• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kriz yaşıyoruz...Kafam karıştı

CamasirSuyunaCorba

♥etmiyorum eyvallah♥
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
2.511
8
116
43
İzmir
arkadaşlar, durumu iyice belirtmek için bazı ayrıntıları yazmak istiyorum, birincisi eşimle ayrılmak için açtığım bir dava var; ancak barıştık ama davayı geri almadım. ikincisi babam evlenmemi hiç istemedi, hatta çok olay çıkmıştı..üçüncüsü annem ve babam ayrılar...

şimdi bir durum söz konusu oldu....babamın bizi 10 gün antalyaya tatile götürme durumu var yazın...babam tek başına annemle gitmiyor, çocuklarda gelirse olur demiş....annemin de bu tatile ihtiyacı olduğunu biliyorum....ama eşim asla tatile gitmem diyor....ben 10 gün tatil yapamam diyor....ben de onun ailesinin yanında her şubat ve yaz tatilinde 10 gün kaldığımı, evliliklerin fedakarlık gerektirdiğini, benim de orada sıkıldığımı ama yine de geldiğimi söyledim..sizin evde kalırım 10 gün 20 gün ama tatile çıkmam diyor...baban herşeyi sana soruyor, bensiz kararlar alınıyor, beni ezip geçiyorsunuz diyor....aslında sorun babam..çünkü biz ailemin evindeyken babamın eve uğradığı yok, babamı görmüyoruz bile....annemi söyledim, eğer biz gitmezsek annem tatile çıkamaz dedim....ses yok...ben başbaşa olmak istiyorum tatilde diyor..aynısı onun başına gelse tepkisi şu olurdu "biz evde de başbaşayız, annem babam sana ne yaptı, neden gitmek istemiyorsun?" bunları hep söyledim, kararı değişmedi...en son "sen beni sevmiyorsun, insan eşinin hatrına 10 gün dayanır" dedim..zaten babamın ona işkence yaptığı da yok, neye dayanacaksa? sinirle seni göndereyim diyor ama ben onu bırakmam, ayrıca o tatilde bana zehir olur, aşırı kıskanç, burnumdan getirir....
gece geldi yanıma, seni çok seviyorum ama gitmeyelim falan dedi, öptü falan ama...şimdi nasıl davranacağımı bilemiyorum....çok kırıldım bir yandan ama zaten zor düzeldi aramız...surat assam olmaz, iyi davransam olmaz, kırgınım bir kere...tekrar konuşup ikna etmeye çalışmak istemiyorum, bu kadar olandan sonra benim de hevesim kaçtı....siz olsanız ne yapardınız?

hikayeni az çok biliyorum eşinle barıştıgına sevindim canım
ama ailecek bi tatil söz konusu demek babam babalık yapmak istiyor
fakat eşin gelmeme gerekçesi sunmuyor bence eşini zorla biraz gerekçesini ögren
gerçi hevesin kalmamış ama bu tatil bütün aileyi deşarj eder diye düşünüyorum

Ben olsam giderdim....Esimin illaki gelmesine gerek yok..:delphin:
10 gün sadece ailemle tatil yapardim..:1closedeyes:

Hayir dogru düzgün bir gerekceside yok gelmemek icin, sadece kendini ezik hissedecek diye gelmek istememesi cok sacma:delphin:...biraz fazla kompleksli galiba esin canim...
Hem sende onun icin yeri geldimi böyle fedakarliklar yapiyorsun...oda yapiversin ne olucak??benneyaptımki

Istemiyorsa istemiyor, ama ben olsam o gitmiyor diye gitmemezlik yapmam.
Allah korusun allah uzun ömürler versin ölümlü dünya canim annenle babanla tatil yapma imkanini varken yap vallaha...a.s Esine güzel bir dil ile izah et durumu, tamam o zaman sen gelme ben gidicem...belki böylesi daha iyi olur de..:kahve:

Anladığım kadarıyla eşin baban tarafından istenmeyen damat olduğunu biliyor. Onun için babanla ilgili bir programa dahil olması canını sıkmış.
Eşinle aranız da yeni yeni düzelmeye başlamış madem... Tatil programını başka bir zamana erteleyip, daha sonra anneni de alıp gitseniz olur mu?

