Eşimle ilgili bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum

Kayınvalidenin kocasıyla arası nasıl? İsteklerini ifade ederken kendini acındırma yoluna mı gidiyor… yani “hep sizin için katlandım oğlum, işte baban hep böyle, gençken bir bayram sabahını kendi annemle geçiremedim” gibi şeyler söyleyerek merhamete mi oynuyor. Öyle bir vibe aldım kendisinden. Doğruysa ona göre bir öneri getireceğim

Ayrılık görüyorum hocam

Merhaba hanımefendi, son cümleniz kesinlikle çok doğru ben uzak bir eve taşınsakta sorunların çıkacağını düşünüyorum ileride çocuk olacak o da sorun olacak eşimin orta ayarı olduğuna inancım kalmadı eşim değişmeli ama o kendisini süper kusursuz gördüğü için annesinin yanlışlarını ufak hata olarak gördüğü için herşey böyle devam edecek maalesef

Kp çok iyi bir adamdır Kv ile araları da iyidir ama kp etkisi çok yoktur eşim ve büyük kaynım daha çok “baba” faktörü gibi gözüküyor. Kv eşime diğer evlatlarından daha çok düşkün

Merhaba sevgili konu sahibi, seni bir noktada cok iyi anlıyorum. Ben de ayni apartmanı kabul edip sonra pisman olanlardanim. Ilk basta ben de cok safmisim ki ne guzel ilerde cocugum olunca calisan kadinim zorda kalinca destek olurlar falanlar filanlar sandim ki hayat toz pembe olacak. Oysa bu tip kvlerin istedigi gelin tipi sadece oglunun annesi tarafindan karsilanamayan ihtiyaclarini karsilayacak bir kukla. Gorunuste canim cicim kizim derler ama elinizi verseniz kolunuzu isterler. Yedi yirmi dort yaninda kalsaniz neden sagima degil de soluma oturdun derler. Butun ailenin ana kralicesi olmak isterler. Belki genclikte cok cekmislerdir ama yaslilikta kocalarini oyle pasifize etmislerdir ki onlar kukla rolunu o kadar benimsemislerdir ki varliklari yokluklari birdir. Evlatlari da dogustan itaate programlidir. En ufak bir isyanda ayilma bayilma sen de mi beni uzecektin kozuyla usta birer manipulatorlerdir. Oglusunun evi onlarin evidir. Sorsan her seyi iyilik icin yapar. Oysa onun iyilik dedigi sey senin hayatini yok etmek seni kose susu haline getirip pasifize etmektir. Cocugun olacagi zaman da sen sadece bir tasiyici annesindir. Dogurup onun kucagina vereceksin o bebege analik taslayacak, oglusunun cocugu ya onu da o dogurdu zannedecektir. Ogluslarin gozunde de analari her daim birer melektir. Asla analarinin hatalarini kabul etmezler. Analari yanlis bir sey de yapsa mutlaka bir sebebi varmistir. Aradan zaman gecer bazi evlilikler biter, bazi gelinler pes eder kose susu olur. Bazi gelinler.canla basla.savasir. Peki sonunda oglus evini yuvasini bilse bile bu bir zafer midir? Kaybedilenler oyle buyuktur ki buna kim zafer diyebilir? Olmuyor, hele de cocuk varsa bir senede bes sene yaslaniliyor. Bence cocugun yoksa bu evliligi surdurmek isteyip istemedigini iyi dusun. Evet bazen ogluslar yeni ailesini benimser gibi gozukse de o iclerindeki ana aski baska aska izin vermiyor genelde. Bence olmuyorsa cekin gidin siz bu hayata oglusun anasiyla evlenmek onu eylemek icin gelmediniz. Anasini eyletmek isteyen gitsin parasiyla hizmetci bakici tutsun diyorum ben artik. Ileride Allah omur verirse ben cocuguma gencligimi anlatirken malesef uzaklara dalip gidecegim. Babanla dolu dolu soyle mutluyduk soyle huzurluyduk diyemeyecegim. Cok mu onemli belki degil ama o ince sizi bazen beni cok uzuyor. Oyle ben de efkarlandim, kendimi de kisaca ifade etme kabiliyetine henuz erisemedim. Okuyanlar simdiden kusura bakmasin.

Evet ayrı eve çıkın.

Kvdeniz ile bir sıkıntınız olduğunda işinizi sinsi sinsi halledin annesi öyle yapıyor ve olay gözünün önünde olmadığı için suçsuz görüyor eşiniz annesini. Eşlere annelerinin hatasını söylediğinizde onları ya yapmamıştır oluyor yada sen büyütüyorsun oluyor. Dahada annelerini korumaya başlıyorlar son cümlende olduğu gibi melek zannediyorlar annelerini. Ayrıca ayrı eve çıkmakta çözüm değil sürekli dile getirmeniz sizi antipatik yapabilir. Kendi ailemden örnek vereyim babaannem ilçeye taşındı biz koydeyiz ama bir telefonu huzur bozmaya yetiyor stratejik davranın evliliğiniz de sizin borunuz ötsün. Tabi böyle bir evliliği devam ettirmek istiyorsanız

Biraz somut ornek verir misiniz benzer durumlar yasayanlar icin.

Biraz somut ornek verir misiniz benzer durumlar yasayanlar icin.
Erkekler sürekli sikayet eden eşten kaçarlar hele hep annesini şikayet eden eşi varsa annesine bekarlıkta göstermediği sevgiyi ilgiyi gösterirler. Bak annen bunu bunu yaptı diye sikayetlenmek yerine kadın sıkıntısını direk kayınvalidesiyle çözmeli. Mesela kaynanalar nasıl oğulları yokken yapıyor şeytanlığını gelinde öyle olsun. Benim hakkımda konuştuğun şeylere dikkat et annecim(!) bana kuşlar söylüyor gibisinden. Ama kocasının yanında yardımsever gözükerek ''senin ailene değer veriyorum'' mesajı versin eşine. Nasıl desem biraz oyuncu olun. şuan yorgunluktan aklıma fikirler gelmiyor kusuruma bakmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…