• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştık moralim bozuk yardım edin…

Anneme şu an ben ve kardeşim bakıyoruz biraz bende biraz onda kalıyor, ne kadar ömrü var bilmiyoruz bile Allah kimseye yaşatmasın köpekle ilgilenirken çok yoruluyosun diyo benden su bile istemeye çekinir oldu. Ne yapacağımı şaşırdığım için böyle bir konu açtım
Annenizin kendi evi varsa sira size geldiginde orda bakmanizi oneririm bu sure zarfinda esiniz de egitimiyle tamamen ilgilenir
Ileride annenizin son zamanlarinda yaninda olamadiginiz icin cok uzulebilirsiniz

Annenizin kendi evi varsa sira size geldiginde orda bakmanizi oneririm bu sure zarfinda esiniz de egitimiyle tamamen ilgilenir
Ileride annenizin son zamanlarinda yaninda olamadiginiz icin cok uzulebilirsiniz
Var fakat o da mümkün olmuyor, kendi evinde asansör yok ve merdiven çıkamıyor şu an. O yüzden bizlerin evinde kalıyor

Annenizin özel durumundan dolayı tahammül seviyeniz azalmıştır, normal karşılıyorum. Bu süreçte köpeğinizin her şeyi ile eşiniz ilgilensin. Başkasına vermek onun psikolojisi için çok kötü. Onlar da bağlanıyor sahiplerine. Başka eve gönderildiği için yemeden içmeden kesilen hayvanlar duydum.

Benim de evcil hayvanım var bu arada. Bazen zorlukları olduğunu biliyorum. Ama sevginizi ve merhametinizi esirgemeyin. İstediği sadece bu..
Eve, size ve kurallara uyum sağladığında vazgecilmeziniz olacak eminim.

Not: Şimdi okudum, annenizle pek aynı ortamda olmaması gerekiyormuş. Anneniz sizde iken eşiniz başka odada ilgilenebilir. Böylece yalnız olmadığı için havlamaz diye düşünüyorum.

Anneniz için de geçmiş olsun, Rabbim şifa versin 🙏🏻

Annenizin özel durumundan dolayı tahammül seviyeniz azalmıştır, normal karşılıyorum. Bu süreçte köpeğinizin her şeyi ile eşiniz ilgilensin. Başkasına vermek onun psikolojisi için çok kötü. Onlar da bağlanıyor sahiplerine. Başka eve gönderildiği için yemeden içmeden kesilen hayvanlar duydum.

Benim de evcil hayvanım var bu arada. Bazen zorlukları olduğunu biliyorum. Ama sevginizi ve merhametinizi esirgemeyin. İstediği sadece bu..
Eve, size ve kurallara uyum sağladığında vazgecilmeziniz olacak eminim.

Not: Annenizle pek aynı ortamda olması gerekmiyormuş. Anneniz sizde iken eşiniz başka odada ilgilenebilir. Böylece yalnız olmadığı için havlamaz diye düşünüyorum.

Anneniz için de geçmiş olsun, Rabbim şifa versin 🙏🏻
Çok teşekkür ederim, umarım hem ben ona hem de o evimize uyum sağlar ve huzurlu bir yaşam süreriz. Zorlu bir dönemde zorladığı için bu psikolojiye bürünmüştüm..

Biz de bekarken bir pekinez kopus almistik cidden eslerin birbirine sarilmasina bile karsiydi kopusumuz. Azicik sarilasak evi basimiza yikiyodu, surekli ilgi istiyodu. Biz kimseye veremeyiz evlenince napicaz diye dusunurken babam cok sevdi. Hem bahceli musait yeri de olunca bizim evden daha mutlu oldu. Simdi annem bile seviyo ki o asla dokunmazdi kopeklere.
size tavsiyem uzaklasmadan yakininizda gidip gorebileceginiz bi yakininizdan yardim isteyin. Bahceli ortam olursa onun icinde iyi olur. Ama hic tanimadiginiz goremiyeceginiz birine vermeyin. Cocuk gibi uzulurler. Hic kiyamam.