Seni anlıyorum....

Bazı sorunlarınız olmuş, halledilmiş olsa da içinde etkileri sürüyor olmalı. Belki bu yüzden ısrar edemiyor ve onu bırakıp gitmek istemiyorsun....

Eşin hatalı davanıyor malesef. Aslında gelmeli. Madem istemiyor, daha da zaman var. Şimdilik bekle biraz daha. Hemen karar vermeyelim diyebilirsin eşine....

Şimdi bırakıp gidemiyorsun, gitmesen ailen var...Arada kalıyorsun....

Bu yüzden zamana bırak canım....

aslında tatil zamanına daha çok var...
yani şimdiden onun tartışmasını yapıp,
yeni düzelmiş aranızı bozmayın derim...
gün ola,hayır ola...yaz gelsin.. belki de ikinizin de
fikri değişecek...ama o gün geldiğinde yine ben gelmem derse eşiniz,
ve sizin tek gitmenize de izin verirse ,bence gidin,
bu 10 günlük ayrılık size de çok iyi gelecektir,diye düşünüyorum...
sevgiler...

eşinizle barışmanıza sevindim, önceki yazınızı okumuştum.
ben sizin yerinizde olsam, annem-babamla 10 günlük başbaşa tatilin tadını çıkarırdım.
madem size tek başınıza git diyor, gidin bence sizde.
siz ordayken huzursuzluk çıkarmaya kalkarsa da sen tek başıma gönderdin beni, madem huzursuz oldun keşke sende geleydin dersiniz

eğer babanızın şimdiden erken rezervasyon yapma durumu yoksa,yani sizden bir cevap beklemiyorsa şimdilik tatil konusunu kapatın,aranız yeni düzelmiş bu konuda bir daha gerginlik çıkmasın.

ona ne iyi davranın ne kötü,nötr olun derim,surat asmayın ama öyle çok neşeli de olmayın,o size yaklaşmaya çalışsın,bu arada kırgınlığınız hafiflemiş olur,bu konuyu tekrar tekrar açıp konuşmak yerine,ona fikirlerinizi anlatıp tartışmak yerine,sadece ''hadi canım lütfen hatırım için,benim için''tarzı konuşmalarla ikna yoluna gidin,eşiniz sizi seviyor belli ki; dayanamayacaktır bence size,ısrarınıza,onu ikna edeceğinizi düşünüyorum.Ha birde şu aklıma geldi babanızın sizi sormasına,kocası olarak onun fikrini almamasına bozulmuş eşiniz,babanızı ikna edip onun davet etmesini sağlayabilirseniz biraz daha yumuşayabilir.

BARIŞMANIZA SEVİNDİM CANIM...
AYRICA BEN OLSAM NAPAR EDER ONU O TATİLE GÖTÜRÜRDÜM BEN ONUN İÇİN FEDEKARLIK YAPIYOSAM KARŞIMDAKİ DE YAPMALI YAPMIYOSA YAPTIRIRIZ..........
:lepi:

Son düzenleme:
eğer sen eşin için fedakarlık yapıyorsan
oda yapmak zorunda
yada sende artık böyle davranırsın
hiç tartısmaya bile gerek yok
gider ailenle güzel bi tatil yaparsın

