• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunumuz

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
103
Herkese merhaba,eşimle ilgili aşamadığım ve çok kafama taktığım bir problemim var,öncelikle ricam çözüm arıyorum yani boşanmak gibi bir düşüncem yok bu durumu yaşayan ve aşalabilen ya da fikir verebilecek birilerinin yorumlarını okumaya ihtiyacım var,öncelikle kafanızda bir profil oluşması için biraz anlatayım,çok severek evlendik eşim evine bağlı ,sadık,cömert çok merhametlidir,yani parmağımın ucu kesilse ona bile üzülür.Çalışkandır İsteklerim ve mutluluğum için elinden geleni yapar,genelde dışarıya karşı haksızlığa gelemez lafını esirgemez yani yeri gelince çok sert olabiliyor,ben daha sakinim yüksek sesli bile konuşmam kimseyi kırmak istemem,genelde nazım eşimedir hep ,Ama son zamanlarda kendisinde bir sinir oluştu ,gergin ,kaba davranışlar sergilemeye başladı,mesela dün iftara bir saat kala geldi ben her şeyi hazırlamıştım oturup bekliyorduk,ben çok sıkıldığımı eski ramazanları özlediğimi ailemizi bile davet edemiyoruz diye söylendim biraz, bana biraz sert bir şekilde millet ekmek parası kazanamıyor eğlence peşindesin dedi,söylediği doğru ama çok alındım yani üslubu sert olduğu için.İftarda da pek bir şey yiyemedim bir kaç kere neyin var dedi bende bir anda ağlamaya başladım ,bilmiyorum doldum sanırım normalde ağlayan biri değilim, bana sert davrandığını kırıldığımı söyledim yine biraz sinirlendi,sen bana böyle yapınca ben daha cok geriliyorum anlamıyor musun dedi sesini yükselterek,yani beni kırdığını anlamıyor,biraz sustuk içeri geçti ben mutfağı toplarken geldi özür diledi ben seni incitmek istemiyorum istemeden oluyor dedi sarıldık ama içimde bir huzursuzluk var yine neden böyle oluyor,iş yerinde ortak arkadaşıma anlattım bu durumları ,iş yerinde de böyleymiş eskiye nazaran daha gergin kolay sinirlenebiliyor yani önceden daha şakacıydı şimdi çok ciddi dedi,ama kimse işini doğru düzgün yapmıyor sinirlenmekte haklı üzerine gitmememi falan söyledi,çok yoğun bir işi var yani dün akşam gözlerinden yorgunluğunu hissettim omuzları düşmüş bayık gözlerle bana bakınca kendime kızdım bencil davranıyorum diye,ama önceden daha neşeliydi bu sinir bence onu daha da geriyor ve yoruyor.Terapiye götürmek istiyorum ama çok yoğun yanaşacağını sanmıyorum,başka türlü nasıl onu iyileştirelirim,birkaç kez konuşmayı denedim ,bak bu sinir sürekli gergin hallerinden sıkıldım kendine bu eziyeti etme sen gergin olunca işler daha kolay çözülmüyor kendine yazık değil mi falan diye güzelce anlattım,söylediği sadece yapım böyle ve daha dikkat ederim düzelticem kendimi oluyor,önceden daha neşeliydik o gerdin olunca bende ister istemez daha da geriliyorum ,daha kötüye gitmesinden korkuyorum ,fikirlerinizi okumak istiyorum ne yapabilirim

Bence bu salgin dönemi hepimiz gerginiz. Ise git gel alışveriş yap vs stresimizi atacağımız zaman ve ortam yok. Salgin nedeniyle piyasa karışık benim de eşim çok stresli ben üstüne varmiyorum.
Yani üzerimize bir mutsuzluk çöktü ve terapilik bir durum degildir diye düşünüyorum. Cok uzun surerse belki depresyon tedavisi gerekir bilemedim

Ufak tefek şeyleri biraz büyütmüş eşin ama işlen alakalı sıkıntıları var galiba canım yazdıklarına bakılırsa başka bi problemimiz yok demişsin terapiye gitmeyi kabul etse sende bi süre sonra sıkılıp patlarsın eşine böyle devam ederse yada anlatamadığı başka bi sıkıntısımı var

