Eşimle sorunlarimiz

Benim eski eşim de böyleydi. Ayda 2-3, ben istemesem aklına gelmezdi. Hatta çoğunlukla reddederdi.

Onun da annesi cinselliğe karşı tepkili, cinselliği kötü bir şey olarak algılayan bir kadındı. Kayınvalidem bunu açık açık kendisi söylerdi. Kayınpederle de ayrılmıştılar zaten. Ayrılalı 10 sene olmuş, hala adamın onunla "yatıp kalkmak" isteyeceğini iğrenerek iddia ederdi. Sağlıksız bir ruh hali... Neyse genetik kısmını bilemeyeceğim ama annesi bilinçaltında cinselliği kötü bir şey olarak kodlamasına sebep olmuş olabilir.

Bu arada eşimle 4 yıllık ilişkimiz boyunca cinsellik hep sorun oldu. Sonra beni aldattı. Ve boşandık.

Takviye falan kısa süreli kullandı. Terapi pek denemedi. Ben düzeleceğine inanmıyorum asla.
Ya bunu anlayamıyorum gerçekten. Çok üzüldüm sizin için ama kurtulmuşsunuz sanırım biraz da öyle düşünmek lazım. İnşallah eşim bunu kafasında çözer iş bu noktalara gelmez. Olan el kadar çocuğumuza olacak yoksa

bilmiyorum maalesef. hangi ilde oturyorsunuz burdan bi psikologun sayfasini paylasmisti biri benimle cok iyi bir psikologmus. sayfasina baktigimda cinsel tedavide veriyordu. benim tecrubem yok kendisiyle ama öneri olarak verebilirim
Evet sevinirim ama Antalyadayim hatta merkeze uzakta Kumlucadayim yakınımda olması bizim için iyi olurdu

Kayınpederin geliniyle cinsellik konuşması pek rastlanası bir şey değil de yorumda bulunan arkadaşlar Türkiye gerçeğini farketseler iyi olur. Yakın aile ilişkilerinde cinsel hayat paylaşımları azımsanmayacak derecede fazla. Örneğin gelin vajinusmus, damat üç beş ay düzelmesini bekliyor, olmayınca annesine kız kardeşine söylüyor. Gelin de vajınusmus olduğu için içi içini yiyor, o da ablasına, kuzenine, arkadaşına söylüyor; yardım arıyor. Çocuğu olmayan kadının yumurta problemi yaşadığını veya erkeğin sperm sayısının düşük olduğunu yakınlar ve arkadaşlar biliyor. Araları bozulan eşlerin yatak hayatlarının bittiği de biliniyor. Fantazi isteyen kocalarının normal olup olmadığını kadınlar kendi aralarında konuşuyorlar. Yani bizim toplumumuzun gerçeği bu. Kadınların konuşmaya ihtiyacı var, bunu anlayabiliyorum. Profesyonel yardım alana kadar etrafla paylaşıp olan biteni anlamaya çalışıyor. Başka konularda da geçtiği için bunu yazmak istedim. Cinsel hayatımı kimseyle paylaşmam diyenler olduğu gibi yakın aile/arkadaşla paylaşanların daha çoğunlukta olduğunu söyleyeyim. Nerden biliyorsun diyorsanız mesleki olarak karşılaştığım tablo bu ve edindiğim kişisel tecrübe bu.
Çok guzel dile getirmissiniz. Evet ben açıkçası çok fazla bu konuların konuşulduğunu tanık oldum. İnsanlar konumlarını anlamak, hatalarını anlamak ve duzeltebilecekse duzeltebilmek adına cabalayabilirler bu normal. Herkese içini acamazsin ama samimi gördüğün insanlarla paylaşabiliyorsun. Uzaktan bakınca ooo ne kadar ayıp demesi kolay. Kayınpeder benimle çirkin bir üslupla konuşmadı adam hacı ve bana hep evladım der eder. Bi kadın olarak kötü niyetliyi az çok hissedersin zaten. Onu savunmak değil amacım ama içinde bulunduğu ve sürekli reddedildiği, sevgi goremediği gerçeği bir insanı en çok yoran şey. Kendisi karısına çok değer veren çok seven bir adamken su an nefret ediyor. Ben de 65 yaşına kadar beklemesini garip görüyorum bu yaştan sonra olacak şey mi diyorum ama yaşamadan etmeden bilemeyiz. Ben nasil cinselliği bu kadar onemserken çocuk için eşime rest çekip çekip gidemiyor kaliyorsam onun da bunca yıldır mecburiyeti vardır diyorum. Herkes hemen asıyor kesiyor.

Evet sevinirim ama Antalyadayim hatta merkeze uzakta Kumlucadayim yakınımda olması bizim için iyi olurdu
Bu psikolog Bursa'da sanırım ama online terapide veriyor. Ben linkini etiim size elinizde bulunsun.
Tedavinizi olun lütfen kendi kendine duzelir diye beklemeyin yoksa çok geç olur ve olan evliigize olur

Ya bunu anlayamıyorum gerçekten. Çok üzüldüm sizin için ama kurtulmuşsunuz sanırım biraz da öyle düşünmek lazım. İnşallah eşim bunu kafasında çözer iş bu noktalara gelmez. Olan el kadar çocuğumuza olacak yoksa
Ben iyi ki beni aldattı da boşandım diyorum. Çünkü böyle bir şey yapmasa ayrılmayıp ömrümü heba edebilirdim.

İnşallah düzelir ama ben hiç düzeleni görmedim.

X