır gelince ya o ya ben. Ben olsam köpüşü seçerdim bu arada. Sorumsuz insanlarla aynı yolda yürünmez.

E haklı zaten. Çocuğunuz olsa ve zorlansanız da böyle mi tepki vereceksiniz? Can bu yahu başta düşünecektiniz bunları almışsınız bi sorumluluk ağır gelince ya o ya ben. Ben olsam köpüşü seçerdim bu arada. Sorumsuz insanlarla aynı yolda yürünmez.
Allah başınıza böyle bir hastalık vermesin yine de, eğer verirse anca o gün beni ve psikolojimi anlarsınız. Negatif yorumunuz için teşekkürler

Eğitime başladık ilk günden beri ama evimize dışarıdan kişiler yeni gelmeye başladığı için çok olumsuz davranışalr sergiliyo eğitemiyoruz. Yemek için ise baştan beri izin vermedik ama her defasında masaya elimize atlamaya çalışıyor belki profesyonel eğitimle çözülür
Yeni gelen kisileri ne yapip ne yapmamasi konusunda egitin.

Hicbir misafir benim kopeklerimden onemli degil mesela. Onlarin egitimini veya psikolojisini bozacak insanin da evimde yeri yok kimse kusura bakmasın. Kara listemizde uc kisi var mesela su an.

Eve almama imkaniniz olan insanlar degillerse de durumu anlatın. Siz boyle yaptiginiz icin kopek cigrindan cikiyor, başa çıkamıyoruz yapmayin diye. Eve gelenler gidecek ama siz kopekle kalacaksiniz.

Profesyonel destek almaniz bence en iyisi olur, bunlar aşılması kolay sıkıntılar.

Allah başınıza böyle bir hastalık vermesin yine de, eğer verirse anca o gün beni ve psikolojimi anlarsınız. Negatif yorumunuz için teşekkürler
Annem böyle bi rahatsızlık geçirdi evimizdeki evcilimizin sorumluluğu bana da ağır geldi zaman zaman hatta evin sorumluluğu benim üzerime kaldığı için onun sorumluluğu da. Yine de bi canı, olmadı verelim başkasına demek bambaşka. İnanın aklıma bile gelmedi böyle bir şey. Hayat malesef dogrusal ilerlemiyor. Her an her şey olabilir ona göre bazı sorumlulukları almaya karar verdiysek sonuna kadar devam etmemiz lazım. Allah şifa versin annenize eminim onun için bile moral kaynağı olur üzerine atlasın bırakın. Bakış açınızı değiştirin.

Hicbir misafir benim kopeklerimden onemli degil mesela. Onlarin egitimini veya psikolojisini bozacak insanin da evimde yeri yok kimse kusura bakmasın. Kara listemizde uc kisi var mesela su an.

Eve almama imkaniniz olan insanlar degillerse de durumu anlatın. Siz boyle yaptiginiz icin kopek cigrindan cikiyor, başa çıkamıyoruz yapmayin diye. Eve gelenler gidecek ama siz kopekle kalacaksiniz.

Profesyonel destek almaniz bence en iyisi olur, bunlar aşılması kolay sıkıntılar.
Annem, ablam gelen kişiler olumsuz bir şey yapmıyorlar :( bebeğe atlamaya çalışıyor panik oluyor en fazla bebeği kaldırıyor havaya bu gibi şeyler. Bizimki en ufak yere peçete bile düşse koşup yakalıyor

E esiniz ne yapiyor bu sirada
Sadece evden calisip yukunuzu hafifletmiyor mu
Bence isleri paylasin konu cozulur
Köpekle ilgileniyor. Yemeğe, masaya atlamaya çalıştığı için o sırada onu tutuyor mesela. Annemle ilgilenmeme yardımı olamıyor yemek de zaten ben yapmak durumundayım. Yani yük bende daha çok

Evet bir hayvan sahiplenmek çok zor, özellikle bir daire içinde köpek bakımı hayli zor. Ancak her ne olursa olsun bunu öncesinde araştırmak lazımdı. Evimde iki kedim var kuşlarım var bunun sorumluluğunu çok uzun süre düşünüp aldık eşimle. Yani boş yere konuşmuyorum.

Bir hayvan evinze geldiği zaman sizi sahiplenir, tanır, bilir. Bir başka yere gidince psikolojisi bozulur. İki kedimiz de birincisi sokağa atılmış yada kaçmış bir yetişkin bir kedi idi ikincisi de yine yavru tatlılığı bitince verilen bir yetişkin kedi. Her ikisinin de psikolojisini düzeltmek hayli zaman aldı.