Hepimiz bu donemde gergin ve sinirliyiz ben de dahil
Evde olmak beni bunalttı, hani degil gezme tozma bir arkadasla bir fincan kahve icmeyi bile özledim
Simdi herkes maddi manevi dar bogazda
Haliyle esinizin sinirlenmesini garipsemedim
Üstelik tepkileri de kendince hakli
Bir de gelip özür dilemiş, yani siz biraz duygusal yaklasip beklentilerinizi söylüyor belki kendinizde dertlesme ihtiyacı hissediyorsunuz ama o daha mantik cercevesinde bakip ne diyor bu yaa saçmalıyor diye düşünüyor olabilir
Sert çıkması hos olmamakla birlikte telafi etmeye calismasi bile guzel bence
Gerekirse alin karsiniza sorun neyin var, bir sorun mu var gerginsin seni boyle görmek beni de uzuyor gibisinden
Ben maddi olarak zorlaniyor olabilir ya da kafasında odemeleri/zamlari dusunup.altindan nasil kalkariz diye kafa yoruyordur diye düşündüm

İşle ilgili yoğunluk, gelecek kaygısı ve daha arttırılabilecek bir çok etken var. Eşlerin geneli bu durumda pandemi dönemi ekstra kaygılı bir ortam oluştu malesef ki. En önemlisi hayat inişli ve çıkışlı, her gün aynı olacak diye birşey olamıyor. Sizin durumunuzdan ben de muzdariptim ta ki eşimi anlamaya çalışana kadar. Ara ara yine krizlerim geliyor ama güzel zamanlar geliyor aklıma. Morali düzgünken bu şekilde olmadığı ve en önemlisi özünde böyle biri olmadığı aklıma gelince rahatlıyorum. Çok dert etmeyin herşey gelip geçici, eşiniz kötü biri, kötü niyetli biri değil özür dilemeye gelecek kadar da merhametli. Biraz anlayışla ve eşinizi anladığınızı hissettirip çokta üstüne gitmediğinizde herşey daha güzel olacak inşallah. 🌸

O kadar daralttı ki bu dönem hepimizi. İnanın dışarıda şu bahar havalarında derin bir nefes bile alamıyoruz yüzümüzü kaplayan maskelerden.. Üstüne bir de bunca önleme rağmen hastalık kapma ve bulaştırma korkusu var sorumluluk hisseden insanlarda.. Bakın bu bile yazarken insanı geriyor ve devamını yazmak gelmiyor insanın içinden. Ki şu dönem maddi sıkıntılar da azımsanmayacak kadar mevcut.. Ama bu demek değil ki sizi kırmak onun hakkı. Sadece demek istediğim karşılıklı anlayışlı olamamız gereken dönemdeyiz. Siz öyle olduğunuzu belirtmişsiniz, eşiniz de hatasını anlamış sakin ve güzelce konuşmanız neticesinde düzelecektir diye düşünüyorum. Zira konunun başında son zamanlarda böyle olduğunu belirtmişsiniz her zaman böyle değilmiş. Umarım bir an önce eski halinize dönersiniz :)

Yazılmış zaten herkes gergin bende gerginim.
Parmaklarımdan akıyor artık yani o kadar gerginim.
Üst üste gelen olaylarım var zaten bir de bu pandemi, ekonomik sorunlar delirmeye ramak kaldı.
Bende bugün bağırdım eşime deli gibi.

Aslında çok mutsuzuz ondan da oluyor :(

Yazılmış zaten herkes gergin bende gerginim.
Parmaklarımdan akıyor artık yani o kadar gerginim.
Üst üste gelen olaylarım var zaten bir de bu pandemi, ekonomik sorunlar delirmeye ramak kaldı.
Bende bugün bağırdım eşime deli gibi.

Aslında çok mutsuzuz ondan da oluyor :KK43:
Benim bağıracak ya da nazlanacak kimsem de yok 13 aydir eve tıkıldım iyice psikolojim bozuldu
Disari çıkmaya korkar oldum

Benim bağıracak ya da nazlanacak kimsem de yok 13 aydir eve tıkıldım iyice psikolojim bozuldu
Disari çıkmaya korkar oldum

Çalışıyorum mecburen dışarı çıkıyorum ama onun dışında asla çıkmıyorum bende.
Kolay kolay tartışmazdık biz artık son zamanlarda tartışır olduk.

