- 9 Ocak 2018
- 5.242
- 12.998
- 248
Bana dert olacağına söylerim karşımdakine dert olsun derim hepCevap sorunun icinde
Neden kendini paraliyorsun sevdirmek icin?
Ben seninle evlendim annene de saygimi gosteririm beni sever sevmez kendi tercihi diyip gececeksin
Hangi emektar alkislanmis da kendini heba ediyorsun? Sonunda herkes "e yapmasaydin" diyecek
Kvde de evine girip birseylere el atiyorsa "anne bir onerin varsa bana soyle, evimde birseylerin yerinin degismesini sevmiyorum" de. Neden sessiz kaliyorsun ki? Gecen kv bana "Tuh vah oglum camlari siliyordu gordum ah yavrum" dedi. Esim de vardi
Bende evet yardim etti edecek tabi dedim
Bekarken su bardagini bile kaldirmazdi hic is yaptirmazdim ogluma ben dedi
Oda senin hatan, yaptirsaydin dedim.
Bakti sert cikiyorum "yardim edecek tabi canim" falan diyip gecistirdi. Neden icimize dert edelim milletin dan dan soyledigi seyleri
Pink hanım ben meselenin Kv olduğunu düşünmüyorum tamamen eşimin otorite kuramadığını düşünüyorum, çarşaf konusu için Yanyana gelmemizi bekliyorumEşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup mutlu olan tek bir kişi görmedim. Türk aile yapısı bireyselliği saygısızlık olarak gördüğünden aile apartmanı demek topluca bir aile olarak yaşamak demek. Kayınvalideniz sizi sevmek zorunda değil öncelikle. Siz de onu sevmek zorunda değilsiniz. Karşılıklı saygı göstermeniz yeterli. Bana göre sizin hatanız çok kez evi terk etmek. O evden bir kere çıkıldıysa dönülmemeli. Çocuk oyuncağı olmuş sizde bu durum. Git gel yapa yapa tabi yaşadığınız ile alışamazsınız.
Daha annesi eleştirilince kabullenen bir erkek görmedim. Hatta bir insan görmedim. Eşiniz de sizin annenizi eleştirse siz de savunmaya geçersiniz bence. Yapmanız gereken kayınvalide ile olan probleminizi onun şahsıyla çözmek. Oğlunu dahil etmemek. Bir rahatsızlığınız olduğunda çat çat konuşun. Çarşaf muhabbeti mesela açıkça söyleyin. Sınırlarınızı siz çizeceksiniz.
Pink hanım ben meselenin Kv olduğunu düşünmüyorum tamamen eşimin otorite kuramadığını düşünüyorum, çarşaf konusu için Yanyana gelmemizi bekliyorum
İşte ben susmakta hata ettiğimi otorite kuramadığımı kabul ediyorum ama bu artık susacağım anlamına da gelmiyor..Eşiniz otorite zaten kuramıyor orası ayrı ama kayınvalideyi de bu kadar olayların dışında görmek doğru değil. Aynı şekilde siz de otorite kuramıyorsunuz. Siz kocanızla bir ailesiniz meseleyi onunla kötü olmadan çözmeniz lazım. Çarşaf konusunun da üzerinden günler geçmiş kadın demez mi şimdi mi geldi aklına diye? Tepkinizi o zaman verecektiniz benim evime müdahale etmeyin diye tam zamanıydı. Şimdi ben size olacağı anlatayım kayınvalideniz söyledi denilen sözleri inkar edecek. Kabul ederse bir ihtimal beni yanlış anladılar/sen yanlış anlamışsın diyebilir. Eşiniz de en fazla annem hata etmiş der, yanlış yapmış bile demez.
Diğer gelinler ne yapıyorsa onu yaptım. Ailem saygılı biri olarak yetiştirdi beni. Hep eşimin ailesi dedim. Ama kişisel alanda istedim, izah ettim ben yıllar yılı yalnız kalmaktan yalnız gezmekten keyif alan biriydim bunu tatlı dille kabul edin ben böyleyim dedim ama ne olursa olsun beklentisi bitmedi kv nin.Kayinvalideye kendini sevdirmek ne ya. Eziklik bekliyor yani senden, yalakalik bekliyor. Yani kayinvalide denilen kişi oglunun eşi oldugun icin seni sevmeyecek ve sen sevdirmek icin ne yaptin ki gibi hadsiz sozleri sana soyleyebilrcek brs para etmez herifin karisi olmak icin kosa kosa hidip aile apartmanina oturmussun. Kendi elinle etmissin gercekten. Ne diyebilirim ki. Isin cok zor.