Çok teşekkür ederim, umarım hem ben ona hem de o evimize uyum sağlar ve huzurlu bir yaşam süreriz. Zorlu bir dönemde zorladığı için bu psikolojiye bürünmüştüm..
Anlıyorum, insanın bu tarz çaresiz kaldığı durumlarda tahammülü çok azalıyor. Ama bir süre sonra birbirinize alıştığınızda, evcil dostunuz sizin üzüntünüze bile destek oluyor aslında. Bizim kedimiz biz üzgünken özellikle gelir kucağımıza, gırlar düşünün..

Ona zahmet külfet gözü ile bakmayın. Sevin, sesli olarak konuşun. Paylaşın yani üzüntünüzü, sevincinizi sanki anlıyormuş gibi anlatın.. Anlatırken oğlum ya da kızım deyin mesela.. Bir süre sonra bir bakmışsınız birbirinize alışmışsınız, ve iki dakika ortada olmadığında nerede diye evde onu arıyor olacaksınız 😊

Tekrar geçmiş olsun annenize 🙏🏻

Sahiplendikten 1 gün sonra annemin hastalığını öğrendik. Keşke normal bir dönemimde olsaydım ilgimi köpeğe verebilseydim ama olmuyor bu şartlarda. Gerçek sahibi olmadığımı hissediyorum daha mutlu edecek başkası vardır belki ona da yazık
Eşinizin işi iş yeri müsaitse oraya götürsün orada baksınlar. Haklısıniz bende çok çok severim hayvanları hatta insanlardan çok 😄 ama tabıkı sorumluluk sonuçta. Bebekken alıyorlar sahiplerine alışıyorlar sonra istemeyip başkasına veren çok gördüm. Sanki çocuğunu evlatlık veriyormuş gibi geliyor bana, üzülüyordur hayvanlar yadirgarlar. Siz de sahiplenin vermeyin kinseye demekki sevmiş sizi mutlu oynamak istiyor ilgi istiyor. İlerde çocuğunuz olursa ona da arkadaş olur.

Konu sahibi annem geliyor diyor
E kendini dogurani ihmal etsin o zaman
Sorumluluk almis geri donusu zor ama esinde suc bence ha kv ha kopecik olay burda
Esi kendisi ile vakit de gecirmiyormus oyle anladim ben
E ne yapsin konu sahibi
Daha yapici yorumlarla motive olabilir
Ki o anne ye ileride bakma konusu olusursa o zaman anne sen gelme benim kopegim mi var diyecek
Eger kv sıkıntılı olsaydi es kisisi direk geri verirdi
Nasil motive edici yorum yapayım ne istersiniz? Kopegin egitim sorunlari ciddi degil, profesyonel egitimle cozulur, esiniz destek alsin egitimini duzeltsin diyorum.
Eve gelenler gelme diyemeyeceginiz kisilerse konusun kopegin egitimini bozmasinlar diyorum.
Siz ne yazmamı isterdiniz, soyleyin onu yazayim madem.

Psikolojik olarak kaldıramiyorsanız . Eşinize daha fazla sorumluluk verin.
Sadece köpekle ilgili değil. Yemek ve evin düzeni tertibiyle de ilgilensin.

Paşam köpeği getirmiş ama sanki sadece siz ilgilenin diye.. Öyle bir dünya yok. Annenizde hastaymış.. kolay şeyler atlatmıyorsunuz.

Başınız sağ olsun, evet doğru özet kesinlikle doğru zaman değil benim için… daha çok eşim ilgileniyor özellikle rutiniyle öyle konuştuk ama bebek ve küçük ırk olduğu için şımarık pek söz dinlemiyor. Annem artık bizde kalıyor daha çok yatarken kafasına zıplıyor mesela 1 dk yalnız bırakamıyoruz, ilaç verecekken almaya çalışıyor mecburen odadan çıkartıyorum bağırmaya başlıyor bu gibi hareketleri olunca her an eşim ilgileniyor ben sıfır ilgide olabiliyorum gibi bir durum olmuyor ne yazık ki
Çok zor bir durum. Ama annenizin huzuru ve sağlığı ile kıyaslanamaz hiçbir şey. Köpeğinizi bir süre eğitime gönderebilirsiniz?

