Eşimle ilgili bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum

Bana dert olacağına söylerim karşımdakine dert olsun derim hep

Pink hanım ben meselenin Kv olduğunu düşünmüyorum tamamen eşimin otorite kuramadığını düşünüyorum, çarşaf konusu için Yanyana gelmemizi bekliyorum

Pink hanım ben meselenin Kv olduğunu düşünmüyorum tamamen eşimin otorite kuramadığını düşünüyorum, çarşaf konusu için Yanyana gelmemizi bekliyorum

Eşiniz otorite zaten kuramıyor orası ayrı ama kayınvalideyi de bu kadar olayların dışında görmek doğru değil. Aynı şekilde siz de otorite kuramıyorsunuz. Siz kocanızla bir ailesiniz meseleyi onunla kötü olmadan çözmeniz lazım. Çarşaf konusunun da üzerinden günler geçmiş kadın demez mi şimdi mi geldi aklına diye? Tepkinizi o zaman verecektiniz benim evime müdahale etmeyin diye tam zamanıydı. Şimdi ben size olacağı anlatayım kayınvalideniz söyledi denilen sözleri inkar edecek. Kabul ederse bir ihtimal beni yanlış anladılar/sen yanlış anlamışsın diyebilir. Eşiniz de en fazla annem hata etmiş der, yanlış yapmış bile demez.

Kayinvalideye kendini sevdirmek ne ya. Eziklik bekliyor yani senden, yalakalik bekliyor. Yani kayinvalide denilen kişi oglunun eşi oldugun icin seni sevmeyecek ve sen sevdirmek icin ne yaptin ki gibi hadsiz sozleri sana soyleyebilrcek brs para etmez herifin karisi olmak icin kosa kosa hidip aile apartmanina oturmussun. Kendi elinle etmissin gercekten. Ne diyebilirim ki. Isin cok zor.

İşte ben susmakta hata ettiğimi otorite kuramadığımı kabul ediyorum ama bu artık susacağım anlamına da gelmiyor..
kv kabul edecek çünkü 1-2 kişiye söylememiş bunu arayıp arayıp söylemiş insanlara.
Zaten dediğim gibi uğruna annemden uzak yaşadığım adam bunu “küçük hata” diye nitelendiriyor zoruma giden de bu. Ben kimseye yanlış bir cümle kurmayayım yanlış anlaşılmayayım diye sohbet ederken dikkat ederken gördüğüm muamele bu.
Ben böyle değildim, insanlara değer verir değer görürdüm bir karakterim vardı evlendiğimden beri silik biri oldum karakterimin dışına çıktım. En çetrefilli işi yapan biriydim bu hale geldim kim için ne için? Yazık bana kendime üzülüyorum

Diğer gelinler ne yapıyorsa onu yaptım. Ailem saygılı biri olarak yetiştirdi beni. Hep eşimin ailesi dedim. Ama kişisel alanda istedim, izah ettim ben yıllar yılı yalnız kalmaktan yalnız gezmekten keyif alan biriydim bunu tatlı dille kabul edin ben böyleyim dedim ama ne olursa olsun beklentisi bitmedi kv nin.

Evi terketme ile yorum yazacaktım ama diline sağlık demek istediklerimden bile fazlasını yazdın

Hanımefendi
O demiş bu demisle olmuyor
Kocanız inanmaz kulağıyla duysa bile psikolojisi bozuk bu ara der geçer boşuna yormayın kendinizi
Akıl oyunları yapıyorlar size sizde onlara yapın

Hanımefendi
O demiş bu demisle olmuyor
Kocanız inanmaz kulağıyla duysa bile psikolojisi bozuk bu ara der geçer boşuna yormayın kendinizi
Akıl oyunları yapıyorlar size sizde onlara yapın
Akıl oyunu yapabilecek en son kişi benimdir hiç beceremem çok salağımdır ama Allah’a inancım tam ve kaybedecek birşeyim olmadığını biliyorum bu sebep beni güçlü tutuyor biraz. Tekim yalnızım mücadelem kocam ve kv ile bu çok acı..

Sen aile apartmanina girerek once ipleri onlarin eline verip sonra iplerini geri istemissin. Vermemisler. Ben ailelerden uzakta yasayacagim halde, en ufak bir hayatima mudahale hissettigimde teyikleniyordum. Hele de sen artik bizdensin, bizimsin gibi hareketler cok batiyordu. Mesela dugunum baba evimden 4 saat mesafede olacakti. Bir gun once gelip gelin alma yapalim, dugun gunu iki ayagimiz bi pabuca girmesin dediler. Esimin teyzesinin evini ayarlariz orda kalir rahatca hazirlanirsin dediler. Direkt olmaz dedim. Bisey olmaz kizim sen bizjm kizimizsin artik dediler. Ne munasebet sizin rshatiniz bozulmayacak diye ben el alemin evinde dugunden onceki gecemi diken ustunde geciremem sabah gelir alirsiniz, ben sizin falan degilim demistim buyuk tepki gostermistim mesela. Hic hoslanmam boyle kadını mal gibi aldim kafalarindan . Ne hakla gelinden beklentiye giriyorlar? Neden izin veriyorsunuz buna