Herkese merhaba,eşimle ilgili aşamadığım ve çok kafama taktığım bir problemim var,öncelikle ricam çözüm arıyorum yani boşanmak gibi bir düşüncem yok bu durumu yaşayan ve aşalabilen ya da fikir verebilecek birilerinin yorumlarını okumaya ihtiyacım var,öncelikle kafanızda bir profil oluşması için biraz anlatayım,çok severek evlendik eşim evine bağlı ,sadık,cömert çok merhametlidir,yani parmağımın ucu kesilse ona bile üzülür.Çalışkandır İsteklerim ve mutluluğum için elinden geleni yapar,genelde dışarıya karşı haksızlığa gelemez lafını esirgemez yani yeri gelince çok sert olabiliyor,ben daha sakinim yüksek sesli bile konuşmam kimseyi kırmak istemem,genelde nazım eşimedir hep ,Ama son zamanlarda kendisinde bir sinir oluştu ,gergin ,kaba davranışlar sergilemeye başladı,mesela dün iftara bir saat kala geldi ben her şeyi hazırlamıştım oturup bekliyorduk,ben çok sıkıldığımı eski ramazanları özlediğimi ailemizi bile davet edemiyoruz diye söylendim biraz, bana biraz sert bir şekilde millet ekmek parası kazanamıyor eğlence peşindesin dedi,söylediği doğru ama çok alındım yani üslubu sert olduğu için.İftarda da pek bir şey yiyemedim bir kaç kere neyin var dedi bende bir anda ağlamaya başladım ,bilmiyorum doldum sanırım normalde ağlayan biri değilim, bana sert davrandığını kırıldığımı söyledim yine biraz sinirlendi,sen bana böyle yapınca ben daha cok geriliyorum anlamıyor musun dedi sesini yükselterek,yani beni kırdığını anlamıyor,biraz sustuk içeri geçti ben mutfağı toplarken geldi özür diledi ben seni incitmek istemiyorum istemeden oluyor dedi sarıldık ama içimde bir huzursuzluk var yine neden böyle oluyor,iş yerinde ortak arkadaşıma anlattım bu durumları ,iş yerinde de böyleymiş eskiye nazaran daha gergin kolay sinirlenebiliyor yani önceden daha şakacıydı şimdi çok ciddi dedi,ama kimse işini doğru düzgün yapmıyor sinirlenmekte haklı üzerine gitmememi falan söyledi,çok yoğun bir işi var yani dün akşam gözlerinden yorgunluğunu hissettim omuzları düşmüş bayık gözlerle bana bakınca kendime kızdım bencil davranıyorum diye,ama önceden daha neşeliydi bu sinir bence onu daha da geriyor ve yoruyor.Terapiye götürmek istiyorum ama çok yoğun yanaşacağını sanmıyorum,başka türlü nasıl onu iyileştirelirim,birkaç kez konuşmayı denedim ,bak bu sinir sürekli gergin hallerinden sıkıldım kendine bu eziyeti etme sen gergin olunca işler daha kolay çözülmüyor kendine yazık değil mi falan diye güzelce anlattım,söylediği sadece yapım böyle ve daha dikkat ederim düzelticem kendimi oluyor,önceden daha neşeliydik o gerdin olunca bende ister istemez daha da geriliyorum ,daha kötüye gitmesinden korkuyorum ,fikirlerinizi okumak istiyorum ne yapabilirim
Dönemsel olabilir eşiniz normalde iyi biriyse çok üstüne gitmeyin derim acaba sağlık problemi olabilirmi ?şekeri yüksekse eğer ani sinir gerginlik olabiliyor.

Mesela ufacık şeyde ağlamayarak yardımcı olabilirsiniz. Ya da çok nazlanmayarak. Adam kime nazlansin. Biraz gergin olsa siz de hemen aynısını yapıyormuşsunuz. Eşlerin biri daha zor dönemden geçiyorsa diğeri tam tersi ortamı daha neselendiren olmalı. Karşıdan beklememeli her şeyi. Robot değiliz ki her gün aynı olalım.

kimseyi kırmak istemem,genelde nazım eşimedir hep
Fazla naz aşık usandırır derler. Sizi mutlu etmek için emek veren birinin en ufak gerginliğini kaldıramıyorsanız kendinize bir dönüp bakmanız lazım.
Biraz da siz onun nazını çekin.
Terapilik bir şey de yok, abartmayın. Bu kadarcık gerilemeyeck miyiz yani?
Bu duygusal mükemmeliyetçilik oluyor galiba. Her daim mutlu olma isteği. Maalesef gerçek dünya öyle bir yer değil. O cennete inşallah 😉

Bencillik ediyorsunuz.

Back
X