Bir gün eşinize bırakıp gezin bence. Bir baksın bakalım nasılmış bebeyle uğraşmak.Selamlar hanımlar, biraz uzun olacak baştan söyleyeyim Sabrı olan okur ve fikir verirse çok memnun olurum, öncelikle biz eşimle 4 yıl flört döneminden sonra evlendik şuan 9 yıllık evliyiz, 2 tane erkek çocuğumuz var ve ailelerimizden iş nedeniyle uzak bir şehirde yaşıyoruz. Eşim çalışıyor ben ev hanımıyım çocukları büyütene kadar böyle olmasını tercih ettim diyebiliriz. Burda kendime göre büyük oğlumun okul çevresinden tanıştığım arkadaşlarım komşularım vs derken belli bir çevre edindik aşırı yalnızlık çekiyorum diyemem, ama aileden kimse olmadığı için oğlumu okula getir götür küçük olan 2 yaşında onunla ilgilen herşeyi onunla yapmaya çalış okulla alakalı bir durum olduğunda birakack kimsen olmaması, ne bileyim bi arkadaşınla kahve içmeye bile yalnız gidememek zaman zaman yoruyor beni henüz 30 yaşındaym ve bütün sorumluluğun bende olması nefes almam için kimsem olmamasi illaki bazen yoruyor. Gelelim eşime ilgisiz bir baba diyemem çocuklarla ilgilenir evde olduğu zaman vakit ayırır ama bana karşı hep suçlayıcı bir tavrı var yani özetlemeye çalışıyorm ama fikir vermeniz açısından detaya giriyorum kusura bakmayn. Mesela küçük oğlum telefon istiyor yetişemedigm zamanale telefin tablet veriyorum işte elinde telefon çocuk bağımlı olacak diye kızıyor büyüğü okuldan gelir hava buz gibi işte.sapka takmamissin diye kızar sürekli bir eleştirel tavır icersinde yani farkında değil ama hep suçlayıcı konuşmaları var ve beni çok yoruyor. Maddi olarak pek sıkıntımız yok gelirimiz fena değil eşime bu tarz bunaldığımi anlattığmda işte herkes çocuğu birine bırakıp geziyor mu çocuğu da al git nolmski gibi anlayışsız cevaplar veriyor buda beni daha çok üzüyor. Küçük oğlum biraz huysuz mesela geçen arkadaşıma gittim kahve içmeye uyku saatiydi uyumadı eve geldik geç uyudu haliyle çok huysuzdu kafası şişti ağlayınca hemen yine suçlama moduna girdi uyutamadigin yere niye gittin orda boş oda yokmuydu falaj saçma sapan cümlelerle geriyor zaten çocukla uğraşan benim sen niye üstüne bı destek olmayıp eleştiriyosn diyorum doğruları söylediğimde hep suçlu oluyorum sen eleştiri kabul edemeuen birisin hep mukemmelsin dememi bekliyorsun diyor. Aslında mükemmelsin demesini değil de her ufak tefek şeyde suçlamasını istemiyorum herşeye çok karisiyo çocuk bakımı vs farkında değil saldırgan bi yapısı var çözemedim ne yapacağımı şaşırıyorum bazen tabiki her günümüz böyle gecmiyor sohbet muhabbet gırgır şamata halimiz de var ama bu tarz olaylr beni çok yıprattı fikir verin Allah aşkına..
