Kayınvalidenin kocasıyla arası nasıl? İsteklerini ifade ederken kendini acındırma yoluna mı gidiyor… yani “hep sizin için katlandım oğlum, işte baban hep böyle, gençken bir bayram sabahını kendi annemle geçiremedim” gibi şeyler söyleyerek merhamete mi oynuyor. Öyle bir vibe aldım kendisinden. Doğruysa ona göre bir öneri getireceğimMerhaba Unus hanım,bir akşam yemeğe çıktık anlattım tüm aile fertleri ile anlaşıp sorun yaşamadığımı ama annesinin altında oturduğum için hep bir beklentisi olduğunu söyledim ısrarla kabul etmiyor bende annenle eskisi gibi olamam iyi olamam dedim kavga kıyamet kalktık, babasını almaya gittik işyerinden bir anda babasına dönüp “ biz evden çıkacağız eşim ve annem anlaşamıyor, yine garip annem suçlu oldu” dondum kaldım
Ayrılık görüyorum hocamMerhaba arkadaşlar, bu siteyi uzun zamandır uzaktan takip edenlerdenim oldu ya bende içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak istedim.
İki buçuk yıl önce görüşerek tanışarak görücü usulü ile evlenip başka bir şehire gelin gittim. Kv ile altlı üstlü oturuyorum, bunu hep avantaj olarak güzel bir durum olarak gördüm ama maalesef öyle birşey olmadı. Geniş kalabalık bir aileyiz gerek elitlerimle görümcemle çok iyi anlaşırız ama kv ile eşimden yana dertlerim hiç bitmedi bitmeyecek sanırım.
Çok git gelli bir evlilik oldu bizimkisi sürekli çekip ailemin yanına geldim(eşim ile iletişimsizlik sorunu, derdimi anlatamama sorunu,aile fertlerinden biriyle problemim olsa daha anlatmama korkusu yüzünden) binbir özür ile geri döndüm.
Tam yoluna sokmaya çalışıyoruz tak bir telefon memleketten hal hatır soran biri sohbet sonunda kv nin memleketteki insanlara -evimin pis olduğunu- çarşafları bile onun değiştirdiğini(evliliğimin ilk ayları ailemin evinden döndüğümde çarşafların değiştiğini görüp eşime söylemedim sorun çıkmasın diye şimdi keşke diyorum tabi..) söylediğini öğrendim binbir yeminlerle.
Eşime söyledim inanmadı başta çünkü evlenmeden önce en önemli şeyin aile olduğunu aile içinde ki sırları dışarıya vermememin dedikodu olmamasının gerektiğini ısrarla söyleyen biri olarak annesinin bunu yaptığına inanamadı.
Annesi başka bir şehirde gelince konuşulacak ama mesele o değil kızlar ben kv kızmıyorum bunun sebebi de eşim bu rahatlığı veren otoriteyi kurmayan kendisi.
Ben annenle eskisi gibi olmam dediğimde bende ailenle görüşmem, annen bir türlü sevemedi dediğimde sevdiremedin ne yaptın ki dedi diğer gelinleri ne yapıyorsa daha fazlasını yaptım diyorum yine suçlu oluyorum daha çok şey var da uzatmak istemiyorum.
