• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bu konuda farkli düsünüyoruz sizce hangimizin bakış açısı dogru ?

Ben
Benim.huyum bu diyor bir yerde mevlut olsun kostur kostur gider cenaze olsun hemen gider yardima bir kaza olsun tanisa da tanimasa da gider falan artik diyorum surekli kahramanliktan vazgec
Benim huyum bu demek ben basiretsizim farkindaliksizim demektir ve ben buyum cümlesi ikili ilişkilerde işleyen birşey değildir malesef . Ne demek başkasına bakacak diye işten kovulacak dereceye gelmek . Ailesi sizsiniz . Sizin anne ve babanızın damada karşı tutumu nedir ? Oğlum napiyorsun demiyorlar mi

Arkadaşın kuzeni için kim izin alır ya🙄 işyerine ne söyleyip de izin almış hakkaten merak ettim. Eşinizin sorumluluk bilinci tam oturmamış maalesef daha başka konularda da sorun oluyordur bu olay. Böyle elemanımız olsa, kriz durumunda ilk onu çıkarırdık açıkçası.

Eşinizin sanki onaylanma, görünür olma ihtiyacı var.

Nasıl bir çocukluk yaşadı bilemeyiz. Bazen çok güzel geçti deniyor ama kendi bile farkında değil, sadece 1 cümleyle ömür boyu sürecek değersizlik, yetersizlik duyguları yaşatılmış olunuyor.

Esimle ikimiz de çalısiyoruz ödemelerimiz kredilerimiz var bakicı parası aylik alinacak şeyler fatura kira derken az bir miktar da yani 6000 kadar ancak kenara atabiliyoruz diyeyim o da azami bazi aylar daha az.
Eşime her ay daha dogrusu iste devamsızlik yapmadıgi aylarda 4500 liralık market ceki veriyorlar aylik alısverisi hep oradan yapiyoruz.
2 gun kadar önce bir arkadasının kuzeni vefat etti vefat eden kisiyi 2 3 defa ancak görmüştür isten izin alıp cenazeye gitti ölüm sözkonusu olunca haliyle bir şey demedim yarın da eşimin dedesi anjiyo olacak kayinpederim ve kardeşi yanında olacaklar babalarının hastanede yatıs falan da yok zaten teshis amacli anjiyo öyle hastalik falan yok.
Ama esim babasina amcasına falan hayir ben işten izin alacagim siz gitmeyin ben gidecegim dedemle diye tutturdu daha önce dedemi hastanede bekleyeceğim dediginde isten atilmısti dedesi pandemi zamani hastanede yatmıstı o zaman.
Esime bunu hatirlattim hem market parasini yakacaksin hem de işini tekrar riske atacaksın hastanede yatma olayi olsa ameliyat olsa hadi neyse ben kendim derim parayi düsünme git diye ama basit anjiyoda da izin alma işini riske atma dedim is yeri izin konusunda sıkınti cıkaran bir yer maasını guzel veriyorlar ama verene kadar da insanin canina okuyorlar.Bunlari dedim diye bana surat asti.Dedem benim anne babamdan daha önemli yanında olmam gerek dedi ben önemsiz olsun demedim ki sadece basimiza daha önce geldigi icin hatirlatiyorum dedim.
Biz kiradayiz ödemelerimiz var ekstra olarak iceri girmeyelim isim sıkıntiya girer demiyor da her seye kendi atiliyor dede yalniz degil cocuklari basında ama yok her durumda kara murat gibi kendini atiyor.Sinir oldugum bir huyu varsa o da bu.
Bazen diyorum cok mu üzerine gidip onu anlamiyorum ama daha önce benzer sebeple issiz kaldigi icin haliyle düsünmek zorundayim.Korkma bir sey olmaz icin rahat olsun isyerine izah ederim falan dedi.

Bu arada dedesini ben de seviyorum bir sorunum yok maddi olarak yeri geliyor ben de ona destek saglıyorum problem a kisisi b kisisi degil.Sözkonusu kendi babam bile olsa yine ayni düsünürdüm
Doğru diyorsunuz fabrika gibi bir yerde çalışıyor eşiniz sanırım çok zor izin veriliyor ve izin alanlarda işten çıkartılma da ilk gözden çıkarılanlar oluyor
Eşiniz siz çalışıyorsunuz nasıl olsa parasız kalmayacağını bildiği için sıfır sorumluluk sahibi biri gibi davranıyor.
He kimsesi olmaz dedesinin tek yaşayan akrabası olur o zaman kimse bir şey demez
Daha öncede vukuatlı işten çıkarılmış aynı sebepten
Bu da 2. ci olursa 3. üncü kez işe almaz kimse onu