Evi terketme ile yorum yazacaktım ama diline sağlık demek istediklerimden bile fazlasını yazdınEşinin ailesiyle aynı apartmanda oturup mutlu olan tek bir kişi görmedim. Türk aile yapısı bireyselliği saygısızlık olarak gördüğünden aile apartmanı demek topluca bir aile olarak yaşamak demek. Kayınvalideniz sizi sevmek zorunda değil öncelikle. Siz de onu sevmek zorunda değilsiniz. Karşılıklı saygı göstermeniz yeterli. Bana göre sizin hatanız çok kez evi terk etmek. O evden bir kere çıkıldıysa dönülmemeli. Çocuk oyuncağı olmuş sizde bu durum. Git gel yapa yapa tabi yaşadığınız ile alışamazsınız.
Daha annesi eleştirilince kabullenen bir erkek görmedim. Hatta bir insan görmedim. Eşiniz de sizin annenizi eleştirse siz de savunmaya geçersiniz bence. Yapmanız gereken kayınvalide ile olan probleminizi onun şahsıyla çözmek. Oğlunu dahil etmemek. Bir rahatsızlığınız olduğunda çat çat konuşun. Çarşaf muhabbeti mesela açıkça söyleyin. Sınırlarınızı siz çizeceksiniz.
Hanımefendiİşte ben susmakta hata ettiğimi otorite kuramadığımı kabul ediyorum ama bu artık susacağım anlamına da gelmiyor..
kv kabul edecek çünkü 1-2 kişiye söylememiş bunu arayıp arayıp söylemiş insanlara.
Zaten dediğim gibi uğruna annemden uzak yaşadığım adam bunu “küçük hata” diye nitelendiriyor zoruma giden de bu. Ben kimseye yanlış bir cümle kurmayayım yanlış anlaşılmayayım diye sohbet ederken dikkat ederken gördüğüm muamele bu.
Ben böyle değildim, insanlara değer verir değer görürdüm bir karakterim vardı evlendiğimden beri silik biri oldum karakterimin dışına çıktım. En çetrefilli işi yapan biriydim bu hale geldim kim için ne için? Yazık bana kendime üzülüyorum
Akıl oyunu yapabilecek en son kişi benimdir hiç beceremem çok salağımdır ama Allah’a inancım tam ve kaybedecek birşeyim olmadığını biliyorum bu sebep beni güçlü tutuyor biraz. Tekim yalnızım mücadelem kocam ve kv ile bu çok acı..Hanımefendi
O demiş bu demisle olmuyor
Kocanız inanmaz kulağıyla duysa bile psikolojisi bozuk bu ara der geçer boşuna yormayın kendinizi
Akıl oyunları yapıyorlar size sizde onlara yapın
Sen aile apartmanina girerek once ipleri onlarin eline verip sonra iplerini geri istemissin. Vermemisler. Ben ailelerden uzakta yasayacagim halde, en ufak bir hayatima mudahale hissettigimde teyikleniyordum. Hele de sen artik bizdensin, bizimsin gibi hareketler cok batiyordu. Mesela dugunum baba evimden 4 saat mesafede olacakti. Bir gun once gelip gelin alma yapalim, dugun gunu iki ayagimiz bi pabuca girmesin dediler. Esimin teyzesinin evini ayarlariz orda kalir rahatca hazirlanirsin dediler. Direkt olmaz dedim. Bisey olmaz kizim sen bizjm kizimizsin artik dediler. Ne munasebet sizin rshatiniz bozulmayacak diye ben el alemin evinde dugunden onceki gecemi diken ustunde geciremem sabah gelir alirsiniz, ben sizin falan degilim demistim buyuk tepki gostermistim mesela. Hic hoslanmam boyle kadını mal gibi aldim kafalarindan . Ne hakla gelinden beklentiye giriyorlar? Neden izin veriyorsunuz bunaDiğer gelinler ne yapıyorsa onu yaptım. Ailem saygılı biri olarak yetiştirdi beni. Hep eşimin ailesi dedim. Ama kişisel alanda istedim, izah ettim ben yıllar yılı yalnız kalmaktan yalnız gezmekten keyif alan biriydim bunu tatlı dille kabul edin ben böyleyim dedim ama ne olursa olsun beklentisi bitmedi kv nin.
Bak basimdan geçeni anlatayımAkıl oyunu yapabilecek en son kişi benimdir hiç beceremem çok salağımdır ama Allah’a inancım tam ve kaybedecek birşeyim olmadığını biliyorum bu sebep beni güçlü tutuyor biraz. Tekim yalnızım mücadelem kocam ve kv ile bu çok acı..
