Eşimle sorunlarımızı çözemiyoruz.... Yardım eder misiniz?

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
merhabalar,
eşim bankacı ben ise öğretmenim. eşimle aramızda yaş farklı , eğitim farkı, kültür farkı, mezhep farkı var. ortak noktamız yok neredeyse.
eşimle sorun yaşadığımızda bunu konuşarak çözemiyoruz. biliyorum ki probleme değil çözüme yönelik konuşarak sorunlar çözülür. ama bunu eşimde uygulayamıyorum.çünkü her soruna neden benim ben kendimi düzeltirsem sorun düzelir. beni şuçlayıcı konuşuyor.bir örnek;
eşim ev yemek konusunda aşırı titiz. ben de pasaklı değilim ama titizliğim onun derecesinde değil. ailemi düğünden sonra ilk kez ziyarete gittiğimizde herkesin içinde başladı beni kötülemeye kızınız dağınız temizlikten sınıfta kaldı. kendi çok şişman, kilo almışsın kızımız iyi bakıyo galiba diyorlar, yooo hiç iyi bakmıyor yemek yapmadığından eve mecbur dışarıda yiyorum kilo alıyorum diyor. bu arada durum anlattığı kadar abartılı değil. annemlerin yanında onla tartışmak istemediğimden sanki eşim şaka yapıyormuş gibi o konuşunca güldüm espiriye vurdum ve de tabiki belli etmediğim utancımdan yerin dibine girdim. evimize dönünce çok üzüldüğümü belirtim anlattım niye böyle yaptığını sordum . ben sana demiştim yapacam diyerek çıkıştı. ben sorunu çözme için çabalıyorum "ama çok üzülüyorum başkasının yanında böyle konuşarak birşeyleri düzeltebileceğimize inanmıyorum"dedim. işte utanırsında bir daha yapmazsın diyor.soruyorum bak kaç ev ziyaret ettik yemekleri benimkinden lezetli olan evi benimkinden temiz olan gördün mü diyorum. kabul ediyor hayır senden iyisi yoktu ama dahada dikkat edeceksin diyor. sonuçta bende çalışıyorum mesai saatim çok değil ama işim yorucu. duygu yansıtması, çözüme odaklanma ne varsa yapıyorum ama sonuç alamıyorum.
son olarakta evde tartışma oluyor o bağıracak çağıracak ben tamam diyecem istiyor. bende mantıklı şekilde cevap veriyorum çok bağırmamasını komşuların duyacağını söylüyorum daha çok bağırıyor komşularla karşılaşınca utanıyorum daha yeni evliyiz. birde acayip küslük yapıyor yatağını ayırıyor konuşmuyor konuşması gereken zamanda kızarak konuşuyor. (akşamdan küs sabah telefon alarmı çaldı "lan s...tir git tel çalıyo duymuyon mu ya" diye bağırıyor, konuşmadan evden ayrılıyoruz)

canım bu şartlar altında ne yorum yapabilirim bilmiyorum
şizofren falan olmasın eşin....
anlattığın gibiyse gayet mantıklısın canım...
sonuçta eşin sende küs konuşma diyemiyorum çünkü bu pek mümkün olmuyo...
ama şunu yapabilirsin herşeyine birazdaha özen göster onun istediklerini tam anlamıyla karşılamaya çalış ve biraz soğuk dur bakalım neolcak...
bu sefer utanırda kıymetini anlar belki....
çünkü konuşmayı bilmemesi çok kötü
RABBıM yardımcın olsun

eşimle aramızda yaş farklı , eğitim farkı, kültür farkı, mezhep farkı var. ortak noktamız yok neredeyse. demişsin..

Eeeee?Sen öğretmensin yani cahil birisi değilsin..

Neden evlendin bu adamla arkadaşım?:)))

ılkönce bunu öğreneyim de sonra yorum yapayım:)

küfür, aşağılama, çocuk gibi azarlamalar, çocuk gibi annene şikayet etmeler seni vee daha yeni evlisinizakannehirakannehirakannehir

pardon ama bu adam seninle neden evlenmiş, şamar oğlanı arıyodu seni buldu herhaldeakannehir

valla bu karakterdeki bi adamla konuşarak bişeyleri halletmen gerçekten zor, allah kolaylık versin

ama dua etki öğretmensin çalışıyorsun, ev hanımı olsan aman aman hepten yanmıştın

zaten ikide bir (akşam benden sonra gelir eve), oh sen rahatsın işin rahat ben sürünüyorum. o kadar rahatlığın içinde şu işi yapmamışın faturanın yarın son günü niye yatırmadın falan filan. diyorum onada zaten az çalışmam niye zoruna gidiyor maaşım çoğu zaman senden yüksek demek ev hanımı olsam bir dilim ekmek vermeyeceksin diyorum.

bakalım önce konuşarak çözmeye çalışacağım.
düşünüyorum da bu yazdıklarımı görse ah bi de o anlatsa neler çıkar.