Belki görmemişsinizdir yorumlarda yazmıştım annem hasta çok dipdibe gelmesi doğru değilmiş kafasını yüzünü yalamaya çalışıyor diye panik oluyorum ben de

Şöyle diyeyim, madem anne hasta anne açısından gayet pozitif olabilir diye düşünüyorum bebek bir köpek hoplar zıplar neşelendirir. Siz de bu kadar olumsuz bakmayın bence, yürüyüşe çıkarırsınız kafanız dağılır. Yani aslında bu köpeğin hayatınıza girmesi gayet pozitif olabilir.

Bence eşiniz getirip sorumluluğu başınıza atmış. Adam gibi eğitim veremeyecekse de köpeği eğitime göndersin, ilgilensin. Bizim şirket ceosu yeni yavru edindi geçen yaz, adam eğitim vericem diye yazboyu evden çalıştı. Bu iş kolay değil ya kendin eğitim vericeksin ya da 1 ay götürüp getireceksin bir eğitmene. Eşiniz sorumluluk almalı. Eğitilmemiş bir hayvanla bunalmanız normal.

Son düzenleme:
Pandemide evden çalıştığımız için eşim de köpek sahiplenmeyi çok istiyordu ben de sonunda ikna oldum ve köpek edindik. Zorluklarına dair hiçbir fikrim yoktu ve hemen peşinden annemin ölümcül hastalığı ortaya çıktı bir yandan annemle ilgilenmem bir yandan çalışmam bir yandan ev yemek işleriyle ilgilenmem gerekiyor tahmin edersiniz. Buna bir de köpek faktörü eklendi ve o kadar zor bir ırk tercih etmişiz ki asla dinlenemiyoruz eve annem geliyor sürekli anneme zıplamaya çalışıyor, odadan çıkartsak yanına gidene kadar susmadan havlıyor, yemek hazırlarken bir yandan ona dur demekle geçiyor yemeğe oturunca ayrı uğraşıyoruz masaya devamlı zıplamaya çalışıyor. Ve ben hem bu tempoya hem köpekli hayata böyle zor bir dönemde alışamadım bunu eşimle paylaştım bana asla hak vermedi düzelicek alışıcak dedi başkasına vermeyi teklif ettim asla onaylamıyor ve bütün ilgisini ona vermek zorunda kaldığı ve ben de diğer bahsettiğim faktörlerle yoğun olduğum için kaliteli vakit geçiremez olduk tartıştık ilk defa dünden beri konuşmuyoruz. Köpeği ben veremem dedi sürekli aynı konuyu açıyorsun dedi. Gerçekten gücüm yok ya ben ya o deme safhasındayım üstelik kendini haklı görüyor fikir verin ne yapmalıyım

Alıntı
Ev işlerini paylaşın bence

Nasil motive edici yorum yapayım ne istersiniz? Kopegin egitim sorunlari ciddi degil, profesyonel egitimle cozulur, esiniz destek alsin egitimini duzeltsin diyorum.
Eve gelenler gelme diyemeyeceginiz kisilerse konusun kopegin egitimini bozmasinlar diyorum.
Bazi kelimeleri anlamamisim o zaman diyorum bende annesi gelmek zorunda cunku kendi evinde asansor yok
Ve kizindan bir bardak su istemeye cekinir olmus hastaligi yuzunden sık ayaga kalkamiyor belki
Ne yapsin annesine gelme mi desin
Ileride pisman olup kopekten daha cok nefret ederse ya

Yeni gelen kisileri ne yapip ne yapmamasi konusunda egitin.

Hicbir misafir benim kopeklerimden onemli degil mesela. Onlarin egitimini veya psikolojisini bozacak insanin da evimde yeri yok kimse kusura bakmasın. Kara listemizde uc kisi var mesela su an.

Eve almama imkaniniz olan insanlar degillerse de durumu anlatın. Siz boyle yaptiginiz icin kopek cigrindan cikiyor, başa çıkamıyoruz yapmayin diye. Eve gelenler gidecek ama siz kopekle kalacaksiniz.