Valla evlilik karşılıklı fedakarlıklarla yürür..siz onun ailesinin yanında eşiniz için kalmak durumundaysanız o da sizin için buna katlanmalı.. sürekli tek tarafın fedakarlık yapması ilişkiyi gittikçer yıpratıyor.. birini sevmek seni seviyorum demekle değil yaptıklarıyla, bunu hissettirmesiyle olur.. madem bu tatil anneniz ve sizin için önemli bence sakince eşinizle konuşup ikna etmeye çalışın.. gelmiyorsa da kendiniz gidin.. şimdiye kadar yaptığınız fedakarlıkların karşılığını nasıl aldığınızı düşünün.. kusura bakmayın sert konuşmuş olabilirim ama bencil insanlara dayanamıyorum..

benım anlamadıgım ...daha yaza cok var ozamana kadar ne olcak allah bılır....
şimdiden kendınızı üzmenın yada tartışmanında bır anlamı yok...
belki o zamana kadar eşiniz yumuşayacak....belkide..kendısı dıyecek hadı gıdelım dıye...
yada eşiniz gelmek ıstemiyorsa...
siz kendiniz gidin...sorunda etmeyin...

bence şimdiden yaz tatilinin sıkıntısını çekme.
daha çok var.o zamana kadar kararı mutlaka değişecektir.
yalnızda gitsen sorun etme.sen şöyle yaptın ben böyle yaptıma girmemeni tavsiye ederim.
erkekler empati yeteneğinden bir parça yoksunlar çünkü.

ben olsam ikna etmeye çalışırdım tıpkı senin gibi baktım ikna olmuyo buda aramızda problem yaratıcak
hazır sen git demiş sırf annem için giderdim ki bu yaz evli olarak ilk yazımız olmasına rağmen o izin alamadığı için ben onu bırakıp gittim ailemle tatilekaydirigubbakcemile3

hem daha yaza çok var belki ozamana kadar fikri değişir
şimdiden bu sebepten aranızı bozmanızın bi manası yok bide yeni barışmışsınız:asigim:
bence konuyu kapat hiç surat asmadan hiç birşey yokmuş gibi davran :delphin:

arkadaşlar, sabahtan beri bu konu üzerine konuşup durduk eşimle..ben bir de hastayım, zaten herşeye ağlıyorum, duygusalım...bu durumda aklıma herşey geldi....babamın mart ayında rezervasyon yaptırması gerek, dün annem bizdeydi o zaman söyledi bunu....eşimde ben gelmek istemiyorum diyince zaten sen beni bu yaz da tatile götürmedin, sittin sene götüremezsin dedim..buna da çok bozuldu...benim babam bana çok düşkün...hep birlikte olduğumuz zamanlarda birşey olduğunda hep bana sorar, eşimi pek dikkate almaz...zaten başında da etmediğini bırakmadı eşime, vermem de vermem diye....

onu da anlamaya çalıştım ama benim başıma böyle birşey gelse, ben eşimin hatrına giderdim, 10 gün ne olacak ki derdim....beni sevmiyor diye bile düşündüm, hele ayrı git deyince çok şaşırdım, 1 saat bile ayrı kalınca, ben evdeyken bile nerdesin, nerdesin, ne yapıyorsun diye arayıp soran adam beni nasıl antalyaya tek başına gönderir, nasıl bir sorunmuş ki bu dedim kendi kendime.....

bir de annem olayı var, biz gitmezsek gidemeyecek tatile....nasıl da heveslenmişti dün....onu da alalım gidelim demedi hiç...

ben de ağladım, zırladım hatta biraz....sonunda sen mutlu olacaksan gidelim ama bazı şartlarım var dedi, sonra işe gitti....ben de kaldım evde, temizlik yapıp kimyasallarla kafa bulcamdelikafadulden

bir de benim kredi kartı limitim dolduğu için bana kartını bıraktı, git alışveriş yap dedi....ne oluyor ya, sevgiye boğuldum bir anda....

Son düzenleme:
Eşiniz çok bencilce davranıyor..
Siz onun için fedakarlık yapıyorsanız , oda sizin için yapmak zorunda bence..
Düzeltme yapıyım son mesajını şimdi okudum
Eşinizin hala çok bencil olduğunu düşünüyorum
Ağlamakla ancak ikna edebilmişsiniz..