Ne önerirsiniz? O şehre alışamadım eşimle annesi arasındaki o bağ benim hanımı olduğum düşüncesinin oturmasına bile engel oluyor, eşim benle savaş içinde
Saygılar yaş 29
Merhaba hanımefendi, son cümleniz kesinlikle çok doğru ben uzak bir eve taşınsakta sorunların çıkacağını düşünüyorum ileride çocuk olacak o da sorun olacak eşimin orta ayarı olduğuna inancım kalmadı eşim değişmeli ama o kendisini süper kusursuz gördüğü için annesinin yanlışlarını ufak hata olarak gördüğü için herşey böyle devam edecek maalesefBaba evine dondunuz madem sade bir ozurle evinize donmemeliydiniz kesin olarak uzak bir yere tasinmak istediginizi aksi halde donmeyeceginizi soyleseydiniz. Uzaga tasininca ne olacak esiniz belki evlendiginin anasinin eteginden ayrildiginin farkina varir bu sekilde ailesinden uzaklasmamis siz sadece onlara dahil olmussunuz. Cocuk olmadan sartlarinizi konusun uzakta bir ev asla mudahale etmeyen kv olmuyorsa ayrilacahinzi soyleyin esinizin kafasi basmiyor anamda anam diyenler evlenmesinler ya
Kp çok iyi bir adamdır Kv ile araları da iyidir ama kp etkisi çok yoktur eşim ve büyük kaynım daha çok “baba” faktörü gibi gözüküyor. Kv eşime diğer evlatlarından daha çok düşkünKayınvalidenin kocasıyla arası nasıl? İsteklerini ifade ederken kendini acındırma yoluna mı gidiyor… yani “hep sizin için katlandım oğlum, işte baban hep böyle, gençken bir bayram sabahını kendi annemle geçiremedim” gibi şeyler söyleyerek merhamete mi oynuyor. Öyle bir vibe aldım kendisinden. Doğruysa ona göre bir öneri getireceğim
Evet ayrı eve çıkın.Bir iki yıla çıkılacaktı, aile apartmanı inşa edip oturma hayalleri vardı bu konu sebebiyle “öyle bir hayalim vardı o da artık olamayacak” dedi benden önce ki hayallerin onlar dedim. Şimdi ayrı eve çıkmakta eşimle olan sorunlarım düzelecek mi? Adam benle savaşıyor
Kvdeniz ile bir sıkıntınız olduğunda işinizi sinsi sinsi halledin annesi öyle yapıyor ve olay gözünün önünde olmadığı için suçsuz görüyor eşiniz annesini. Eşlere annelerinin hatasını söylediğinizde onları ya yapmamıştır oluyor yada sen büyütüyorsun oluyor. Dahada annelerini korumaya başlıyorlar son cümlende olduğu gibi melek zannediyorlar annelerini. Ayrıca ayrı eve çıkmakta çözüm değil sürekli dile getirmeniz sizi antipatik yapabilir. Kendi ailemden örnek vereyim babaannem ilçeye taşındı biz koydeyiz ama bir telefonu huzur bozmaya yetiyor stratejik davranın evliliğiniz de sizin borunuz ötsün. Tabi böyle bir evliliği devam ettirmek istiyorsanızMerhaba Unus hanım,bir akşam yemeğe çıktık anlattım tüm aile fertleri ile anlaşıp sorun yaşamadığımı ama annesinin altında oturduğum için hep bir beklentisi olduğunu söyledim ısrarla kabul etmiyor bende annenle eskisi gibi olamam iyi olamam dedim kavga kıyamet kalktık, babasını almaya gittik işyerinden bir anda babasına dönüp “ biz evden çıkacağız eşim ve annem anlaşamıyor, yine garip annem suçlu oldu” dondum kaldım
Biraz somut ornek verir misiniz benzer durumlar yasayanlar icin.Kvdeniz ile bir sıkıntınız olduğunda işinizi sinsi sinsi halledin annesi öyle yapıyor ve olay gözünün önünde olmadığı için suçsuz görüyor eşiniz annesini. Eşlere annelerinin hatasını söylediğinizde onları ya yapmamıştır oluyor yada sen büyütüyorsun oluyor. Dahada annelerini korumaya başlıyorlar son cümlende olduğu gibi melek zannediyorlar annelerini. Ayrıca ayrı eve çıkmakta çözüm değil sürekli dile getirmeniz sizi antipatik yapabilir. Kendi ailemden örnek vereyim babaannem ilçeye taşındı biz koydeyiz ama bir telefonu huzur bozmaya yetiyor stratejik davranın evliliğiniz de sizin borunuz ötsün. Tabi böyle bir evliliği devam ettirmek istiyorsanız
Erkekler sürekli sikayet eden eşten kaçarlar hele hep annesini şikayet eden eşi varsa annesine bekarlıkta göstermediği sevgiyi ilgiyi gösterirler. Bak annen bunu bunu yaptı diye sikayetlenmek yerine kadın sıkıntısını direk kayınvalidesiyle çözmeli. Mesela kaynanalar nasıl oğulları yokken yapıyor şeytanlığını gelinde öyle olsun. Benim hakkımda konuştuğun şeylere dikkat et annecim(!) bana kuşlar söylüyor gibisinden. Ama kocasının yanında yardımsever gözükerek ''senin ailene değer veriyorum'' mesajı versin eşine. Nasıl desem biraz oyuncu olun. şuan yorgunluktan aklıma fikirler gelmiyor kusuruma bakmayın lütfen.Biraz somut ornek verir misiniz benzer durumlar yasayanlar icin.
Turşusunu kursunlarAnneler kabullenemiyor oğullarının evlendiğini sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?