Kayınpederin geliniyle cinsellik konuşması pek rastlanası bir şey değil de yorumda bulunan arkadaşlar Türkiye gerçeğini farketseler iyi olur. Yakın aile ilişkilerinde cinsel hayat paylaşımları azımsanmayacak derecede fazla. Örneğin gelin vajinusmus, damat üç beş ay düzelmesini bekliyor, olmayınca annesine kız kardeşine söylüyor. Gelin de vajınusmus olduğu için içi içini yiyor, o da ablasına, kuzenine, arkadaşına söylüyor; yardım arıyor. Çocuğu olmayan kadının yumurta problemi yaşadığını veya erkeğin sperm sayısının düşük olduğunu yakınlar ve arkadaşlar biliyor. Araları bozulan eşlerin yatak hayatlarının bittiği de biliniyor. Fantazi isteyen kocalarının normal olup olmadığını kadınlar kendi aralarında konuşuyorlar. Yani bizim toplumumuzun gerçeği bu. Kadınların konuşmaya ihtiyacı var, bunu anlayabiliyorum. Profesyonel yardım alana kadar etrafla paylaşıp olan biteni anlamaya çalışıyor. Başka konularda da geçtiği için bunu yazmak istedim. Cinsel hayatımı kimseyle paylaşmam diyenler olduğu gibi yakın aile/arkadaşla paylaşanların daha çoğunlukta olduğunu söyleyeyim. Nerden biliyorsun diyorsanız mesleki olarak karşılaştığım tablo bu ve edindiğim kişisel tecrübe bu.ü