Son düzenleme:
bence şimdili konuyu kapatın
yaza doğru konuşursunuz ne yapıp edeceğinizi
zaten aranızda yeni düzelmiş,boşuna huzursuzluk çıkmasın
haa ama doğrusu bence eşinin gelmesi gerekli
çünkü sende onun için fedakarlık yapıyorsun
ha eğer gelmezsede sen yalnız git,eşinin ailesiyle bir yerlere gidileceğindede sende ona ben gelmiyorum sıkılıyorum sen yalnız git dersin
madem öyle işte böyle

arkadaşlar, sabahtan beri bu konu üzerine konuşup durduk eşimle..ben bir de hastayım, zaten herşeye ağlıyorum, duygusalım...bu durumda aklıma herşey geldi....babamın mart ayında rezervasyon yaptırması gerek, dün annem bizdeydi o zaman söyledi bunu....eşimde ben gelmek istemiyorum diyince zaten sen beni bu yaz da tatile götürmedin, sittin sene götüremezsin dedim..buna da çok bozuldu...benim babam bana çok düşkün...hep birlikte olduğumuz zamanlarda birşey olduğunda hep bana sorar, eşimi pek dikkate almaz...zaten başında da etmediğini bırakmadı eşime, vermem de vermem diye....

onu da anlamaya çalıştım ama benim başıma böyle birşey gelse, ben eşimin hatrına giderdim, 10 gün ne olacak ki derdim....beni sevmiyor diye bile düşündüm, hele ayrı git deyince çok şaşırdım, 1 saat bile ayrı kalınca, ben evdeyken bile nerdesin, nerdesin, ne yapıyorsun diye arayıp soran adam beni nasıl antalyaya tek başına gönderir, nasıl bir sorunmuş ki bu dedim kendi kendime.....

bir de annem olayı var, biz gitmezsek gidemeyecek tatile....nasıl da heveslenmişti dün....onu da alalım gidelim demedi hiç...

ben de ağladım, zırladım hatta biraz....sonunda sen mutlu olacaksan gidelim ama bazı şartlarım var dedi, sonra işe gitti....ben de kaldım evde, temizlik yapıp kimyasallarla kafa bulcamdelikafadulden

bir de benim kredi kartı limitim dolduğu için bana kartını bıraktı, git alışveriş yap dedi....ne oluyor ya, sevgiye boğuldum bir anda....

aaa çok sevindiiiimmm kaydirigubbakcemile2
ama şartlar neymiş merak ettim CADIARZU
söylemedimi

Anladığım kadarıyla sorun hallolmuşa benziyor. :lepi: Ama ufak bi hatırlatma yapmak istedim canım, madem ki eşinizle barıştınız o halde eşinin evde istenmeyen damat olmasına izin verme.

Burada senin tavrın çok önemli. Eğer sen eşine laf ettirmezsen ve babanın sana danıştığı kararlarda eşini de göz önünde bulundurursan, zamanla baban da kabul eder onu... Evlilik zaten böyle bi şey...

Benim ailem de evlenirken hiç istememişlerdi. Hatta tavır koydular... Ama ben hiç kimseye laf ettirmedim.
Hatta gün geldi eşimle çok kavgalı olduğumuz durumlar oldu. Öyle zamanlarda bile kötü konuşmalarına izin vermedim. Zamanla alıştılar, hatta şimdi çok seviyorlar...

Eşinin gitmek istememesini çok iyi anlıyorum. Çünkü bi tarafta istenmeyen şahıs olmak, ya da kaaale alınmamak, önemsenmemek çok kötü bi his...

Sanırım ben de aynı tepkiyi verebilirdim, hele de damatsam... Yinede bak eşin seni çok seviyomuş ki senin için geliyo....
:içelim:

Back