Profesyonel destek almaniz bence en iyisi olur, bunlar aşılması kolay sıkıntılar.
Ilk mesajinizda ustekini demissiniz yalniz ben yanlis bir sey anlamamisim
Ne olursa olsun anne bir yana dunya bir yana sizin tercihiniz farkli olabilir buna itirazim da yok ustelik ben konu sahibine gidin kopegi verin de demedim
Esinin pasif olup sorumluluk almadigini belirttim

Bazi kelimeleri anlamamisim o zaman diyorum bende annesi gelmek zorunda cunku kendi evinde asansor yok
Ve kizindan bir bardak su istemeye cekinir olmus hastaligi yuzunden sık ayaga kalkamiyor belki
Ne yapsin annesine gelme mi desin
Ileride pisman olup kopekten daha cok nefret ederse ya
Annesi geldigi zaman kopek kapisi alinip kopegin belli bir odaya/odalara girmesi engellenir. Boylece annesiyle kopegin iletişimi kesilir.
Eşi de kopegin ev icinde sınırlamaya alisma surecinde kopegin yaninda olur alistirir.

Ilk mesajinizda ustekini demissiniz yalniz ben yanlis bir sey anlamamisim
Ne olursa olsun anne bir yana dunya bir yana sizin tercihiniz farkli olabilir buna itirazim da yok ustelik ben konu sahibine gidin kopegi verin de demedim
Esinin pasif olup sorumluluk almadigini belirttim
Ilk mesajımda ne demisim mesela?
"Eve almama imkaniniz olan insanlar degillerse de durumu anlatın. Siz boyle yaptiginiz icin kopek cigrindan cikiyor, başa çıkamıyoruz yapmayin diye"

Benim cevap yazdigim mesajda konu sahibi eve gelenler yuzunden kopegin olumsuz etkilediğini belirtiyordu. Ben buna cevaben "kopek misafirden olumsuz etkileniyorsa soyleyin egitimini bozmasin" dedim.
Siz acaba mesajların sirasini, kimin kime ne yazdığını falan mi karıştırıyorsunuz?

Bu arada kopekle esi ilgileniyormus hatta bu yüzden birlikte vakit geciremiyoruz demis konu sahibi.
Eşi kopek konusunfa pasif degil. İlgileniyor adam. Sadece egitimini verememis. O da destekle düzelir.

Ilk mesajımda ne demisim mesela?
"Eve almama imkaniniz olan insanlar degillerse de durumu anlatın. Siz boyle yaptiginiz icin kopek cigrindan cikiyor, başa çıkamıyoruz yapmayin diye"

Benim cevap yazdigim mesajda konu sahibi eve gelenler yuzunden kopegin olumsuz etkilediğini belirtiyordu. Ben buna cevaben "kopek misafirden olumsuz etkileniyorsa soyleyin egitimini bozmasin" dedim.
Siz acaba mesajların sirasini, kimin kime ne yazdığını falan mi karıştırıyorsunuz?

Bu arada kopekle esi ilgileniyormus hatta bu yüzden birlikte vakit geciremiyoruz demis konu sahibi.
Eşi kopek konusunfa pasif degil. İlgileniyor adam. Sadece egitimini verememis. O da destekle düzelir.
Konu sahibi de annesi ve kizkardesinin oldugunu yazmisti yani daha yabanci kimse yok
Neyse uzatmaya da gerek yok birbirimizi gayet iyi anladik
Tesekkurler 🌹

Daha 7 ayliksa cocuk henuz yaramaz olur.Egiteceksiniz bizim kopegin eskiden mutfaga ve yatak odasina girmesi yasakti girmezdi.Gerci simdi beraber yatiyoruz.Su an zor bir dönemden geciyorsabiz bakimini tamamen esinize birakin.Esinizi boyle bir karar vermek zorunda birakmayin sizi affetmez.Ben olsam affetmezdim.Annenizin rahatsizligi nedir ozel olmazsa

Back
X