Karakterimin bir noktadan sonra neden silik olduğunu bende anlamış değilim oysa dediğim dedik net çizgileri olan fikri zikri belli biriydim nasıl bu hale geldim bilmiyorum çok körkütük aşıkta evlenmedik, sevdik beğendik sonra daha çok sevdik zamanla.Sen aile apartmanina girerek once ipleri onlarin eline verip sonra iplerini geri istemissin. Vermemisler. Ben ailelerden uzakta yasayacagim halde, en ufak bir hayatima mudahale hissettigimde teyikleniyordum. Hele de sen artik bizdensin, bizimsin gibi hareketler cok batiyordu. Mesela dugunum baba evimden 4 saat mesafede olacakti. Bir gun once gelip gelin alma yapalim, dugun gunu iki ayagimiz bi pabuca girmesin dediler. Esimin teyzesinin evini ayarlariz orda kalir rahatca hazirlanirsin dediler. Direkt olmaz dedim. Bisey olmaz kizim sen bizjm kizimizsin artik dediler. Ne munasebet sizin rshatiniz bozulmayacak diye ben el alemin evinde dugunden onceki gecemi diken ustunde geciremem sabah gelir alirsiniz, ben sizin falan degilim demistim buyuk tepki gostermistim mesela. Hic hoslanmam boyle kadını mal gibi aldim kafalarindan . Ne hakla gelinden beklentiye giriyorlar? Neden izin veriyorsunuz buna
İki kere okudum anladığım tek şey eş kişinin tavrı, eşi dinlemesi eşe destek olması. Bu bende yok, daha eşinin olduğunu idrak ettiğini düşünmüyorum suç bende hep insanları düşünmekten kendimi mahvettimBak basimdan geçeni anlatayım
Kızım doğdu adını hira koyduk
Görümce gile gittik 2 kez ikisinde de bu kızı adi hira olmayacaktı da nasıl olduysa dedi
Eve giderken eşime anlattığım da ablam öyle birsey demez dedi
O ara psikolojim biraz bozuktu acaba ben mi kuruyorum dedim
Neyse 3 gitmemiz de eşimin yaninda dedi
Bende eşimin gözlerinin içine içine baktım
Eşim de dedi ki
3 oğlan ardına 1 kız dogurduydun sen niye koymadın da bize söylüyorsun dedi
Akıllanmadi görümce oğlum da da hamile iken isim önerisi yaptı ali olsun adı dedi bende hele bi doğsun nasip dedim
Sonra babamın adı mehmet olduğunu duyunca ali mehmet olsun dedi
Eltimde ali mehmet olur mu mehmet ali olur dedi
Biz de yine nasip dedik
Kardeşim rahmetli olmuştu onun adını koyduk kimse neden diyemedi
Kv de çok müdahale etmeye çalıştı hatta köye yanlarında oturmamizi beklediler ama çok hırslı biriyimdir Allah nasip etmiş
İlçe de kaldık ev aldık
Ama gitmedik
Kusura bakma biraz hızlı yazdımİki kere okudum anladığım tek şey eş kişinin tavrı, eşi dinlemesi eşe destek olması. Bu bende yok, daha eşinin olduğunu idrak ettiğini düşünmüyorum suç bende hep insanları düşünmekten kendimi mahvettim
İşte ben susmakta hata ettiğimi otorite kuramadığımı kabul ediyorum ama bu artık susacağım anlamına da gelmiyor..
kv kabul edecek çünkü 1-2 kişiye söylememiş bunu arayıp arayıp söylemiş insanlara.
Zaten dediğim gibi uğruna annemden uzak yaşadığım adam bunu “küçük hata” diye nitelendiriyor zoruma giden de bu. Ben kimseye yanlış bir cümle kurmayayım yanlış anlaşılmayayım diye sohbet ederken dikkat ederken gördüğüm muamele bu.
Ben böyle değildim, insanlara değer verir değer görürdüm bir karakterim vardı evlendiğimden beri silik biri oldum karakterimin dışına çıktım. En çetrefilli işi yapan biriydim bu hale geldim kim için ne için? Yazık bana kendime üzülüyorum
Ne güzel farkındasınız. Aynen sorun esinizdePink hanım ben meselenin Kv olduğunu düşünmüyorum tamamen eşimin otorite kuramadığını düşünüyorum, çarşaf konusu için Yanyana gelmemizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?