bir ara denediğim işe yarayan birşey vardı ona başvuracağım . aslında bunu böyle olsun istemiyorum konuşarak çözim istiyorum ama napim.
bir ara yine böle bişi yaptı ben aileme yarım gün mesafe uzaktayım sürekli memkün değil gidemiyorum zaten dediğim gibi ilk kez bayramda gidincede beni nasıl rezil ettiğini. daha önce ilk ayımız bitti istanbula iş için gidiyorduk orada bir akrabama uğradım oradada aynısını yapmıştı bende madem temiz bayan istiyorsun dedim onla hiiç ilgilenmedim. eve geldi masa kur kaldır temizle çayı ver önüne ama sohbet etme bulaşıkla ayrıntılı uğraş, git çamaşırları herşeyleri ütüle, dağınık bir yer varsa topla lavaboları temizle yarının yemeğini yap gecede çok yoruldum de dön arkanı yat. yaptım bir ara işe yaradı ama takdir edersinizki insan akşam işten gelince şööle ayaklarını kaldırıp bir yatmak istiyor yaptığım çok zor oluyordu ama mevbur kaldım bir daha yapacağım bunu. ve yaptığının yanlış olduğunu galiba onun tarafından bir büyüğü söylemeli ona.
ay bide annesi gelecek bu akşam dün akşam sağolsun yatağını ayırdı sabahta erken kalktığımdan yatak odasıda yattığı odada dağınık kaldı.şimdi annesiyle bir hep sinir edecekler beni. zaten annesi gelince beraber uzanıyorlar koltuğa yanyana buyur hizmetçi hizmet et.

s..tir git lan mı?

bunda tarbiyesizliğin üzerine bir de bu.
nasıl tahammül edebiliyorsun bu ADAMA.
allah sana sabırların en büyüğünü versin arkadaşım.

s..tir git lan mı?

bunda tarbiyesizliğin üzerine bir de bu.
nasıl tahammül edebiliyorsun bu ADAMA.
allah sana sabırların en büyüğünü versin arkadaşım.

"bana kafanı kırdırtma"
"hay ağzına ş..im"
"defol yanımdan"

o kadar kırgınım o kadar sinirliyim ki. belki kendi ailemi düşünmesem(annem hipertansiyon babam kalp hastası duyarlarsa kesin birşey olur) biraz büyük oynar burnundan getiririm yaptıklarını boşanmayı falan düşünürüm ilk aylarda böyleyse sonrayı düşünmek lazım dimi.
işin kötüsü seviyorum da yaa...
gece yatağını ayırdı yanına gittim yattım(bence eşler ne olursa olsun yatağını ayırmamalı) sabaha karşı ööle sarılmışım uyurken farketmedim. sabah beni bir itişi elimi üstünden bir atışı vardı aklıma geldikçe boğazım düğümleniyor.

böyle saçmalık olmaz

benim bildiğim kadın naz yapar.. kocan bunları yaptığı için (hakaretler, aile yanında aşağılama, size küsmek vs.) sen ona kızmalı ve yatağını ayırmalıydın.. o senin yanına gelip sarılmalı kendini affettirmeliydi. Rolleri değişmişiniz yani siz..

Hemen tavrını koy canım, seviyosun diye her şeyi çekmek zorunda değilsin.. Kimsenin sana hakaret etmeye hakkı olmadığını ona öğret. Bir hakaret edişinde, kimse bana hakaret edemez diyip kapıyı vurup yan odaya geç, özür dileyene kadar da affetme.. Bu yüzden senden boşanıcak mı, ayrılcak mı napıcak yani.. Hıı yapıyosa da bunu yapsın zaten.. senden ayrılmasın diye kendinden ödün verme lmaz:

ahh be canım;:çok üzgünüm:
cnm dediğin gibi ilerini düşün lütfen
çok pişman olmadan bazı kararları daha fazla yıpranmadan almalısın.
ama seviyorsun da.nedense böyle adamlar hep çok seviliyor eşleri tarafından.
adam ne kadar kötü davransa,kadın o kadar çok seviyor.bunun nedeni hiç anlamış değilim.
:1no2:

evet çok haklısın.

böyle bir sevgi çok uzun süremez zaten.
yazdıklarında haklısın.
bende anlamıyorum,bu nasıl bir sevgi :umursamaz:

canım ya bu anlattıkların çok ciddi şeyler
o bayan sen erkek gibi davranıyorsun o kendini naza çekiyor
evlenmeden önce nasıldı ki sana karşı tam tanımadan mı evlendiniz
sonuçta ikinizde okumuşsunuz o bankacı sen öğretmen bu şekilde davranması çok kötü
bi de çok seviyorsun ama böyle davranmaya devam ederse sevgide kalmazki
herhalde en başından beri herşeyi alttan almışsın bende kendimi öyle sanıyordum ama benim nişanlım hiç böyle davranmaz bana
Allah yardımcınız olsun canım

ipleri çok fazla eline vermişsin şımarmış da şımarmış
Allah aşkına biraz kendini geri çek canım
o sana hakaret ederse bağır senin bana böyle laflar etmeye hakkın yok haddi bil de
gerekiyorsa sen ayır yatağını gerekiyorsa sen küs
ne bu böyle hem küfür edecek hem sen yumuşatmak için gidip sarılacaksın o elini itecek
kendini paşa torunu sanıyor sanırım
bu böyle devam etmez daha ilk aylarda böyleyse ilerde seni daha da zorlar
şimdiden tavrını koy lütfen

Yazık ediyorsunuz bence kendinize..
Bu adamın değişeceğini sanmıyorum,boşuna çaba gösteriyorsunuz..
Boşanmak için illa sebep ihanet,şiddet olmamalı ki siz zaten psikolojik şiddet görüyorsunuz..
Hem çok terbiyesiz hem de kendini ne sanıyor adam acaba?
Olmaz böyle olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…