Esimle ikimiz de çalısiyoruz ödemelerimiz kredilerimiz var bakicı parası aylik alinacak şeyler fatura kira derken az bir miktar da yani 6000 kadar ancak kenara atabiliyoruz diyeyim o da azami bazi aylar daha az.
Eşime her ay daha dogrusu iste devamsızlik yapmadıgi aylarda 4500 liralık market ceki veriyorlar aylik alısverisi hep oradan yapiyoruz.
2 gun kadar önce bir arkadasının kuzeni vefat etti vefat eden kisiyi 2 3 defa ancak görmüştür isten izin alıp cenazeye gitti ölüm sözkonusu olunca haliyle bir şey demedim yarın da eşimin dedesi anjiyo olacak kayinpederim ve kardeşi yanında olacaklar babalarının hastanede yatıs falan da yok zaten teshis amacli anjiyo öyle hastalik falan yok.
Ama esim babasina amcasına falan hayir ben işten izin alacagim siz gitmeyin ben gidecegim dedemle diye tutturdu daha önce dedemi hastanede bekleyeceğim dediginde isten atilmısti dedesi pandemi zamani hastanede yatmıstı o zaman.
Esime bunu hatirlattim hem market parasini yakacaksin hem de işini tekrar riske atacaksın hastanede yatma olayi olsa ameliyat olsa hadi neyse ben kendim derim parayi düsünme git diye ama basit anjiyoda da izin alma işini riske atma dedim is yeri izin konusunda sıkınti cıkaran bir yer maasını guzel veriyorlar ama verene kadar da insanin canina okuyorlar.Bunlari dedim diye bana surat asti.Dedem benim anne babamdan daha önemli yanında olmam gerek dedi ben önemsiz olsun demedim ki sadece basimiza daha önce geldigi icin hatirlatiyorum dedim.
Biz kiradayiz ödemelerimiz var ekstra olarak iceri girmeyelim isim sıkıntiya girer demiyor da her seye kendi atiliyor dede yalniz degil cocuklari basında ama yok her durumda kara murat gibi kendini atiyor.Sinir oldugum bir huyu varsa o da bu.
Bazen diyorum cok mu üzerine gidip onu anlamiyorum ama daha önce benzer sebeple issiz kaldigi icin haliyle düsünmek zorundayim.Korkma bir sey olmaz icin rahat olsun isyerine izah ederim falan dedi.

Bu arada dedesini ben de seviyorum bir sorunum yok maddi olarak yeri geliyor ben de ona destek saglıyorum problem a kisisi b kisisi degil.Sözkonusu kendi babam bile olsa yine ayni düsünürdüm
Eşiniz böyle bir durum olduğu halde tekrar deniyorsa demek ki olmayacağına güveniyor. O yüzden bence sizde güvenin bu kez dedesinin başına bir şey gelirse sürekli sizi suçlar.

Yanında kimse olmasa eşiniz haklı derim ama çocukları gidecek diyorsunuz, toruna ne gerek var akşam iş çıkışı ziyarete gidebilir.
Eşiniz gereksiz hassas davranıyor, işini kaybedebilir diyorsunuz bu dönemde iş bulmak zaten çok zorken yaptığı saçma. Hayatında 2 kez gördüğü arkadaşının kuzeninin cenazesi içinde izin almak saçma geldi.

Esiniz artistlik pesinde. Siz haklisiniz. Bakacak biri varken ben yaparim diye ortaya atilmasi sov. Mantikli biri bu sekilde davranmaz.

Demek ki dedesine farklı bir bağı var ve bu durumlarda yanında olmak istiyor,iş yeride sağlık için bir günlük izin verir heralde ben eşinizi haklı buldum dedesinin yanında olmak istemesi kadar doğal bi şey yok üstelik anne babasından daha çok değer verdiği dedesinin

Ben böyle konularda " eve farz olan camiye haramdır" atasözünü çok severim.canazeye katılması kabul edilebilir , olmalıdır. (Düğün her eve girmez ama cenaze her eve girer) ancak başkaları varken bu ekonomide ailemi riske atmazdim. İşten cikarilsa birdahaki iş bulma süreci ne kadar sürecek , diğer iş yeri demeyecek mi bu adam 2 dir devamsizliktan kovuluyor ben bu adamı neden alayım. Parasal yönden toparlarsin market çeki falan hani bir aydan bir şey olmaz ama işsiz kalma riski göze alınmamalı. Bekar olsaydı yüz kez izin istesin kovulsun vs ama evli ve cocukluysa sorumlulugunu almayı bilmeli.