Unutmasina izin vermeyin,demek ki sizinki bir kerede anlayanlardan değil Çocuğu bırakma işini sık sık yapın.Birakin söylensin.Anlayana kadar devam edin başka çözümü yok .Çok çok mecbur kaldığımda bıraktım veli toplantısı vs. On kere aradı bitmedimi diye geldiğimde söylüyorum bak nasıl bunaldin demi üstelik temizlik ve yemekte yapmadın diyorum gülüp evet zor diyor ama hopp başka bi olayda hemen unutup yine aynı tavir
Bravo size , mükemmel anne ödülünu almaya hak kazandınız. Konudan gram birşey anlamamışsiniz.Üç örnek vermişsiniz üçünde de adam haklı
Benim ailem eşimin ailesi arkadaş eş dost çevremiz aynı şehirde yaşıyoruz, oğlum 9 yaşında, doğduğu andan itibaren ben yada babasından başka kimse ilgilenmedi, evimizle de kimse ilgilenmedi işimizle de kimse ilgilenmedi, bu öyle yapılması imkansız zor bir şey değil
Ben bebeğimin uyku saatlerinde kimsenin evine gitmedim mesela önceliğim çocuğumdu kendi keyfim için onu uykusuz bırakmadım huzursuz etmedim hiç
İki yaşında bebeğin elinde tabletin telefonun ne işi var, işiniz gücünüz bebeğin gelişiminden sağlığından daha mı önemli, aksasın yetişmesin ne olur
Sürekli uyarıyorum okuldan çıkarken bereni tak diye, benim oğlum asla üşümeyen bir çocuk ama hasta oluyor içim gidiyor, bugün yine beresi cebinde geldi eve ben de azarladım
Tarzı yanlış olabilir onu da bugün öğrenmemişsinizdir herhalde, adamdan iki çocuk yaptığınıza göre çok da mühim değil sizin için
Koç burcu mu buPaylaşmaz olrmuyum sürekli dile getiriyorum oda savunuyor kendisini benim eleştiri kabul edemediğimi söylüyor ama her konuda eleştirel mesela hergun yaptığım yemeği bayılarak yer çok demez ama beğenmediği bı gün on kere söyler hiç olmamış bu diye üstüme gelir sürekli. Evde yoğurt yapıyorum mesela geçen süt almayı unuttum sütçüden haftalık geliyor bu arada yoegurt bitti iki gün falan beklemek zorunda kaldık dünyanın sonu gelmiş gibi tartışıyoruz işte çocuk yoğurt yiyemedi iki gün bu evde yoğurt eksik olmayacak falan filan ya her hafta unutuyomusum gibi uzatıp durma diyorum işte bunları sen takip edeceksin falan filan ses tonu konuşma tarzı yani anlatamam iğneleyicilgini
Bir ay önce arkadaşlarıyle pikniğe gidecekti dedim ki çocukları da götür. Nasıl rahat edeyim dedi açık alan oynarlar sadece gözün üstlerinde olsun dedim. o bile birşey diyor. Bak dedim benim altımda araba olsa ve pikniğe gitsem çocuklarımı da alırım iş için olsun olmasın böyle düşününce sana haksızlık yaptığımı düşünmüyorum dedim. Aldı götürdü ama tabi surat bir değişiyor. Geçen hafta taze barbunya yemeği yaptım ve çok severim bence tadı enfesto güzel bir zeytinyağlıydı eşim pek sevmez ama bu da yemek mi ya dedi o güzelim yemeğe. Dedim olabilir kötü gelmiş olabilir ama böyle söyleyemezsin nereye gidersen git annene bile dedim böyle diyemezsin.- e en yakınıma da söyleyemeceksem dedi. Asıl en yakınına söylemeyeceksin dedim en yakınının ağzına mıç ama dışarıya deme tam tersinden asıl en yakınınındakine özenli olacaksın dedim. Biraz daha devam edersen haksız savunmana, kalkar giderim içeri ağız tadıyla bir çay içirmedin dedim özür diledi. Bizim yoğurt olaylarımız da var sizdeki gibi ama senaryo aynı girmiyorum orayaTabiki herkes ailesiyle yaşamıyor ama bende bu sıkıntımı dile getirip ona benimde bunalabildigimi anlatmaya çalışıyorum çünkü o arkadaşlarıyla dışarı çıkıp stres atıp vakit geçirebilyor ve çocuklar nolcak diye bi stresi yok ben kendi hiç bir lüksüm olmadığını anlamasını ve hala buna rağmen ufak tefei şeyler için beni darlamamasi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum
Mesela küçük oğlum telefon istiyor yetişemedigm zamanale telefin tablet veriyorum
Kesinlikle denycem bnu teşekkür ederimÇok güzel bir kk atasözü vardır; bir cinnet her sorunu çözer... Evde yaptığınız ne varsa çocuklarınıza bakmak haricinde yapmayı bırakın, yoğurt mu yapiyosunuz yapmayın, yemek mi yapiyosunuz yapmayın. Söylendiğinde hiiic tartışmayın, "yaptığımda da çocuk gibi azar istiyorum yapmadığımda da, bundan sonra yapmıyorum, işine gelirse deyin" geçin kosenize oturun. Sizi neyle sucluyosa "ayyynen öyleyim, öyle olmayan bi kadınla evlenseydin" deyin, hiç moralinizi bozmayın dizinizi filminizi izlemeye devam edin. Bu adam resmen sizin kocanız değil patronunuz olmuş, siz de mavi yaka işçi gibi çalışıp duruyosunuz. Sert bir duruş sergilemeniz gerek
Sürekli söylendiğimi de nerden çıkardınız ki sürekli söylenen eşim? Yani ben bırakacak kimse yok sürekli çocukla ev işiyle her şeyle zaten uğraşıyorum ve bundan şikayetçi değilim buna rağmen mükemmeliyetçi olmasından ufacık şeyler için büyük sert eleştiriler yapmasından bahsediyorum. Ayrıca dedikodu yaptığım kanısına nasıl varabildnz arkadaşımla kahve içtik dedim sadece, normalde gittiğim ev ortamında uyutabiliyoken o gün uyumadı istisna bi durum her gün alıp çocuğu geziyorum uyursa uyur uyumazsa bişey olmaz diyen biri de değilim biri sekiz biri iki yaşında iki çocuğum var ve sekiz senedir tek başıma hiç biyere gidemiyorum gtmediğim halde beğeni takdir görmüyorum anlatmak istediğim bu takdir beklemiyorum ama eleştiri alıyorum üzerine...Ben eşinize hak verdim. Bırakacak kimse yoksa sürekli söylenmenin anlamı ne? Adam çocuğu da işe götürsün isterseniz siz rahat gezin diye?! Kusura bakmayın valla hiç anlamıyorum sizin gibileri. Uyku konusunda da haklı. Çocuk yaptıysanız her şeyi düşünmüş olmanız lazım. Uyku saatinde evde uykuya ihtiyacı var o çocuğun, iki dedikodunuz eksik kalsın. Ay ben bunaldım ve adamı haklı buluyorum.
Mükemmelsiniz.Üç örnek vermişsiniz üçünde de adam haklı
Benim ailem eşimin ailesi arkadaş eş dost çevremiz aynı şehirde yaşıyoruz, oğlum 9 yaşında, doğduğu andan itibaren ben yada babasından başka kimse ilgilenmedi, evimizle de kimse ilgilenmedi işimizle de kimse ilgilenmedi, bu öyle yapılması imkansız zor bir şey değil
Ben bebeğimin uyku saatlerinde kimsenin evine gitmedim mesela önceliğim çocuğumdu kendi keyfim için onu uykusuz bırakmadım huzursuz etmedim hiç
İki yaşında bebeğin elinde tabletin telefonun ne işi var, işiniz gücünüz bebeğin gelişiminden sağlığından daha mı önemli, aksasın yetişmesin ne olur
Sürekli uyarıyorum okuldan çıkarken bereni tak diye, benim oğlum asla üşümeyen bir çocuk ama hasta oluyor içim gidiyor, bugün yine beresi cebinde geldi eve ben de azarladım
Tarzı yanlış olabilir onu da bugün öğrenmemişsinizdir herhalde, adamdan iki çocuk yaptığınıza göre çok da mühim değil sizin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?