Şu an yapmanız gereken şey çocuğu verecek bir sebep aramak yerine onun eğitimi için ne yapılabilir diye düşünmek gerekiyor. Köpekler eğitime çok açık hayvanlardır.

Öte taraftan kirada oturuyor iseniz bahçeli bir eve bakmak hem köpeğin enerjisini atması hem de diğer pek çok zorluğu hafifletmek için bir çözüm olabilir.

18 yıl köpek baktım, oğlum 18 yaşında öldü öyle diyeyim… Şimdi eşimin de 2 köpeği var, apartman dairesinde yaşıyoruz ve evet çeşitli zorlukları var. Sizi çok iyi anlıyorum, sevgisi çok başka olsa da sizin için doğru zaman değil öyle görünüyor. Anneniz için geçmiş olsun, Allah acil şifa versin inşallah. Eşinizden bu süreçte köpek bakımını tamamen üstlenmesini isteyebilirsiniz. Karşılıklı bir alışma süreci olacaktır, o zamana kadar eşinizin daha çok ilgilenmesi şartıyla bu konuyu bir süre açmadan deneyin…
Başınız sağ olsun, evet doğru özet kesinlikle doğru zaman değil benim için… daha çok eşim ilgileniyor özellikle rutiniyle öyle konuştuk ama bebek ve küçük ırk olduğu için şımarık pek söz dinlemiyor. Annem artık bizde kalıyor daha çok yatarken kafasına zıplıyor mesela 1 dk yalnız bırakamıyoruz, ilaç verecekken almaya çalışıyor mecburen odadan çıkartıyorum bağırmaya başlıyor bu gibi hareketleri olunca her an eşim ilgileniyor ben sıfır ilgide olabiliyorum gibi bir durum olmuyor ne yazık ki

Pandemide evden çalıştığımız için eşim de köpek sahiplenmeyi çok istiyordu ben de sonunda ikna oldum ve köpek edindik. Zorluklarına dair hiçbir fikrim yoktu ve hemen peşinden annemin ölümcül hastalığı ortaya çıktı bir yandan annemle ilgilenmem bir yandan çalışmam bir yandan ev yemek işleriyle ilgilenmem gerekiyor tahmin edersiniz. Buna bir de köpek faktörü eklendi ve o kadar zor bir ırk tercih etmişiz ki asla dinlenemiyoruz eve annem geliyor sürekli anneme zıplamaya çalışıyor, odadan çıkartsak yanına gidene kadar susmadan havlıyor, yemek hazırlarken bir yandan ona dur demekle geçiyor yemeğe oturunca ayrı uğraşıyoruz masaya devamlı zıplamaya çalışıyor. Ve ben hem bu tempoya hem köpekli hayata böyle zor bir dönemde alışamadım bunu eşimle paylaştım bana asla hak vermedi düzelicek alışıcak dedi başkasına vermeyi teklif ettim asla onaylamıyor ve bütün ilgisini ona vermek zorunda kaldığı ve ben de diğer bahsettiğim faktörlerle yoğun olduğum için kaliteli vakit geçiremez olduk tartıştık ilk defa dünden beri konuşmuyoruz. Köpeği ben veremem dedi sürekli aynı konuyu açıyorsun dedi. Gerçekten gücüm yok ya ben ya o deme safhasındayım üstelik kendini haklı görüyor fikir verin ne yapmalıyım

Alıntı
Eve bir televizyon alırken bile özelliklerini vs araştırıyoruz bir canı kabul ederken ırk özelliklerini, köpek bakımının + - yönlerini araştırmamak gerçekten büyük bir yanlış olmuş. Evde evcil hayvan bakımı gerçekten büyük bir sorumluluk istiyor bu sorumluluğa hazır olan insanlar bakmalı bence, bir hevesle alıp eve tıkmak haksızlık gibi geliyor bana. Her gün 1-2 saat tempolu bir yürüyüş hem evdeki hareketliliğini azaltacak hem de köpekciğe huzur verecektir. Gençse dinamik olması normal bol bol oyuncak alın, fiziksel aktivitelerine ağırlık verin. Sakinleşir böylelikle.