Bak basimdan geçeni anlatayım
Kızım doğdu adını hira koyduk
Görümce gile gittik 2 kez ikisinde de bu kızı adi hira olmayacaktı da nasıl olduysa dedi
Eve giderken eşime anlattığım da ablam öyle birsey demez dedi
O ara psikolojim biraz bozuktu acaba ben mi kuruyorum dedim
Neyse 3 gitmemiz de eşimin yaninda dedi
Bende eşimin gözlerinin içine içine baktım
Eşim de dedi ki
3 oğlan ardına 1 kız dogurduydun sen niye koymadın da bize söylüyorsun dedi
Akıllanmadi görümce oğlum da da hamile iken isim önerisi yaptı ali olsun adı dedi bende hele bi doğsun nasip dedim
Sonra babamın adı mehmet olduğunu duyunca ali mehmet olsun dedi
Eltimde ali mehmet olur mu mehmet ali olur dedi
Biz de yine nasip dedik
Kardeşim rahmetli olmuştu onun adını koyduk kimse neden diyemedi
Kv de çok müdahale etmeye çalıştı hatta köye yanlarında oturmamizi beklediler ama çok hırslı biriyimdir Allah nasip etmiş
İlçe de kaldık ev aldık
Ama gitmedik

Karakterimin bir noktadan sonra neden silik olduğunu bende anlamış değilim oysa dediğim dedik net çizgileri olan fikri zikri belli biriydim nasıl bu hale geldim bilmiyorum çok körkütük aşıkta evlenmedik, sevdik beğendik sonra daha çok sevdik zamanla.
Benimde kendimi suçladığım çok şey var fakat şunu soruyorum hak ettim mi?
Para pul istemedim istemem sadece huzur ve anlaşılmak istedim Türkçem iyi kendimi ifade edebiliyorum ama bende anlaşılmak istedim olmadı, yıllarca ailesi için çalışmış iş hayatından başka iletişimi olmamış biriyle evlendim. Evlilik bu değil anlatıyorum bazen saçını okşayarak bazen çayımızı alıyorum anlatıyorum bazen ise sesimi yükselterek hayır ben hep duvara konuşuyorum yoruldum gerçekten

İki kere okudum anladığım tek şey eş kişinin tavrı, eşi dinlemesi eşe destek olması. Bu bende yok, daha eşinin olduğunu idrak ettiğini düşünmüyorum suç bende hep insanları düşünmekten kendimi mahvettim

Anası ile göbek bağını kesememiş insanlar mümkünse evlenmesin. Valla ömrünüz çürür o evde işiniz çok zor.

Kusura bakma biraz hızlı yazdım
Eş desteği başta yoktu aslında kv ailesi düğün yeni evlilik döneminde öyle şeyler yaptı ki
Eşime beni önemse saygı duy çünkü ben sana evliligimiz boyunca bunu yapacağım dedim
İlk başlarda yapmadı ama sonra baktı benle baş edemiyor
40 günde bir kiz istemeden Nisan evlilik anımız sonrasını o kadar çok dinlediki baktı olamayacak dikkate aldı beni

Aile olabilmek için kök ailelerden bir süre uzak kalmak gerektiğine inanıyorum

Görürsünüz ilerleyen günlerde kayınvalide kabul ediyor mu etmiyor mu etmiyor mu. Bu söylediği insanlar evet söyledi diye destek çıkar mı size? Kayınvalideniz ben şu anlamda söyledim diye bir çevirir şaşar kalırsınız muhtemelen. Bu uğruna annemden uzak yaşadığım adam vurgusunu birden fazla kez yazdığınız için yorum yapıyorum. Yetişkin bir insansınız kendi hür iradenizle ailenizden başka bir şehirde yaşıyorsunuz. Bu dünyanın en normal şeyi. Eşinize bu yüzden ayrı bir anlam yüklemenize bence gerek yok. Karşımıza çıkan herkes biz gibi, ailemiz gibi değil. Dünyada çeşit çeşit insan var. Siz herkesi bırakın bir kenara kendiniz için yapın ne yapıyorsanız.

Ne yazik ki aileleriniz de siz ikiniz cift olarak da denk degilsiniz. Evlendikten sonra pasif moda "getirilen" kadinlar bir yerde muhakkak ozune donmek isteyecektir. Sanirim esiniz ve tarafi biraz kirsal kesim insanlari. Hayata karsi bakis acisi dar olan insanlar ozellikle boyle dedikodu ortamlarini, birini oburune kotulemeyi, anneci/ogulcu olmayi bir meziyet saniyor. Esiniz keske alt kata annesiyle yerlesseymis yani bu durumda....sevgi evliligi de degil gibi hissettim. Kendinizi silik hissettiginiz yerde durmamanizi oneririm. Gorunur olmakla gorunmez olmak arasinda ciddi bir saygi durumu var cunku. Siz kendinizi goremezseniz kimse goremez gormek dahi istemez.

Ne güzel farkındasınız. Aynen sorun esinizde
Esiniz net olsa herkes saygıyı öğrenir.

Baba evine dondunuz madem sade bir ozurle evinize donmemeliydiniz kesin olarak uzak bir yere tasinmak istediginizi aksi halde donmeyeceginizi soyleseydiniz. Uzaga tasininca ne olacak esiniz belki evlendiginin anasinin eteginden ayrildiginin farkina varir bu sekilde ailesinden uzaklasmamis siz sadece onlara dahil olmussunuz. Cocuk olmadan sartlarinizi konusun uzakta bir ev asla mudahale etmeyen kv olmuyorsa ayrilacahinzi soyleyin esinizin kafasi basmiyor anamda anam diyenler evlenmesinler ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…