Dedesi kaç yaşında? Anjiyo basit bir operasyon. Yaşı icabı tehlikeli mi acaba, o yüzden mi ille bulunmak istiyor orada?

Benim.huyum bu diyor bir yerde mevlut olsun kostur kostur gider cenaze olsun hemen gider yardima bir kaza olsun tanisa da tanimasa da gider falan artik diyorum surekli kahramanliktan vazgec
Yani ben eşinizi anladım,Benim de huyum boyle herkese yardım etmek yardımcı olmak isterim.Sonuçta dedesi yarın öbür gün vefat ettiğinde elimden geleni yaotım diye dusunmek istiyor.Yani yemek karti konusunda birsey diyemeyecegim.Yardımsever olmak haris olmaktan daya iyidir diye düşünüyorum

Ayyy hic hoslanmam böyle herkese yaranmaya çalışan, karakteri olgunlasmamis insanlardan. İcten ice bir onaylanma ihtiyaci mi, eziklik mi neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama boyle insanlar gercekten cekilir dert degil. Konusmaniz, bir sekilde ya rest cekmeniz, ya anlayacak biriyse anlatmaniz lazim. Market parası ve hatta işten atılmak bile hicbisey kalabilir ileride. Cunku bu tip insanlar ileride annesi babasi yaslanip hastalaninca en onde atilacak. Ailesini cocugunu yok sayip herkeisn her derdine koşacak. İş, para vs hicbisey yani, evliliginiz hayatiniz bile ikinci planda kalacak belki. Sorun daha buyuk bence. Siz sonuna kadar haklisiniz. Daha net ve sert olun.

Bence kendinize birikim yapın inanın kötü anlamda söylemiyorum bu adam ailesi için anında silebilecek biri ..çocuğun rızkını da düşünmüyor

Ayyy hic hoslanmam böyle herkese yaranmaya çalışan, karakteri olgunlasmamis insanlardan. İcten ice bir onaylanma ihtiyaci mi, eziklik mi neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama boyle insanlar gercekten cekilir dert degil. Konusmaniz, bir sekilde ya rest cekmeniz, ya anlayacak biriyse anlatmaniz lazim. Market parası ve hatta işten atılmak bile hicbisey kalabilir ileride. Cunku bu tip insanlar ileride annesi babasi yaslanip hastalaninca en onde atilacak. Ailesini cocugunu yok sayip herkeisn her derdine koşacak. İş, para vs hicbisey yani, evliliginiz hayatiniz bile ikinci planda kalacak belki. Sorun daha buyuk bence. Siz sonuna kadar haklisiniz. Daha net ve sert olun.
benzer şeyleri yazmışız şimdi okudum maalesef bende böyle düşünüyorum

Eşimi aksam ikna ettim öğle molasinda gidip görecek yolladım işe.Bu olayda böyle oldu ama genel olarak salatasi olanin tuzu olur maalesef huyu bu sekilde

Bence kendinize birikim yapın inanın kötü anlamda söylemiyorum bu adam ailesi için anında silebilecek biri ..çocuğun rızkını da düşünmüyor
Benim icin ailesiyle cok karsi karsiya geldi eskiden ailesini bana savunurdu simdi tersi oldu olumsuz bir kac olaydan sonra benden taraf beni benden önce savunur hep ama dediginiz gibi dünyanin bin bir türlü hali var az bucuk kendim icin de bir seyler yapiyorum

Cocuklgununda takdir görmemis biri benim anladigim kadariyla ki bunu kendi de söylüyor.Annesi babasi konusunda bana baski yapamaz olumsuz bir kac bir sey yasadik beni hakli buluyor yani onlar icin kendisi evlat olarak bir seyler yapiyor ama sınirlar dahilinde sözkonusu dedesi olunca baska oldu durum

Yani ben eşinizi anladım,Benim de huyum boyle herkese yardım etmek yardımcı olmak isterim.Sonuçta dedesi yarın öbür gün vefat ettiğinde elimden geleni yaotım diye dusunmek istiyor.Yani yemek karti konusunda birsey diyemeyecegim.Yardımsever olmak haris olmaktan daya iyidir diye düşünüyorum
Ben bir durum oldugunda hep kar zarar dengesi kurarim kafamda yapi olarak saglamciyim attigim adimi düsünürüm duygusal biri olmama ragmen mantigimi da devreye sokuyorum.O ise baktiginda mantikli bir insanken yardima ihtiyaci olan birini görünce duygulariyla hareket ediyor

Back