Konu sahibi annem geliyor diyor
E kendini dogurani ihmal etsin o zaman
Sorumluluk almis geri donusu zor ama esinde suc bence ha kv ha kopecik olay burda
Esi kendisi ile vakit de gecirmiyormus oyle anladim ben
E ne yapsin konu sahibi
Daha yapici yorumlarla motive olabilir
Ki o anne ye ileride bakma konusu olusursa o zaman anne sen gelme benim kopegim mi var diyecek
Eger kv sıkıntılı olsaydi es kisisi direk geri verirdi

Eve bir televizyon alırken bile özelliklerini vs araştırıyoruz bir canı kabul ederken ırk özelliklerini, köpek bakımının + - yönlerini araştırmamak gerçekten büyük bir yanlış olmuş. Evde evcil hayvan bakımı gerçekten büyük bir sorumluluk istiyor bu sorumluluğa hazır olan insanlar bakmalı bence, bir hevesle alıp eve tıkmak haksızlık gibi geliyor bana. Her gün 1-2 saat tempolu bir yürüyüş hem evdeki hareketliliğini azaltacak hem de köpekciğe huzur verecektir. Gençse dinamik olması normal bol bol oyuncak alın, fiziksel aktivitelerine ağırlık verin. Sakinleşir böylelikle.
Çok haklısınız ama ne kadar okusak araştırsak da çevrede bir örneğini görmeden veya aynı eve girmeden ne derece zor olduğunu anlayamıyorsunuz. Benim için zor bir döneme denk gelmesi beni bu hayli zorladı normal zamanda sahiplensek durum nasıl olurdu görmek isterdim

O size cok guc verecek biraz zaman verin henuz bebek ortama alisacak liderini ogrenecek. Bambaska bir dunya. Bu donemde aslinda size nimet.
Egitimlerini tamamlayin yavrular daha kolay egitim alir biz 3 yasinda tramvali can a egitim verdik. Hersey cozulur. Verme ihtimalini hic dusunmeyin bile o artik size ait bir parca.

Başınız sağ olsun, evet doğru özet kesinlikle doğru zaman değil benim için… daha çok eşim ilgileniyor özellikle rutiniyle öyle konuştuk ama bebek ve küçük ırk olduğu için şımarık pek söz dinlemiyor. Annem artık bizde kalıyor daha çok yatarken kafasına zıplıyor mesela 1 dk yalnız bırakamıyoruz, ilaç verecekken almaya çalışıyor mecburen odadan çıkartıyorum bağırmaya başlıyor bu gibi hareketleri olunca her an eşim ilgileniyor ben sıfır ilgide olabiliyorum gibi bir durum olmuyor ne yazık ki
Konu ilerledikce anliyorum ki esiniz gereken egitimi veremiyor

Konu sahibi annem geliyor diyor
E kendini dogurani ihmal etsin o zaman
Sorumluluk almis geri donusu zor ama esinde suc bence ha kv ha kopecik olay burda
Esi kendisi ile vakit de gecirmiyormus oyle anladim ben
E ne yapsin konu sahibi
Daha yapici yorumlarla motive olabilir
Ki o anne ye ileride bakma konusu olusursa o zaman anne sen gelme benim kopegim mi var diyecek
Eger kv sıkıntılı olsaydi es kisisi direk geri verirdi
Anneme şu an ben ve kardeşim bakıyoruz biraz bende biraz onda kalıyor, ne kadar ömrü var bilmiyoruz bile Allah kimseye yaşatmasın köpekle ilgilenirken çok yoruluyosun diyo benden su bile istemeye çekinir oldu. Ne yapacağımı şaşırdığım için böyle bir konu açtım

Ablacım alırken bakıcaksınız bu ırk nasıl bir ırktır misal çocuk sever mi, havlar mı, bahçeyi sahiplenir mi...

Küçük ırk köpekler çok enerjik hayvanlar genel olarak hele ki bebekse hop zıp takılması normal. gezmek ister, top oynamak ister o hayvan. Bunları veremem derseniz büyük ırk sahiplenicektiniz ya da baştan almayacaktınız. Şimdi ne yazsam boş

Annem, ablam gelen kişiler olumsuz bir şey yapmıyorlar :KK43: bebeğe atlamaya çalışıyor panik oluyor en fazla bebeği kaldırıyor havaya bu gibi şeyler. Bizimki en ufak yere peçete bile düşse koşup yakalıyor

Köpek o üstelik bebek tabi ki oynayacak. Oynamasından rahatsızsanız bu hayvanı niye aldınız ki :KK51:

Back
X